7
 • Skrevet: 14.06.2014
 • Klokken: 21:22
 • Kommentarer: 7

BabyDrøm har fulgt meg gjennom hele graviditeten, da jeg var gravid, gjennom fødsel og etter fødselen. De har nå skrevet om meg i bladet, men hadde med noen feil, som jeg har rettet opp i her. (De sendte reportasjen til meg for retting og godkjenning, men de har ikke fått rettet opp i alt det jeg rettet opp i.)

 

Det første jeg la merke til var at de klarte å skrive navnet mitt feil 6 ganger. Til og med på fremsiden av covere til bladet!. 

*Fikk ikke keisersnitt på Fredrikstad Sykehus fordi det kom et haste-keisersnitt. Nei. Det var ikke et annet haste-keisersnitt, men en annen operasjon, som ikke hadde noe med fødsel å gjøre. 

*Tårene triller og Kristine er utrøstelig for å ikke få keisersnitt den dagen. Feil. Tårene trillet IKKE og jeg var ikke utrøstelig. Jeg svarte bare ok da legen sa at jeg ikke fikk keisersnitt den dagen. Det eneste var at vi ble sjokkert og skuffet over at vi behandlet på den måten, at det bare var å reise hjem, tiltross for at jeg hadde ligget der i 7 timer og var klargjort til bli trillet rett inn til å få keisersnitt + forberedelsene og fastingen i 16 timer, til ingen nytte + masse andre forberedelser, som ordning med kaninene, mamma måtte ta fri fra jobben til ingen nytte, kjørte til sammen i 4 timer til Fredrikstad, til ingen nytte og mere. 

*Jeg vil ikke tilbake til Fredrikstad sykehus etter dette, og får derfor keisersnitt i Kongsvinger. Sant, men de glemte å skrive grunnen til at jeg ikke likte Fredrikstad sykehus. Det var ikke bare pågrunn av at jeg måtte utsette keisersnittet, men det var fordi enkelte av helsepersonell var frekke og har gjort masse annet feil, som BabyDrøm ikke nevnte i bladet. Fredrikstad sykehus må skjerpe seg. Pasientene må behandles med respekt.

*Jeg holder Iphonen i hånden og ber om å høre på Justin Bieber. Jeg ba ikke, jeg spurte om å høre på musikk, feks. Bieber. FORDI jeg hadde hørt at det kan være lurt med musikk på øre, så man slipper å høre alt som skjer under operasjonen. Kniver osv. Jeg skjønner godt at det ikke gikk pågrunn av fare for bakterier. Jeg var våken under hele snittet og selvom jeg ikke hørte på musikk så hørte jeg ingen ekle lyder fra kniver osv, så da fikk jeg erfart at musikk er ikke nødvendig. 

BabyDrøm var helt topp på å følge meg opp. Ellers var bladet flott med bilder og innlegg, samt at de var flinke til å stille opp for oss. Etter fiaskoen i Fredrikstad så stilte de opp for meg i Kongsvinger.

Fotografen til BabyDrøm skal være fotograf for meg under barnedåpen.

 

Haha på bilde ser det ut som jeg har "krone" på hodet?  Det er egentlig bleiekaken som står bak meg. #mamma #mammablogg #mammablogger #graviditet #gravid #media 3blad #baby #fødsel #babydrøm #ungmor #tenåringsgravid #mor #foto #bilder #søt #pen #vakker #hverdag #blogg #girllife #girllifeblogg #trist

Del gjerne dette innlegget videre.

6
 • Skrevet: 27.05.2014
 • Klokken: 02:41
 • Kommentarer: 6

Dette er bare masse tanker som surrer rundt i hode mitt akkurat nå og som jeg bare ramser opp under i dette blogginnlegget. Dere trenger igrunn ikke å legge igjen noen kommentar på dette, det er ikke så viktig. Jeg synes noen ganger det er litt kleint å lese kommentarer og jeg tar heller ikke imot anonyme kommentarer lenger + at kommentarer blir ikke publisert her med det første faktisk (sånn godkjennings opplegg). 

Jeg har nå de siste dagene latvære å blogge med vilje, for å senke antall blogglesere. Hva? Det er vel alle bloggeres store drøm, å være på topplisten, blant topp 3 i Norge."Alle" prøver jo å få mange lesere, hvorfor skal jeg da prøve på det motsatte?. Vel, jeg har vært der og har prøvd det (topp 3). Morsomt er det på en måte, men på en annen måte ikke. Ja, det er jo snakk om en god sum med penger, som man tjener ved å bare sitte hjemme å blogge, men jeg tror uansett ikke at jeg har så særlig bruk for de pengene, sikkert mange andre bloggere som trenger det mer enn meg. Pengene man tjener ved å blogge, det veier ikke opp for hvor stressende det faktisk er og hvor mye arbeid som står bak hvert eneste innlegg. Tanken på at 30.000 unike norske lesere var innom bloggen min daglig + enda flere fra utlandet, gjorde til at jeg følte at jeg hele tiden MÅTTE blogge perfekt, for å ikke bare tilfredstille meg selv, men for at bloggleserne også skulle bli fornøyde.

Jeg har nok styr med babyen, om jeg ikke også må tenke på det enorme antallet med folk som jeg må "underholde" med en håndfull leserstoff daglig. Kan dere tenke dere hvordan det er? Det er faktisk ikke alltid like gøy. Det blir et ganske stort press. Nå slapp jeg heldigvis unna å bli så kjent at jeg måtte skrive autografer, haha (litt ironi tror jeg). Det er ikke noe kjendis liv, eller jeg ser ikke på bloggere som verken B kjendiser, eller noe spesielt viktige personer. Bloggere er vanlige folk som deg og meg. Det å bli gjenkjent på gaten er faktisk bare drit flaut.

Så nå er det godt å se at jeg greide å få ferre til å lese bloggen min, kun ved å ikke blogge på en stund og blogge normalt! Om jeg en dag ønsker å komme på 3. plass igjen, så tror jeg ikke det er noe problem. Du trenger verken å være mamma, motebevist, kokk, eller designer for å bli toppblogger. Alle kan bli det. "Hemmeligheten" som jeg har funnet ut, er å bare å blogge bra, engasjere seg i noe og skrive spennende. Det er ikke vanskelig å få så mange lesere. Dersom man blogger bra, så vil leseren komme tilbake dagen etter og skryte av bloggen til andre venner, som så vil spre den videre, iløpet av kun 2 dager, så gikk jeg fra plass 30, til plass 3 i Norge. 

Jeg vil nå konsentrere meg om å blogge for meg selv, for min egen del. Jeg vil skrive om ting som jeg tror er viktig og fint for meg å kunne lese om senere. Som også datteren min OC, kanskje kommer til å ha gleden av å lese senere. Altså en slags dagbok, som jeg kan se tilbake på når jeg blir gammel. Dette har vært målet med bloggen hele tiden, men ved å ha "for mange" lesere, så fører det bare til det jeg har nevnt ovenfor. Greit at jeg får mange sponsorer og får både ting, klær, behandlinger og penger gratis, men jeg må jo gi noe tilbake, i form av å blogge om dem og det å lage et perfekt blogginnlegg tar veldig lang tid, med både å ta bilder og redigering ++++ masse. 

Det som er positivt ved å blogge, iforhold til den vanlige "skrive dagbok med penn og papir", er at jeg vet at det jeg legger ut her på nettet, det blir her. Jeg kan ikke miste den, for uansett hvilken PC jeg bruker, så kan jeg finne denne bloggen.. Dessuten er det raskere å skrive på PC, enn å skrive med penn på papir + jeg får jo også tilbakemeldinger, får høres andre meninger og lese andre blogger. Som igjen øker lese og skriveferdighetene mine = bedre KARAKTERER på skolen. = Bedre karaktersnitt gir flere muligheter innen utdanning = SUPERT. 

Jeg vil også nevne til dere, at jeg tenkte å snart dra på photoshoot igjen (reklame/sponsed). Mulig jeg kan bruke noen av bildene og få en eller annen super designer, til å lage et nytt bloggdesign? HAHA. Jeg ser så sykt ut som en overlegen bærte, som er med i "svenske hollywoodfruer" på det header bilde jeg har nå, øverst her på bloggen. Er dere ikke enig? (Legger ved bilde under her). Jeg har faktisk ikke på meg så mye sminke, men det er nok de rosa markerte leppene mine som gjør underverket her ser jeg.. Jeg vil ha et bilde som ser enda mer naturlig ut, fordi da blir det mye finere. Gjerne et bilde der jeg smiler litt mer. Jeg liker ikke å se så overlegen ut som jeg gjør her på bilde. Vil ikke fremstille meg selv som en soss/snobb heller da, når jeg egentlig er en snill og normal jente. Plis si at dere er enige i hva jeg mener om dette bilde??? Jeg bør bytte, ikkesant? 

Sånne derre hashtags man tar med når man skal blogge for at det skal se kult ut, liksom. Neida. Hehe. = #blogg #mening #meninger #inspirasjon #tirsdag #toppblogg #toppblogger #kjendis #pen #stygg #fin #overlegen #rar #bærte #sexy #rosa #jente #design #bloggdesign #blond

6
 • Skrevet: 18.05.2014
 • Klokken: 23:53
 • Kommentarer: 6

Bilder av meg og Thea + meg og Mohammed (Amir).

Alle skuespillere som hadde store og små roller, (bortsett fra statister), fikk premierebilletter til kino filmen natt til 17, før den ble vist offentlig for alle og vi fikk også komme på premierefesten. Det er noen som har spurt meg om jeg og kaninene mine fikk betalt for å være med i filmen og ja, det fikk vi, men det spiller vel ingen rolle for dere hvor mye vi fikk, men det var ikke sånn kjempe mye altså.

Det var veldig morsomt å være med under innspillingen og vi hadde ingen "manus", så derfor ble det så likt som i virkeligheten som mulig og da virket det ikke så innøvd. Det blir litt det samme når jeg skal på NM i teatersport til sommeren med teatergruppen min fra Kolbotn (som består av meg og noen venner). Da kommer vi til å konkurrere uten manus og uten å være forberedt, men da får vi bare en sjanse og vi må ta alt på sparket. Vi får bare beskjed om noe vi må gjøre, feks. "Synge opera om gutter", eller spille at vi må lage en "kjærlighets scene" på sparket. Den gruppen som er best, får flest poeng, teatergruppen med flest poeng vinner NM, men dette skal jeg blogge om senere. 

Nå tenkte jeg å vise dere noen av bildene jeg tok under premieren og premierefesten av natt til 17, her er jeg vel 9 måneder på vei.. Så det er ikke så lenge siden, siden jeg ble #mamma den 24.4.2014. Jeg ble vel #gravid under filminnspillingen av #natttil17 HAHA. 

Jeg og Thea prater om babyen, hvordan det blir å være mamma og om at jeg er gravid, hihi. #magebilde.

Jeg liker Thea, hun er så hyggelig, kul, snill og søt-#hverdag #blogg #søndag

her ser dere tydelig min gravide #mage

Mat fikk vi også.. Det var veldig hyggelig her. Hashtags: #skuespiller #skuespillere #teater #kjendis

Det var ikke bare skuespillere under premieren, fordi vi fikk ekstra billetter som vi kunne gi til venner.. Han dere ser med caps er forresten drit flink til å stå på sånn skateboard. :) 

Lik/Del dette innlegget om du vil jeg skal legge ut snik bilder jeg selv tok under selve innspillingen ;-) 

12
 • Skrevet: 17.05.2014
 • Klokken: 13:31
 • Kommentarer: 12

Å dere sier dere misunner meg for å ha fått baby?? Vel, jeg misunner dere like mye for å være russ og det merker jeg skikkelig godt nå altså!!

men håper ikke at dere misforstår meg nå, for jeg ville selvfølgelig aldri ha byttet ut situasjonen min med å være mamma til OC, mot å heller være russ, for jeg er kjempe glad i babyen min. Dere må ta vare på den gode tiden, ikke feste med måte, drikk litt for meg også haha (neida, ikke gjør det) :P .. men husk å skap fine minner, for denne tiden får dere ikke tilbake, ved mindre dere er russ igjen da. Litt sent å si dette nå kanskje, men dere kan jo feste i hele dag yo yo :D og Marie, jeg gleder meg til å møte deg og få russekort søte deg ^^ Gleder meg til det blir min tur

Folk kommer bort å spør om det er min baby! Det er litt morsomt og til og med 5 fremmede har kommet bort å sagt babyen var fin og begynt å prate, bare fordi jeg har baby så kommer fremmede bort, det er litt rart, men veldig hyggelig :)

#17mai #fest #baby #mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #hverdag #blogg

 

Sangen fra 2007: "Det er Kolbotn stede vårt, mhm. Kolbotn er helt rått, aha. Kolbotn er bare best, okey.

PS: Kaninen min Gabriella trenger nytt hjem, jeg velger å prioritere babyen fremfor kaninene. Altså jeg får selvfølgelig masse hjelp med kaninene hjemme fra, så jeg har ikke ansvaret for de alene, men det er nok fint for meg å ikke ha for mange kaniner nå som jeg selv har en liten en..Derfor selger jeg kaninene mine, som jeg ikke trenger i avl mer.

17
 • Skrevet: 21.04.2014
 • Klokken: 22:11
 • Kommentarer: 17

I dag fikk jeg navnesmokkene jeg hadde bestilt i posten. Smokkene hadde jeg desginet selv. Jeg ble kjempe fornøyd. Elsker fargene. Det er mange som har spurt meg om hva jenten min skal hete. Jeg fikk senest istad spørsmålet  fra en bekjent om "hva skal barnet ditt hete?". Det er ikke så mange som vet det og hun er fortsatt ikke født, så jeg kommer til å holde det hemmelig en liten stund til.

Det kjipe er at jeg ikke aner om navnet blir godkjent eller ikke. Jeg har forresten snakket med navneforskeren i Norge, som ville intervjue meg ang. navnet og han trodde det ble godkjent. Dere skjønner det at etter man har fått barn, så må man sende inn papirer på hva barnet skal hete osv. Da får man det enten godkjent, eller ikke. Navn som har blitt brukt tidligere blir som regel alltid godkjent. Jeg kommer til å avsløre navnet når jeg vet at det har blitt godkjent.

Babyen min skal få to navn. Det bakerste navnet vet jeg blir godkjent, fordi det er endel som heter det. Det første navnet har jeg dermot funnet på selv, så jeg aner ikke... Så lenge det navnet jeg har funnet på selv, ikke er til noe ulempe for ungen, så blir det godkjent.

Jeg velger å ha to navn til babyen. For om hun ikke liker det ene, så kan hun bruke det andre. Om hun ikke liker noen av navnene, så kan hun endre på navnet når hun blir eldre.

Så gjenstår det bare å se om det faktisk er ei jente jeg venter. Tenk om det er en liten søt gutt isteden? Det hadde ikke gjort så mye uansett, for da kan jeg jo bare kjøpe nye smokker!  Og ja, om det er en gutt så kan jeg jo ikke bruke alle de jenteklærne jeg har kjøpt, men det gjør ikke noe det heller, for butikkene går jo ikke akkurat tomme for klær. Haha. Hvis jeg skulle ha fått en gutt, så hadde jeg ikke kastet det jeg hadde kjøpt, fordi det finnes sikkert mange andre jente babyer som kunne ha fått klærne som jeg har kjøpt.    :)


#mamma #mammablogger #mammablogg #gravid #barn #baby #navn #smokk #hverdag #mandag #pakke #rosa #jente #uke39

21
 • Skrevet: 15.04.2014
 • Klokken: 17:19
 • Kommentarer: 21

Jeg er nå i uke 38. Jeg hadde egentlig fått fødeplass på Fredrikstad. Pågrunn av at barnet ligger i seteleie så ble det bestemt at jeg skulle få et planlagt keisersnitt der. Ved mindre barnet snur seg riktig vei, da ble det vaginal fødsel. Fredrikstad sa for over 1 uke siden at de skulle sende meg brev i posten om hvilken dato jeg skulle få keisersnittet. Datoen de ville sette var 1 uke før termin, altså iløpet av neste uke (uke 17). Dessverre viser det seg først NÅ at de ikke har ledig kapasitet til å ta et planlagt keisersnitt på meg i neste uke, de er full booket! Jeg har derfor ikke fått noen dato for keisersnitt og vet derfor ikke når dette skal bli gjort. Dersom Fredrikstad skal gi meg et planlagt keisersnitt dato, så har de ikke ledig tid før om over 2 uker. Det er vanlig å ta keisersnitt før termin, ikke etter. 

Litt utenfor tema, men whatever. Dette er et bilde av meg. Søte Marlin sendte meg en snap, med noen isbjørner hun så på TV`en. De var utrolig søte og jeg som elsker dyr måtte jo bare kommentere det og sendte henne dette bilde av meg selv med teksten "Å så søte bjørner".


Tilbake til temaet angående hvor jeg skal føde/ha keisersnitt. Jeg føler jeg derfor har to valg. Enten bli satt opp til et planlagt keisersnitt etter termin. Isåfall vil det være en stor risiko for at fødselen starter av seg selv før den oppsatte keisersnitt datoen. Dersom fødselen starter av seg selv, før den oppsatte keisersnitt datoen, så vil jeg likevel få keisersnitt, men da blir det et "haste keisersnitt" og ikke et planlagt keisersnitt. Jeg vil helst ha et planlagt keisersnitt, det er best og da føler jeg meg mye tryggere.

Det andre alternativet er å søke om å bytte sykehus. Droppe Fredrikstad og heller søke om plass på et av sykehusene i feks. Oslo. Kanskje de har ledig plass for et planlagt keisersnitt på et annet sykehus? Det negative ved å bytte fødeplass er at det nå ikke er lenge til termin og bytting av sykehus vil derfor være en lengre prosess. Itillegg så må jeg da få legen min, eller jordmoren til å søke for meg, noe de ikke ønsker pågrunn av at det er like før fødsel. Da må jeg søke fødeplass selv og jeg vet ikke om et annet sykehus godkjenner det.

Ellers har jeg tenkt litt på en siste "utvei", dersom ingen sykehus i Norge kan gi meg et planlagt keisersnitt før termin, så må jeg dra til Sverige. Dette blir nok ikke aktuelt, men var kun en tanke. Hehe.

 

Hva skal jeg gjøre? 

Slenger med et til bilde av meg da. Sånn ser jeg ut i dag. Har på meg kun klær i fargen grå. Yndlingsfargen min er egentlig lilla. Jeg elsker lilla. Når jeg skal kjøpe klær til datteren min, så skal det være lilla. 

I dag skal jeg være med ei venninne som heter Silje. Hun hadde nylig bursdag. Gratulerer så mye med dagen. Jeg gleder meg til å tilbringe resten av dagen sammen med verdens beste og koseligste jente. I morgen kommer jeg ikke til å være noe særlig hjemme, skal til sykehuset og få målt/veid jenten min i Fredrikstad. Det blir en lang kjøretur på 1,5 timer.. De skal vel finne ut hvor stor hun er og sjekke hvordan hun har det og hvordan hun ligger osv. 


 

2
 • Skrevet: 09.04.2014
 • Klokken: 23:34
 • Kommentarer: 2

Dette blir et klage innlegg om masse forskjellig. En ting som stresser meg er alle sponsor avtalene jeg har med diverse butikker osv. Jeg har inngått samarbeidsavtaler og må derfor blogge om produkter/tjenester som de selger. Jeg velger å være ærlig, så om det er noen produkter jeg ikke er fornøyd med, så sier jeg ifra.

Ja, jeg kunne ha laget et felles innlegg med alt som har med sponsing å gjøre, men det tror jeg ikke at de hadde satt pris på. Jeg kunne også ha lagt ut 10 blogg innlegg etter hverandre med bare sponsete produkter, men det tror jeg ikke dere som blogg lesere hadde satt pris på. Derfor prøver jeg heller å fordele de sponsete innleggene mine, så godt som mulig jevnt mellom mine personlige innlegg.

Har også noen "ønske innlegg" fra lesere som jeg også må bli i boks med.En ting jeg vil klage på er disse dritt PCene.. Hjelper ikke å ha 6 stk. PCer/MAC når ingen av de virker som de skal. Tror nesten det er virus på dem, eller nei, det er det ikke. Det som er greia er at det er alt for mye på dem, de er fulle av alt for mange nedlastinger og mere. De virker så tregt. (Nei, det er ikke porno, haha). Det å bare skulle blogge tar jo også 1000 år og tastaturet henger sykt etter... + skjermen på yndlings PCen min er knust, så har overført harddisken til denne PCEN her. Æsj, må kjøpe ny PC snart. Hva anbefales? 

 Greit nok at jeg har "fri", har permisjon og kan gå hjemme, det høres jo luksus ut? Null skole, NULL lekser = Jippi. Da må jeg vel ha god tid, tenker du kanskje. Det handler selvfølgelig om å prioritere riktig. Sannheten er at jeg har ikke god tid. Dagene flyr. Det føles ikke ut som at det er så lenge siden jeg fortalte alle at jeg var gravid. (Les HER). Jeg har allerede passert 37 uker som gravid og har derfor fullført 9 måneder, går inn i min 10ende månede nå. Jeg må fram å tilbake fra sykehus, mange jordmor timer, legetimer, kiropraktortimer, akupunkturtimer, intervjuer, fototimer, kaninoppdrett å ta meg av, venner å være med, minst 10 e-poster å svare på hver dag, forberedelser til barnet kommer, flere timer med blogging hver dag, (drama ting...) og mer. 


Slenger med et magebilde. 

Jeg fikk et spørsmål når det gjelder TV programmet "unge mødre". Det var ei jente som hadde misforstått noe jeg hadde skrevet på et tidligere innlegg, eller så er det bare jeg som formulerte meg utydelig. Jeg skrev at man kan melde seg på til dette TV programmet fra det året man fyller 16 år. Hvis jeg skal melde meg på så blir det isåfall om 1 år (eller 2) søknadsfristen er ferdig for i år. Det jeg mente var at hvis jeg skulle ha meldt meg på, så måtte jeg ha ventet til neste år, evt. året etter der FORDI søknadsfristen er ferdig for i år, men ikke pågrunn av alderen min, for jeg er gammel nok. 

Ellers har jeg det generelt ok. Jeg er i det minste veldig lykkelig over at kaninen min Tara har det bra. Jeg var hos dyrlegen, pågrunn av noen sår hun hadde på ryggen. Det ble jo ikke noe bedre av at sårene grodde og hun begynte å klø på det. Dyrlegen fant ut hva det kom av og henne får nå behandling. Lille kanin jenta mi skal bli frisk. Jeg er kjempe glad i henne. 

I dag var jeg først på en time hos jordmor på helsestasjonen, hun målte magen min og vi snakket om #fødsel (blir nok #keisersnitt). Deretter tok jeg meg en frivillig tur innom helsestasjon for ungdom (ikke noe med svangerskap å gjøre), var der vel i 3 min. Deretter dro jeg til akupunkturen. I dag satte vi 4 nåler. En i hode, en på hånden, en på lilletåa og en i foten. Den ene satte hun for at jeg skulle få en god natt søvn, så jeg føler meg kanskje litt trøttere nå, haha. De andre nålene skulle hjelpe for å få ungen til å snu seg, hun ligger nå i seteleie og om hun ikke snur seg så blir det keisersnitt. Jeg vil helst føde vaginalt, derfor tok jeg denne akupunkturtimen i håp om at et mirakel skulle skje. Kanskje jeg heller må be til gud.  I morgen på torsdag, så får jeg besøk ganske tidlig på dagen av en fotograf som heter Eva. Hun skal ta bilder hjemme hos meg, bildene vil komme i trykk i bladet "BabyDrøm", mest sannsynlig vil jeg komme med i dette magasinet til sommeren. Jeg kommer til å skrive på bloggen hvilket nummer jeg er med i, når jeg vet det. I morgen skal jeg også selge noen kaniner i rasen #Løvehode. Om flere ønsker kanin, så ta gjerne kontakt med meg: girllifeblogg@hotmail.no  

Jeg vil også si til alle dere som tror at jeg slettet dere fra #facebook, så gjorde jeg ikke det, men jeg slettet facebooken min midlertidig. (Kanskje av personlige årsaker?...)

Hashtags: #stress #sponsor #butikk #samarbeid #blogg #ærlig #personlig #hverdag #pc #æsj  #fri #permisjon #gravid #uke37 #barn #baby #mage #ungemødre #ungmor #mamma #mammablogg #mammablogger #lykke #kanin #dyrlege #helsestasjon #seteleie #akupunktur #foto #babydrøm #bilder #girllife #onsdag  #torsdag

 

18
 • Skrevet: 03.04.2014
 • Klokken: 23:44
 • Kommentarer: 18
Blir hun født i seteleie, så kommer rompa først med bena samtidig. Det blir tykt og vondt. De fleste land i Europa, anbefaler keisersnitt når førstegangsfødende har baby som ligger i seteleie, i Norge kan man få velge dette selv. 50% av alle setefødsler ender i hastekeisersnitt. 50% er mye, da er det nesten lurere å ta et planlagt keisersnitt.

Babyen min ligger i seteleie og vil ikke snu seg med hode ned. Legen vil ikke prøve med utvendig vending av babyen, fordi morkaken er i fremre vegg og kan da risikere å løsne. Bare 50% av vendinger pleier å være vellykket. Det gjør også drit vondt å vende en baby.

#gravid  #blogg #mammablogg #uke37 #keisersnitt #fødsel #modningsakupunktur #baby

Det er større risiko ved seteleie fødsel, enn vanlig fødsel. Både lege og jordmor tror at ungen min ikke kommer til å snu seg. Har tatt røntgen av bekkenet i dag. Har enda ikke fått resultatet om det er plass nok til en setefødsel..

Jeg som er så heldig å har en baby med lite hode, som bare hadde plompet ut, om det hadde blitt vanlig fødsel, men neida, hun nekter å snu seg. Dersom jeg velger keisersnitt, så kommer jeg likevel til å ta ultralyd på keisersnitt dagen, det kan faktisk hende at henne har snudd seg til da.

Dessuten har jeg fått "maserier/modningsrier", jeg er litt usikker, men tror også jeg kjenner noe nedpress. Jordmoren jeg tar modningsakupunktur hos, kjenner alltid på pulsen min. På den tredje behandlingen jeg var på, nå på onsdag 2. April, så sa henne at pulsen min var forandret til "fødepuls" og hun trodde lille gullet ville ut før termin. Dersom jeg skal ta keisersnitt, så er det bortkastet med penger å gå til modningsakupunktur. Kroppen min er heldig som reagerer og tar imot akupunktur, så jeg bør ikke ta noe mere modningsakupunktur og i hvertfall ikke igangsettingsakupunktur, dersom jeg skal ha keisersnitt. 

Hvordan jeg vil føde, må jeg avgjøre snarest. 

Hva skal jeg velge? Hva er din erfaring? 


 Del dette videre så jeg får flest svar fra så mange som mulig.  Eller dere trenger ikke å dele det, men gjerne hør med noen dere kjenner om hva som er lurest, så hadde jeg blitt kjempe glad. Tusen takk!!

14
 • Skrevet: 29.03.2014
 • Klokken: 21:45
 • Kommentarer: 14

 

Hva ville vi ha sagt hvis vi hadde kunnet snakke den dagen mamma var på tur til sykehuset for å få oss fjernet? Vi ville ha ropt av full hals: "Mamma, la meg få leve, vær så snill!". Skulle ikke vi, i rettferdighetens navn, prøve å stoppe trenden, prøve å gi de stemmeløse en stemme, en klar og tydelig stemme? 

I mange år har det vært stille om abort. Motstanderne har nærmest gitt opp kamoen mot denne loven. En lov kan endres ved at bare noen få tør å engasjere seg. Foreksepmel så ble den nye grunnloven om abort i Ungarn tredd i kraft 1. Januar 2012. Denne loven gir beskyttelse for det ufødte liv fra befruktningen av. En slik lov har ikke vi i Norge.

Dersom du vil lese om den ufrivillige aborten min så klikk HER. Dersom du vil lese om da jeg fortalte alle at jeg var gravid, så kan du klikke HER. 

Mye av det jeg vil skrive nå har kilde fra Svein Magne Pedersen. Han har laget en bok om abortlovens negative sider. Den heter "De tause skrikene, et forsvar for retten til å leve". Denne boken har jeg aldri lest, men den kan kjøpes for 248,- kr. Den kommer ut nå til våren. Den kan bestilles ved å ringe dette nummeret: 38 15 00 50. Du kan også sende en Faks til: 38 15 00 70 Eller E-post til: mjl@mjl.no 

Siden jeg valgte å beholde babyen min, så skjønner dere sikkert at jeg ikke hadde lyst til å ta abort, selvom mange rundt meg mente det var det beste ved tanke på blant annet at jeg er ung og ikke har fullført skolen. Før så hadde jeg ingen spesiell mening om abort, men nå har jeg gjort meg opp en mening og det er at jeg er imot abort. Jeg synes det er fint at folk gjør seg opp en mening. Om du er imot, eller for abort, er en avgjørelse du selv må ta.

Når jeg får lille jenta i armene mine for første gang, så kommer jeg til å være glad for at jeg ikke tok abort. Det kan være mange faktorer som spiller inn for hva du velger å stå for. Jeg vil ikke dømme noen som har et annet syn enn meg. Jeg har venner som har tatt abort og jeg er fortsatt både glad i dem og venn med dem!.
Dette innlegget vil inneholde tekst som tar for seg de negative konsekvensene av abort. Selvom man blir gravid, så finnes det flere alternativer for å velge bort barnet, uten å måtte ta abort. Feks. at din #baby får kommet til en annen kjempe snill og god #familie, som kanskje har lengtet etter #barn lenge. Du kan også få mye støtte og hjelp fra forskjellige helse organiasjoner som foreksempel Amathea. Denne stiftelsen ble opprettet i 1978 under navnet "Alternativ til Abort i Norge (AAN).

Dersom man foreksempel har blitt voldtatt, ble #gravid som 12 åring, eller at det står i fare for mors #liv, så kan jeg forstå at enkelte ønsker #abort. Grunner til det kan være at noen ikke orker tanken på å se på babyen sin, i redsel for å få "traumer" fra da man ble #voldtatt (dersom det var slik befrukningen skjedde).

Andre igjen tar abort pågrunn av at de får vite at fosteret mangler et kromosom og derfor får babyen Downs syndrom. Min personlige mening er at alle mennesker er like mye verdt, uansett om du mangler et kromomsom, eller ikke. Derfor hadde jeg ikke tatt abort om barnet mitt fikk Downs syndrom. De med dette syndromet synes jeg er noen herlige og flotte mennesker. Selfølgelig blir det jo mer arbeid for foreldrene, men likvel så mye glede.

Jeg har selv ikke lyst til å ta abort. Og ja, jeg er klar over at det er andre som har en annen mening enn meg og som synes at abort er bra. Jeg støtter dessverre ikke de som bruker #abort som #prevensjon. Jeg er veldig klar over at prevensjonen kan svikte. Dersom man skal være 100% sikker på at man ikke kan bli gravid, så er det tryggeste å ikke ha #sex. For sex er det som oftest må til for å bli gravid, men unntak finnes selfølgelig. Den 30. mai 1978 vedtok Stortinget "Loven om selvbestemt abort", kun med en stemmes overvekt. Sannsynligvis var flertallet av det norske folk imot selvbestemt abort på denne tiden. Abortloven ble likevel banket igjennom av stortinget, uten å spørre hva folket mente. Mange vil se på dette som en politisk og etisk tragedie for andet vårt. 

Siden da har barnet i mors liv de 12 første ukene vært fratatt alt juridisk forsvar. De har vært rettsløse og prisgitt kvinnens eget valg, hennes ønsker og planer. Jeg vet at per i dag 2014, etter 35 år med selvbestemt abort, har norske leger tatt livet fra ca. 514.000 norske ufødte barn. Dette tilsvarende innbyggertallet i Stavanger, Bergen og Trondheim til sammen. Dette er tall fra Statens sentralbyrå. Ca. 40 fostre blir hver dag tatt bort med abort. Hvor mange tusen som dør pågrunn av #angrepille, vet ingen.

Nå vil jeg likevel våge å si at jeg synes at abort er verre enn å "bare" ta en angrepille. For angrepillen tar man ofte den samme dagen som man har hatt sex, gjerne før sædcellen i det hele tatt har rukket å nå egget og derfor har muligens ingen befrukning rukket å finne sted. Likevel bør man ikke bruke angrepillen som prevensjon. 

Selvom abort grensen er i #uke12, så er det flere som får abort igjennom etter denne tiden, da må man søke. Dere tror kanskje at det bare er i svært sære og alvorlige tilfeller at man får lov til å ta abort etter uke 12? Det er faktisk ikke helt sant. Jeg har hørt om ei jente som fikk det igjennom, hun hadde ikke noe spesiell grunn, men lyvde på seg en alvorlig grunn og fikk det derfor igjennom. Selv ville jeg aldri ha lyvd på meg en grunn som ikke var sant og man kan slite med seg selv om man lyver. 

Abort er blant annet et totalt brudd med bibelens bud, som Norges lover er bygd på, og prinsippet om nestekjærlighet. For abort er ofte imot sunn fornuft og etisksett forkastelig. Det er likevel mange som ikke bryr seg om dette. Loven om selvbestemt abort ble likevel lov, alle som vil kan nå ta abort. Du kan ta abort så ofte du vil og ingenting kan hindre deg i å bruke abort som prevensjon, hvertfall ikke om du er under 12 uker på vei. Loven former holdninger blant folk flest. Folk begynner å tenke "Når loven sider det, da må det vel være greit". Når noe er blitt lov, pøser de på med propaganda, og mange blir offer for det.

Livet starter å utvikle seg ved unnfangelse, men det er mange som ikke vet dette. Mange tror at et #foster bare er en celleklump og at det ikke er et begynnende liv. Ja, dette stemmer ganske bra før #uke5, men etter uke 5 begynner fosteret å ligne mer og mer på et lite menneske. Fra uke 8 har det ufødte barnet kommet så langt i utviklingen, at det ikke lenger kan kalles et embryo. Nå er det bare modningen som gjenstår, så fra nå av kan babyen kalles et foster.

Barn som blir født for tidlig ved 22-24 ukers alder kan overleve. På det ene rommet på sykehuset blir det foretatt en abort i uke 20,  på et annet rom på det samme sykehuset har det skjedd en for tidlig fødsel i #uke23 og både leger og jordmødre prøver alt dem kan for å redde den lille. Jeg hadde ikke klart å jobbet som jordmor om jeg måtte på den ene siden prøvd å reddet livet til en unge og i neste øyeblikk foretatt en abort på en kvinne med et foster som var nesten like gammelt. Dette vekker hvertfall en tanke hos meg, hva med hos deg? 

Ovenfor ser du et bilde av et foster i #uke8. Jeg kan tydelig se at det er et begynnende liv, med både hode, øyne, nese, munn, hender, føtter og et skjelett. I uke 8 er det meste på plass. Han eller hun er bitte liten, men likevel så komplett.  

Noen klarer å ta abort, andre vil slite. Kanskje ikke med det samme, men det er stor risiko for at du kan komme til å angre på et tidspunkt i livet, eller tenke at nå ville babyen vært født, nå hadde ungen blitt 5 år osv. Derfor synes jeg du bør tenke deg godt om før du tar abort og ikke ta så lett på det, for det finnes ingen angre knapp.

 

Jeg skriver dette først og fremst av hensyn til de svakeste av alle svak - barnet i mors liv. Ufødte barn trenger mange flere stemmer i denne nesten "stemmeløse" tiden hvor så få engasjerer seg i abortsaken. Jeg ønsker å redde menneskeliv. Vi kan gjøre det ved å bruke fornuftige argumentasjoner og legge frem medisinske og historiske fakta omkring emnet. I et så stort tema som dette vil det likevel være både argumenter for og imot og diskusjonen vil bli stor. I en slik sak er det viktig å vise respekt og ikke bli sur på hverandre, for alle har forskjellige meninger. Dersom noen kommenterer at dem hater dette innlegget så vil jeg ikke skape noe krig ved å bli sur tilbake, men les dette nøye før du sier at du ikke "skjønner hva jeg skriver", eller før du spør om noe jeg allerede har svart på. 

Det hjelper ingenting å dømme kvinner som har tatt abort. Aborten kan man ikke ta tilbake. Jeg vil heller hjelpe de som har tatt abort til å bli kvitt smerten og skammen. Og det gjør man ikke ved å bagatellisere, unnskylde eller bortforklare det dumme som har skjedd, eller å fortrenge det. Jeg vil at de skal komme seg videre i livet, det hjelper lite at jenta som tok abort skal føle seg enda slemmere, ved at vi kjefter på henne. Fosteret i magen hennes ble ødelagt ved aborten, men jeg ønsker ikke at livet hennes også skal bli "ødelagt", ved å være slem mot henne og trykke henne psykisk ned. Det vil bare føre til at henne får det enda verre med seg selv, enn det henne allerede har. Da er det bedre å si at gjort er gjort, men ikke gjør det igjen.

 

  

 

 I 1969 var det kun 13 % av den norske befolkningen som var for fri, provosert abort. Her ser dere et bilde av #Gro Harlem Brundtland. Hun er en ellers flink politiker som førte an i kampen om fri abort, som en kamp for kvinners rett til "å bestemme over sin egen kropp". Hun snakket om fosteret som en "celleklump" og prøvde å gjøre abortinngrepet så lite problematisk som overhode mulig. Folk tenkte at det ikke kunne være noe verre enn å trekke ei tann, eller fjerne ei vorte. 

Selvom det ikke fantes ultralyd på denne tiden, hvor man kan se fosteret på skjermen, visste Gro som lege at dette var et gryende menneskebarn og ikke en "celleklump"!. Hvis et foster bare er "en celleklump", er vi som er født store "celleklumper", men ingen av oss liker vel å bli kalt en celleklump": 

Abort ville ikke bli brukt som et prevensjonsmiddel, hevdet hun og mange med henne på denne tiden. Å ta abort ville kun bli benyttet i svært alvorlige tilfeller, som en siste utvei i en svært vanskelig situasjon. De ville også de illegale abortene til livs. Mange trodde på dette som ble sagt. 

Massemedia vet å bruke "repetisjonstaktikken": Det betyr at dersom de sier en ting mange nok ganger, så begynner mange først å tvile. "Kan det være noe i det likevel?", tenker de. De bruker argumenter om at flesteparten tror slik og slik og får en til å føle seg i mindretall. Folk kommer på gli og vil ikke bli sett på som enstøinger, gammeldagse, tilhøre mindretallet og slike som ikke følger med i tiden. Så etter en tid med propaganda med store bokstaver i aviser og blad og tåredryppende historier på TV, snakk om farer med de mange illegale aborter, gir man etter og vipper til slutt over på motsatt side. 

Gro og co tok feil. Erfaringene viser at abort slett ikke alltid bare blir brukt som en siste utvei på en vanskelig situasjon i livet. Abort blir i dag benyttet som en løsning på en rekke årsaker: Alt fra "Det passer ikke å få et barn akkurat på"; til en rekke sosiale og økonomiske årsaker, skolegang, karrierejag, press fra barnefar, familie og venner, feil og mangler ved fosteret, dårlig helse og en sjelden gang der det virkelig faktisk er alvorlig: der liv står mot liv. 

Jeg vet om en mann som kjenner en kvinne som i dag angrer bittert på aborten hun tok for 25 år siden. Familien hadde det bra på alle måter. Både økonomisk og helsen var god, men hun hadde tre barn fra før, og nå ønsket hun seg ikke et fjerde. Hun valgte å ta abort. I dag er kvinnen i dyp sorg fordi hun gikk i "abortfella". 

Og ja, selfølgelig er det jo litt forskjell på oss som er født og de som fortsatt er et foster. Eller er det kanskje ikke den store forskjellen? Består ikke alle av menneskelig DNA? Selvom et foster ikke er ferdig utviklet og ikke tenker noe særlig, så har den en hjerne og alt som har en hjerne er et liv, kanskje ikke et ferdig utviklet liv, men et begynnende liv. Da gutten jeg vet om lå på sykehuset i en respirator og var så å si erklært død, så var han fortsatt et liv, selvom han ikke tenkte noe. (Jeg har skrevet om han før og heldigvis så overlevde han). Så det betyr at selvom man ikke er bevisst, så er man et liv, så lenge man er avkom etter et menneske. Til og med avkom etter dyr, er et liv og jeg synes det er flott av de menneskene som beskytter dyr og fører dyrene sine stemme, i kampen mot feks. Pelsindustrien. Hvorfor skal det da være så ulovlig å føre stemmen til det ufødte barns liv?

Hvorfor blir noen hatet  på, dersom man ikke synes abort er den beste løsningen, men derimot om man liker abort, så blir noen heiet på. Det å kunne se en sak fra flere sider er supert. Kan vi ikke heller høre på hverandres argumenter og la diskusjonene gå rolig for seg. Vi mennekser blir kanskje aldri enige uansett hva det gjelder, men vi får gjøre det beste ut av det. 

5
 • Skrevet: 26.03.2014
 • Klokken: 00:53
 • Kommentarer: 5

Oppringt av NRK.

Dagen startet med at jeg ble ringt av NRK, jeg skal kanskje være med på et underholdningsprogram. De hadde visst lest bloggen min. Om jeg skal være med, er ikke bestemt ennå. Jeg kan også trekke meg om jeg vil. Etter jeg hadde snakket med den super hyggelige NRK damen/jenten, så hadde jeg time hos kiropraktoren. Kiropraktoren prøvde å hjelpe barnet å snu seg riktig vei og "knakk" opp ryggen og nakken min. Etter på så dro jeg til senteret. Der møtte jeg på noen #venner. Sorry at jeg sladrer, men de ble tatt av vakten for å leke seg med handlevognen. Barnslig? Hehe, joda.. Eller ikke. <3

Shopping:

Senere på dagen så spiste jeg biffsnadder på senteret og #shoppet #babyklær på babyshop og noen ting til meg selv. Fikk også med meg et supersøtt aktivitetsteppe fra KID, i 100x100 cm. Det passer perfekt i lekegrinden som jeg kjøpte i går. Dersom du vil se bilde av lekegrinden og innkjøpet fra i forigårs, så trykk HER. Jeg vil vise dere innkjøpet fra i dag, men ønsker ikke å ta bilder nå, fordi det blir så mørke bilder. Jeg liker best å ta bilder på dagtid, når det er lyst. Da blir bildene mye finere. Er du enig? 

Graviditeten:

På torsdag så går jeg inn i min 9ende måned som gravid. En måned varer i ca. 4 uker. Denne 9ende måneden varer derfor også i 4 uker, noe som betyr at det kun er 4 uker igjen til lille jenta kommer. Graviditeten er derfor mest sannsynlig fullført rett før den 10ende måneden. Det kan også hende at jeg går over tiden, hvilke betyr at jeg føder etter den 9ende måneden, altså i den 10ende måneden. Nye graviditets bilder blir lagt ut på torsdag.

Jeg slenger med et bilde av magen min. Dette tok jeg rett før jeg ble #gravid

 

 Få lille gullet til å snu seg.

Kom hjem kl 21:30. #Mamma ga meg svangerskaps "akupunktur". Noe som jordmoren gjorde på meg i går, da jeg var på #modningsakupunktur. Det vi gjorde nå, var å prøve moxabehandling. Da tok #jordmor en glødende liten svart kull bit. Denne skulle først varmes opp av et lys/lighter. For så å holdes mot lille tåa mi, men ikke være nær tåa, for da brenner man seg. Den var varm, men når asken la seg rundt den, så måtte asken bli skrapet bort. Om man ikke skraper bort asken ofte nok, så kjenner man ikke varmen godt nok. Grunnen til at jeg skulle varme opp lille tærne mine, var for å få #baby jenen min, til å snu seg med hode ned. Nå ligger henne med rompa ned og hode opp, dette er dumt, for da kan det bli en vondere, men raskere #fødsel. Jeg kjente hun begynte å sparke veldig av behandlingen, så det betyr at henne ble påvirket. 

Bildene nedenfor tok jeg før den ble tent på. Bare for å vise hvordan den ser ut. Når den er blitt tent på, så skal jeg holde litt lengre avstand til tåa, enn på bilde. Dessuten skal kullet varme på yttersiden av tåa og ikke over. Da hjelper jeg barnet å snu seg! Ja, man blir svart på fingrene av den. 

 

 

Tilbake til overskriften..

Jeg har gjort meg opp noen tanker angående fødsel og det er at det er bedre å føde om ungen har snudd seg. Dersom vannet mitt går, så er det risiko om henne ikke har snudd seg, for da må jeg legge meg ned og ringe til sykehuset/ambulanse med engang. Dersom hun snur seg før vannet går, så er det ikke noe stress og jeg kan da fint være i bevegelse, selvom vannet har gått. Det at vannet går, trenger nødvendigvis ikke å skje sånn som på film. Det fosser ikke en "elv" ut fra underlivet, det kan faktisk komme litt å litt, i mindre mengder, eller i små "dråper". På den måten er det vanskelig å si om det er vannet som har gått. Noen tror faktisk at de bare har tisset på seg!. Hva forbinder dere med at vannet går? Jeg trodde selv at det begynte å renne, men jeg har funnet ut at det er ikke alltid tilfelle. 

Planen min for dagen:

Nå på #onsdag så er det  #teater, dersom jeg føler meg i ok form, så drar jeg. Har ikke vært der på en stund. Jeg hadde jo bestilt flybillett til danmark, men pågrunn av at jeg var så langt på vei osv, så fikk jeg ikke være med de andre på teater gruppen min. Gikk ikke å returnere tilbake billetten, så tapte jo på det, men fikk heldigvis solgt den til en annen #jente som er på gruppen under oss, så henne dro til Danmark istedenfor meg. De har kommet tilbake nå da, så jeg gleder meg til å møte dem igjen.

Konkurranse.

Jeg minner om at siste frist for å melde seg på konkurransen, der du kan vinne gavekort fra Gina, Bikbok og B.Young er nå på onsdag innen kl 23:55. Dersom du er usikker på hvilket gavekort du vil ha og trenger av den årsak å tenke litt lenger,så kan jeg vente lengre med å trekke vinneren. Dere bestemmer! Jeg skal uansett sende gavekortene denne uken, så kommer du å vil melde deg på til neste uke feks, så er det da dessverre forsent. Jeg kommer til å skrive navnene til vinnerne i et blogg innlegg. Link til konkurransen finner du, ved å trykke HER.

Håper dere likte dette #blogg innlegget. Hilsen meg.

#mammablogger #mammablogg #ungmor #tenåringsmor.

 • Les eldre innlegg

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits