20
 • Skrevet: 18.04.2014
 • Klokken: 21:16
 • Kommentarer: 20
Jeg tror dette blir min siste svangerskapsoppdatering før fødselen. I går så fikk jeg den følelsen av at "oi, det er ikke lenge igjen, jeg skal jo ha en baby". Det gikk virkelig opp for meg at jeg faktisk er gravid.. Ikke misforstå, jeg har vært fullt klar over at jeg er gravid i mange måneder. Haha. Likevel var det en  rar og merkelig følelse. Har liksom bare tenkt, jaja jeg er gravid liksom. No big deal, eller jo, egentlig, det å være tenåringsgravid der jeg bor, er ikke så normalt.

Da jeg var i #uke20, altså 20 uker på vei, så var det liksom en evighet igjen. For meg så var 5 måneder lenge, men nå er det bare 1 uke igjen og det er litt stress. Altså alt er klart til at den lille skal komme hjem og jeg har forberedt meg godt, men likevel så er det en skikkelig rar følelse å vite at snart skjer det..

Tenk at jeg skal ha en baby, lille meg liksom. Ingen hadde vel forventet det. Jeg klarer ikke å beskrive den følelsen, tror nesten man må være gravid selv for å forstå hva jeg mener. Det blir litt som å sitte med en positiv graviditetstest, du vet du er gravid, men du skjønner det liksom ikke helt før du skal føde. Haha.

Når det gjelder morsfølelsen så har jeg fått den for lenge siden, selvom hun ikke er født engang, så er jeg skikkelig glad i henne og jeg vil at alt skal gå bra med henne. 

SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 39:

På vei: 39 uker

Trimester: Tredje

 Igjen til termin: 1 uke

 Høygravid: Ja. 

Navn: Blir avslørt når hun er født.

 Kjønn: Jente.

Hodet ned: Nei. Seteleie.

 Aktivitet i magen: Ja, hver dag. Koselig det. 

 Søvnmønster:. Ingen spesiellt mønster, hun er våken til litt forskjellige tider. Jeg merker hun er våken ved at hun beveger seg. 

 Utålmodig: JA! 

  Ønsker meg til babyen: Store klær, gjerne fra størrelse 80. Leker som passer til babyer fra 0/3 måneder. Ganske store bleier størrelse 3-4, dette for babyer som veier ca. 7 kg. Sengesett som putetrekk og dynetrekk. Baby-ullteppe. Alle slags stellesaker/tilbehør som feks. Babyolje/babyshampoo/babyhåndkle osv. Babymat/melk, (greit å ha ekstra om jeg ikke får nok melk). Småbarns-bestikk/tallerkner/kopper osv. 

 

 Vann i kroppen: Nei.

 Vektøkning: 5 kg.

 Strekkmerker: Nei, bank i bordet! Hah, nå kan jeg le av den personen som sa hun/han skulle le av meg hvis jeg fikk strekkmerker og stor mage!!. Den som ler sist ler best. HAHA. 

 Melk i brystene: Nei, ingenting. 

 Tungt: Ja. Noen ganger merker jeg det godt at det er litt tungt. Andre ganger så føler jeg meg nesten ikke gravid, fordi jeg merker ikke så mye til tyngden i magen. 

 Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Middels/"vanskelig" grad. Klarer å gjøre hverdagslige ting. Orker ikke å løpe. Jeg får fortsatt på meg skoene selv. Ellers blir jeg fortere sliten og synes det kan være litt vanskelig å løfte meg selv opp fra sengen. Jeg synes magen er litt i veien om jeg skal bøye meg ned, da er det ubehagelig. Klarer fortsatt å ligge på magen i senga mi som er myk, men får vondt av å ligge på magen om underlaget er hardt, som på en benk. Har problemer med å ligge på magen på harde benker, da får jeg vondt i magen.

 Kynnere: Ja, litt. 

 Modningsrier/maserier: Ja. Jeg har modningsrier hver dag, men ikke for ofte. Det er ikke så veldig vondt, men jeg merker det jo. Kroppen min øver seg bare til den skal lage ekte rier. Den synes det er greit å forberede seg til fødselen. Kroppen min vet jo ikke at jeg skal ta keisersnitt, så derfor øver den seg med modningsrier/maserier. Hehe. Matkick: Nei.

 Sulten: Jeg har et normalt kosthold og er ikke noe mer sulten enn før jeg ble gravid.

Tørst: Jeg blir fort tørst, det har jeg vel blitt de siste 10 ukene. Har forresten lært meg å drikke mer vann og begynner å like det, så det er jo positivt.

 Plager: Må ofte tisse, men det er jenta som lurer meg, fordi hun presser på blæren, men jeg må egentlig ikke på do. Får ofte vondt øverst på høyre side av ryggen sånn utover dagen. Da hjelper det å gå litt og ta kiropraktortimer. Jeg har fryktelig bekkenlåsning etter at jeg har sittet/ligget lenge i ro. Da klarer jeg såvidt å gå. Ellers er formen helt fin.  

 Trøtt: Jeg begynner å bli trøtt rundt kl 23:30. Legger meg ca 01:00 og står opp kl 10. 

 Humør: Fint. Får bare plutselig en sånn følelse man får når alt er perfekt og livet er bra.Tror jeg føler meg lykkelig, på en måte.. Sikkert pågrunn av at ting begynner å falle på plass, alt med barnevernet, hvor jeg skal føde osv. + at jeg også er veldig glad for at folk begynner å skjønne at jeg vil de skal kommentere med sitt ekte navn når de legger igjen en kommentar her på bloggen og ikke være anonym. Dette gjelder spesielt de som sender hate kommentarer, dere som skal si noe stygt får ikke lov til å være anonym lenger, for da gidder jeg ikke godkjenne kommentaren deres og da blir jeg bare sur på dere, uansett om du foreksempel har gått i klasse med meg før, eller ikke kjenner meg i det hele tatt. 

 Fødselsforventninger: Det blir planlagt keisersnitt på Fredrikstad, eller Ahus. 
 #svangerskapsoppdatering #fødsel #tanker #pen #søt #følelser #følelse #gravid #tenåringsgravid #baby #graviditet #føde #glad #jente #uke39 #termin #mage #magebilder #foto #bilder #magebilde #magebilder #mage #modell #sexy #fredag8
 • Skrevet: 18.04.2014
 • Klokken: 01:52
 • Kommentarer: 8

Hei. Da har jeg tatt gravid photoshoot med min private fotograf Aga. Jada, det ble litt "skjult" reklame for Lacoste, pågrun av at kjolen min er i det merket. Vi (familien min) drev/lagde Lacoste butikken på Sandvika Storsenter (i Bærum), det er derfor jeg har en del klær fra det merket.. Han som redigerte bildene ville ikke ha med merket på bildene (noe som er veldig rart), derfor er det på noen av bildene redigert bort merket.. Teit? Ehh ja.

Hva synes du om bildene?

I går var jeg på sykehuset og fikk estimert vekten på babyen på ultralyd. Estimeringen er aldri 100% nøyaktig, men målene som ble gjort ga en pekepinne på hvor mye hun veier nå. Hun ble estimert til å veie 2950 gram. Det er litt under gjennomsnittet, men likevel en veldig fin vekt. Hadde det ikke vært for at hun lå i seteleie, så hadde jeg født normalt og en så liten unge hadde det ikke vært noe problem for meg å få ut vil jeg tro. Gjennomsnit`s vekten på babyer i uke 39 er 3400 gram. (jeg er i dag i uke 38+6, så snart 39).
Når det gjelder besøk, så hadde jeg blitt glad for å få besøk når jeg ligger på barselavdelingen på sykehuset,men jeg kommer nok til å være ganske sliten og ha vondt. Så er ikke sikkert jeg orker å ha besøk i flere timer liksom. For et keisesnitt gjør vondt, men jeg vil få smertelindrende medikamenter.

I går pratet jeg med ei dame som sa hun hadde tatt keisersnitt på mandag. Hun var oppe å gikk og hun sa det ikke gjorde sånn veldig vondt. Så hvor vondt man har det etter et keisersnitt tror jeg er forskjellig og oppleves forskjellig fra person til person. Spørs jo også hvor høy smerteterskel man har. Jeg er en person som tåler ganske mye.

Dersom man får komplikasjoner så gjør det helt sikkert også vondt verre. Er man derimot ung, sprek og at man kanskje unngår komplikasjoner så er det jo bedre. Faren for komplikasjoner er veldig lav. Så lenge jeg gjør akkurat de jeg får beskjed om så kan det minske risikoen for for eksempel. komplikasjoner som infeksjoner + at hun (babyen min) kommer ikke til å bli tatt ut lenge før termin, så hun vil være helt ferdig utviklet noe som også er positivt. Før så tok dem ofte ut barnet ved keisersnitt 14 dager før termin, fordelen med det er at de fleste gravide da ikke går spontant i fødsel, ulempen er at man ser at barn som blir tatt ut 2 uker før termin har en bitte liten større risiko for å få komplikasjoner enn barn som blir tatt ut 1 uke før termin, eller ved termin. 

Vi vet heller ikke hvem som får komplikasjoner eller ikke. De fleste komplikasjoner som oppstår ved keisersnitt er ikke så farlige. De farligste komplikasjonene skjer heldigvis svært sjeldent, man har heller ingen garanti for at det går bra. Det er alltid en risiko ved alle operasjoner. Som oftest går det heldigvis bra, så jeg bekymrer meg ikke. 

 

 #torsdag #blogg #hverdag #mammablogg #mammablogger #modell #photoshoot #shoot #mamma #gravidmage #Lacoste #kjole #mote #skjønnhet #blond #mor #gravid #søt #ungmor #graviditet #keisersnitt #baby #fin #foster #seteleie #mage #sexy #magebilde #bilder #magebilder #foto #modell #uke39 #pen #uke38 "oppdatering #mening #tanker

16
 • Skrevet: 11.04.2014
 • Klokken: 16:08
 • Kommentarer: 16

Jeg fant ingen oversikt over hvor mye graviditeten veier, så her har jeg laget min egen oversikt over hvor mye graviditeten veier. Det er kult at jeg er den første som lager oversikt for uke 38. Dette er basert på tall jeg har fra uke 30.
 Vektøkning: Veide meg i dag. Jeg har lagt på meg 4 kg. Jeg har altså gått ned i egenvekt. Det er kun graviditeten i seg selv som har gått opp de 4 kg.  

 Babyens vekt: 3,2 kg. 

 Morkakens vekt: 500 gram. 

Fostervann veier: 800 gram.

Livmor veier nå: 800 gram.

Økning i brystvev: 390 gram. (Varierer fra jente til jente). 

Økt blodvolum veier nå: 1,3 kg

Ekstra fettvev: 3 kg.

Graviditeten veier totalt: 10 kg.

De fleste gravide har i uke 38 lagt på seg: minst 10 kg.

De fleste av disse 10 graviditetskiloene kan gå fort bort igjen etter at babyen, morkaken og fostervvannet har kommet ut + når livmoren trekker seg sammen igjen og blodvolumet synker.

 

SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 38:

I dag har jeg vært gravid i 266 dager! Jeg er akkurat 38 uker på vei, det er kun 2 uker igjen til termin og jeg er i mitt siste trimester.

 Høygravid: Ja.

 Kjønn: Jente.

 Hodet ned: Nei, dessverre. 

 Aktivitet i magen: Ja, sånn passe mye. 

 Søvnmønster:. Hun har ingen spesiell søvnmønster. Hun sparker til litt forskjellige tider. 

 Utålmodig: Nei. Hun kommer når hun kommer og jeg tar det med ro. 

 Tungt: Jeg merker det har blitt tyngre, men det er ikke ille.

 Vann i kroppen: Nei.

 Strekkmerker: Ne. 

 Melk i brystene: Nei.

 Kynnere: Nei.

 Matkick: Nei.

 Sulten: Nei.

 Modningsrier/maserier: Ja, svake.

 Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Middels grad. 

 Plager: Bekknlåsning og vond rygg, men ikke hele tiden. Tett nese har jeg hatt i flere uker, men jeg bryr meg ikke. Det er normalt når man er gravid. 

 Trøtt: Nei, helt som før. 

 Humør: GLAD.  <3 <3<3  :-*  ^^ 

 Babyens lengde: 48 cm lang.

 Fødselsforventninger: Det beste for meg er å ta keisersnitt pågrunn av at hun ligger i seteleie. Dersom hun snur seg så vil jeg føde normalt.  #gravid #mammablogg #mammablogger #mamma #mor #ungmor #uke38 #statusoppdatering #mage #magebilde #magebilder #modell #foto #blogg #vekt #baby #fredag #kjole #rosa #girllife #girllife.blogg.no 

4
 • Skrevet: 06.04.2014
 • Klokken: 02:14
 • Kommentarer: 4

Nå vil jeg tro at de fleste ser at jeg er gravid. Hvertfall om jeg går uten den store svarte jakken min og spesielt om jeg har på meg en stram topp. Har faktisk fått endel blikk! Først ser de på magen, så på fjeset mitt. Virker litt som sånne dømmende blikk, ingen smil. Lurer på hva dem tenker... For det er ikke bare et raskt blikk, men når folk følger meg med øynene helt til jeg har gått forbi, så kan jeg vel kalle det for å glane? Isåfall så skjønner dere sikkert hva jeg mener... Dette igjen gjelder selfølgelig ikke alle.

Dersom jeg går med mange venner, så bryr jeg meg ikke så mye om at folk ser.  Dersom jeg går alene, så er det ganske ubehagelig å få mange skeptiske blikk. Og ja, jeg er klar over at det er faktisk forskjell på å gi et raskt blikk/se fort og det å faktisk stirre intenst. Det å bare se fort er helt greit, for det hender sikkert at jeg ser fort selv, om jeg ser en som er gravid, men jeg glaner ikke fordeom, som enkelte gjør.

Er det noen flere kommende unge mødre, eller gravide generelt, som har det på litt den samme måten?  :)

Til venstre ser dere "bleiekaken", med en liten rosa søt elefant på toppen av kaken. Jeg fikk denne av noen venner, da de holdt baby fest for meg. Trykk HER, så kan du lese mer om overraskelsesfesten.


SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 37:

På vei: 37 uker og 3 dager.

Trimester: Tredje og siste trimester.

Igjen til termin: 3 uker.

Høygravid: Ja. Jeg ble det for 21 dager siden.

Navn: Jeg har funnet på et dobbeltnavn, som ingen andre heter og jeg har valgt navnet selv.

Kjønn: Jente.

Hodet ned: Nei. Hun nekter å snu seg. Hun ligger i seteleie, (hodet opp og rompa ned).

Aktivitet i magen: Ja, men siden henne ligger i seteleie, så slipper jeg å kjenne spark mot ribbeina, noe som mange andre gravide klager på. Jeg har derfor ikke fått noe vondt av sparkene.

Søvnmønster:. Hun sover mye.

Utålmodig: Nei, men gleder meg til å få henne ut.

Vann i kroppen: Nei, ingenting.

Vektøkning: 4 kg.

Strekkmerker: Nei. Jeg har laget et innlegg om hvordan jeg unngår å få strekkmerker. Dere kan lese om det, ved å klikke HER.

Melk i brystene: Nei.

Tungt: Ja, litt.

Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Middels grad. Har ingen problemer med å ta på meg sko, hoppe, eller løpe i trapper, men blir fortere sliten. Jeg klarer fint å ligge på magen, men ønsker ikke å gjøre det, pågrunn av at jeg er redd for at ungen blir klemt. Jeg har fått problemer med å "sprette" opp fra sengen, når jeg ligger på ryggen. Da vil jeg heller snu meg på siden og heise meg sakte opp.

Kynnere: Nei, ingen. Jeg trodde jeg hadde fått kynnere for en stund siden, men jeg pratet med ei jordmor og det viste seg at det ikke var kynnere, men modningsrier. Det kan man få av sex, ved modningsakupunktur, eller det kan oppstå mot slutten av svangerskapet. Dette pågrunn av at kroppen vil øve seg, før den setter i gang med ekte rier. Når kroppen lager ekte rier, så stater ofte fødselen.

Matkick: Nei.

Sulten: Nei.

Plager: Vondt i venstre bryst, vond rygg, bekkenlåsning og leggkramper får jeg ofte om jeg strekker på beina, før jeg står opp om morningen.  

Trøtt: Nei.

Humør: Fint

Fødselsforventninger: Kanskje keisersnitt. Du kan lese om hvorfor HER.

 

Fra 37 uker og 0 dager til 37 uker og 6 dager av svangerskapet.
Babyens vekt: 3 kg
Babyens lengde: 46 cm

Nå gjøres bare finpussen mens fosteret fortsetter å legge på seg, og fosteret er snart klart til å bli født. Barnet vil ikke regnes som prematurt (for tidlig) om det fødes etter inngangen av denne uken. De siste ukene vokser fosteret saktere, men gutte babyene vokser vanligvis fortere enn jente babyene.

#uke37 #gravid #søndag #mamma #mammablogg #hverdag #ungmor #blogg

10
 • Skrevet: 27.03.2014
 • Klokken: 22:10
 • Kommentarer: 10

 

Bildene av meg tok jeg i dag, i pysjamas!. Lekkert, eller hva? Haha. I uke 36, så er magen på sitt høyeste! 

Dette er tiden da livmoren er på sitt høyeste punkt, ofte helt oppunder brystbeinsspissen. Barnets og livmorens vekt presser brystkassen oppover, og de nederste ribbeina trykkes utover. Barnets hode kan nå, når som helst, gå ned i bekkenet mitt.
SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 36:

 På vei: 36 uker.

 Trimester: Tredje

 Igjen til termin: 4 uker.

 Høygravid: Ja, ble det for 11 dager siden.

 Navn: Det er bestemt.

 Kjønn: Jente. Fikk det bekreftet enda en gang i dag, da jordmor som skulle gi meg modningsakupunktur, ville ta ultralyd. Dette for å sjekke om ungen fortsatt lå i seteleie, eller om henne hadde snudd seg med hodet ned og da spurte jeg samtidig om henne kunne sjekke kjønnet.

 Hodet ned: Nei. Dersom hun ikke snur seg, så kan det være en grunn for å heller ta keisersnitt. Bare 4 % av babyene ligger i seteleie ved fødsel. Sjansen er derfor størst for at henne kommer til å snu seg.

 Aktivitet i magen: Ja, jeg kjenner bevegelser hver dag, flere ganger om dagen. Hun beveger seg faktisk akkurat nå.

 Søvnmønster:. Ingen spesiell. Hun sover endel også på dagtid.

 Utålmodig:  Litt. Blir bra å få henne ut.

 Vann i kroppen:  Nei. Jeg trodde jeg hadde fått det i forrige uke, men det stemte ikke likevel (jordmor sjekket meg). Bena mine hadde bare blitt litt tykkere pågrunn av økt blodmengde. Jeg har ikke fått noe vann i kroppen, så jeg er fortsatt slank.

 Vektøkning: 3 kg.

 Strekkmerker: Nei. Jeg har laget et innlegg om hvordan jeg unngår å få strekkmerker. Dere kan lese om det, ved å klikke HER. 

 Melk  i brystene: Nei.

 Tungt: Ikke av noe særlig betydning. Jeg merker at det føles litt tyngre å reise meg fra senga og noen ganger føles magen tyngre ut, etter at jeg har spist middag og har gått rundt i flere timer på senteret, eller i byen.

 Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Lett/Middels grad. Har ingen problemer med å ligge på magen, ta på meg sko, påkledning, teater, hoppe, eller danse.

 Kynnere: Ja, har fått litt svake kynner. Kjenner det av og til.

 Matkick:  Nei, ingen.

 Sulten: Blir noe fortere sulten. Har et normalt forhold til mat og et normalt kosthold.

 Plager: Vond rygg og bekkenlåsning. Ikke konstant, men ofte.

 Trøtt: Nei. Ikke noe mere trøtt enn vanlig. Helt likt som før graviditeten.

 Humør: Stabilt, fint humør.

 Fødselsforventninger: Har aldri vært igjennom det, så vet ikke hvordan det blir. Har tro på at modningsakupunktur gjør slik at jeg får en raskere fødsel.

Synes du jeg har stor mage?

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.

Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.

Fra 36 uker og 0 dager til 36 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2700 g
Full lengde: 44 cm


Se videoene av disse kvinnene.  Magen kan faktisk bli utrolig svær og det uten at magen sprekker!

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #tenåringsmor #mage #uke36 #gravid

#svangerskapsoppdatering #statusoppdatering #oppdatering #baby #mor

 


18
 • Skrevet: 20.03.2014
 • Klokken: 14:46
 • Kommentarer: 18

 SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 35:

 På vei: 35 fullgåtte uker. Fosteret er egentlig ferdig utviklet, trenger bare å vokse mer.  

 Trimester: Er i det tredje og siste trimesteret. Ikke lenge igjen.

 Igjen til termin: 5 uker. Det er normalt å gå noen uker over. Hun kan også allerede komme om bare 2 uker, for da er jeg 37 uker på vei og ungen vil i uke 37, ikke anses som prematur lenger. 

 Høygravid: Ja, nå er jeg høygravid. Ble det for 4 dager siden.

 Navn: Hun skal få et dobbeltnavn. Jeg avslører navnet når jeg har fått det godkjent etter fødsel og når jeg er 100% sikker på navnet. Det er ingen andre som har dette navnet. Jeg skal bli intervjuet etter fødsel, pågrunn av at navnet er veldig spesielt og at det var en spesiell måte jeg kom på det- Dette var veldig interessant for et nett magasin, som jeg skal gjøre et intervju med. Ellers så har jeg også blitt kontaktet av forskjellige journalister, angående graviditeten min osv. 

 Kjønn: Alle ultralydene tilsier at det blir jente. Blir veldig spennende å se hvem som kommer ut. Har nesten bare kjøpt rosa og lilla, så om det blir gutt så må jeg farge alt. Haha. 

 Mage: Ja, jeg har fått mage. "Bolle i ovnen". Den synes godt når jeg bruker stramme klær. Jeg klarer likevel å skjule magen i store gensere.

 Aktivitet i magen: Ja, men jeg har enda ikke fått noe vondt, så jeg regner med at jeg er heldig og slipper unna "sparke-smerene".

 Søvnmønster: Joa. Hun er mest våken før jeg skal sove og tidlig på morningen. Hun pleier å sove mellom kl 16-23. Og kan plutselig finne på å sparke meg når som helst ellers på dagen. Hehe, hun er så søt. 

 Utålmodig:  Sånn passe. Enkelte dager er jeg kjempe utålmodig, andre dager så tenker jeg ikke på det og tar det 100% med ro. 

 Vann i kroppen:  Jeg vet ikke? Jeg har verken fått oppblåste hender, eller fjes. Jeg tror jeg har fått vann i bena, for de ser større ut.

 Vektøkning: 3 kg. La ikke på meg noe før jeg var i uke 31. Dette skyldes at jeg hadde ekstrem svangerskaps kvalme = hypermesis gravidarium. (Spyr alt man får i seg).

 Strekkmerker: Ingen. Jeg har laget et innlegg om hvordan jeg unngår å få strekkmerker. Dere kan lese om det, ved å klikke HER. 

 Melk  i brystene: Nei. Jeg slipper ennå unna problemet med å våkne "kliss våt" om morningen. Dete kalles for å lekke råmelk og da bør man isåfall sove med BH/ammeinnlegg. Det er faktisk noen gravide som opplever dette. Melken kommer når den kommer og det er helt normalt å ikke ha fått det enda. 

 Hodet festet:  Nei.

 Hodet ned:  Nei, hun ligger fortsatt med rompa ned og hodet opp. Babyen kan legge seg med hode ned fra uke 34. Så det skjer nok snart.

 Tungt: Ja, litt. Det er først i denne uken at jeg har merket at det har begynt å bli litt tungt. Jeg har ikke lagt på meg noe særlig, men babyen veier likevel endel. 

 Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Middels grad. Har ingen problemer med å ligge på magen, ta på meg sko, påkledning, eller å danse. Har derimot fått problem med å komme meg opp etter breakdancing på gulvet og jeg blir mye fortere sliten.

 Kynnere: Jeg tror det. Magen føles ikke stram, som mange beskriver. Føles mer ut som svake mens smerter. Kynner er bra, det forbereder kroppen på fødsel. Kynner er "for rier" noen vil også beskrive det som falske rier. Det er normalt å ha kynner i noen uker før de ekte riene kommer for fullt og fødselen settes i gang. Ordentlige rier oppleves for mange mye mer smertefullt. 

 Matkick:  Nei. Jeg har alltid lurt på hva jeg kommer til å få dilla på, når jeg blir gravid. Har dessverre ikke fått lyst på noe spesielt. Har forresten alltid elsket is, noe alle som kjenner meg kan bekrefte, hehe. Så is, det spiser jeg ennå. I LOVE IT. 

 Sulten: Blir fortere sulten. Jeg spiser når jeg blir sulten, men blir fort mett. Jeg har et normalt kosthold. Spiser det jeg vil, men alt med måte og unngår selfølgelig mat som gravide ikke skal ha.  

 Plager: Vond rygg. Har rygg problemer fra før, så det fører til at jeg får ekstra vondt. Kvalmen gikk først helt bort i uke 34. Jeg  har også noe kløe på magen fordi huden strekkes. Jeg har også bekkenlåsning. Bekkenlåsningen min føles litt ut som at man har ridd på en hest å blitt ufattelig støl. Jeg var forresten en skikkelig heste jente, helt gal etter hest og jeg liker hester ennå. Dette er bare noe som jeg tror at det kan sammenlignes med. Jeg tror det føles ganske likt, men jeg kan ta feil. For den bekkenlåsningen jeg har nå, gjør veldig vondt. Noen ganger klarer jeg nesten ikke å gå. Det er veldig ubehagelig. Det er etter at jeg har sittet mye i ro, at jeg merker dette. Da blir det vanskeligere å reise seg. Jeg får behandling hos kiropraktor, dette hjelper. Flere som kjenner seg igjen?  

 Trøtt: Jeg er faktisk mindre trøtt nå, enn det jeg var før jeg ble gravid. Jeg trenger mindre søvn, men mer hvile. 

 Humør: Normalt humør. Jeg er lett å prate med. Snill og grei. Det er ikke sånn at jeg blir fort sint, eller trist. 

 Fødselsforventninger: Jeg tenker litt på det, men gruer meg ikke. Gleder meg til å få det overstått.   

 

Fra 35 uker og 0 dager til 35 uker og 6 dager av svangerskapet.
Babyens vekt: 2,5 kg.
Babyens lengde: 43 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 33 uker gammelt. Om du kunne plassere fingeren din i fosterets håndflate, ville den lille hånden lukket seg. Tåneglene når tåspissene. Den lille har nå så lange negler at henne kan klore seg selv.

Navlestrengen er rundt en halv meter lang og mellom en og to centimeter i diameter. Trykket i den og konsistensen gjør at det sjelden blir knute på den, og skjer dette, løsner den som regel av seg selv. Fosteret bruker gjerne navlestrengen som leke og klemmer på den, men det klarer ikke å klemme så hardt at det skades.

Det er i de siste ukene av svangerskapet fosteret legger mest på seg, gjerne ca. 250 gram i uken.

Omtrent fem uker før fødsel synker progesteroninnholdet hos de som er gravid. Samtidig skjer en økning av østrogen og oksytocin. Oksytocin påvirker faktisk personligheten til gravide og forbereder den gravide på å bli mor. I det barnet blir født og lagt inn til kroppen til mor, så vil mor oppleve sitt høyeste nivå av oksytosin. Gled deg!

 
Så mye veier graviditeten i uke 35:

Baby: 2500 gram.

Morkake: 550 gram.

Fostervann: 775 gram.

Livmor: 800 gram

Økning i brystvev: 385 gram

Økt blodvolum: 1300 gram

Veskeansamling: 1100 gram.

Ekstra fettvev: 2900 gram. 


= Graviditeten i uke 35 er da på ca. 8 kg, om jeg ikke har regnet helt feil, etter jeg la sammen tallene ovenfor. Likevel er gjennomsnitt vektoppgang på gravide 12 kg i uke 35. Dette betyr at de fleste legger på seg 4 kg mer enn hva selve graviditeten veier i uke 35. Det er helt normalt å gå opp mer enn dette også. Dersom man har gått opp mindre enn 8 kg i uke 35, (Slik som jeg som kun har gått opp 3 kg:) Så betyr dette bare at jeg selv har gått ned i egen vekt, men ungen og graviditeten min veier likevel like mye som andre.

Dersom noen er i tvil om vekten sin, så vil jeg anbefale å ta kontakt med en jordmor eller lege som har utdanning, kunnskap og mye erfaring. Dersom du vil se bilder av magen min gjennom svangerskapet, klikk HER.

 

Q: Når tror dere jeg får baby, før eller etter terminen? Om 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8 uker?  

Q:  Hva synes du om gravid bildene?

44
 • Skrevet: 13.03.2014
 • Klokken: 17:07
 • Kommentarer: 44

 

Først vil jeg bare si tusen tusen takk for alle de flotte tilbakemeldingene jeg fikk på det forrige innlegget. Jeg setter så uendelig stor pris på dere. Jeg vil dere skal vite at hver eneste kommentar har blitt lest og jeg prøver så godt jeg kan å få svart dere. Dersom dere vil, så kommer jeg til å skrive flere slike innlegg framover og det er bare å komme med ønsker på facebook siden min, om hva dere vil lese om. (klikk her).

I dag er jeg akkurat 34 uker på vei, Det er kun 3 dager til jeg er høygravid og prinsessa mi kommer om 6 uker. Jeg er likevel veldig utålmodig. Hadde det vært opp til meg så ville jeg med glede hatt henne her med det samme.

Seriøst jeg er så glad i henne allerede og ser ofte på ultralydbildene.

Både magen og puppene mine bare spretter frem, haha. Vektøkningen fra før jeg ble gravid og til nå er på bare 3 kg. Jeg begynte faktisk ikke å legge på meg før jeg var i uke 31. Noe som betyr at iløpet av de siste 3 ukene, så har jeg lagt på meg 1 kilo i uka. Det er mye!

Jeg fikk forresten en kommentar fra en anonym person om at h*n kommer til å le, dersom jeg får stor mage, eller strekkmerker i slutten av svangerskapet. Vet du hva? Jeg er bare stolt om jeg får stor mage, det er faktisk helt naturlig å få mage når man er gravid. Dersom jeg får strekkmerker så kommer jeg til å tenke at de er de første og de vakreste tegningene som barnet mitt lagde på meg. Jeg kommer heller ikke til å ha noe problem med å vise meg i feks. bikini. For om noen synes jeg er stygg, så kan de fint gjerne, bare snu seg bort. 

 

 

 
25
 • Skrevet: 07.03.2014
 • Klokken: 21:43
 • Kommentarer: 25

 

 

 

♥ På vei: 33+1 fullgåtte uker

♥ Trimester: Er i det tredje og siste trimesteret, så snart fullgått svangerskapet. 

♥ Igjen til termin: 7 uker.

♥ Høygravid: 9 dager igjen til jeg er høygravid. 

♥ Kjønn: Jente

 Mage: Ja, jeg har fått mage, men mange sier at den er liten til å være hele 33+1 uker på vei.

♥ Aktivitet i magen: Ja, men det gjør enda ikke noe vondt. Jeg har en snill jente.

 Søvnmønster: Henne sover mest om dagen og er våken om natta! Hun vekker meg ikke, for det gjør ikke vondt at hun sparker.

♥ Utålmodig:  JAAA!!!

♥ Vann i kroppen:  Nei, ikke ennå. Mulig jeg slipper unna.

♥ Vektøkning: 2 kg!!!. Vektøkningen kom først nå. La ikke på meg en dritt før jeg var i uke 31.

♥ Strekkmerker: Ingen enda!!!. Mulig jeg er heldig å slipper unna da.

♥ Melk  i brystene: Nei, ingenting, men jeg har allerede gått opp 2 BH størrelser.

♥ Hodet festet:  Nei

♥ Hodet ned:  Nei, hun ligger fortsatt med rompa ned og hodet opp. 

♥ Tungt: Næ, ikke av noe særlig betydning. Jeg har jo heller ikke lagt på meg noe særlig.

♥ Gjøremål: lett/vanskelig?: Har ingen problemer med å ta på meg sko, danse hiphop, påkledning eller andre tingJeg er derfor meget heldig!

♥ Kynnere: Fikk litt i går.

♥ Matkick:  Nei, men jeg har sykt lyst på et matkick, det hadde vært gøy! 

♥ Sulten: Nei. Jeg spiser når jeg blir sulten, men blir fort mett. 

♥ Plager: Kjempe vond rygg, en smule kvalm, klør på magen og noe bekkenlåsning.

♥ Trøtt: Ikke noe trøtt og har heller ikke vært plaget med trøtthet i svangerskapet.

♥ Humør: Har det veldig bra for tiden, hehe. ;)

♥ Fødselsforventninger: Jeg gleder meg og lurer på hvor vondt det er, men en fødsel kan aldri planlegges helt. 

 Fra 33 uker og 0 dager til 33 uker og 6 dager av svangerskapet.
Babyens vekt: 2 kg
CRL: 29 cm 
Babyens fulle lengde: 39 cm

Slenger med dette bilde.. Altså jeg har ikke sånne henge pupper som på dette bilde. Jeg har heller ikke fått så stor mage som dette, men det blir gøy når jeg får så stor mage. La ved bilde fordi jeg ville vise et illustrasjons bilde av hvor stor babyen er nå i uke 33. Bilde tok jeg fra google.

 

34
 • Skrevet: 06.03.2014
 • Klokken: 23:27
 • Kommentarer: 34

I dag er det akkurat 7 uker til terminen. Ca 50 dager igjen.. Fysisk så har jeg fått veldig vond rygg. Jeg kan sikkert legge ut en sånn "svangerskapsoppdatering" med mer info. om hvordan jeg føler det nå som jeg er 33 uker på vei, men orker seriøst ikke nå. 

Sorry for at jeg ikke fikk lagt ut disse bildene nå tidligere i kveld, tenkte å ta bildene og få lagt de ut ved 21. tiden, men fikk besøk av en gutt/kompis, la oss kalle han T*****... Han spurte om jeg ville bli med han hjem, men jeg sa nei og jeg sa at vi bare kunne være ute, så han kom ikke inn, vi var ute i skogen, like ved der han bodde før, ikke så langt fra meg. Kom nettopp inn og fikk knipsa et par bilder av meg selv som jeg lovte dere. Nå har jeg egentlig bare tenkt å legge meg ned i senga, å bare ligge der å se oppi taket. (vond rygg=søvn problemer).

Forresten så tenkte jeg å legge ut svar på spørsmålsrunden. Har fått utrolig mange sex spørsmål!!!! Skjønner ikke at dere er så nysgjerrig, men jeg skal svare dere på det altså. Har allerede svart på de, men legger det innlegget ut i helgen isteden :)  

Blogges <3


32
 • Skrevet: 18.02.2014
 • Klokken: 04:34
 • Kommentarer: 32

 

Dersom hun hadde blitt født i dag, så hadde hun med over 90% sjanse overlevd. Hun hadde da vært prematur barn, men ikke ekstremt prematur. De fleste babyer som veier over 1 kg, overlever. 

 

 

♥ På vei: 30 fullgåtte uker og 5 dager

♥ Trimester: Er i det tredje og siste trimesteret, så snart fullgått svangerskapet. 

♥ Igjen til termin: 9 uker og 3 dag

♥ Høygravid: 26 dager igjen til jeg er høygravid. 

♥ Kjønn:  Jente

♥ Navn: Ikke helt bestemt, trenger hjelp.

 Mage: Ja, har fått mye større mage på bare noen få dager nå (som dere kan se på bildene). 

♥ Aktivitet i magen: JAAA!! Masse, men det gjør ikke noe vondt. Hun sparker og ruller rundt veldig mye. 

♥ Utålmodig:  Nei, tar det med ro, men er ganske spent.

♥ Vann i kroppen:  Nei, ikke ennå. 

♥ Vektøkning: 0 kg, men jeg regner med at kiloene kommer snart ;) 

Strekkmerker: Ingen enda, men man vet jo aldri når de dukker opp! 

♥ Melk  i brystene: Våknet en dag da jeg så at hele toppen min var våt, kan det ha vært råmelk? Det har bare skjedd en gang.  

♥ Hodet festet:  Nei

♥ Hodet ned:  Nei, hun ligger fortsatt med rompa ned og hodet opp. 

♥ Tungt:  Nei  :)

♥ Kynnere: Nei, har hatt litt vondt i magen, men usikker på om det var kynner? 

♥ Matkick:  Nei, men jeg har sykt lyst på et matkick, det hadde vært gøy! 

♥ Plager: Vond rygg, en smule kvalm, kløe på magen, foten min "sovner" fort av, og bekkenlåsning. 

♥ Humør: Happy face! Har det ganske bra for tiden. 

♥ Fødselsforventninger: Jeg gleder meg og lurer på hvor vondt det er, men en fødsel kan aldri planlegges helt. 

 

Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 1,60 kg
CRL: 26,5 cm 
Full lengde: 37 cm


 

 

 
 

Hvor langt er du på vei?

Dersom du ikke er gravid, når har du lyst til å bli det? 

 

I dag skal jeg til kiropraktoren å få løst opp bekkenlåsningen og få orden på den vonde ryggen min. Jeg har også en konkurranse der du kan vinne flotte mote klær, klikk her.

Håper alle får en fantastisk flott dag. Klem. 


 • Les eldre innlegg

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits