0
 • Skrevet: 04.03.2015
 • Klokken: 22:26
 • Kommentarer: 0

Hei. 

Datteren min ble 10 måneder 24.2, men jeg vil gjerne vise dere bildene vi tok av hun for noen uker siden da hun var 9 måneder gammel. 

 

Dette klarer datteren min: Nå kan hun vinte "ha det". Plukke opp ting med pinsettgrep. Hun kan "gå" litt med god støtte når jeg holder henne. Hun kan krype godt både forover og bakover, men det er mest når hun ligger p åmagen og åler seg. Hun krabber ikke noe særlig når hun står på alle fire, men hun har begynt å reise seg opp på alle fire. Hun kan si mamma. Hun forstår godt når vi prater til henne. Hun elsker oppmerksomhet. Hun elsker å se seg selv i speilet. Hun elsker å babble MASSE. Hun  kan også "vise" hva hun vil.

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #baby #girl #barn #jente #bilde #bilder #foto #girllife #girllifeblogg #tanker #jobbintervju #jobb #tusenfryd #fritid #mamma

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Jeg har søkt jobb: Jeg har også rukket å søkt jobb på TusenFryd. Det var 2200 søkere, 700 ble innkalt til intervju. Jeg ble innkalt, men langt fra alle fikk jobb. Det var to hyggelige gutter som intervjuet meg. Han ene var 25 og han andre 22. Det må være verdens morsomste og koseligste intervjuet jeg har vært på. Jeg fikk dem til å le hele tiden og de syntes jeg var morsom. Jeg var veldig ærlig og vi snakket sykt lenge om alt mellom himmel og jord haha. Disse to som intervjuet meg var "avdelingslederne" på avdelingen jeg søkte til. Før de skulle ta en avgjørelse så sa dem at nå måtte jeg vente inne på det rommet vi var på, så skulle de gå ut å diskutere. Resultatet ville enten bli at jeg ikke fikk tilbud om jobb i det hele tatt. At jeg fikk tilbud om jobb, men ikke på den avdelingen jeg ønsket. Eller at jeg fikk tilbud om jobb på AKKURAT den avdelingen jeg ønsket. Og HELDIGVIS så gikk det bra for meg. Guttene kom inn igjen på venterommet og gratulerte meg med at jeg skulle bli satt på venteliste på akkurat den avdelingen jeg søkte til. Jeg ble veldig glad. Det var ingen som fikk direkte jobb, alle ble satt på venteliste, så jeg vil få beskjed innen noen dager om jeg får jobben eller ikke. Etter intervjuet skulle jeg ta personalbilde av meg selv og krysse av på hvilken størrelse jeg bruker i klær. Jeg valgte størelse S og det var en som tok øyemål og sa at det stemmer, at jeg er en Small. Så dro jeg hjem. Jeg er sikker på at jeg får jobb. Mest sannsynlig på den avdelingen jeg ønsket, eventuelt på en annen avdeling. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva jeg driver med på fritiden?  For tiden driver jeg kun med trening og skole. Har hatt sykt mye å gjøre på skolen. Etter skolen pleier jeg å rekke å være litt med venner før jeg må hjem. Vi spiser middag rundt kl 15:30. Og etter det så er barnevakten ferdig med å være barnevakt og da får hun fri til å gjøre hva hun vil. Da er det selvfølgelig min tur til å passe datteren min, for da er jeg jo ferdig på skolen og barnevakten har visse tider hun må forholde seg til, det er ikke lov at hun jobber for mye. Om kvelden når jeg skal gjøre lekser, eller trene, så pleier mamma å passe datteren min. Dersom jeg har lyst på besøk ellers på dagen, så går det greit, men da er vi hele tiden med datteren min. Og det er ikke forskjellige folk som kommer på besøk, jeg har faste venner, så hun kjenner dem igjen. Men jeg får ikke like mye tid til å være med venner som før, men det går fint. Jeg koser meg hjemme med datteren min.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mine tanker om å bli #gravid som #tenåring og det å bli en ung mor: Dere kan ha andre meninger enn meg og det er helt greit. Dette har jeg sikkert sagt før, men jeg må bare poengtere at jeg vil ikke anbefale andre om å bli gravid når de er tenåring, eller under 20 år. Jeg synes ikke at det er vanskelige oppgaver og heller ikke slitsomt med baby, Jeg personlig klarer dette fint. Men så får jeg jo også mye hjelp og jeg har alt vi trenger. Men likevel er det mye å gjøre. Jeg betaler også alt til datteren min selv, alt fra bleier til bilseter osv.Man må passe på barnet 24/7. Blir du gravid med et uhell så okey. Jeg støtter ikke abort. Men jeg vil ikke anbefale ungdommer om å ønske å bli foreldre med vilje. Det er ganske tidlig. Det er jo selvfølgelig mye kos og jeg ville aldri ha byttet barnet mitt ut, hun gir meg mye glede. Men neste gang hvis jeg skal ha barn så vil jeg helst være gift, eller ihvertfall at vi er forlovet og at vi har hatt et langt forhold. Ville ha hatt et stabilt forhold som varer og med en som jeg er sikker på at jeg faktisk passer sammen med på alle måter. Også hadde det vært fint om vi hadde hatt de samme meningene om slike store ting som betyr mye for hver av oss. Det betyr ikke at vi trengte å ha de samme meningene om alt, men helst samme meninger om det som er viktig. Og neste gang jeg vil ha barn så vil jeg hvertfall være eldre enn det jeg er nå. Kanskje sånn 25+. Men jeg vil få alle barna før jeg er 40. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OG PS: Tiden går fort. Datteren min er snart 1 år!!!!. Og tiden går fort på mange måter.Plutselig en dag så er jeg ordentlig voksen. Og en gang i fremtiden blir vi alle gammle. Så vil anbefale alle om å prøve å ta de riktige avgørelsene, Det er ikke alltid man vet hva som er rett, men følg hjertet og magefølelsen deres og gjøre det som føles riktig ut for dere. Ikke bry dere om hva alle andre sier, om noen er slemme så drit i dem. Det kan være vanskelig. Men de som er dumme kommer uansett til å angre, om de ikke gjør det så har de uansett ikke et hjerte av kjærlighet og isåfall er det bare synd i dem. Prøv å vis omsorg, glede og respekt for de rundt dere. Den største gleden du kan få er ved å glede andre. Valg dere tar i dag, kan få konsekvenser for resten av livet og alt kan bli forandret på bare noen sekunder. Prøv å finn ut av ting dere lurer på, ting dere er nysgjerrig på. Og for all del prøv å ha et åpent sinn og vær positiv. Prøv å tenk på andre, ikke vær selvopptatt. Penger er ikke alt. Selv tenker jeg på datteren min hele tiden og vil det beste for henne. Ingen er perfekte, men alle kan være den beste utgaven av seg selv ved å være positiv og tenke positive tanker. Se lyset i alt dere gjør...

La det skje.   

................................................................................................................................................................................................................................................

0
 • Skrevet: 28.07.2014
 • Klokken: 20:01
 • Kommentarer: 0

Rebecca er ei jente som skal være fadder til datteren min. Rebecca og jeg har nå kommet hjem fra en ungdomsleiren vi var på. Jeg driver nå å lager en liten film om denne leiren som vil bli lagt ut på bloggen når jeg har kommet hjem fra norgesmesterskapet (NM) i teatersport.

Da vi var på denne leiren så gjorde jeg og Rebecca mye rart. Vi tullet og tøyset med alle. Vi både sang og danset på en scene for ca. 300 andre ungdommer og voksne. (Jeg sang solo). Rebecca  opplevde også noe utrolig, nemlig å bli helbredet. Jeg får lov av Rebecca til å skrive om henne nå. Jeg håper dere vil respektere det hun har opplevd, ikke sleng dritt, for det er helt sant og jeg så det selv at hun ble frisk.

Det hun opplevde på leiren fikk hun lov til å dele med alle på den store scenen. Jeg syntes hun så litt nervøs ut før hun skulle opp å gripe mikrofonen for å fortelle om at hun ble helbredet. Hun klarte det kjempe bra og fikk stor applaus og det hun fortalte ble godt tatt imot av publikum. Hun ble også intervjuet og under kan dere lese artikkelen om henne.

PS: Kjæresten til Rebecca er han med den svarte capsen som står bak og prater med han blonde i hvit skjorte. Han i hvit skjorte er forresten venn med meg.

Jeg tror datteren min kommer til å være stolt av den kule fadderen sin <3 

Rebecca forteller at hun ble momentant helbredet tirsdag kveld på YouthPlanet.

Fortalt av Rebecca: - Jeg har hatt store problemer med kneskålene mine. De har vridd seg frem og tilbake flere ganger. Det føltes ut som en boks brus som blir klemt sammen på midten, knærne bare sviktet. Jeg har vært til flere utredninger, og i høst var det snakk om operasjon etter besøk hos ortoped, forteller Rebecca (16).

- Jeg har hatt problemet med knærne siden 6. klasse og nå skal jeg begynne på videregående. Jeg ble bedt for her i fjor, og jeg kjente en liten kraft gå igjennom dem, men ikke noe som gav forandring. Så ble jeg bedt for på mandag uten at noe spesielt skjedde, men da jeg gikk opp til forbønn igjen på tirsdag, kjente jeg plutselig en voldsom kraft gå igjennom hele meg. Jeg ble momentant helbredet. Jeg hopper og jeg danser og jeg er med på ting som var helt umulig for meg før. Jeg synes det er helt utrolig at jeg får oppleve dette, sier Rebecca og blinker vekk noen tårer fra øyne som stråler. 

- Men størst er allikevel følelsen av å være berørt av Guds ubetingete kjærlighet. Nå har jeg kjent Guds kjærlighet på kroppen, og jeg føler at nå kan jeg møte hva som helst i livet, for jeg vet at Gud elsker meg.

(Fortalt av Rebecca). 

#girllife #girllifeblogg #blogg #hverdag #youthplanet #kristiansand #sørnorge #kjendis #jente #gud #jesus #helbredet #helbrede #mening #dåp #mammablogg #mammablogger #faddeer #ungmor #mamma #mor

1
 • Skrevet: 09.06.2014
 • Klokken: 21:07
 • Kommentarer: 1

Följ min blogg med Bloglovin

 Hei alle sammen. Jeg fant ingen bedre overskrift. Lette i alle skap og skuffer, men fant ingen, så da får det bare være sånn. Haha.

Jo, jeg bare lurte på om det er noen flinke designere, gjerne profesjonelle, som kunne tenke seg å lage et gratis design til meg? Ønsker et typisk jente design, gjerne i lyse farger.. De som ønsker å gjøre dette for meg kan få lov til å ta kontakt på min e-post girllifeblogg@hotmail.no og gjerne link til deres portfolio / evt. andre blogger dere har laget design til, sånn at jeg får sett deres tidligere arbeid. Jeg vet at et nytt design er jo i utgangspunktet ganske dyrt, men du vil jo så klart få mer trafikk til din egen nettside, ved å skrive på selve designet du lager til meg at det er akkurat du som lagde det. Det nye designet vil jeg isåfall ha ferdig innen denne sommeren, ja helst iløpet av juni. Da hadde jeg blitt veldig takknemlig, så tusen takk på forhånd.  

Ellers i dag så har jeg hatt mye å gjøre med kaninene, babyen og meg selv. Har ikke hatt "fri" før 19-tiden i dag, dvs. vesle gullet mitt har nå roet seg,  før det har det gått i ett. Dagen i går var også ganske travel, har hatt noe besøk og mere. Derfor må jeg vel beklage for litt lite oppdatering i det siste, men prøver å få blogget litt hver dag. En ting jeg kan fortelle dere er at jeg holder på å lage et innlegg om frisører, hår og tips. WOHO. Jeg er ikke så god på det, så da tar det nok lang tid å få blogget noe fornuftig om det, men skal prøve å få laget et passelig bra innlegg om hår innen denne uken om jeg rekker det. Nå vil jeg gjerne vise dere noen bilder av noen nydelige kaniner. De er ledige til salgs og nesten alle kaninene i oppdrettet skal bli solgt (bortsett fra en voksen), så nå er det fritt frem til å  få kanin, bare legg igjen en kommentar her på bloggen med eposten din om du vil ha en renraset kanin i rasen Løvehode med stamtavle. Har kaniner i "alle" farger og alder. 

Denne gangen brukte jeg mobilen for å ta bilder! Det ble faktisk ikke så dårlig kvalitet, selvom det ikke var med et speilreflekskamera.

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #kanin #kaniner #løvehode #løvehoder #kjærnesstrands #kaninoppdrett #til salgs #baby #unger #design #nytt blogg design #blogg #hverdag #mandag


Mine små "barn". Hehe. 


Resten av kvelden skal bare gå til å forberede meg til dåpen til lille jenta. Hallo hva skal jeg servere? Hva spiser man i en dåp?. Kaker og sånn fikser jeg lett, men hva med middag. Det er så mye å velge mellom og jeg vil ta noe de fleste blir fornøyd med. Dilemma.. 

I dag/kveld så skulle egentlig Charlotte og Marie komme på besøk til meg, men det passet ikke likevel så vi skal ta det en annen gang isteden, men det går helt fint. For da kan Ann Kathrin og Selma også komme samtidig når det passer for alle. Er noe viktig vi skal prate om så... prikk prikk prikk :)  

I kveld må jeg heller ikke legge meg så alt for sent, fordi jeg skal hjem på besøk til den private helsesøsteren min Tone. Jeg har tenkt til å ta med lille babyen min. Jeg kommer da til å blogge om besøket og legge ut bilder etter møtet, så fort jeg får anledning til det. Så gled dere! 

Slenger inn et stygt bilde av meg og da, sånn i tilfelle dere har savnet meg litt for mye! Haha. Leander vuggen som babyen nå ligger i ser dere på venstre side av bilde og den elektriske vippestolen hun har i fargen rosa<3, ser dere såvidt nederst i høyre hjørne på bilde.

Nå gråter gullet mitt, så jeg må gå. Ha en fin dag, kos dere. Blogges! 

6
 • Skrevet: 18.05.2014
 • Klokken: 00:35
 • Kommentarer: 6

Er det noen som vil kjøpe min kjære kjærnesstrand`s Gabriella? Hun er en renrased kanin, født 2013. Trenger masse kos og kjærlighet. Skal ikke bli brukt til avl lenger, dessuten har jeg for mange kaniner og skal ikke drive så stort oppdrett lenger, nå som jeg har fått en datter selv.. Send gjerne en melding om hva du kan ha å tilby henne og fortell gjerne litt om deg selv: girllifeblogg@hotmail.no 

Jeg ønsker at hun skal komme til et godt hjem og få et fint liv, er derfor jeg ikke vil selge hun til hvem som helst..

*Kaniner trenger god plass å bevege seg på, om ikke kan de få sykdommer og skader på skjelettet. Dersom du ikke har mulighet til å ha en stor luftegård i hagen, så kan man lære kaniner å gå i bånd/sele fra de er 12 uker gamle. Gabrielle har litt erfaring med å gå tur i sele, men hun foretrekker best å hoppe litt løs, "fri". 

*Kaniner må ha riktig kosthold. Mest høy, så enda mere høy. Deretter litt grønt, endel grønnsaker og noe pellets. (De fleste gir kaninene for mye pellets). Kaniner skal ikke ha brød, gnagstein, eller kål. Legg gjerne inn pinner de kan gnage på. 

Gabriella er i slekt med kaninene mine fra filmen "Natt til 17", som dere kan se på kino nå, (jeg er og med der).

Kaninen kan hentes ca. 10 min. Fra fornøyelsesparken TusenFryd. 

#blogg #hverdag #kanin #kjendis #nrk #girllife

 
Her er jeg 7-8 måneder på vei, #gravid bilder..

Dersom du av ulike grunner ikke kan/vil ta henne til deg, så er det helt greit, men hadde vært snilt av deg å delt innlegget videre, så hun finner seg et godt hjem :) 

 

10
 • Skrevet: 23.04.2014
 • Klokken: 14:09
 • Kommentarer: 10

Hei.

Er det noen som vil hjelpe oss med å få et nytt hjem? Er vi ikke søte? Ps. Flere kull ventes :) 

Bestillingsskjema finner dere ved å trykke "HER". 

Facebook siden til oppdrettet finner dere ved å trykke "HER".

 

Kull-E2014. Antall: 4 stykker. Leveringsklare i begynnelsen av Mai. 

Kull-F2014. Antall: 5 stykker. Leveringsklare i begynnelsen av mai. 

 

Dersom du liker denne bloggen så må du følge meg videre ved å like denne siden "HER.(Dersom du ikke liker denne bloggen så trenger du selvfølgelig ikke å følge den på facebook)

Trykk på DEL nederst i dette innlegget på den blå knappen dersom du vil hjelpe de søte små her med å få et nytt hjem. Trykk på "Lik" dersom du syntes de var søte og liker dem.  (Ps. Dersom du ikke er innlogget på facebook så må du trykke på "logg inn" før du kan se "Like" og "Dele" knappen nederst i dette innlegget.)

6
 • Skrevet: 30.03.2014
 • Klokken: 23:03
 • Kommentarer: 6

Flere av skuespiller kaninene som var med på filmen "Natt til 17, er solgt, (jeg er også med i filmen), men har nå fått nye kaniner. Mer info. om "Natt til 17" kinofilmen, tenkte jeg å legge ut i morgen. Har skrevet om filmen tidligere.

Kaninene er av rasen Løvehode. Fra samme oppdrett som skuespiller kaninene (mitt løvehodeoppdrett). De er renrased og det følger med stamtavle om du ønsker dette. De er kjempe søte.

To av kaninene her er allerede bestilt og skal fortsette som "skuepsillere" men i et trylleshow! 

I dag er de 4 uker og 5 dager gamle. Var ute og tok bilder av dem i dag. Ta kontakt dersom du ønsker å kjøpe en kaninunge, eller en voksen kanin. Husk å fortell litt om hva du kan tilby kaninen, hvordan du bor og hva slags erfaring du har med kaniner.

Flere kull med kaniner ventes. Her ser dere bilder av kull D og kull C. De er ikke i slekt.
#natttil17 #natt til 17 #løvehode #kaniner #kanin #kaninunge #kaninunger #skuespiller #skuespillere #kaninoppdrett #løvehode #løvehodeoppdrett #løvehode kanin oppdrett

31
 • Skrevet: 17.03.2014
 • Klokken: 14:23
 • Kommentarer: 31

Det spenner seg i magen, tårene presses fram og det føles som at noe virkelig er galt. Det går ikke din vei. Det var virkelig ikke sånn du trodde det skulle ende. Du prøver å lete etter feil på deg selv. Er jeg ikke pen nok? Kanskje jeg bør gjøre noe med vekten? Hvorfor flørter kjæresten min med andre? Bør jeg operere noe på meg selv, for å bli penere? Det er denne personen som har fått deg til å smile, det er denne personen som vet mange av dine innerste hemmeligheter, som har søttet deg 100% og har vært din bestevenn. Du elsker virkelig denne personen og vil ikke gi slipp.

Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen? Magefølelsen din kan være en god indikator. Den forteller deg kanskje at innerst inne, så fungerer ikke forholde.                                                                                    

Dere har kanskje lovet hverandre å holde sammen for alltid. Meg + Deg = Oss for ever. Dere har flere ganger skrevet navnet til hverandre med hjerte rundt, tenkt på hverandre så mye og savnet hverandre så ofte. Du har kanskje hørt uttrykket Svanekjærlighet. Svaner er kjent for å holde sammen hele livet. Vi mennesker håper også på å finne den rette, men det er ikke alltid det blir slik vi håper. Da du ble sammen med kjæresten din, så fulgte det aldri med noen kontrakt, eller garanti på at det var dere to for alltid. Derfor har dere heller ingen krav på hverandre og dere eier hverandre ikke. Uansett hvor mye dere har lovet hverandre det, så går det ikke alltid å holde et løfte. Det er ikke alltid at du kan stole på det kjæresten din har sagt. Dette er noe som er veldig leit og smertefullt. Du føler kanskje at dette er en større smerte enn den gangen du datt av sykkelen, eller forstuet foten. Psykisk smerte kan være like vond som fysisk smerte. Mye av det som ble sagt, er nå kun tomme ord. Dessverre så er det ingenting som varer evig. 

I alle forhold så er det best å "smi mens jernet er varmt". Som betyr at det er viktig å ha det fint når forholde er på topp og dere er forelsket. Etter man har møtt hverandre, så er det altså viktig å ha det gøy sammen, sånn at dere ikke går tilbake til en vanlig "kjedelig" hverdag. Positivitetstrening er viktig. Vær så mye positiv som du klarer. Noen er alltid positive og er født optimistisk. Vis du ikke er det, så kan dette læres. Fortell til kjæresten hvorfor du vil ha personen i livet ditt. 

 Dere bygger et sterkest mulig bånd om dere begynner fra starten av, når forholde er på det "varmeste". Dere holder da på kjærligheten, ved å gi hverandre komplimenter. Prøv å unngå for mye sjalusi. Ikke vær utro. Gjøre hyggelige ting sammen. På denne måten forebygger dere at det perfekte forholde deres ikke tar slutt. Dersom det har gått for langt og det holder på å bli slutt, så er det dessverre vanskeligere å gjøre noe med det. Likevel skal jeg nå gi deg tips for hvordan du kan forhindre at det faktisk blir helt slutt.  

Uansett hva grunnen til at det holder på å bli slutt er, så må du huske på tre ting. Det er: Kommunikasjon, kommunikasjon og atter kommunikasjon. Prøv å unngå snøballeffeken. Hvor lengre du ruller snøballen i snøen, hvor større blir den. Ikke la problemene få rulle seg på å bli store. Ta derfor tak i problemene så fort som mulig. 

God kommunikasjon er det beste, men det kan i noen tilfeller lønne seg å vente med å kommunisere med hverandre. 

Pust, slapp av og gi hverandre tid. Dette er kanskje enklere sagt enn gjort, men likevel svært viktig. Hvordan kan man leve om det ikke fantes luft, eller om du ikke fikk noe tid til å puste? Da hadde du dødd. På samme måte så kan et forhold dø. Altså ta slutt, dersom dere ikke gir hverandre tid for at den andre kan være litt for seg selv. Dette er tid som den andre personen trenger for å tenke, for å samle tankene sine og vurdere om han eller hun vil fortsette forholde. Dersom du i denne tiden maser for mye, så kan det føre til at kjæresten blir lei og ikke orker mer. 

 

Prøv å ikke bare legg skylden på den andre, dere er to om dette. Ikke ta "offer rollen" der du er offeret og du føler at det er kun den andre sin feil og ikke din egen. Kanskje det var den andre sin feil, men dersom det ikke var en alvorlig feil, så prøv å ikke bry deg så mye om dette. Kanskje det er den andre sin feil, men du trenger ikke å påpeke og tydeliggjøre det så veldig. Ved at du legger skylden på den andre så fører dette til krangling. Vis heller forståelse. Dersom du er uenig, så fortell først partneren din hva du faktisk er enig i, på den måten så blir partneren mer åpen for å høre på hva du er uenig i, dersom du sier det du er enig i først. På denne måten får du sagt det du vil, uten at den andre skal føle at du skylder på vedkommende.

Vær fleksibel. Prøv å se flere muligheter og løsninger på problemet, du bør prøve å tilpasse deg situasjonen. Dersom det holder på å bli slutt pågrunn av at det er noe ved personligheten du ikke liker, så kan dette være vanskelig å gjøre noe med. Da du ble sammen med personen, så var det den personen du ble sammen med. De fleste har den samme personligheten og du kan ikke endre en person. Ta personen som han eller hun er, eller la vær. Det eneste du får endret på, er dine egne holdninger og innstillinger til personen. Den eneste du kan endre på er altså deg selv. Dersom personen skal endre seg, så må han eller hun ville det selv. Du kan gjerne snakke med personen og fortelle hva det er ved oppførselen hans eller hennes, som du ikke liker. Personen kan tenke selv over om dette er en oppførsel som er akseptabelt å være på, eller om det bør endres.

 

 

Vær kostbar. I noen tilfeller er dette lurt. Nå er det ekstra viktig å ikke mase. Jeg skjønner godt at det eneste du vil er å sende personen en melding, men prøv å vent. Ikke send en "hva skjer a?" melding, verken på sms, eller facebook. Grunnen til at du ønsker å sende en slik "meningsløs" melding nå, er fordi du vil ha kontakt, men hva får du egentlig ut av det nå som det holder på å bli slutt? Er det virkelig så interessant for deg å vite hva som faktisk skjer akkurat nå, i livet til den andre personen? Nei nemlig. Det som intereserer deg mest akkurat nå, er faktisk å få tilbake det fantastiske forholde dere hadde.

Dersom du sender personen en melding og personen er sur på deg, så kan du antageligvis forvente å få tilbake en kjedelig "ikke noe spesielt, spiser middag" melding , uten noen smileyer eller hjerter. Dette kan gjøre deg bare mer trist. Derfor anbefaler jeg deg å vente til kjæresten tar kontakt med deg først. Dersom du virkelig vil snakke, så prøv å vent noen dager før du tar kontakt.

Dersom personen ikke har tatt kontakt med deg innen 10 dager, så bør du helst møte kjæresten, eller ringe. Vær isåfall klar, tydelig og direkte på hva det gjelder og hva du vil si. Fortell akkurat hvordan du har det, hvordan du føler det og fortell gjerne om hva slags forhold som akkurat du ønsker. Prøv å få i gang en diskusjon, på hvordan dere kan løse konflikten/problemet dere har i forholde.

 

 

Vær ærlig. Du har nok hørt ordtaket ærlighet varer lengst. Dette er faktisk sant og det ligger noe i det. Du kan helt klart dra en hvit løgn og forklare noe du ønsker å si til kjæresten på en annen måte enn det er, kun for å skåne deg selv. Dette kan da føre til at du kun gjør deg selv en bjørnetjeneste. Dette vil til syvende og siste kun gå ut over deg selv og du kan sitte igjen med følelsen av anger eller få skyldfølelse for at du ikke sa det akkurat slik det var, uansett hva det du sa gjaldt.

Vis respekt. Respekt handler om dine holdninger og hvordan du oppfører deg. Tipset mitt er at du virker seriøs og tar det opp på en moden måte. Ikke skrik, ikke kjeft, ikke bruk banneord. Vær hyggelig. Ikke vær redd for å vise følelser. Gråt om du må gråte, spørr om en klem, dersom du trenger en klem. Snakk med rolig stemme når du møter han, eller henne. Hør på hva partneren din har å si. Ikke snakk i munnen på hverandre. Er personen midt i en setning, så må du ikke avbryte. Tenk over hva personen sier og tell til tre før du svarer. Det er ørene dine du lytter med og munnen din du snakker med. Du ble ikke født med to munner og et øre. Du ble født med to ører og kun en munn og dette av en god grunn. Du bør lytte mer enn du snakker, dette er spesielt viktig nå.

Tilgivelse er viktig. Dersom partneren har gjort noe dumt, eller at du har gjort noe dumt, så kan dette ha vært årsaken til at det holder på å bli slutt. Du må selv vurdere om dette er noe du kan leve med, eller om personen ikke fortjener tilgivelse. Om dere er på et stadie i forholde der dere er uvenner, så må dere prøve å bli venner igjen, for at forholde skal fungere. Du klarer å få ordentlig kontakt med han, eller henne igjen, dersom dere klarer å komme dere videre og igjennom situasjonen på en best mulig måte. Hvordan dere skal få dette til, kommer ann på hva slags situasjon deres forhold er i.

 

Det som er viktig for å få tilbake gnisten er å få kjæresten til å føle seg tiltrukket av deg, både fysisk, men også emosjonellt (følelser). Du må få partneren din til å ville tilbringe tid sammen med deg. Hvordan du skal få dette til, er det flere løsninger på. Et viktig moment er da å alltid være deg selv og oppfør deg så bra som mulig.

Det handler også om kjæresten din. Det er ikke bare du som skal "gi", "gi", "gi" og "gi", men du må få noe tilbake også. Det skal ikke være sånn at det er bare den ene som skal "dra lasset". Det skal ikke bare være den ene partneren i forholde som skal behøve å anstrenge seg for at det skal være et bra forhold. Det skal foreksempel, ikke bare være du som skal ta kontakt hver gang, eller du som skal ta initiativ til å finne på noe. Det skal ikke bare være du som skal være snill og hyggelig. Dere må ville det begge to.  

Dersom det ikke går din vei og det likevel skulle bli slutt, så må du vite det at du er god nok. Tiden leger alle sår og kjærlighetssorg går bort. Jeg kan også trøste deg med at dersom det var ment at det skulle være dere to, så vil dere på et tidspunkt i livet, finne tilbake til hverandre. Kjærlighetssorg er noe alle opplever, du er derfor ikke alene, selvom du føler det sånn. Prøv å slapp av, vær med venner og nyt livet. Ditt liv blir ikke ødelagt, selvom forholdet blir det. Det er mange fisker i havet, men de fleste må kysse mange frosker før de finner den rette.

16
 • Skrevet: 24.02.2014
 • Klokken: 00:00
 • Kommentarer: 16

 

Ti år i bur og effektene av et stillesittende liv er et tema jeg skal ta opp nå.

 

Jeg er ei jente som har hatt kanin fra jeg var veldig liten. På kaninoppdrett nettsiden min så har jeg faktisk skrevet om dette temaet og velger nå å også ta det opp her på bloggen. Jeg kan blogge flere innlegg om kaniner og erfaringer jeg har med kaniner + bilder av meg og kaninene mine om dette er ønskelig. Jeg har kaniner i rasen Løvehode! Har også hatt med kaninene mine på forskjellige TV, sendinger, som feks. kino filmen natt til 17, der både jeg og kaninene mine er skuespillere. Jeg selger kaniner til alle både i Nord og Sør.  

(Bilde av meg og en av kaninungene mine). 

Jeg synes det er utrolig viktig at kaniner får løpt og hoppet mye, for å unngå diverse sykdommer og skader. Det hjelper ikke å bare ha en kanin i et vanlig bur. De må kunne få muligheten til å få strekt ordentlig på kroppen! Selv har jeg flere forskjellige bånd/seler, som kaniner fra 12 ukers alder kan bruke. De lever også lengre da og får et mye bedre liv. Jeg synes synd på dem som står i et lite bur. Selv har vi en diger luftegård + 3 medium store luftegårder. 


Alle bør lese "Den store kaninboken". Det er en god bok som anbefales. 
Forfatter/skribent -Marit Buseth 

   Foto Marit Buseth

 

Kaniner er designet for å være mye i bevegelse, med sterke bakbein og lynrask reaksjonsevne. Kaniner som lever et stillesittende liv i bur, uten mulighet til å løpe fritt, utvikler benskjørhet og forkalkningsgikt.
Porøse knokler og redusert bevegelse i muskler og ledd gir kaninen smerter, og gjør den mer utsatt for brudd og skader. Kaniner kan utvikle benskjørhet allerede etter seks måneder i små bur.
Studier viser at kaniner som vokser opp i binger med løpemuligheter, har en langt sterkere kropp og tettere benmasse enn sine artsfrender som lever i bur.

Da Erling endelig fikk flytte ut av buret sitt kunne han omtrent ikke gå. Han var ti år og hadde blitt oppbevart i et bur ute i hagen hele livet. Det var ungene i familien som en gang hadde fått sin egen lille kanin, men Erling ble snart sittende alene. I ti år satt han der. Han satt, lå, spiste og satt. Eierene ble lei av å gå ut med mat til han hver dag, og ga han etterhvert til noen som hadde vært bekymret for kaninen i mange år. Skulle ønske de hadde gjort det tidligere.


Heldigvis begynner informasjonen å spre seg, og flere blir bevisste og vet at kaniner både blir benskjøre, utsatte for brist og smerte, i tillegg til at de blir ensomme, frustrerte og opplever en endelsløs kjedsomhet når de oppbevares i små bur uten mulighet for naturlig atspredelse og aktivitet. Heldigvis for Erling fikk han omsider en ny sjanse.

Foto Marit Buseth

Fraværet av bevegelse har påvirket Erling. Røntgenbilder har blitt tatt. Erling ser mer ut som en utflytende frosk. Erling har store klumper som dere ser tydelig på røntgenbildene. Det kjentes så ekstremt at det kunne vært et alvorlig tilfelle av brokk, men han har imidlertid blitt  deformert grunnet manglende muskulatur. Han har ingen støttemuskulatur som kan holde magen på plass, og den blir som en konsekvens utflytende. Det som ser ut som en udefinerbar masse er  altså tarmer og mage som tyter ut.


Røntgenbilder avslørte også langtkommende arthrose og spondylose i ryggvirvlene, samt forkalkninger i begge knær og litt i hoftene. Han har i tillegg en del tannfeil som har blitt forsøkt justert, samt en del kalsium i blæra. Alle disse plagene har trolig påført han smerter og ubehag i flere år.


Oxbow har kommet med nye produkter som Joint Support og Urinal Support som han skal få, i tillegg til ordinær behandling.


Erling var allerede kastrert og ble raskt introdusert for de to kaninene han nå skulle få bo sammen med.De er frittgående i et hus, og mens hans nye venner løp omkring visste ikke Erling riktig hvordan han skulle bevege seg. Han forsøkte å gå, men det var åpenbart både smertefullt og uvant for han. Han mistet balansen og brukte de første dagene på å hvile. Han har imilertid blitt mye bedre i løpet av to uker, beveger seg mer omkring og elsker å få stell og nærhet av sine to nye kompiser.

 

 

 

Erling har blitt oppbevart i et bur tilsvarende dette. Det er til opplysning ikke akseptabelt å ha kaniner boende under slike forhold, da de har behov for bevegelse. Kaniner er også svært sosiale og trenger selskap av andre kaniner, noe som heller ikke lar seg gjøre i et slikt lite fengsel. De fleste vil jo det beste for sine kjære kaniner, og da er det viktig å vite at det ikke er vanskelig å tilby dem et bedre liv. Les alt du behøver å vite om praktisk tilrettelegging i Den store kaninboka, samt få grundig kunnskap og forståelse om artens atferd og helse. Den har heldigvis hjulpet mange til å få et bedre liv.


Det er heldigvis få som ønsker å ha et dyr som lider ute i hagen, men det er dessverre det som er tilfellet med en stor andel av kaninene her til lands. Å øke kunnskapen i befolkningen såvel som veterinærstanden er det som fører til bedring.

 

Erling får grundig og god undersøkelse og behandling av veterinær Heidi Stenstad

 

 


Foto Marit Buseth

 

 

Nei, dette ble ikke godkjent, her kan vi jo ikke gjøre stort!

 

 GODKJENT! Her har han det mye bedre, god plass å boltre seg på.


9
 • Skrevet: 23.02.2014
 • Klokken: 01:06
 • Kommentarer: 9

Dette er til dere som vil ha kjæreste, legg gjerne igjen flere tips.

For å få en gutt (eller jente) til å like deg så må personen få følelser for deg. For å få følelser for deg så må personen bli tiltrukket av deg. Det man blir tiltrukket av er personligheten og/eller utseened. Så for at han eller henne skal like deg, så må du jobbe med den bakerste setningen jeg skrev, nemlig din "personlighet og utseened".

 

                                                             


 

 Utseened:

Heldigvis finnes det gutter (eller jenter) som ikke bryr seg om hvordan du ser ut, noen bryr seg litt, andre bryr seg veldig.  Er du jente så pynt deg og smink deg bare om du føler deg komfertabel med det selv. Gjør det for din egen del. Dersom dere vil at jeg skal lage en sminkevideo, så kan jeg det. Hvordan du ser ut kan du ikke gjøre så mye med, du er den du er. Ikke push opp puppa for mye, eller holde inn magen for å virke tynnere, eller du kan selfølgeilg gjøre det om du vil, men svært mange gutter liker jenter som er så naturlig som mulig. En eller annen gang vil han få sett ditt sanne jeg, foreksempel om dere skal dra på stranden. Om ikke gutten liker deg for den du er så er han bortkastet med tid. Du kan selfølgelig prøve å bli en best mulig utgave av deg selv ved trening og sunt kosthold. Kle deg fint, vær fint stelt og husk på at en god holdning slår aldri feil. 

 

 Personligheten:

Du har sikkert flere sider av deg selv. De fleste gutter liker selvsikre jenter. Det betyr ikke at du skal gå med nesa i sky, være overlegen eller frekk. Prøv å vær den glade utgaven av deg selv. Smil, virk hyggelig og høflig. Gir han deg et kompliment så ta det imot med et stort takk, er du tøff så gir du et tilbake også med et stort smil. Itilegg er det en fordel om du tar insiativet til å prate med han eller til å finne på noe. Ikke virk sur, usikker, redd eller sjenert, det kan få han til å miste interessen, få han til å tro at du er sur, eller få han til å tro at du ikke liker han. Ikke spill kostbar med engang. Når du har fått han halvveis på "kroken" først DA kan du leke litt kostbar for at han vil ha deg mer. Det er selfølgelig ingen fasit svar, men dette er mine tips.

 

                                                         


 Ikke snakk om fremtiden ved første anledning. Hvordan han ser for seg brylluppet eller hvor mange barn han vil ha når han blir voksen kan være litt for mye. Det samme gjelder fortiden, ikke snakk om X-ene dine, ved mindre han spør så klart. Lev her og nå ikke tenk på fortiden. 

 

 Om du skal på date med denne gutten så anbefaler jeg at dere tar dette på en plass der dere gjerne kan gjøre en aktivitet samtidig. Blir det klein stillhet så kan dere prate om aktiviteten. Foreksempel dra på bowling, små ert på gutten om han taper. Ikke dra på kino, ved mindre dere kjenner hverandre godt. Hvis ikke blir dere kanskje bare å sitte der å følge med på kinoen, uten å bli kjent eller få pratet noe særlig.

 

 

                                                                 
                                                

 

 Tenk dere om 2-3 ganger før dere roter, kysser eller kliner på første date. Dette kan få deg til å virke billig, lett på tråden og han vil kanskje ikke se for seg deg som sin fremtidlige dame om du var så enkel å få. Gutter liker spenning og å jakte. La han få jakte på deg, ikke kast deg etter han med en gang. Å spille litt kostbar er ofte bra. 

 

 

                                                                  
       
         

 

                                                                   Hva synes du om tipsene jeg har skrevet? Bør lage flere slike innlegg? 

 

 

20
 • Skrevet: 13.12.2013
 • Klokken: 01:11
 • Kommentarer: 20

 

 

Jeg og ei veninne snakket om dette med kjærester. Når man er kjærester så opplever man en kjærlighet, og vi kom frem til at denne kjærligheten gjør en blind. Fordi når man er forelsket, så ignorer man feilene til den andre personen, man kan til og med synes at feilene er sjarmenrende. Når man har vært sammen en stund så forsvinner den kriblende forelskede følelsen, man daler ned fra den rosa skyen og tilbake til hverdagen, dette gjelder som regel om man har vært sammen i over 1 år. Da er det lettere å bry seg om de feilene, kjefte på hverandre og irritere seg over det man før ikke brydde seg så mye om. Kanskje du falt for en person som røyker inne, du kan ikke fordra røyk, men lar det ligge, til slutt flytter dere sammen og han/hun fortsetter med det, hva da?  

Det vi mener er at det er lurt å tenke over de negative tingene også, og ikke bare på hvor pen personen er før en binder seg til the one!. 

 

 

 

 

                           

    

 • Les eldre innlegg

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits