8
 • Skrevet: 31.03.2014
 • Klokken: 17:31
 • Kommentarer: 8

Nå er jeg på vei til et nytt svangerskapskurs jeg skal på med jordmor Tone, i byen. Kurset er privat, så det blir bare meg som gravid "elev". Jeg gleder meg masse, denne jordmoren virker utrolig hyggelig og positiv, så det blir koselig å møte henne. Jeg får det gratis/sponset. Og jeg kommer til å blogge masse mer om dette senere. Jeg får også sponset spa behandling, mammatreff osv. Digg. Har vært på et svangerskapskurs tidligere, som jeg har blogget om (les tidligere innlegg, så finner du nok det innlegget). I kveld skal jeg også bli tatt bilder av og intervjuet til et magasin som heter "BabyDrøm". Jeg ble kontaktet av det bladet pågrunn av at de ville intervjue meg, fordi jeg er gravid!! Jeg er ferdig rundt kl 22:00 i kveld. Tenk det er kun 3 til 4 uker til jeg får en baby, Max 6 uker igjen. :)

6
 • Skrevet: 30.03.2014
 • Klokken: 23:03
 • Kommentarer: 6

Flere av skuespiller kaninene som var med på filmen "Natt til 17, er solgt, (jeg er også med i filmen), men har nå fått nye kaniner. Mer info. om "Natt til 17" kinofilmen, tenkte jeg å legge ut i morgen. Har skrevet om filmen tidligere.

Kaninene er av rasen Løvehode. Fra samme oppdrett som skuespiller kaninene (mitt løvehodeoppdrett). De er renrased og det følger med stamtavle om du ønsker dette. De er kjempe søte.

To av kaninene her er allerede bestilt og skal fortsette som "skuepsillere" men i et trylleshow! 

I dag er de 4 uker og 5 dager gamle. Var ute og tok bilder av dem i dag. Ta kontakt dersom du ønsker å kjøpe en kaninunge, eller en voksen kanin. Husk å fortell litt om hva du kan tilby kaninen, hvordan du bor og hva slags erfaring du har med kaniner.

Flere kull med kaniner ventes. Her ser dere bilder av kull D og kull C. De er ikke i slekt.
#natttil17 #natt til 17 #løvehode #kaniner #kanin #kaninunge #kaninunger #skuespiller #skuespillere #kaninoppdrett #løvehode #løvehodeoppdrett #løvehode kanin oppdrett

14
 • Skrevet: 29.03.2014
 • Klokken: 21:45
 • Kommentarer: 14

 

Hva ville vi ha sagt hvis vi hadde kunnet snakke den dagen mamma var på tur til sykehuset for å få oss fjernet? Vi ville ha ropt av full hals: "Mamma, la meg få leve, vær så snill!". Skulle ikke vi, i rettferdighetens navn, prøve å stoppe trenden, prøve å gi de stemmeløse en stemme, en klar og tydelig stemme? 

I mange år har det vært stille om abort. Motstanderne har nærmest gitt opp kamoen mot denne loven. En lov kan endres ved at bare noen få tør å engasjere seg. Foreksepmel så ble den nye grunnloven om abort i Ungarn tredd i kraft 1. Januar 2012. Denne loven gir beskyttelse for det ufødte liv fra befruktningen av. En slik lov har ikke vi i Norge.

Dersom du vil lese om den ufrivillige aborten min så klikk HER. Dersom du vil lese om da jeg fortalte alle at jeg var gravid, så kan du klikke HER. 

Mye av det jeg vil skrive nå har kilde fra Svein Magne Pedersen. Han har laget en bok om abortlovens negative sider. Den heter "De tause skrikene, et forsvar for retten til å leve". Denne boken har jeg aldri lest, men den kan kjøpes for 248,- kr. Den kommer ut nå til våren. Den kan bestilles ved å ringe dette nummeret: 38 15 00 50. Du kan også sende en Faks til: 38 15 00 70 Eller E-post til: mjl@mjl.no 

Siden jeg valgte å beholde babyen min, så skjønner dere sikkert at jeg ikke hadde lyst til å ta abort, selvom mange rundt meg mente det var det beste ved tanke på blant annet at jeg er ung og ikke har fullført skolen. Før så hadde jeg ingen spesiell mening om abort, men nå har jeg gjort meg opp en mening og det er at jeg er imot abort. Jeg synes det er fint at folk gjør seg opp en mening. Om du er imot, eller for abort, er en avgjørelse du selv må ta.

Når jeg får lille jenta i armene mine for første gang, så kommer jeg til å være glad for at jeg ikke tok abort. Det kan være mange faktorer som spiller inn for hva du velger å stå for. Jeg vil ikke dømme noen som har et annet syn enn meg. Jeg har venner som har tatt abort og jeg er fortsatt både glad i dem og venn med dem!.
Dette innlegget vil inneholde tekst som tar for seg de negative konsekvensene av abort. Selvom man blir gravid, så finnes det flere alternativer for å velge bort barnet, uten å måtte ta abort. Feks. at din #baby får kommet til en annen kjempe snill og god #familie, som kanskje har lengtet etter #barn lenge. Du kan også få mye støtte og hjelp fra forskjellige helse organiasjoner som foreksempel Amathea. Denne stiftelsen ble opprettet i 1978 under navnet "Alternativ til Abort i Norge (AAN).

Dersom man foreksempel har blitt voldtatt, ble #gravid som 12 åring, eller at det står i fare for mors #liv, så kan jeg forstå at enkelte ønsker #abort. Grunner til det kan være at noen ikke orker tanken på å se på babyen sin, i redsel for å få "traumer" fra da man ble #voldtatt (dersom det var slik befrukningen skjedde).

Andre igjen tar abort pågrunn av at de får vite at fosteret mangler et kromosom og derfor får babyen Downs syndrom. Min personlige mening er at alle mennesker er like mye verdt, uansett om du mangler et kromomsom, eller ikke. Derfor hadde jeg ikke tatt abort om barnet mitt fikk Downs syndrom. De med dette syndromet synes jeg er noen herlige og flotte mennesker. Selfølgelig blir det jo mer arbeid for foreldrene, men likvel så mye glede.

Jeg har selv ikke lyst til å ta abort. Og ja, jeg er klar over at det er andre som har en annen mening enn meg og som synes at abort er bra. Jeg støtter dessverre ikke de som bruker #abort som #prevensjon. Jeg er veldig klar over at prevensjonen kan svikte. Dersom man skal være 100% sikker på at man ikke kan bli gravid, så er det tryggeste å ikke ha #sex. For sex er det som oftest må til for å bli gravid, men unntak finnes selfølgelig. Den 30. mai 1978 vedtok Stortinget "Loven om selvbestemt abort", kun med en stemmes overvekt. Sannsynligvis var flertallet av det norske folk imot selvbestemt abort på denne tiden. Abortloven ble likevel banket igjennom av stortinget, uten å spørre hva folket mente. Mange vil se på dette som en politisk og etisk tragedie for andet vårt. 

Siden da har barnet i mors liv de 12 første ukene vært fratatt alt juridisk forsvar. De har vært rettsløse og prisgitt kvinnens eget valg, hennes ønsker og planer. Jeg vet at per i dag 2014, etter 35 år med selvbestemt abort, har norske leger tatt livet fra ca. 514.000 norske ufødte barn. Dette tilsvarende innbyggertallet i Stavanger, Bergen og Trondheim til sammen. Dette er tall fra Statens sentralbyrå. Ca. 40 fostre blir hver dag tatt bort med abort. Hvor mange tusen som dør pågrunn av #angrepille, vet ingen.

Nå vil jeg likevel våge å si at jeg synes at abort er verre enn å "bare" ta en angrepille. For angrepillen tar man ofte den samme dagen som man har hatt sex, gjerne før sædcellen i det hele tatt har rukket å nå egget og derfor har muligens ingen befrukning rukket å finne sted. Likevel bør man ikke bruke angrepillen som prevensjon. 

Selvom abort grensen er i #uke12, så er det flere som får abort igjennom etter denne tiden, da må man søke. Dere tror kanskje at det bare er i svært sære og alvorlige tilfeller at man får lov til å ta abort etter uke 12? Det er faktisk ikke helt sant. Jeg har hørt om ei jente som fikk det igjennom, hun hadde ikke noe spesiell grunn, men lyvde på seg en alvorlig grunn og fikk det derfor igjennom. Selv ville jeg aldri ha lyvd på meg en grunn som ikke var sant og man kan slite med seg selv om man lyver. 

Abort er blant annet et totalt brudd med bibelens bud, som Norges lover er bygd på, og prinsippet om nestekjærlighet. For abort er ofte imot sunn fornuft og etisksett forkastelig. Det er likevel mange som ikke bryr seg om dette. Loven om selvbestemt abort ble likevel lov, alle som vil kan nå ta abort. Du kan ta abort så ofte du vil og ingenting kan hindre deg i å bruke abort som prevensjon, hvertfall ikke om du er under 12 uker på vei. Loven former holdninger blant folk flest. Folk begynner å tenke "Når loven sider det, da må det vel være greit". Når noe er blitt lov, pøser de på med propaganda, og mange blir offer for det.

Livet starter å utvikle seg ved unnfangelse, men det er mange som ikke vet dette. Mange tror at et #foster bare er en celleklump og at det ikke er et begynnende liv. Ja, dette stemmer ganske bra før #uke5, men etter uke 5 begynner fosteret å ligne mer og mer på et lite menneske. Fra uke 8 har det ufødte barnet kommet så langt i utviklingen, at det ikke lenger kan kalles et embryo. Nå er det bare modningen som gjenstår, så fra nå av kan babyen kalles et foster.

Barn som blir født for tidlig ved 22-24 ukers alder kan overleve. På det ene rommet på sykehuset blir det foretatt en abort i uke 20,  på et annet rom på det samme sykehuset har det skjedd en for tidlig fødsel i #uke23 og både leger og jordmødre prøver alt dem kan for å redde den lille. Jeg hadde ikke klart å jobbet som jordmor om jeg måtte på den ene siden prøvd å reddet livet til en unge og i neste øyeblikk foretatt en abort på en kvinne med et foster som var nesten like gammelt. Dette vekker hvertfall en tanke hos meg, hva med hos deg? 

Ovenfor ser du et bilde av et foster i #uke8. Jeg kan tydelig se at det er et begynnende liv, med både hode, øyne, nese, munn, hender, føtter og et skjelett. I uke 8 er det meste på plass. Han eller hun er bitte liten, men likevel så komplett.  

Noen klarer å ta abort, andre vil slite. Kanskje ikke med det samme, men det er stor risiko for at du kan komme til å angre på et tidspunkt i livet, eller tenke at nå ville babyen vært født, nå hadde ungen blitt 5 år osv. Derfor synes jeg du bør tenke deg godt om før du tar abort og ikke ta så lett på det, for det finnes ingen angre knapp.

 

Jeg skriver dette først og fremst av hensyn til de svakeste av alle svak - barnet i mors liv. Ufødte barn trenger mange flere stemmer i denne nesten "stemmeløse" tiden hvor så få engasjerer seg i abortsaken. Jeg ønsker å redde menneskeliv. Vi kan gjøre det ved å bruke fornuftige argumentasjoner og legge frem medisinske og historiske fakta omkring emnet. I et så stort tema som dette vil det likevel være både argumenter for og imot og diskusjonen vil bli stor. I en slik sak er det viktig å vise respekt og ikke bli sur på hverandre, for alle har forskjellige meninger. Dersom noen kommenterer at dem hater dette innlegget så vil jeg ikke skape noe krig ved å bli sur tilbake, men les dette nøye før du sier at du ikke "skjønner hva jeg skriver", eller før du spør om noe jeg allerede har svart på. 

Det hjelper ingenting å dømme kvinner som har tatt abort. Aborten kan man ikke ta tilbake. Jeg vil heller hjelpe de som har tatt abort til å bli kvitt smerten og skammen. Og det gjør man ikke ved å bagatellisere, unnskylde eller bortforklare det dumme som har skjedd, eller å fortrenge det. Jeg vil at de skal komme seg videre i livet, det hjelper lite at jenta som tok abort skal føle seg enda slemmere, ved at vi kjefter på henne. Fosteret i magen hennes ble ødelagt ved aborten, men jeg ønsker ikke at livet hennes også skal bli "ødelagt", ved å være slem mot henne og trykke henne psykisk ned. Det vil bare føre til at henne får det enda verre med seg selv, enn det henne allerede har. Da er det bedre å si at gjort er gjort, men ikke gjør det igjen.

 

  

 

 I 1969 var det kun 13 % av den norske befolkningen som var for fri, provosert abort. Her ser dere et bilde av #Gro Harlem Brundtland. Hun er en ellers flink politiker som førte an i kampen om fri abort, som en kamp for kvinners rett til "å bestemme over sin egen kropp". Hun snakket om fosteret som en "celleklump" og prøvde å gjøre abortinngrepet så lite problematisk som overhode mulig. Folk tenkte at det ikke kunne være noe verre enn å trekke ei tann, eller fjerne ei vorte. 

Selvom det ikke fantes ultralyd på denne tiden, hvor man kan se fosteret på skjermen, visste Gro som lege at dette var et gryende menneskebarn og ikke en "celleklump"!. Hvis et foster bare er "en celleklump", er vi som er født store "celleklumper", men ingen av oss liker vel å bli kalt en celleklump": 

Abort ville ikke bli brukt som et prevensjonsmiddel, hevdet hun og mange med henne på denne tiden. Å ta abort ville kun bli benyttet i svært alvorlige tilfeller, som en siste utvei i en svært vanskelig situasjon. De ville også de illegale abortene til livs. Mange trodde på dette som ble sagt. 

Massemedia vet å bruke "repetisjonstaktikken": Det betyr at dersom de sier en ting mange nok ganger, så begynner mange først å tvile. "Kan det være noe i det likevel?", tenker de. De bruker argumenter om at flesteparten tror slik og slik og får en til å føle seg i mindretall. Folk kommer på gli og vil ikke bli sett på som enstøinger, gammeldagse, tilhøre mindretallet og slike som ikke følger med i tiden. Så etter en tid med propaganda med store bokstaver i aviser og blad og tåredryppende historier på TV, snakk om farer med de mange illegale aborter, gir man etter og vipper til slutt over på motsatt side. 

Gro og co tok feil. Erfaringene viser at abort slett ikke alltid bare blir brukt som en siste utvei på en vanskelig situasjon i livet. Abort blir i dag benyttet som en løsning på en rekke årsaker: Alt fra "Det passer ikke å få et barn akkurat på"; til en rekke sosiale og økonomiske årsaker, skolegang, karrierejag, press fra barnefar, familie og venner, feil og mangler ved fosteret, dårlig helse og en sjelden gang der det virkelig faktisk er alvorlig: der liv står mot liv. 

Jeg vet om en mann som kjenner en kvinne som i dag angrer bittert på aborten hun tok for 25 år siden. Familien hadde det bra på alle måter. Både økonomisk og helsen var god, men hun hadde tre barn fra før, og nå ønsket hun seg ikke et fjerde. Hun valgte å ta abort. I dag er kvinnen i dyp sorg fordi hun gikk i "abortfella". 

Og ja, selfølgelig er det jo litt forskjell på oss som er født og de som fortsatt er et foster. Eller er det kanskje ikke den store forskjellen? Består ikke alle av menneskelig DNA? Selvom et foster ikke er ferdig utviklet og ikke tenker noe særlig, så har den en hjerne og alt som har en hjerne er et liv, kanskje ikke et ferdig utviklet liv, men et begynnende liv. Da gutten jeg vet om lå på sykehuset i en respirator og var så å si erklært død, så var han fortsatt et liv, selvom han ikke tenkte noe. (Jeg har skrevet om han før og heldigvis så overlevde han). Så det betyr at selvom man ikke er bevisst, så er man et liv, så lenge man er avkom etter et menneske. Til og med avkom etter dyr, er et liv og jeg synes det er flott av de menneskene som beskytter dyr og fører dyrene sine stemme, i kampen mot feks. Pelsindustrien. Hvorfor skal det da være så ulovlig å føre stemmen til det ufødte barns liv?

Hvorfor blir noen hatet  på, dersom man ikke synes abort er den beste løsningen, men derimot om man liker abort, så blir noen heiet på. Det å kunne se en sak fra flere sider er supert. Kan vi ikke heller høre på hverandres argumenter og la diskusjonene gå rolig for seg. Vi mennekser blir kanskje aldri enige uansett hva det gjelder, men vi får gjøre det beste ut av det. 

0
 • Skrevet: 29.03.2014
 • Klokken: 00:32
 • Kommentarer: 0

 

Jeg har blogget masse i dag! Har bare ikke publisert det ennå. Holder på å skrive om et stort og alvorlig tema, dette tar tid. Kan dere gjette hva slags #blogg innlegg jeg skal skrive denne gangen? Jeg bruker alltid flere timer på å skrive et ordentlig langt og reflektert blogg innlegg. Jeg vet dere liker å lese slike innlegg og på blgogen min får du en god blanding av alt fra outfit, sminkevideoer, konkurranser, til bilder av magen min og babyen min. Jeg har sittet i hele kveld med dette innlegget som jeg skal publisere det i morgen kveld (den 29. mars). Planen er nå å legge meg. Jeg skal stå opp tidlig, lese gjennom innlegget og rette eventuelle skrivefeil før jeg legger det ut. 

I dag som var gikk jeg en tur på 2 timer. Ble så tørst av å gå, så kjøpte en saftis. Det er veldig fint å gå tur når man er gravid, men også ellers. Jeg gikk innom senteret og MacDonalds (kjøpte ingenting). Fikk derimot hentet ut en pakke på posten, med noen fine produkter som jeg har fått sponset! Jeg skal lage et innlegg om tingene jeg fikk i et annet innlegg. 

Ellers i morgen (eller i dag, siden kl. er over 00:00) så er planen å ta noen gravid bilder med "min" private fotograf som kommer hjem til oss kl 08:00. Okeida, hun er kanskje ikke "Min" fotograf, men det er henne jeg bruker å jobbe med. Dette er alltid like spennende og jeg pleier å bli fornøyd med bildene. (Nei, jeg betaler ingenting). 

Slenger med et bilde av meg og Sabrina, tatt på dassen på MacDonalds. Vi er #venner.Håper dere får en fin lørdag og kos dere masse! Denne helgen blir jeg å være veldig opptatt, men jeg skal blogge likevel. Jeg glemmer dere ikke. 

#hverdag

10
 • Skrevet: 27.03.2014
 • Klokken: 22:10
 • Kommentarer: 10

 

Bildene av meg tok jeg i dag, i pysjamas!. Lekkert, eller hva? Haha. I uke 36, så er magen på sitt høyeste! 

Dette er tiden da livmoren er på sitt høyeste punkt, ofte helt oppunder brystbeinsspissen. Barnets og livmorens vekt presser brystkassen oppover, og de nederste ribbeina trykkes utover. Barnets hode kan nå, når som helst, gå ned i bekkenet mitt.
SVANGERSKAPSOPPDATERING UKE 36:

 På vei: 36 uker.

 Trimester: Tredje

 Igjen til termin: 4 uker.

 Høygravid: Ja, ble det for 11 dager siden.

 Navn: Det er bestemt.

 Kjønn: Jente. Fikk det bekreftet enda en gang i dag, da jordmor som skulle gi meg modningsakupunktur, ville ta ultralyd. Dette for å sjekke om ungen fortsatt lå i seteleie, eller om henne hadde snudd seg med hodet ned og da spurte jeg samtidig om henne kunne sjekke kjønnet.

 Hodet ned: Nei. Dersom hun ikke snur seg, så kan det være en grunn for å heller ta keisersnitt. Bare 4 % av babyene ligger i seteleie ved fødsel. Sjansen er derfor størst for at henne kommer til å snu seg.

 Aktivitet i magen: Ja, jeg kjenner bevegelser hver dag, flere ganger om dagen. Hun beveger seg faktisk akkurat nå.

 Søvnmønster:. Ingen spesiell. Hun sover endel også på dagtid.

 Utålmodig:  Litt. Blir bra å få henne ut.

 Vann i kroppen:  Nei. Jeg trodde jeg hadde fått det i forrige uke, men det stemte ikke likevel (jordmor sjekket meg). Bena mine hadde bare blitt litt tykkere pågrunn av økt blodmengde. Jeg har ikke fått noe vann i kroppen, så jeg er fortsatt slank.

 Vektøkning: 3 kg.

 Strekkmerker: Nei. Jeg har laget et innlegg om hvordan jeg unngår å få strekkmerker. Dere kan lese om det, ved å klikke HER. 

 Melk  i brystene: Nei.

 Tungt: Ikke av noe særlig betydning. Jeg merker at det føles litt tyngre å reise meg fra senga og noen ganger føles magen tyngre ut, etter at jeg har spist middag og har gått rundt i flere timer på senteret, eller i byen.

 Gjøremål: lett/middels/vanskelig?: Lett/Middels grad. Har ingen problemer med å ligge på magen, ta på meg sko, påkledning, teater, hoppe, eller danse.

 Kynnere: Ja, har fått litt svake kynner. Kjenner det av og til.

 Matkick:  Nei, ingen.

 Sulten: Blir noe fortere sulten. Har et normalt forhold til mat og et normalt kosthold.

 Plager: Vond rygg og bekkenlåsning. Ikke konstant, men ofte.

 Trøtt: Nei. Ikke noe mere trøtt enn vanlig. Helt likt som før graviditeten.

 Humør: Stabilt, fint humør.

 Fødselsforventninger: Har aldri vært igjennom det, så vet ikke hvordan det blir. Har tro på at modningsakupunktur gjør slik at jeg får en raskere fødsel.

Synes du jeg har stor mage?

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.

Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.

Fra 36 uker og 0 dager til 36 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2700 g
Full lengde: 44 cm


Se videoene av disse kvinnene.  Magen kan faktisk bli utrolig svær og det uten at magen sprekker!

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #tenåringsmor #mage #uke36 #gravid

#svangerskapsoppdatering #statusoppdatering #oppdatering #baby #mor

 


5
 • Skrevet: 26.03.2014
 • Klokken: 14:40
 • Kommentarer: 5

Okei, dette blir kanskje verdens teiteste blogg innlegg... Er det noen her som har peiling på smokker? Kanskje du selv er #gravid og har lest mye om smokker?. Enten ved at du selv har #barn, at du har en #mammablogg, er en #mammablogger, er #mamma,venter barn, er tante til en #baby, har en lille søster/bror, eller vet om noen som bruker smokk? Om du er #ungmor, eller ikke spiller ingen rolle, vil ha tips fra alle. Isåfall hvilket merke er anbefalt? Avent, Noby? Nip, eller Nup sine?

Da jeg var liten så ville jeg ikke ha smokk, så det er ikke alle babyer som vil ha det. Dessuten er det anbefalt å ikke starte med smokk med en gang, ofte kan det lønne seg å vente i opp til 4 uker, pågrunn av at man ikke skal spape sugeforvirring og flere andre ting. 

Grunnen til at jeg lurer på dette med #smokk, er fordi jeg har lyst til å bestille noen ferdig designede smokker med navnet til babyen. Om de ikke blir brukt, så gjør det ingenting. Morsomt å ha navnesmokk! Har du bestilt navne smokker? Fra hvilken nettside da?  Her er en liste over fordeler ved bruk av smokk:
- Smokk kan virke beroligende på barnet.
- Beskyttelse mot krybbedød: en studie publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet British Medical Journal viste at barn som sover med smokk har 90 prosent lavere risiko for plutselig spedbarnsdød (krybbedød) enn de som sover uten.
Legg gjerne babyen med smokk, men ikke putt smokken inn i babyens munn igjen dersom den spytter den ut mens den sover.
- Smokken har en smertelindrende effekt ved mindre inngrep. Den kan ta vekk oppmerksomheten ved for eksempel vaksinering og blodprøvetaking. (Dersom du ammer og babyen ikke bruker smokk, viser forskning at brystet kan ha samme effekt.)
- Smokk kan gjøre det lettere for barnet å sovne. Selv om barnet sovner lettere med smokk i munnen, kan du kanskje også lettere våkne igjen når smokken faller ut av munnen.

Akkurat nå sitter jeg å ser på magen min. Haha, lite å gjøre tenker du sikkert, neida, men joda. Det er sykt rart at den homper opp og ned og jeg kjenner at det beveger seg veldig + at jeg kan se det. 

5
 • Skrevet: 26.03.2014
 • Klokken: 00:53
 • Kommentarer: 5

Oppringt av NRK.

Dagen startet med at jeg ble ringt av NRK, jeg skal kanskje være med på et underholdningsprogram. De hadde visst lest bloggen min. Om jeg skal være med, er ikke bestemt ennå. Jeg kan også trekke meg om jeg vil. Etter jeg hadde snakket med den super hyggelige NRK damen/jenten, så hadde jeg time hos kiropraktoren. Kiropraktoren prøvde å hjelpe barnet å snu seg riktig vei og "knakk" opp ryggen og nakken min. Etter på så dro jeg til senteret. Der møtte jeg på noen #venner. Sorry at jeg sladrer, men de ble tatt av vakten for å leke seg med handlevognen. Barnslig? Hehe, joda.. Eller ikke. <3

Shopping:

Senere på dagen så spiste jeg biffsnadder på senteret og #shoppet #babyklær på babyshop og noen ting til meg selv. Fikk også med meg et supersøtt aktivitetsteppe fra KID, i 100x100 cm. Det passer perfekt i lekegrinden som jeg kjøpte i går. Dersom du vil se bilde av lekegrinden og innkjøpet fra i forigårs, så trykk HER. Jeg vil vise dere innkjøpet fra i dag, men ønsker ikke å ta bilder nå, fordi det blir så mørke bilder. Jeg liker best å ta bilder på dagtid, når det er lyst. Da blir bildene mye finere. Er du enig? 

Graviditeten:

På torsdag så går jeg inn i min 9ende måned som gravid. En måned varer i ca. 4 uker. Denne 9ende måneden varer derfor også i 4 uker, noe som betyr at det kun er 4 uker igjen til lille jenta kommer. Graviditeten er derfor mest sannsynlig fullført rett før den 10ende måneden. Det kan også hende at jeg går over tiden, hvilke betyr at jeg føder etter den 9ende måneden, altså i den 10ende måneden. Nye graviditets bilder blir lagt ut på torsdag.

Jeg slenger med et bilde av magen min. Dette tok jeg rett før jeg ble #gravid

 

 Få lille gullet til å snu seg.

Kom hjem kl 21:30. #Mamma ga meg svangerskaps "akupunktur". Noe som jordmoren gjorde på meg i går, da jeg var på #modningsakupunktur. Det vi gjorde nå, var å prøve moxabehandling. Da tok #jordmor en glødende liten svart kull bit. Denne skulle først varmes opp av et lys/lighter. For så å holdes mot lille tåa mi, men ikke være nær tåa, for da brenner man seg. Den var varm, men når asken la seg rundt den, så måtte asken bli skrapet bort. Om man ikke skraper bort asken ofte nok, så kjenner man ikke varmen godt nok. Grunnen til at jeg skulle varme opp lille tærne mine, var for å få #baby jenen min, til å snu seg med hode ned. Nå ligger henne med rompa ned og hode opp, dette er dumt, for da kan det bli en vondere, men raskere #fødsel. Jeg kjente hun begynte å sparke veldig av behandlingen, så det betyr at henne ble påvirket. 

Bildene nedenfor tok jeg før den ble tent på. Bare for å vise hvordan den ser ut. Når den er blitt tent på, så skal jeg holde litt lengre avstand til tåa, enn på bilde. Dessuten skal kullet varme på yttersiden av tåa og ikke over. Da hjelper jeg barnet å snu seg! Ja, man blir svart på fingrene av den. 

 

 

Tilbake til overskriften..

Jeg har gjort meg opp noen tanker angående fødsel og det er at det er bedre å føde om ungen har snudd seg. Dersom vannet mitt går, så er det risiko om henne ikke har snudd seg, for da må jeg legge meg ned og ringe til sykehuset/ambulanse med engang. Dersom hun snur seg før vannet går, så er det ikke noe stress og jeg kan da fint være i bevegelse, selvom vannet har gått. Det at vannet går, trenger nødvendigvis ikke å skje sånn som på film. Det fosser ikke en "elv" ut fra underlivet, det kan faktisk komme litt å litt, i mindre mengder, eller i små "dråper". På den måten er det vanskelig å si om det er vannet som har gått. Noen tror faktisk at de bare har tisset på seg!. Hva forbinder dere med at vannet går? Jeg trodde selv at det begynte å renne, men jeg har funnet ut at det er ikke alltid tilfelle. 

Planen min for dagen:

Nå på #onsdag så er det  #teater, dersom jeg føler meg i ok form, så drar jeg. Har ikke vært der på en stund. Jeg hadde jo bestilt flybillett til danmark, men pågrunn av at jeg var så langt på vei osv, så fikk jeg ikke være med de andre på teater gruppen min. Gikk ikke å returnere tilbake billetten, så tapte jo på det, men fikk heldigvis solgt den til en annen #jente som er på gruppen under oss, så henne dro til Danmark istedenfor meg. De har kommet tilbake nå da, så jeg gleder meg til å møte dem igjen.

Konkurranse.

Jeg minner om at siste frist for å melde seg på konkurransen, der du kan vinne gavekort fra Gina, Bikbok og B.Young er nå på onsdag innen kl 23:55. Dersom du er usikker på hvilket gavekort du vil ha og trenger av den årsak å tenke litt lenger,så kan jeg vente lengre med å trekke vinneren. Dere bestemmer! Jeg skal uansett sende gavekortene denne uken, så kommer du å vil melde deg på til neste uke feks, så er det da dessverre forsent. Jeg kommer til å skrive navnene til vinnerne i et blogg innlegg. Link til konkurransen finner du, ved å trykke HER.

Håper dere likte dette #blogg innlegget. Hilsen meg.

#mammablogger #mammablogg #ungmor #tenåringsmor.

10
 • Skrevet: 24.03.2014
 • Klokken: 23:17
 • Kommentarer: 10

Er ikke mange dager siden jeg lå på 3. plass på blogg.no, flere har spurt meg om hvordan man kommer på topp, så det er tydelig at dette er noe mange ønsker. Nå skal jeg fortelle dere hvordan. 

Jeg hadde tidligere to andre #blogger i 2009, deretter opprettet jeg denne bloggen i 2010 og har siden vært veldig aktiv her. Denne bloggen har vært flere ganger på topplisten blant de 200 mest leste. 

Det som er hemmeligheten med å komme på 3. plass, er altså å komme deg først på topp 200. Dette er svært enkelt. Det krever kun at minst 300 personer leser bloggen din daglig. 300 personer klarer du lett, det avhenger jo også av at da må bloggen din være skikkelig bra, skikkelig rar, skikkelig morsom, eller at folk rett å slett synes den er interessant å lese. Bloggen din bør helst da være så bra, at du selv, eller andre mennesker, kunne ha sett for seg at akkurat du hadde vært på 1. 2. eller 3. plassering på hoved topplisten. Dersom bloggen din er så bra, så får du lett 300 lesere. 

Nå som du har fått 300 lesere, så vil du sakte men sikkert klatre deg oppover, (så lenge bloggen din er bra), om du så bare får 1 leser ekstra i uken, så hjelper det på. Etter 4 år med blogging, så fikk jeg tydeligvis mange lesere. Det er så mange bloggere som gir opp, eller starter en ny #blogg. Ikke gjør det, fortsett på den du har, så er det sjans for at du når høyt. 

Når du først har kommet deg på topp 200 og begynt å klatre deg oppover, til topp 100. Så begynner folk å legge merke til deg. Da må du ha minst 600 lesere. Når folk nå ser bloggen din, så blir de nysgjerrig på hvem du er. Hvem er denne nye bloggeren? Så klikker de seg inn på deg. 

Fra du er innenfor topp 100, så kommer det nå til å gå enten kjempe fort, eller langsomt, til du når topp 1. 2. eller 3. plass. Du kan selfølgelig sende bloggshout, men hva hjelper det om leserne dine ikke kommer tilbake? De kommer garantert tilbake om de digger det de ser. Hva folk digger er forskjellig, men de fleste liker ikke å lese en vanlig, kjedelig blogg, tiltross for at designet er fint. 

Jeg lå innenfor topp 100 stort sett i 4 år. Noen vil si at 4 år er lang tid, men det tar faktisk ofte så lang tid. For noen måneder siden så havnet jeg på plass 30-60. Og har siden da ligget der for det meste. 

Fra jeg lå på 30. Plass så gikk det plutselig fort. Helt tilfeldig, så var det 10.000 personer som klikket seg inn på akkurat min blogg. Du har sikkert gjort det selv? Klikket deg inn på en blogg som har plassering 30-60? Denne plasseringen er veldig tydelig på forsiden til blogg.no. Sjansen for at 10.000 personer tilfeldig trykker seg inn på din blogg, akkurat den dagen, den sjansen er veldig minimal. Dersom du blogger i 4 år, så er det mange dager iløpet av de 4 årene. Det er derfor sjans for at dette kan forekomme, på en eneste dag, av disse 4 årene. 

Så havnet jeg altså på plass 13. Bloggen var veldig tydelig da. Fikk sponsor henvendelser fra øst og vest og fra 13.Plass så gikk det fort. Dagen etter var jeg på 6. Plass og deretter 3. 

Jeg mener det var toppbloggeren Anna som skrev en gang at det er ikke vanskelig å komme på 1. plass. Og jeg har funnet ut at det er ikke det. Så lenge folk liker det du skriver og liker bloggen din kjempe godt, så vil de alltid komme tilbake, det at folk kommer tilbake betyr at du får faste lesere. Faste lesere = du kommer deg på topplisten. Topplisten = bloggen din blir oppdaget. Dersom bloggen din er bra den første gangen de klikker seg inn, så kommer de tilbake. Er den kjedelig, så vil de ikke komme tilbake. Derfor er det viktig at den aldri er kjedelig, for tenk? Neste gang er det kanskje din blogg, som tilfeldigvis får besøk av 10.000 personer på en dag. 

Du kan selfølgelig bloggshoute, men du vil da merke at de som gikk inn på det innlegget, de kommer ikke tilbake dagen etter, ved mindre du er en veldig interessant person. Helst mer interessant enn de som allerede ligger på 1.2. Eller 3. Plass.

For å bli en interessant person, så må du på en eller annen måte være spesiell. Enten i negativ, eller positiv forstand. Kjendiser er interessante. Jeg så selv effekten av å melde seg på feks. paradisehotel. Bloggene deres kom på topp 100. Plass. Dette med det samme de kom på TV skjermen. Nå vil jeg på ingen måte oppfordre dere til å melde dere på paradise, det kan føre til mange ulemper. 

Når du først har kommet på 3. Plass, så kan du velge å vrake om hvilken plassering du vil ha. Prøv å vær på topp 10, i minst en uke. Slik som jeg gjorde. Kjenn litt på det. Er dette noe for meg? Orker jeg dette presset? Har jeg tid til å blogge helst gode innlegg hver dag? Orker jeg så mye stress? Så mange sponsor mailer?.. Dersom du ikke liker det, så er det ingenting i veien med å ikke blogge på noen dager, da er det lett å rykke ned igjen i plasseringen og dette med vilje. Når du så vil komme tilbake for fullt, så husker folk bloggen din og du vil komme opp igjen.

Det jeg har gjort er å bli skjult fra topplisten, selvom jeg hadde over 26.000 lesere daglig og skulle egentlig være på 4. Plass, så ble jeg skjult. Da slipper du masse stress. Å skjule deg fra topplisten kan du gjøre selv! Eneste du trenger å gjøre er å logge deg inn på blogg.no, gå inn på bloggen din, trykk på "oppsett/innstillinger" Deretter på "generelt", så krysser du bare av for der det står: "Skjul bloggen fra forsiden av blogg.no Bloggen vil ikke bli vist på forsiden av blogg.no, hverken på topplisten eller under siste innlegg." (Dette er veldig smart, da kommer du deg unna masse rot). 

For meg er det ikke viktig å være på topp 1. 2. eller 3. Plass. Det kan vært gøy, men på en måte er det ikke så gøy. Det er både positive og negative sider ved det. Det kan være veldig stress, du føler du må blogge hele tiden...  De som vil lese bloggen min, de gjør det. De som ikke vil lese den, nei de får la være. Jeg kommer ikke til å slutte å blogge og jeg blogger ikke pågrunn av leserne mine. Uansett om jeg har 10.000 lesere, eller kun 1. leser om dagen, så er jeg like glad i å blogge. Det å ikke ha lesere hindrer meg ikke. For denne bloggen er i all hovedsak kun for meg, som en dagbok og jeg fortsetter selvom jeg ikke har så mange lesere. Og til alle dere som kommer til å komme med kommentaren "Dette gjelder ikke for alle", nei, det gjør kanskje ikke det, dette er kun en metode. Det finnes sikkert flere "oppskrifter", men dette var da en av dem.  Har du en bedre oppskrift, så skriv det gjerne som en kommentar, så får de som ønsker å komme på topp, lese kommentar tipsene deres. 


Jeg valgte nå å ikke ta for meg hvordan en bra blogg kan, eller skal se ut, for da hadde det blitt alt for mye å lese for dere. Tok nå kun for meg en metode for å komme på topplisten. Hvordan en ok, bra, blogg kan se ut, kan dere sikkert tenke dere til. Det handler isåfall om å ha et ryddig design, gjerne legge ut greie bilder osv. 

10
 • Skrevet: 23.03.2014
 • Klokken: 23:18
 • Kommentarer: 10

Hei alle sammen! 

Dere vet sikkert at jeg har en "helgens blogg-konkurranse". Forrige helg så var det søte Åse Ek Hansen som vant! Jeg pleier egentlig å trekke en vinner hver helg, men har jeg dessverre ikke rukket å fått lese i gjennom alle de fine bloggene deres. Så da tenkte jeg at jeg heller forskyvet den konkurransen, sånn at helgens blogg blir heller trukket ut i morgen. Den som da vinner får være der en dag ekstra. 

 Nå er jeg utrolig trøtt, gjesper hele tiden. Så skal snart legge meg, føler jeg bare må dusje å sånt først. 

 

Dere lurer sikkert på hva jeg har drevet på med i dag?  

 * Våknet kl 09:00, sjekket bloggen, godkjente kommentarer osv. 

* La meg til å sove, var fortsatt trøtt, sov da til 12:30. 

* Ga kaninene mat og vann + gjorde rent kaninbur osv. 

* Svarte på e-post og sponsorer. 

* Lagde dagens middag, sunn taco. Uten kjøttdeig! Jeg er faktisk veldig flink til akkurat denne retten. 

Hørt på musikk, som sikkert resten av norges tenåringsjenter har gjort. 

* Så etter babyutstyr på finn.no, så masse fint og dro med mamma å kjøpte to ting.

 #Mammablogg * Det jeg kjøpte var: En hvit lekegrind, med hjul. Ganske stor, 1x1 meter. Lett å slå sammen. Den klikkes på plass, så man slipper å skru den sammen. Den er også justerbar i 3 høyder. Veldig kjekk å ha. 

* Kjøpte også en elektrisk huskestativ til baby. Den kan slåes helt sammen. Merket "Graco". Fulgte med leker/uro over husken. Den er veldig god med fem-punkt seler, som er det beste og holder derfor barnet på plass. Den er med musikk og som vugger ungen selv, med hele seks forskjellige stillbare hastigheter. Den kan også brukes når babyen trenger mat, fordi det er et bord foran.

* Dere husker jeg fikk kontakt med barnefarens mor? Pengene henne ga meg brukte jeg til å kjøpe disse to tingene til jenta mi. Har fortsatt 150 kr igjen, så får kjøpe en babyleke, eller noe sånt for resten av pengene som ble til overs.

Babyen min skal sove på samme rom som meg, men skal samtidig ha sitt eget lille prinsesse rom, som hun selfølgelig skal få sove på alene, når henne blir litt større. Foreløbig er rommet hennes i fargen lyse rosa, med rosa gardiner og hvitt "teppe-gulv". Hele rommet skal bli pusset opp. Nytt gulv er allerede kjøpt inn. Jeg skal kjøpe nye, fine prinsesse gardiner. Vi skal også male rommet og da i fargen hvit. Hvit maling som er miljøvennlig for gravide og barn, (luktfri, vannbasert og oljefritt), slik maling har vi allerede. #Mamma vil male dette rommet. 

 

I morgen skal jeg på modningsakupunktur. Har aldri tatt en slik behandling før, men det vil modne kroppen, slik at jeg får en raskere og enklere fødsel. Vet enda ikke om jeg skal føde, eller ta keisersnitt. Får vite det om 3 uker. 

25
 • Skrevet: 22.03.2014
 • Klokken: 16:33
 • Kommentarer: 25

Hun sparker noe sykt på venstre side, som dere kan se på vidoen. Tror du det er armene hennes, eller bena? For meg ser det ut som små føtter, men det betyr jo at hun ennå ikke har snudd seg med hode ned og ligger derfor fortsatt med hode opp og rompa ned. 35+2 uker på vei. 5 uker til hun blir født!

Dere lurer kanskje litt på planene mine angående fødsel? Jeg kan si så mye som at det kommer til å bli ganske så fullt på fødestuen! Ikke bare skal leger, barnepleier, jordmødre og sykesøstre være med, men jeg skal også ha med moren min, venninnen mi, kompisen min og kjæresten til broren min. Ikke nok med det! Jeg har fått et tilbud om å være med på noe lignende "unge mødre" oppdrag, så både journalister og fotografer skal være med, intervjue meg og ta bilder under fødselen. Hah, kanskje jeg skal smelle til med å filme det hele også eller? 

Det er noen som faktisk har foreslått at jeg hadde passet sykt godt med på tv programmet unge mødre. For å være med der så må man være mellom 16-21 år. Så hvis jeg skal melde meg på så blir det isåfall om et eller to år. Søknadsfristen er ferdig for i år. Vet ikke helt om det er noe for meg? Jeg kommer til å dumme meg helt ut, få alle til å le av meg, alle som gikk i klassen med meg på ungdomsskolen kommer til å le av meg (noe som er litt koselig i grunn) og det hadde vært drit kleint og jeg hadde vært drit klein. Likevel så er jeg veldig flink til å drite meg ut på tv skjermen, dere får snart sett meg på en kino film!. So hang on.

BUT I DONT THINK I AM A KJENDIS. Faktisk så er man ikke kjendis selvom man er en blogger, eller er med på verken kino filmer eller unge mødre. Jeg ser på kjendiser som noen personer som ALLE vet hvem er, som feks. Justin Bieber og Michael Jackson. Så derfor kan ingen komme hit å si jeg er kjendis, for det er jeg ikke. Og et kjendis liv er faktisk helt forferdelig.

I LOVE YOU ALL.

Klem fra den anonyme bloggeren, som sliter med å være anonym.

 
 • Les eldre innlegg

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits