23
 • Skrevet: 30.04.2014
 • Klokken: 21:46
 • Kommentarer: 23

Jeg er så glad for å ha henne. Hun er det beste som har skjedd meg. Tanken på at det var flere som ønsket denne lille søte jenta bort (at jeg skulle ta abort) er jo helt grusomt å tenke på. Tenk om jeg hadde hørt på dem, da hadde hele livet mitt vært annerledes. Da hadde jeg vel antagelig nå vært på vi til russetreffet i Tryvann og enda verre, da hadde hun ikke eksistert her i denne verden... Hun er bare 6 dager gammel, men hun er høyt elsket over alt på jord og jeg ville ikke ha byttet hun ut mot all gull i verden.

Nå ligger hun ved siden av meg i sengen og ser på meg, med store klare, tankefulle øyne. Alt er helt nytt for henne. Hver dag så er det noe hun gjør for første gang. I går foreksempel så var det første gangen hun var på besøk hos noen (familie).

Når hun sover, så tar hun tak i fingeren min og holder den hardt i hennes egen lille hånd, samtidig som det stråler frem et lite smil om munnen hennes i søvnet. Noen ganger gråter hun, kun fordi hun vil ha kos. Da løfter jeg hun opp og holder henne tett inntil meg, da blir hun helt rolig og fornøyd. Hun er bare så skjønn. 

Til helgen skal jeg i konfirmasjon, det blir koselig og da skal jeg ta med vesla her. Jeg har fått flere sponsorer til bloggen, så mulig det også blir noen flere slike innlegg fremover på bloggen. Ellers skal jeg bare kose meg med jenta mi fremover og nyte dagene. 


Hashtags: #mamma #ungmor #mammablogg #mammablogger #onsdag #rosa #baby #jente #hverdag #perfekt #blogg #tanke  #mening #meninger #girllife #inspirasjon #abort #følelser #love #kjærlighet #best #søt #snill #pen #vakker #mor

Bilde over ble tatt på #torsdag den samme dagen som hun ble født. Mamma elsker deg lille venn 

Lik/Del dette innlegget dersom du vil at jeg skal vise flere bilder av henne, her på bloggen. 

15
 • Skrevet: 30.04.2014
 • Klokken: 01:32
 • Kommentarer: 15

 

I dag var den første dagen jenta mi var på besøk hos noen - familien til broren min. Det var hyggelig og hun sov for det meste hele tiden, helt til hun ble sulten.. Måtte låne et rom å gi hun mat i over 1 time. Hun ville bare ha mer og mer og det virket som hun aldri skulle bli mett, haha. Det er altså ikke bare bare å dra på besøk og ha besøk nå i starten. Det er så mye alene tid jeg må ha med henne. Jeg er jo heller ikke i den beste formen ved tanke på keisersnittet, men har faktisk ikke tatt noen paracet i dag. Dette var også første dagen vi prøvde den nye bilen til mamma, som vi fikk i dag.


I drømmeland..Søta mi i #rosa søt kanindrakt. Luen har hun arvet fra da jeg var liten.

LOVE.Da vi dro på besøk så kjørte vi den nye bilen. Det var jeg som sa vi måtte bytte bil. Vi hadde en Baleno fra før. Den var fin og hadde firehjulsdrift og kom seg derfor opp i alle bakker, men den hadde ikke automatgir. Vi hadde også en Mercedes fra før som var kul og hadde automatgir, men den hadde ikke firehjulsdrift.

Jeg ba derfor mamma bytte inn de to bilene til en som hadde både automatgir og firehjulsdrift, samt fått best i test og flest stjerner på sikkerhet og det var hun helt enig i. Hun er veldig fornøyd med den nye bilen sin. Jeg kjøpte også det beste baby-bilsete med isofix base, som er det tryggeste som finnes. Jeg har skrevet et innlegg tidligere med innkjøp av bilsete og andre ting (klikk "HER" for å se det innlegget).

Babyen min er jo det mest dyrebare jeg har og jeg skal kun la hun sitte på med de som har skikkelig trygge biler, som kjører fint og som ikke driver med røyk osv. i bilen (...) Det er selvfølgelig aldri trygt å kjøre i trafikken, uansett hvor bra bil man har, men jeg tror nok at ved å ha en god bil og bilsete, så blir risikoen ved evt.. Ulykker mindre. 

Mercedes-Benz B220 aut. 4Matic 2014=

 

I morgen bør jeg ta meg en tur til frisøren å få ordnet opp i håret mitt og kanskje ta hårkur. Kan jo gjøre dette hjemme også, men så mye lettere å bare gjøre det hos frisøren, hehe. På operasjonsdagen så tok jeg ikke med hårføner. Jeg tenkte jeg sikkert ikke fikk bruk for det, den gang ei..  (Klikk "HER" for å se hva jeg tok med til sykehuset). Jeg har så utrolig tykt og mye hår, så håret bruker lang tid på å tørke. Fødselen foregikk derfor med litt fuktig hår og gjett om jeg fikk en stor floke i håret etter fødselen.

#hår #frisør #baby #jente #mamma #mammablogg #mammablogger #hverdag #blogg #onsdag #love #kjærlighet #bil #ny #ungmor #blond #blondine #lykke #glad #happy #mening #tanker #søt #fin

MINNER OM AT DU FÅR 15% RABATT PÅ VIPPER OG BRYN. RABATTKODE FINNER DU VED Å TRYKKE HER. Dersom du er grei, så kan det hende hun lar deg få denne rabatten i mai også. 


19
 • Skrevet: 28.04.2014
 • Klokken: 14:06
 • Kommentarer: 19

Nå blir det litt puppesnakk om puppene mine, informasjon om magen min, om kroppen min + litt annet blogging om meg selv og babyen min. De første par ukene så ønsker jeg bare besøk av mine nærmeste. Jeg har så vondt i "hele" kroppen. Som dere skjønner på overskriften ("FHM-pupper") eller "Pamaela-Andersson pupper", så har jeg fått brystspreng og det er helt forferdelig,.

Jeg har ingen bilder av puppene mine haha. Orker ikke engang å ta bilde av meg selv, er ganske sliten.. 

Jeg har ikke fått samme mage som fotballfruen. Dere har sikkert hørt om fotballfruen som fikk 100% flat mage + magemuskler noen dager etter fødselen. Jeg vil bare si at det også er normalt at dette kan ta lengre tid enn 3 dager. Det kan ta en uke, eller en måned. Hos noen tar det også lengre tid. Så om du har født og ikke fått flat mage som fotballfruen etter 3 dager, så gjør det ingenting, du er ikke unormal forde om :) 

Under ser dere et bilde av hvordan sprengte bryst ser ut. Det er altså ikke mine pupper, bilde er lånt. 

Pågrunn av at jeg tok keisersnitt og ikke vanlig fødsel, så sa de på sykehuset at jeg nok ikke kom til å få råmelk før på dag 4. Da tenkte jeg jippi, da slipper jeg å ha vondt i puppene de første dagene når keisersnitt arret er som værst. Da slipper jeg altså å ha vondt i puppene samtidig som jeg må ha smerter i arret, men neida. Jeg fikk faktisk råmelk med engang hun var født! Kun 2 dager senere så hadde puppene mine produsert  vanlig melk. Det var ikke lite melk heller. Moren min fikk lite melk da hun var gravid, så dette kan ikke være genetisk/arvelig? for jeg har jo fått kjempe masse. Fra dag to til dag tre så våknet jeg med enorme pupper som sprengte noe sykt. De var blitt dobbet så store over natten. Heldigvis ingen strekkmerker. (Smører med strekkmerkeolje). Jeg tror det føles mer ut som om det er en puppe-operasjon jeg har vært gjennom enn en mage-operasjon.. Altså jeg har vondt i arret ennå, men ikke i nærheten så vondt som i puppene. 

Det føles ut som det er to fotballer under armene mine som kan eksplodere når som helst. Det er smerter hele tiden. Uansett om jeg står, ligger, ammer, eller slapper av. Går ikke et sekund uten at det sprenger på og dette er veldig slitsomt. Ingen drømmesituasjon. Jeg ligger også nesten å griner når jeg skal amme henne, jeg er så øm/sår og i kombinasjon av at det også eksploderer der, så føles det ut som jeg dør. 

Når det gjelder magen min så er jeg fornøyd med at den har trekt seg fint sammen. Jeg har ikke fått noe overheng over arret og magen min har ikke blitt noe løs eller "deigete". Den er ikke flat, men den er stram og betydelig mindre enn før hun ble født. Livmoren min trekker seg sammen for hver dag som går, derfor blir magen min mindre og mindre. Under ser dere det eneste magebilde jeg har tatt av meg selv etter fødselen:Under graviditeten så gikk jeg opp 2 BH-størrelser. Dette gikk jeg opp i midten av svangerskapet, men ikke noe mer på slutten. Dere husker sikkert  Amme-bhene jeg pakket med i fødebaggen (Klikk "HER" for å se). Jeg tok med i størrelse 70H og 75G, men de er dessverre alt for små nå. Derfor vil jeg anbefale andre kommende mødre om å kjøpe amme-bhene etter du har født og ikke før. På den måten så slipper du å gjøre som meg, å kaste bort 1000 kroner på BH-er som du ikke passer når du trenger dem. Jeg må derfor ta meg en tur til senteret å kjøpe nye, men det kan jo bli en utfordring pågrunn av at jeg får jo vondt i arret når jeg går.

                

Keisersnitt arret river og sliter spesielt om jeg skal reise meg opp fra sengen. De første to dagene var smertene i arret intense og vonde. Jeg ble dopet ned med morfin og andre sterke smertestillende medikamenter, så det hjalp veldig.

Allerede på dag 3, så ble jeg mye bedre, men langt ifra bra. Jordmødrene syntes jeg hadde kommet meg veldig fort og var super flink med amming. Derfor fikk vi lov til å dra fra sykehuset tidligere enn vi skulle. Vi dro hjem sent på kvelden, søndag på dag 3. Jeg kom altså hjem fra sykehuset i natt. Dro i går kveld og det var en avgjørelse vi tok i går på ettermiddagen, fordi mamma hadde en legetime hun hadde bestilt for to måneder siden til i dag. Vi brukte 3 timer på å kjøre hjem. 

Det å være hjemme er vanskelig, jeg savner sykehuset i #Kongsvinger.. På sykehuset hadde vi betalt for et stort og bra familierom, med eget bad, tv, dobbeltseng + sykeseng. Denne sykesengen elsket jeg. Det var en kontroll på den, som jeg kunne bruke for å heise sengen opp og ned. Dette hjalp meg veldig for å komme meg opp fra sengen. Nå som jeg er hjemme, så har jeg ikke en slik seng dessverre. Mamma må derfor hjelpe meg opp fra sengen. Flaks for oss at moren min er veldig sterk!. Jeg bruker tid på å rette meg opp i ryggen og går krommet som en gammel dame i begynnelsen etter at jeg har ligget lenge stille. Alt tar lengre tid, men jeg ser fremover og vet at det blir bedre. 
Den dagen jeg hadde født, så var det bare mamma, pappa, broren min og kjæresten hans som fikk vite om det. Jeg orket ikke akkurat å blogge om det, eller henge på facebook å dele nyheten. Så alle vennene mine, familien og bekjente fikk vite det dagen etter da jeg la ut et bilde på facebook med en kort tekst til.. Jeg fortalte altså alle det likt, jeg ringte ikke rundt, eller sendte personlige meldinger.. Jeg har fått 300 gratulasjoner på facebook. Har ikke fått svart alle, men jeg vil bare si tusen tusen takk til alle sammen. Jeg delte nyheten 2 dager etter her på bloggen, (det kan dere lese om ved å trykke "HER").

Nå ligger jeg i sengen og blogger.  Senere i dag kommer dama til broren min på besøk. Hun har et barn fra før + broren min og henne har 2 barn sammen, + de venter også en liten en til sommeren. Kjæresten til broren min skal hjelpe meg med problemet med sprengte pupper. Hun tar med en elektrisk pumpe som jeg kan få prøve. Er det flere som har tips mot sprengte bryst? Når går dette over? Blir det sånn for alltid? Jeg tar imot alle tips med et stort takk. 

Dersom hun fortsatt hadde ligget i magen min, så hadde jeg nå vært i uke 40. Hun er i dag 4 dager gammel og utforsker verden. Lille jenta mi ligger nå å sover søtt i sengen sin. Pappa`n min (bestefaren hennes), var en kort tur innom oss  nå og ga henne en gave. Noen nydelige varme høst/vinter-sko som jeg kan vise dere bilder av senere når hun skal bruke de.
 hashtags: #pupp #pupper #boobs #bryst #brystspreng #gravid #graqviditet  #amme #fødsel #keisersnitt #kropp #mage #fotballfrue #fotballfruen #sexy #mandag #gave #kjærlighet #lykke #babylykke #babydrøm #vondt #trist #besøk #bh #baby #jente #søt #pen #fin #blogg #hverdag #føde #mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #uke40  #girllife #familie

84
 • Skrevet: 26.04.2014
 • Klokken: 16:51
 • Kommentarer: 84

Grunnen til at jeg ikke har blogget de siste to dagene er fordi jeg endelig har fått den lille prinsessen min.  Hun kom til verden på Kongsvinger sykehus på torsdag, den 24.04.2014, kl 10.52. Altså nesten til termin. Hun veide 3350 gram og var: 48 cm lang. Hun er så nydelig og perfekt på alle måter! 

Grunnen til at det ble Kongsvinger sykehus (som ligger 2 timer unna) istedenfor A-hus, eller Fredrikstad skal jeg kanskje blogge om senere, men jeg velger likevel å fortelle dere litt av grunnen nå. Jeg har dessverre mest negativt å si om Fredrikstad. Alle de ryktene jeg har hørt om at de ikke er noe bra, er faktisk sant og det har jeg nå fått bekreftet fra flere andre som også har vært der. Jeg ble lagt inn på Fredrikstad for å føde. Lå der hele dagen. Venta og venta. Så sa jordmor at "endelig er det din tur. Om bare 30 min, så får du lille prinsessen din" Da hadde de gjort meg klar, med alle slanger og alt. Kun 5 minutter senere så kommer legen inn og sier at de ikke kan ta meg likevel. De ville ikke ta meg senere på dagen og hadde ikke mulighet dagen etter. Da hadde jeg allerede ligget i smerter i 5 timer og fastet i 16 timer, mamma hadde tatt fri fra jobben, de hadde lyvd og sagt jeg måtte betale for noe jeg egentlig hadde krav på gratis, vi hadde også kjørt kjempe langt. Alt måtte da gjøres om igjen en annen dag + blitt behandlet dårlig og lite profesjonelt av de på Fredrikstad for andre ting angående fødsel. Og ja, media har tatt kontakt med meg og ønsker faktisk å skrive en liten sak om dette + med noen andre som også syntes de ikke var snille.

Uansett så ble det en lykkelig slutt.. Jeg er nå på den beste plassen jeg kunne ha tenkt meg. Jeg er strålende fornøyd med Kongsvinger på alle måter!. Det er rolig og veldig koselig her. Personalet tar seg også god tid til pasientene sine. Tenk at de her i Kongsvinger var så snille og forståelsesfulle at de tok meg inn dagen etter jeg ringte å forklarte dem situasjonen, uten at jeg måtte ta det gjennom fastlegen.

Hashtags:#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #torsdag #lørdag #fødsel #keisersnitt #blogg #prinsesse #jente #baby #bilde #foto #gravid #føde #lykke #glad #happy #fredrikstad #Kongsvinger #operasjon #helseFormen min er bra til å ha vært gjennom en operasjon, men jeg har selvfølgelig vondt etter inngrepet, men langt ifra de smertene jeg opplevde i Fredrikstad og det var tilogmed FØR et inngrep, da de gjorde feil med feks. Kateteret. Jeg er så glad for at jeg endelig har fått henne og vi har det veldig fint sammen.
 Hun er en kjempe snill jente. Gråter sjeldent og sover hele natten. Mamman min (mormoren hennes) synes at hun er helt lik meg, da jeg var liten. Ja, hun ligner veldig på meg. 


10
 • Skrevet: 23.04.2014
 • Klokken: 14:09
 • Kommentarer: 10

Hei.

Er det noen som vil hjelpe oss med å få et nytt hjem? Er vi ikke søte? Ps. Flere kull ventes :) 

Bestillingsskjema finner dere ved å trykke "HER". 

Facebook siden til oppdrettet finner dere ved å trykke "HER".

 

Kull-E2014. Antall: 4 stykker. Leveringsklare i begynnelsen av Mai. 

Kull-F2014. Antall: 5 stykker. Leveringsklare i begynnelsen av mai. 

 

Dersom du liker denne bloggen så må du følge meg videre ved å like denne siden "HER.(Dersom du ikke liker denne bloggen så trenger du selvfølgelig ikke å følge den på facebook)

Trykk på DEL nederst i dette innlegget på den blå knappen dersom du vil hjelpe de søte små her med å få et nytt hjem. Trykk på "Lik" dersom du syntes de var søte og liker dem.  (Ps. Dersom du ikke er innlogget på facebook så må du trykke på "logg inn" før du kan se "Like" og "Dele" knappen nederst i dette innlegget.)

35
 • Skrevet: 22.04.2014
 • Klokken: 08:30
 • Kommentarer: 35

Jeg vet at noen vil reagere på endel ting som jeg har tatt med og at jeg kan få kommentarer som "hvorfor tar du med babymelk, skal du ikke amme?". Jo, jeg har tenkt til det, men les teksten under bildene før dere kommenterer, for der får dere forklaringen på det meste jeg tar med og grunnen..

Jeg vil også minne dere på noe som jeg også har nevt tidligere og det er at det er veldig hyggelig om dere kommenterer med deres hele ekte navn, spesielt dersom dere skal si noe negativt. Hvis dere skal si noe frekt, så får dere ikke være anonyme. På forhånd takk :) 

Jeg skal en tur til sykehuset i Fredrikstad i dag, da får jeg se hvordan hun ligger og om alt står bra til der inne. (Dersom  det viser seg at hun har snudd seg, så kan jeg føde vanlig.)

Noen lurte på hvorfor jeg valgte Fredrikstad, når det er så langt unna.. Det er fordi planen min var å ha en naturlig fødsel. Jeg ville føde i vann og ha lystgass. Da hadde jeg ingen anelse om at det blir keisersnitt. På ullevål så har de ABC klinikk (for naturligefødseler), men der har de ikke lystgass. På A-hus så har de lystgass, men der kjenner jeg noen som har veldig dårlig erfaring fra fødsen der. Det perfekte med Fredrikstad er at de har en avdeling som er lik ABC klinikken og de har tilogmed lystgass!. Så da ville jeg ta Fredrikstad fordi de hadde jo alt. Jeg spurte også legen om Rikshospitalet der jeg selv ble født, men de hadde selvfølgelig fullt. Derimot nå som det viser seg at det blir keisersnitt, så kunne jeg likegodt ha tatt A-hus, men Fredrikstad har flest keisersnitt i året, så de har jo mest erfaring.

Sminke: Noen vil vel kalle dette unødvendig, men så lenge man har plass, så hvorfor ikke? Jeg tok med meg litt sminke, noen koster og tilbehør. Denne sminkekofferten fikk jeg av pappa. Den er veldig praktisk. Den tar ikke stor plass, men rommer likevel mye. Jeg synes det skal være lov til å sminke seg selvom man er lagt inn på sykehuset. Dersom man har tid og lyst. Kjenner jeg meg selv rikig så kommer ikke sminke til å være det første jeg tenker på når jeg ligger der nyoperert og jeg vil nok ha nok med babyen å gjøre. Det kan godt hende at jeg ikke orker å sminke meg, fordi jeg kommer nok til å være ganske dårlig og ha ha vondt etter keisersnittet.  Ting til meg: På bildene over ser dere ting som kan være kjekke å ha med til meg selv.  Til venstre ser dere: Ull-ammeinnlegg, vanlig-ammeinnlegg, krem til såre bryst, desinfiserende gele, bind og lesestoff. Til høyre ser dere: Toalettmappe med innhold (tannbørste, tannkrem, hårbørste, sminkefjerner osv.) Solbriller, morgenkåpe og crocs. Alt dette er til meg, bortsett fra bamsen som lille frøkna skal få.

Jeg  skal også ta med mobilen min, men den er dessverre nesten tom for strøm og laderen min ble ødelagt så jeg kjøpt selvfølgelig en ny. Den nye laderen virker ikke, er ikke det typisk? Så jeg får ikke ladet mobilen. Jeg har også pakket med helsekort, speilreflekskamera, to Pc`er og alle andre nyttige papirer som jeg ikke har tatt bilder av. + moren min som skal være med skal ta med flere blader å lese i.

Klær til meg: På bilde til venstre så ser dere klær beregnet til meg spesielt iforhold til at jeg skal ha keisersnitt. På bilde finner dere altså Sloggi truser, hipstere, boxere og "maxi" i merket Sloggi. Dette er veldig gode underbukser ved tanke på at jeg skal ha keisersnitt og ønsker ikke noe som gnager, unødvendige sømmer, eller strikk. Disse undertøyene er såpass høye at de dekker over keisersnittet. Og noe av klærne på bilde er typiske "keisersnitt-truser". 

Midt på bilde og helt til venstre ser dere "klær" "topper", eller stoffer som skal brukes rundt magen for å holde arret på plass. Det kan være godt for meg at det sitter tett inntil kroppen fordi da kan operasjons arret oppleves mindre smertefullt, spesielt om jeg skal reise meg. Dersom man ikke har slike "topper"  så kan man heller benytte seg av å trykke et håndkle, eller en pute tett inntil kroppe når man skal reise seg etter keisersnittet. Det skal ha den samme effekten og du vil klare lettere å reise deg når du har noe hardt som trykker mot arret.

På bilde ovenfor til høyre derimot, så ser dere vanlige klær som jeg har pakket til meg selv + pysj. Jeg velger å ta med litt gode og vie klær, som er ganske lette å få på og som ikke strammer. Som feks. Store gensere, joggbukse og den svarte kjolen. 

Det er ikke sikkert jeg får bruk for alt dette, men greit å ha noe å velge mellom.Til babyen:  Yes da, her har jeg vel mye å forklare. Jeg er veldig klar over at jeg kan få alt dette på sykehuset, men jeg velger likevel å ta med egne ting og klær. Fredrikstad sa at de hadde lite med babyklær. Det ble bestilt nye, men fyren som skulle bestille babyklær, bestilte kun i store størrelser, størrelse 62!! Det tilsvarer babyer på hele 3 måneder!. Grunnen til at han gjorde det var fordi han tenkte at da hadde babyene noe å vokse i.. Typisk mannfolk sa jordmoren som fortalte meg dette. Haha. Jeg kommer ikke til å få bruk for all babytøyet til babyen min, men jeg synes det er fint å ha noe å velge mellom, i litt forskjellige størrelser. (Her er det mest i størrelse 50 og 56). Det er også greit med noen ekstra bleier osv. Ved tanke på at vi skal jo hjem igjen og det blir en lang biltur..

Når det gjelder smokken, så vet jeg at det ikke er lurt å gi smokk før ammingen har kommet skikkelig i gang. Det er viktig å vente med smokk. Om ikke kan babyen foreksempel lære seg feil sugeteknikk. Babyer som sutter på smokker, de sutter med bare truten. Når babyer skal amme, så bør de amme med munnen fullt og helt åpen, om ikke så får de ikke like mye melk ut og moren til babyen kan få såre bryst. Blir babyer vant til smokken før ammingen er på plass, så er det stor risiko for at de fortsetter å amme på samme måte som de ville ha tatt smokken. Likevel så har jeg lest mye på nettet og fått høre fra andre at dersom man får en baby som er veldig urolig og skriker sykt mye, så kan det være greit å ha en smokk sånn for sikkerhetsskyld. Smokken tar jo uansett ikke store plassen, men jeg kommer nok ikke til å bruke den til henne. Jeg kommer til å høre med jordmødrene om det er noe jeg lurer på, eller er i tvil om. Dessuten vet moren min det meste..

Ja, jeg tar med Hipp babymelk. Jeg vet godt at det ikke er like bra som morsmelk, men det er likevel et godt alternativ dersom jeg feks. ikke får melk. Når man tar keisersnitt så er det helt vanlig at melken ikke kommer før dag 4. Mest sannsynlig så får jeg nok melk, men jeg vet om ei som vet om en dame som fikk en baby. Ungen fikk ikke melk og døde. Dette pågrunn av at helsepersonell som sa at hun måtte vente og bare fortsette å prøve å amme til hun fikk melk i puppen. Det gikk flere dager og ungen fikk ikke noe næring.. Grusomt!  Dette kommer heldigvis ikke til å skje, men hva gjør det vel å ta med en pakke? Jeg har jo plass og den blir sikkert ikke åpnet engang.
 

 #mamma #mammablogg #mammablogger #gravid #uke39 #ungmor #fødebag #tirsdag #blogg #hverdag #sykehusbag #baby #foster #føde #tanker #mening #keisersnitt

17
 • Skrevet: 21.04.2014
 • Klokken: 22:11
 • Kommentarer: 17

I dag fikk jeg navnesmokkene jeg hadde bestilt i posten. Smokkene hadde jeg desginet selv. Jeg ble kjempe fornøyd. Elsker fargene. Det er mange som har spurt meg om hva jenten min skal hete. Jeg fikk senest istad spørsmålet  fra en bekjent om "hva skal barnet ditt hete?". Det er ikke så mange som vet det og hun er fortsatt ikke født, så jeg kommer til å holde det hemmelig en liten stund til.

Det kjipe er at jeg ikke aner om navnet blir godkjent eller ikke. Jeg har forresten snakket med navneforskeren i Norge, som ville intervjue meg ang. navnet og han trodde det ble godkjent. Dere skjønner det at etter man har fått barn, så må man sende inn papirer på hva barnet skal hete osv. Da får man det enten godkjent, eller ikke. Navn som har blitt brukt tidligere blir som regel alltid godkjent. Jeg kommer til å avsløre navnet når jeg vet at det har blitt godkjent.

Babyen min skal få to navn. Det bakerste navnet vet jeg blir godkjent, fordi det er endel som heter det. Det første navnet har jeg dermot funnet på selv, så jeg aner ikke... Så lenge det navnet jeg har funnet på selv, ikke er til noe ulempe for ungen, så blir det godkjent.

Jeg velger å ha to navn til babyen. For om hun ikke liker det ene, så kan hun bruke det andre. Om hun ikke liker noen av navnene, så kan hun endre på navnet når hun blir eldre.

Så gjenstår det bare å se om det faktisk er ei jente jeg venter. Tenk om det er en liten søt gutt isteden? Det hadde ikke gjort så mye uansett, for da kan jeg jo bare kjøpe nye smokker!  Og ja, om det er en gutt så kan jeg jo ikke bruke alle de jenteklærne jeg har kjøpt, men det gjør ikke noe det heller, for butikkene går jo ikke akkurat tomme for klær. Haha. Hvis jeg skulle ha fått en gutt, så hadde jeg ikke kastet det jeg hadde kjøpt, fordi det finnes sikkert mange andre jente babyer som kunne ha fått klærne som jeg har kjøpt.    :)


#mamma #mammablogger #mammablogg #gravid #barn #baby #navn #smokk #hverdag #mandag #pakke #rosa #jente #uke39

8
 • Skrevet: 20.04.2014
 • Klokken: 00:14
 • Kommentarer: 8

Min private helsesøster Tone har vært på besøk. Kurset hun hadde for meg i dag het: "Mamma for første gang". Tone er så flink. Hun skal følge meg til babyen min fyller 1 år. Nettsiden til Tone kan dere finne ved å trykke på denne linken ----> http://toneaanderaa.com/

Det var tre ting vi gikk igjennom:     

1. Amming 2. Alt om tiden etter fødsele og om livsendringen til et annerledes liv. 3. Hvordan jeg kan lese barnets signaler.

Jeg vil nå fortelle dere litt om de tre punktene ovenfor som jeg har lært etter besøket av helsesøster Tone. Jeg har lest mye om dette tidligere (teoretisk), men har ikke øvd meg på dette selv (praktisk). Det er fint å kunne prøve ut det man har lært, for da husker man det bedre og får øvd seg.                                                           

Her ser dere meg øve meg på å amme med en dukke. Haha. Denne store rosa nye ammeputen er min og den har jeg kjøpt selv over en dansk nettside. Jeg syntes den var så #fin.Jeg har stellematte til stelleborde i den samme serien som matcher!

Om jeg vil amme, eller ikke er faktisk mitt valg og ingen kan bestemme hva jeg vil gjøre. Det jeg synes er det beste for barnet er at hun bli ammet. På den måten skaper jeg trygghet til barnet, nærhet, kontakt og hun får et bedre imunnforsvar ved å få morsmelk, noe som betyr at hun da vil holde seg mer frisk.

Når det gjelder hvor jeg vil amme, så blir dette en annen sak. Jeg vil nok heller foretrekke å være for meg selv når jeg skal amme, enn å blotte boobsa til hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Jeg har ikke noe imot at andre mødre ammer i det offentlige og viser frem "matfatet" #pupper men jeg ville ikke ha gjort det selv. Helsesøster Tone mente at jeg er veldig ung og om jeg hadde vært i 25-30 års alderen så hadde jeg muligens ikke tenkt på den måten.

Selv tror jeg at folk har forskjellige meninger om dette. Norske mødre er faktisk på verdenstoppen i amming, i USA derimot foretrekker folk flest å bruke flaske og de vil ikke amme i det offentlige. 

 

Riktig grep ved amming er utrolig viktig for å forebygge såre brystvorter. Her øver jeg meg på stillinger med dukken. Tone lærte meg å amme i tre forskjellige stillinger. Sittende, liggende og "#tvilling stillingen". Den siste stillingen er utviklet for de som har tvillinger og som skal amme to barn samtidig.

Et nyfødt barn kan ammes fra 8-12 ganger i døgnet. Lengden på hvert måltid varierer, men det bør være minst 5 minutter og max 30 minutter på hvert bryst. Det er viktig å lufte brystene etter amming for å forebygge sopp og såre #brystvorter. Melken kommer som regel på dag 3, men senere på meg siden jeg skal ha keisersnitt.

Det er også lurt å bruke ull og bomullsinnlegg for å forebygge #brystbetennelse. Det er heller ikke lurt å gå lettkledd ute, dekk brystet så godt til som mulig for å beskytte puppene mot å få brystbetennelse.

 

Den andre tingen jeg lærte på dette kurset handlet mye om tiden etter fødselen. 

Hvordan jeg som mamma kan endre meg etter fødselen når det gjelder: barseltårer, melkespreng, søvnmangel, glemsk, kort lunte, ikke behov for nærhet osv. Dette er ting som kan skje, men det trenger ikke å skje med meg. Kan godt hende at jeg ikke får noe søvnmangel, ikke blir glemsk og er i godt humør!. 

De 6 første ukene er intense, men spesielt de 2 første ukene etter fødselen. Det er lite egentid, mye amming, det kan forekomme søvnmangel, ingen rutine, mange føler seg hjelpeløs, barseltårer og ammetåke kan forekomme, babyen kan få kolikk, være uro og mere.

Jeg som mor kan bli fort #sliten og det er derfor viktig å begrense besøket. I begynnelsen så bør jeg kun ha besøk av mine nærmeste. Jeg kan feks. Be besøket om å max være på besøk i 30 minutter. Og dersom jeg ber besøket om å dra så gjør jeg det ikke for å være frekk, men fordi da tar jeg vare på meg selv. Jeg merker kanskje ikke hvor sliten jeg er før besøket har dratt. Babyen kan også bli overstimulert av for mye besøk og vil derfor begynne å gråte mye på kvelden dersom det har vært for mye besøk, for da kan hun som baby bli sliten. 

Ellers så ga helsesøster meg mer informasjon om etterrier, renselsen og etterbyrdstiden. Hvordan jeg kan legge til rette for #søvn for meg selv og barnet mitt den første tiden. Dette hadde jeg faktisk et godt svar på, nemlig å #sove når barnet sover. Om det så er på dagtid. På den måten så kan jeg få nok søvn. Noen har likevel problemer med å sove på dagtid, men det har ikke jeg. Yess!!!!.  Haha jeg er ofte våken om natta, så det er jeg vant til.. 

Det å få barn er også en livsendring. Ikke til det verre, men til et annerledes #liv. Noen kan oppleve det som en frihetsberøvelse, samtidig som det er en fantastisk opplevelse. Det intense livet i starten varer ikke for alltid, ved tiden blir det lettere og lettere. Jeg skal foreksempel ikke måtte behøve å skifte bleie på hun for bestandig, det er kun en kort periode av livet hennes. Det vil gå over. Det er flere nye milepæler. Den første er ved 6 uker og den andre ved 3 mnd alder. 

Den siste tingen vi så nærmere på var hvordan jeg skal lære meg og lese barnets signaler. Dette synes jeg er veldig #interessant. Selvom babyen ikke kan snakke, så kommer hun til å gi uttrykk for sine behov. Dette gjennom å lager lyder som foreksempel å skrike. Et skrik er ikke bare et skrik. Skrikene har forskjellige betydning og ved å lære seg forskjell på de forskjellige skrikene, så kan jeg få en forståelse for hva babyen min trenger og vil. 

Det er 5 lyder babyne min kommer til å lage når hun er mellom 0-3 måneder og skal skrike.

De fem skrikene begynner på: Heh (ukomfortabel), Neh (sulten), Eh (må rape), Eairh (har gass) og Owh (trøtt).

Det er veldig fasinerende at utifra hva den første lyden i skriket er, beskriver hva babyen trenger. Da kommer jeg til å lære barnet mitt å kjenne og jeg får roet henne fort. Det er mange mødre som legger babyen til brystet når ungen skriker, men det kan faktisk hende at det er en annen grunn til skrikene. Ja, se bare på denne videoen under: 

 

 #blogg #hverdag #mammablogg #mamamblogger #familie #foto #bilder #mamma #mor #ungmor #uke38 #uke39 #gravid #amming #fødsel #liv #barn "amme #dukke #rosa #melk #boobs #tanker #tanker #meninger #mening #ung #bryst #besøk #baby #søndag #milepæl #signaler #spennende #gøy #morro #morsomt #skrik #skriker #lære

Dette var mitt tredje møte med helsesøster Tone Aanderaa. Jeg har skrevet om våre to andre møter tidligere. Du kan lese om min SPA dag med Tone på Vestkantbadet i Oslo ved å trykke "HER". Dersom du vil lese om Lamaze svangerskapskurs jeg var på hos Tone Aanderaa, så kan du trykke "HER".

Jeg hadde blitt kjempe glad om du kunne ha delt dette innlegget videre ved å trykke på den lille blå knappen nederst i innlegget. På den måten får flere vite om dette flotte tilbudet som helsesøster Tone har for gravide og foreldre.


Ps. Dersom du ønsker billig hudbehandling, vipper, nye negler osv. Så trykk HER og HER.

 

//Samarbeidet er sponset//.       

20
 • Skrevet: 18.04.2014
 • Klokken: 21:16
 • Kommentarer: 20
Jeg tror dette blir min siste svangerskapsoppdatering før fødselen. I går så fikk jeg den følelsen av at "oi, det er ikke lenge igjen, jeg skal jo ha en baby". Det gikk virkelig opp for meg at jeg faktisk er gravid.. Ikke misforstå, jeg har vært fullt klar over at jeg er gravid i mange måneder. Haha. Likevel var det en  rar og merkelig følelse. Har liksom bare tenkt, jaja jeg er gravid liksom. No big deal, eller jo, egentlig, det å være tenåringsgravid der jeg bor, er ikke så normalt.

Da jeg var i #uke20, altså 20 uker på vei, så var det liksom en evighet igjen. For meg så var 5 måneder lenge, men nå er det bare 1 uke igjen og det er litt stress. Altså alt er klart til at den lille skal komme hjem og jeg har forberedt meg godt, men likevel så er det en skikkelig rar følelse å vite at snart skjer det..

Tenk at jeg skal ha en baby, lille meg liksom. Ingen hadde vel forventet det. Jeg klarer ikke å beskrive den følelsen, tror nesten man må være gravid selv for å forstå hva jeg mener. Det blir litt som å sitte med en positiv graviditetstest, du vet du er gravid, men du skjønner det liksom ikke helt før du skal føde. Haha.

Når det gjelder morsfølelsen så har jeg fått den for lenge siden, selvom hun ikke er født engang, så er jeg skikkelig glad i henne og jeg vil at alt skal gå bra med henne. 

SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 39:

På vei: 39 uker

Trimester: Tredje

 Igjen til termin: 1 uke

 Høygravid: Ja. 

Navn: Blir avslørt når hun er født.

 Kjønn: Jente.

Hodet ned: Nei. Seteleie.

 Aktivitet i magen: Ja, hver dag. Koselig det. 

 Søvnmønster:. Ingen spesiellt mønster, hun er våken til litt forskjellige tider. Jeg merker hun er våken ved at hun beveger seg. 

 Utålmodig: JA! 

  Ønsker meg til babyen: Store klær, gjerne fra størrelse 80. Leker som passer til babyer fra 0/3 måneder. Ganske store bleier størrelse 3-4, dette for babyer som veier ca. 7 kg. Sengesett som putetrekk og dynetrekk. Baby-ullteppe. Alle slags stellesaker/tilbehør som feks. Babyolje/babyshampoo/babyhåndkle osv. Babymat/melk, (greit å ha ekstra om jeg ikke får nok melk). Småbarns-bestikk/tallerkner/kopper osv. 

 

 Vann i kroppen: Nei.

 Vektøkning: 5 kg.

 Strekkmerker: Nei, bank i bordet! Hah, nå kan jeg le av den personen som sa hun/han skulle le av meg hvis jeg fikk strekkmerker og stor mage!!. Den som ler sist ler best. HAHA. 

 Melk i brystene: Nei, ingenting. 

 Tungt: Ja. Noen ganger merker jeg det godt at det er litt tungt. Andre ganger så føler jeg meg nesten ikke gravid, fordi jeg merker ikke så mye til tyngden i magen. 

 Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Middels/"vanskelig" grad. Klarer å gjøre hverdagslige ting. Orker ikke å løpe. Jeg får fortsatt på meg skoene selv. Ellers blir jeg fortere sliten og synes det kan være litt vanskelig å løfte meg selv opp fra sengen. Jeg synes magen er litt i veien om jeg skal bøye meg ned, da er det ubehagelig. Klarer fortsatt å ligge på magen i senga mi som er myk, men får vondt av å ligge på magen om underlaget er hardt, som på en benk. Har problemer med å ligge på magen på harde benker, da får jeg vondt i magen.

 Kynnere: Ja, litt. 

 Modningsrier/maserier: Ja. Jeg har modningsrier hver dag, men ikke for ofte. Det er ikke så veldig vondt, men jeg merker det jo. Kroppen min øver seg bare til den skal lage ekte rier. Den synes det er greit å forberede seg til fødselen. Kroppen min vet jo ikke at jeg skal ta keisersnitt, så derfor øver den seg med modningsrier/maserier. Hehe. Matkick: Nei.

 Sulten: Jeg har et normalt kosthold og er ikke noe mer sulten enn før jeg ble gravid.

Tørst: Jeg blir fort tørst, det har jeg vel blitt de siste 10 ukene. Har forresten lært meg å drikke mer vann og begynner å like det, så det er jo positivt.

 Plager: Må ofte tisse, men det er jenta som lurer meg, fordi hun presser på blæren, men jeg må egentlig ikke på do. Får ofte vondt øverst på høyre side av ryggen sånn utover dagen. Da hjelper det å gå litt og ta kiropraktortimer. Jeg har fryktelig bekkenlåsning etter at jeg har sittet/ligget lenge i ro. Da klarer jeg såvidt å gå. Ellers er formen helt fin.  

 Trøtt: Jeg begynner å bli trøtt rundt kl 23:30. Legger meg ca 01:00 og står opp kl 10. 

 Humør: Fint. Får bare plutselig en sånn følelse man får når alt er perfekt og livet er bra.Tror jeg føler meg lykkelig, på en måte.. Sikkert pågrunn av at ting begynner å falle på plass, alt med barnevernet, hvor jeg skal føde osv. + at jeg også er veldig glad for at folk begynner å skjønne at jeg vil de skal kommentere med sitt ekte navn når de legger igjen en kommentar her på bloggen og ikke være anonym. Dette gjelder spesielt de som sender hate kommentarer, dere som skal si noe stygt får ikke lov til å være anonym lenger, for da gidder jeg ikke godkjenne kommentaren deres og da blir jeg bare sur på dere, uansett om du foreksempel har gått i klasse med meg før, eller ikke kjenner meg i det hele tatt. 

 Fødselsforventninger: Det blir planlagt keisersnitt på Fredrikstad, eller Ahus. 
 #svangerskapsoppdatering #fødsel #tanker #pen #søt #følelser #følelse #gravid #tenåringsgravid #baby #graviditet #føde #glad #jente #uke39 #termin #mage #magebilder #foto #bilder #magebilde #magebilder #mage #modell #sexy #fredag8
 • Skrevet: 18.04.2014
 • Klokken: 01:52
 • Kommentarer: 8

Hei. Da har jeg tatt gravid photoshoot med min private fotograf Aga. Jada, det ble litt "skjult" reklame for Lacoste, pågrun av at kjolen min er i det merket. Vi (familien min) drev/lagde Lacoste butikken på Sandvika Storsenter (i Bærum), det er derfor jeg har en del klær fra det merket.. Han som redigerte bildene ville ikke ha med merket på bildene (noe som er veldig rart), derfor er det på noen av bildene redigert bort merket.. Teit? Ehh ja.

Hva synes du om bildene?

I går var jeg på sykehuset og fikk estimert vekten på babyen på ultralyd. Estimeringen er aldri 100% nøyaktig, men målene som ble gjort ga en pekepinne på hvor mye hun veier nå. Hun ble estimert til å veie 2950 gram. Det er litt under gjennomsnittet, men likevel en veldig fin vekt. Hadde det ikke vært for at hun lå i seteleie, så hadde jeg født normalt og en så liten unge hadde det ikke vært noe problem for meg å få ut vil jeg tro. Gjennomsnit`s vekten på babyer i uke 39 er 3400 gram. (jeg er i dag i uke 38+6, så snart 39).
Når det gjelder besøk, så hadde jeg blitt glad for å få besøk når jeg ligger på barselavdelingen på sykehuset,men jeg kommer nok til å være ganske sliten og ha vondt. Så er ikke sikkert jeg orker å ha besøk i flere timer liksom. For et keisesnitt gjør vondt, men jeg vil få smertelindrende medikamenter.

I går pratet jeg med ei dame som sa hun hadde tatt keisersnitt på mandag. Hun var oppe å gikk og hun sa det ikke gjorde sånn veldig vondt. Så hvor vondt man har det etter et keisersnitt tror jeg er forskjellig og oppleves forskjellig fra person til person. Spørs jo også hvor høy smerteterskel man har. Jeg er en person som tåler ganske mye.

Dersom man får komplikasjoner så gjør det helt sikkert også vondt verre. Er man derimot ung, sprek og at man kanskje unngår komplikasjoner så er det jo bedre. Faren for komplikasjoner er veldig lav. Så lenge jeg gjør akkurat de jeg får beskjed om så kan det minske risikoen for for eksempel. komplikasjoner som infeksjoner + at hun (babyen min) kommer ikke til å bli tatt ut lenge før termin, så hun vil være helt ferdig utviklet noe som også er positivt. Før så tok dem ofte ut barnet ved keisersnitt 14 dager før termin, fordelen med det er at de fleste gravide da ikke går spontant i fødsel, ulempen er at man ser at barn som blir tatt ut 2 uker før termin har en bitte liten større risiko for å få komplikasjoner enn barn som blir tatt ut 1 uke før termin, eller ved termin. 

Vi vet heller ikke hvem som får komplikasjoner eller ikke. De fleste komplikasjoner som oppstår ved keisersnitt er ikke så farlige. De farligste komplikasjonene skjer heldigvis svært sjeldent, man har heller ingen garanti for at det går bra. Det er alltid en risiko ved alle operasjoner. Som oftest går det heldigvis bra, så jeg bekymrer meg ikke. 

 

 #torsdag #blogg #hverdag #mammablogg #mammablogger #modell #photoshoot #shoot #mamma #gravidmage #Lacoste #kjole #mote #skjønnhet #blond #mor #gravid #søt #ungmor #graviditet #keisersnitt #baby #fin #foster #seteleie #mage #sexy #magebilde #bilder #magebilder #foto #modell #uke39 #pen #uke38 "oppdatering #mening #tanker

 • Les eldre innlegg

Jeg startet denne bloggen i 2010. I 2013 ble jeg gravid og 24. april 2014 kom den nydelige datteren min til verden med keisersnitt. Ellers liker jeg å danse, være med venner og alt annet som er morro! ___________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits