0
  • Skrevet: 30.01.2015
  • Klokken: 12:24
  • Kommentarer: 0

Hei. 

Nå skal jeg fortelle om en typisk hverdag for meg. Ingen dager er like, men dette viser hvordan en dag kan se ut.

Vi gjør flere aktiviteter i løpet av en uke. Andre aktiviteter vi også gjør er å  dra i åpen barnehage med datteren min, dette er på dagtid mellom kl 10:00-13:00. Vi er også på helsestasjonen ca. 1 gang i måneden. Da blir hun veid og målt. Hun har alltid vært innenfor det grønne feltet  på skalaen over vekt iforhold til lengde og helsesøster er derfor alltid fornøyd. Datteren min har altså aldri vært undervektig og aldri vært overvektig, men akkurrat passe. Hun følger altså kurven sin fint. Ellers kan det nevnes at det er mye som kan sees på som normalt. Uansett om hun veier 10 kg, eller 8, så er hun innenfor det grønne feltet. Men for å sette det litt på spissen, hadde hun veid 5 kg, eller 15 kg, så hadde hun vært på det røde feltet og det er ikke bra. Derfor er jeg glad for at hun er akkurat passe, at vi gir hun nok mat og at hun får i seg nok næring.

Ved 9 mnd. alder skal jente babyer veie mellom 6,2-11,0 kg. Dette er normalvekt. Høyde skal være mellom 66,8-77,2 cm.  

Vekt jenter: 6,2 - 11,0 kg
Høyde jenter: 66,8 - 77,2 cm

 

Kl 07:30 våkner jeg. Datteren min pleier da å fortsatt sove. Hvis hun er våken så steller jeg henne. 

Kl 07:45 Ferdig med å stelle meg og har kledd på meg. 

Kl 07:50 Frokost 

Kl 08:00 Au pair`en (barnevakten) begynner på jobb og skal ta seg av datteren min. 

Kl: 08:05 Datteren min har våkner, jeg er selvfølgelig med henne. Også blir jeg kjørt til skolen av mamma.

Kl: 08:10 skolen starter. 

Kl: 08:30 Har time.

Kl: 08:55 Friminutt. Da sminker jeg meg. 

Kl 10:00 Barnevakten tar datteren min med på babysang og jeg får ikke vært med fordi jeg er på skolen og babysang er dessverre alltid i skoletiden. 

Kl: 11:30 Storefri, er da med venner. Vi får ofte lov til å sitte inne i klasserommet hvis vi vil.

Kl 13:30, eller 14:20. Tar da bussen til senteret, der må jeg vente på neste buss som kjører meg hjem. Når jeg venter på bussen så pleier jeg å møte på venner. 

Kl 15:00 Da pleier jeg å være hjemme. Ved mindre jeg måtte til tannlegen eller noe først. Tar meg av datteren min. (Mamma har også kommet hjem).

Kl 15:30 Jeg steller med babyen så skal vi spise middag. Barnevakten spiser med oss. 

Kl 15:45 Barnevakten pleier å gjøre hva hun vil, feks. Dra på shopping, er med vennner/familie, sitter på rommet sitt å skyper osv. 

Kl 16:00 Jeg tar meg  fortsatt av datteren min og gjør lekser. 

Kl 17:00 Jeg tar meg fortsatt av datteren min og mamma kjører barnevakten på norskkurs. Eller så drar vi på familiebesøk, eller går tur med datteren min. 

Kl 19:00 Mamma og barnevakten har kommet hjem for en liten stund siden. Mamma har kanskje vært på butikken mens barnevakten var på norskkurs.

Kl 19:30 Jeg tar bussen til treningen, mamma passer datteren min. 

Kl 20:00-21:00 Jeg trener styrke med vekter og kondisjon. 

Kl 21:15  Jeg tar bussen hjem igjen og tar meg av barnet, hvis hun sover så ser jeg også til henne.

Kl  22:00 Jeg får litt tid til å gjøre det jeg vil, men må fortsatt ta meg av barnet så klart. 

Kl 23:00 Jeg legger meg og ser selvfølgelig hele tiden til at datteren min har det bra. 

Kl 02:00: Våkner når datteren min blir sulten. 

Kl 05:00 Våkner av at datteren min skal ha mat. 

Kl 07:30 En ny dag og jeg våkner igjen. 

Lørdag-Søndag: Da får jeg mer tid til å være med datteren min, lese til prøver, gjøre lekser og være med venner. 

 

Jeg tar meg forresten av datteren min hele dagen, bortsett fra når jeg er på skolen, er på trening, eller hvis jeg skal noe annet spessielt. Men da er det jo barnevakten, eller moren min som tar seg av henne. Hun er like vant til dem som med meg, derfor blir det ikke noe problem fordi vi bor sammen. Hun er glad i oss alle. 

Jeg er veldig flink til å stelle henne. Jeg skifter bleier ofte på henne, på den måten unngår jeg at hun blir sår, eller rød. Jeg pleier å få spørsmål om jeg synes det er ekkelt å skifte bleier og det synes jeg ikke. Jeg får også spørsmål om jeg synes det er slitsomt å ha baby og jeg synes ikke det. Jeg så for meg at det skulle bli mer slitsomt enn dette. Men det er jo selvfølgelig mye å gjøre, så jeg rekker aldri å kjede meg. Vi har det ellers fint på alle måter. 

Datteren min spiser kjempe godt, vi gir hun alltid mat til hun er god og mett. Hun får også mat om natta. Hun får mat ca. Hver tredje time, hun kan få mat oftere om hun er sulten og vi gir hun mat når hun sier ifra. Det hun nå får er blant annet melk,  grøt, babymiddag, og frukt som vi "risper" og moser. (Hun kan ikke tygge fordi hun ikke har fått  tenner. Eller hun har begynt å få en liten tann øverst, men den synes nesten ikke. Vi har prøvd å gi hun den samme maten som vi selv spiser, selvfølgelig most og uten krydder osv, men det vil hun ikke ha. Hun liker best babymaten som vi kjøper på glass.Ellers tenker jeg mye på utdanning. Jeg er kjempe usikker. Jeg har lyst til å bli lege, men da må jeg ta realfag og det har jeg ikke tatt.. Jeg har også lyst til å bli psykolog, eller advokat, men snittet for å komme inn er kjempe høyt, nærmere 6 i snitt, så er litt usikker på om jeg hadde kommet inn uten å måtte ha forbedret meg i enkelte fag, eller samlet flere poeng ved å feks. å gå folkehøyskole. Jeg vurderer også å bli kjørelærer, men da må jeg vente i minst 3 år, fordi man må ha hatt lappen i minst 3 år for å komme inn på den skolen og jeg har ikke lappen. Jeg vurderer å bli politi, eller fengselsbetjent, men da må jeg bestå en hel rekke med fysiske tester, som feks: dykk, 100 meter i svømming, løpetekster, vektløfting og styrke osv osv. Dette er tester man kan fint klare hvis man er i god fysisk tilstand og er målrettet under trening. Ellers tenkte jeg å søke på å bli eiendomsmegler, men har lest at de ikke tjener så bra haha. Men jeg synes det viktigste er å ha en jobb man trives i og at man ikke skal tenke på lønn. Ellers så vurderer jeg å studere teologi på universitetet i Oslo, dette er et profesjonsstudium på 6 år. Ellers tror jeg at jeg fint hadde klart å jobbet som sosionom og i barnevernet. Men jeg har også lyst til å jobbe på et treningsstudio, eller veilede mennesker i ernæring og kosthold. 

 

Nå er jeg på skolen, tok derfor å bare puttet inn noen bilder i innlegget her som vi har tatt en annen dag og som jeg ikke har brukt på bloggen tidligere, derfor ble det snap-bilder med tekst på. 

#girllife #girllifeblogg #blogg #mamma#mammablogg #mamma #blogger #ungmor #mor #mamma #9mnd #hverdag #dag #baby #tanker #datter #barn

0
  • Skrevet: 25.01.2015
  • Klokken: 20:17
  • Kommentarer: 0

Hei alle sammen. 

Denne helgen skulle egentlig jeg og datteren min ha dratt til fotografen. Dessverre har både fotografen og familien til fotografen blitt syk, så 9. mnd. bildene blir derfor utsatt til neste helg. Denne helgen har jeg brukt til å tilbringe tid med familie og venner. For 2 uker siden var vi på helsestasjonen for å veie og måle. Da veide hun 7,8 kg og  var 70 cm lang. Det var akkurat passe og helsesøster var fornøyd. 

Jeg har forresten nylig kjøpt nytt bilsete. Jeg har ikke bil selv og heller ikke lappen, men det har mamma. Når den tid kommer at jeg også skal få meg bil, så skal jeg kjøpe enda et sete. Det nye bilsete kan brukes fra  hun er 9 kg. Jeg valgte et bilsete med base og som kan brukes bakovervendt, altså på samme måte som det andre jeg har, bare at denne er større og i et annet merke. Hun har fra før et lilla bilsete  0-13 kg fra BeSafe med Isofix. Er veldig fornøyd med den, men det nye setet fra Maxi Cosi er minst like trygt og sikkert. Valgte type "Pearl" passer for barn mellom  9-18 kg, eller fra 9 mnd - 3,5 år. Fargen heter "Total Black". #girllife #girllifeblogg #mammablogg #mammablogger #mamma #mor #ungmor #ungmamma #baby #barn #barnesete #bilsete #maxicosi #besafe

0
  • Skrevet: 18.01.2015
  • Klokken: 14:21
  • Kommentarer: 0

God dag. 

Først vil jeg vise dere en skoleoppgave jeg har hatt om på skolen. Presentasjonen handler om Jesus som historisk person. Jeg fikk karakter 5 på denne videoen og både elevene og lærerne som var tilstede under presentasjonen likte dette veldig godt.  For best kvalitet på videoen så må dere trykke på "tannhjulet" altså innstillinger, nederst til høyre. Trykk så på 1080 HD. Hvis du har dårlig tid, eller synes at jeg snakker for sakte, så kan du også trykke på "tannhjulet" / innstillinger, deretter trykker du på: Hatighet og tar på 1,25. Da går videoen litt fortere. 

 

I dag skal jeg bare være hjemme med datteren min, slappe av og blogge litt. 

  


#mamma #mammablogg #mammablogger #mor #baby #jente #unge #bilder #bilde #foto #barn #jesus #video #film #bloggvideo #tro #gud #helligeånd
På fanget til bestefar :) Det går veldig bra med oss, på alle måter. Datteren min sier veldig mye "mamma" og er flink til å vinke. Hun klarer fint å komme seg fra stuen og inn på bade, eller til kjøkkenet helt alene. Hun har ikke fått tenner, men i dag da jeg sjekket, kunne jeg ane en liten tann og så at de er såvidt på vei. Ellers er hun nysgjerrig og skal undersøke alt og alle. Hun er en veldig søt jente. 

 

  • Les eldre innlegg

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits