13
 • Skrevet: 18.06.2014
 • Klokken: 11:16
 • Kommentarer: 13

Jeg skal nå vise dere bilder av både mitt og min datter sitt første bad. Begge hadde sitt første bad på en spesiell måte.

 

Under ser dere bilder av babyen min sitt første bad.

Bestefar og mormor med prinsessen min før den "store" begivenheten.. 

Det var egentlig kun bare jeg og mamma som var hjemme. Jeg holdt på å tappe i vannet i det minste badekaret vårt, da jeg plutselig kom på tanken om at kanskje pappa (bestefaren til OC) ville se hennes første bad? Jeg ringte derfor til pappa og han kom med det samme. Så da var det meg, mamma, pappa og selvfølgelig OC. Veldig artig. 

Dette var stor stas og hun likte seg godt i vannet. Plasket med både armer og bein som bare det. Hehe søta. Babysvømming next?

Babyen min sitt første bad med mamma`n sin. Ganske kult, ikkesant? 

Denne baby shampooen som dere ser under, fikk jeg av ei venninne på Babyshower festen de lagde til meg da jeg var gravid. Denne shampooen brukte vi kun i håret hennes. Jeg har forresten kjempe mange flasker med babyolje som vi også kan bruke senere. 

Dersom du vil se bilder fra babyshower overraskelses-festen som noen av vennene mine holdt for meg, da jeg var gravid. Så kan dere trykke "HER". 

#inspirasjon #foto #mammablogg #mammablogger #mamma #ungmor #blogg #hverdag #familie #barn #bade  #firsttime #førstegang #søt #fin #baby

Jeg ville at hun skulle prøve å bli vasket i oppvaskkummen slik som jeg ble, men isteden så vasket vi bare håret hennes der med denne shampooen. Her sammen med mormor.Jeg skal forresten bade hun i morgen også, men da på en mer tradisjonell badebalje-metode! :)   

Mitt første bad hadde jeg faktisk hjemme i oppvaskkummen på kjøkkenet. Ganske spesielt, eller hva? Den ble så klart desifisert (rengjort) både før og etter bade. Grunnen til at jeg ikke ble badet i en balje, var fordi foreldrene mine ikke hadde kjøpt balje enda. Mitt andre bad var i badebalje. Under her har jeg tatt bilde av albumet, der vi har bilder fra mitt første bad (har også dette på video) : 

 

Bildene av meg er fra et album. Veldig koselig å se i. 

Skal du lage album til dine barn? Ser du noe i album fra da du var liten? 

Lik gjerne dette innlegget. 

 

7
 • Skrevet: 14.06.2014
 • Klokken: 21:22
 • Kommentarer: 7

BabyDrøm har fulgt meg gjennom hele graviditeten, da jeg var gravid, gjennom fødsel og etter fødselen. De har nå skrevet om meg i bladet, men hadde med noen feil, som jeg har rettet opp i her. (De sendte reportasjen til meg for retting og godkjenning, men de har ikke fått rettet opp i alt det jeg rettet opp i.)

 

*Kristine/Christine/Kristina? Det første jeg la merke til var at de klarte å skrive navnet mitt feil 6 ganger. Til og med på fremsiden av covere til bladet!. 

*Fikk ikke keisersnitt på Fredrikstad Sykehus fordi det kom et haste-keisersnitt. Nei. Det var ikke et annet haste-keisersnitt, men en annen operasjon, som ikke hadde noe med fødsel å gjøre. 

*Tårene triller og Kristine er utrøstelig for å ikke få keisersnitt den dagen. Feil. Tårene trillet IKKE og jeg var ikke utrøstelig. Jeg svarte bare ok da legen sa at jeg ikke fikk keisersnitt den dagen. Det eneste var at vi ble sjokkert og skuffet over at vi behandlet på den måten, at det bare var å reise hjem, tiltross for at jeg hadde ligget der i 7 timer og var klargjort til bli trillet rett inn til å få keisersnitt + forberedelsene og fastingen i 16 timer, til ingen nytte + masse andre forberedelser, som ordning med kaninene, mamma måtte ta fri fra jobben til ingen nytte, kjørte til sammen i 4 timer til Fredrikstad, til ingen nytte og mere. 

*Kristine vil ikke tilbake til Fredrikstad sykehus etter dette, og får derfor keisersnitt i Kongsvinger. Sant, men de glemte å skrive grunnen til at jeg ikke likte Fredrikstad sykehus. Det var ikke bare pågrunn av at jeg måtte utsette keisersnittet, men det var fordi enkelte av helsepersonell var frekke og har gjort masse annet feil, som BabyDrøm ikke nevnte i bladet. Fredrikstad sykehus må skjerpe seg. Pasientene må behandles med respekt.

*Jeg holder Iphonen i hånden og ber om å høre på Justin Bieber. Jeg ba ikke, jeg spurte om å høre på musikk, feks. Bieber. FORDI jeg hadde hørt at det kan være lurt med musikk på øre, så man slipper å høre alt som skjer under operasjonen. Kniver osv. Jeg skjønner godt at det ikke gikk pågrunn av fare for bakterier. Jeg var våken under hele snittet og selvom jeg ikke hørte på musikk så hørte jeg ingen ekle lyder fra kniver osv, så da fikk jeg erfart at musikk er ikke nødvendig. 

BabyDrøm var helt topp på å følge meg opp. Ellers var bladet flott med bilder og innlegg, samt at de var flinke til å stille opp for oss. Etter fiaskoen i Fredrikstad så stilte de opp for meg i Kongsvinger.

Fotografen til BabyDrøm skal være fotograf for meg under barnedåpen.

 

Haha på bilde ser det ut som jeg har "krone" på hodet?  Det er egentlig bleiekaken som står bak meg. #mamma #mammablogg #mammablogger #graviditet #gravid #media 3blad #baby #fødsel #babydrøm #ungmor #tenåringsgravid #mor #foto #bilder #søt #pen #vakker #hverdag #blogg #girllife #girllifeblogg #trist

Del gjerne dette innlegget videre.

7
 • Skrevet: 12.06.2014
 • Klokken: 23:13
 • Kommentarer: 7

Her er bilder av babyen min.

Nå kan dere sammenligne om dere synes det er datter og mor likheter. 
 


Se så lik hun er meg, vi har kjempe mange like trekk og det synes alle i familien min. Jeg og mormoren hennes, satt å så i album fra da jeg var baby for ikke så lenge siden og jeg og datteren min er helt like. Foreksempel så har hun helt den samme lille, søte nesen som jeg hadde. Alt i fjeset er i den samme fasongen som jeg hadde. Vi har til og med de samme små ørene med en liten flipp på og vi begge to var like brune (spanske gener). Jeg og datteren min har det samme ansiktet, samme formen. Foreldrene mine synes det er som å se på meg, da jeg var liten, men kanskje enda mer, så ligner hun faktisk på sin kusine Hermine, broren min sin datter. De to små jentene kunne seriøst ha vært tvillinger. Moren min har en kopp, med bilde av Hermine på og jeg bare "å har du bilde av ungen min?" HAHA, det var lille Hermine det tenk.

Under her er bilder av meg:

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #mor #hverdag #blogg #glad #glede #likhet #datter #baby #barn 
Trykk på den blå "Lik/Del" knappen under dette innlegget om du synes vi ligner. (Du må da være pålogget på facebook).  

7
 • Skrevet: 11.06.2014
 • Klokken: 22:15
 • Kommentarer: 7

Da var det på tide å ta en tur til min private helsesøster Tone Aanderaa. Denne gangen hadde vi  møte hjemme hos Tone og dette møte vil jeg nå fortelle om. Helsesøster Tone kan også bli DIN private helsesøster. Hun brenner for å følge gravide og nybakte foreldre og jeg synes personlig at hun kan mer enn alle helsesøstrene på helsestasjonen. Dere kan få vite mer om Tone ved å trykke på nettsiden hennes --> "HER". Du kan også melde deg på "nyhetsprev" per e-post helt gratis, der du kan få 10 råd du bare må ha for å mestre en god og trygg fødsel. Få tipsene med en gang, trykk "HER" (For å fylle inn navn og E-post). Du kan gjerne følge Tone Aanderaa på facebook, ved å trykke"HER". 

Kontaktinfo til helsesøster:

Tone Bjørnson Aanderaa

Mobil: 90 51 18 82
Mail: tone@toneaanderaa.no

Etter du er ferdig med å lese dette innlegget, så håper jeg du vil klikke "HER", Der står det om det første møte mitt med Tone som handlet om svangerskapskurs på Lamazemetoden.

Klikk "HER", for å se meg gravid i bikini på spa-dagen med helsesøster Tone. Spa er inkludert om du bruker Tone som din private helsesøster og jeg skal på enda en spa dag, som jeg så klart kommer til å blogge om senere. 

Klikk "HER"  så får du se at jeg viser dere hvordan man skal amme med en dukke og at babyer har sitt eget språk som jeg klarer å tyde.  

Det forrige møte med helsesøster Tone finner du ved å klikke "HER" .Der har jeg skrevet masse nyttig informasjon om amming, baby og vitaminer + lagt ut bilde av meg og datteren min i kjempe fine kjoler!.

På bilde over ser dere Tone få holde babyen min.

Vi hadde en god samtale om hvordan det gikk, hvordan jeg hadde det og hvordan babyen har det. Vi har det kjempe bra og OC utvikler seg kjempe bra og i raskt tempo. Hun er kjempeflink med både blikkkontakt, å smile, snu hode, løfte opp hode og holde det lenge oppe om gangen og hun pludrer, "snakker" også veldig ofte som hun begynte med fra da hun var 12 dager gammel. Nå ved 6-7 ukers alder er det viktig å være spesielt oppmerksom på: Om barnet ser på deg i minst 5 sekunder og følger deg med blikket når du beveger ansiktet ditt til sidene. En annen ting du bør være oppmerksom på er om barnet smiler til deg, noe som er viktig. Den tredje viktige tingen å sjekke, er om barnet beveger begge armene og bena omtrent like mye. 

Helsesøster Tone ønsker å bidra til at du lærer barnet ditt bedre å kjenne og til økt trygghet som mamma/pappa. Da vil man kanskje takle vanskelige situasjoner bedre, men fremfor alt vil det være lettere å se barnets positive side, øke gleden over å være foreldre og ved å være barn. 

Jeg vil gjerne informere dere om at Tone også tilbyr Baby-mammatreff. Dette fordi hun av erfaring vet at i en gruppe skjer det viktig læring gjennom deling av sine egne erfaringer, støtte og oppmuntring. Dersom man for eksempel har en bekymring rundt barnet, så er det en stor sannsynlighet for at andre også kan ha den samme bekymringen for sitt eget barn. Da kan man gjennom mammatreff snakke om det og hjelpe hverandre.

Jeg vil også nevne at et slikt mammatreff er et sted der man kan dele erfaringer. Et sted man kan få gi tips om det som opptar deg med små barn. En mulighet til å bli kjent med andre som er i samme situasjon som deg selv. Og det er også et sted der man får informasjon om barseltid, barnets utvikling og behov. 

 

På samme måte som det er viktig med et godt og allsidig kosthold, så trenger barnet trygghet, kontakt og utfordringer. På samme måte som de trenger sine daglige vitaminer for å styrke kroppen, trenger de også et daglig påfyll av ros, anerkjennelse og oppmuntring for å styrke selvfølelsen. De trenger også grenser, veiledning og erfaringer i sosial kontakt med andre. Og fremfor alt trenger de en mamma som forstår dem og viser at hun setter pris på barnet sitt. Dette vet Tone alt om, så ta gjerne kontakt med Tone Aanderaa om du har noen spørsmål. Klikk "HER" 

Nå skal jeg fortelle dere om Tone sine råd for god kontakt med babyen din. 

1. La barnet få sjansen først. Ofte tar barnet selv initiativet til kontakt gjerne ved små signaler som vi må være oppmerksomme på for å legge merke til. Hvis barnet ikke tar kontakt, men virker opplagt, forsøk da å søk barnets blikk med ditt, si eventuelt noen ord til det, mens du holder ansiktet ditt på 20-30 cm avstand. Vent så tålmodig mens du holder blikkkontakten. 

Er barnet da i godt humør, så vil du få svar. Du ser da hvordan det blir ivrig, kanskje fekter med armer og ben, hele ansiktsuttrykket viser at det konsentrerer seg og kanskje snakker det til deg: aaaeee, eeåå osv. La barnet ditt få "snakke" ferdig, før du svarer. Du kan herme etter barnets lyder sa helsesøster til meg. Eller jeg kan bruke mine egne ord, som jeg pleier å gjøre, bare at jeg pleier å lage stemmen min lysere, når jeg snakker til små barn. Det er viktig å ikke overta snakkingen. Jeg synes at barnet skal være i fokus!: La barnet få slippe til igjen etter du har pratet med barnet. Ta altså hver deres tur. Slik kan samtalen veksles dere i mellom. 

2. Barnets rivende utvikling. Du kan se at barnet lytter til lyder og gir svar på en eller annen måte: ved økt oppmerksomhet og bevegelser, eller med sin egen stemme. Mot to-tremåneders alderen foregår babling og lek med lyder mer aktivt og du kan ha lange samtaler. (Dette kan vi allerede med OC). Når barnet gjør den oppdagelsen at det kan bruke stemmen, er det morsomt og spennende å få svar. Det å herme etter barnets lyder er derfor et av de beste råd Tone kan gi. Om en måned begynner barnet også å søke mer aktivt etter lyder med øynene. Dere blogglesere som har barn, kan gjerne prøve å legge merke til når det skjer.

3. La barnet få kjenne gode, faste hender. Når du har en "samtale" med babyen, er det nok med blikk-kontakt, ellers kan det bli for mye. Helsesøster spurte meg om jeg så om babyen min gikk lei og det klarer jeg fint å se, så babyen min blir ikke overstimulert, men perfekt stimulert av sanser og inntrykk. Ja, tenk, det er jo så mye nytt for et nyfødt barn, alt må læres og nye ting blir oppdaget hele tiden for min lille. Du kan gjerne benytte anledningen ved stell og i andre sammenhenger, til god kroppskontakt. Ta i barnet med trygge, faste hender. Stryk det over panne, nese, kinn, bryst og mage. Ikke glem føtter, hender, under bading, eller smøring med salve. Forsøk også å gjøre dette med baby-olje på hendene. 

Dette var en fin dag, solen skinte og det var varmt ute, men så var det på tide å dra hjem igjen fra #Røa. Under ser dere bilder på vei hjem fra helsesøster Tone. 

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #baby #barn #inspirasjon #familie #trilletur #outfit #tur #sosiall #rosa #glad #lykke #sosialt #snakke #blogg #søt #pen#hverdag #happy #sommer #hjelp #tirsdag #helsesøster #girllife #jente


Dagens outfit! God sommer!. 

Dere kan like facebook siden min med å trykke --> "HER". Der har jeg nå en facebook konkurranse på gang.  

//Sponset innlegg//. 

16
 • Skrevet: 05.06.2014
 • Klokken: 20:31
 • Kommentarer: 16

Tiden flyr. I dag er go`jenta hele 6 uker gammel og jeg har i den anledning tatt mange bilder som jeg skal vise dere. Alle sier at hun ser mye større ut på bilder enn hun gjør i virkeligheten, så egentlig er hun mye mindre enn dere tror!. Hun er nå 4,4 kg. Lengden er jeg usikker på, men vi skal på 6-ukers kontroll til neste uke, så da får vi se. Hun var 48 cm, da hun ble født. 

Alt går bare bra. Hun kan både smile, snu hode fra side til side, holde blikkkontakt, pludre og løfte opp hode. Hun var veldig tidlig ute med alt dette her, begynte da hun kun var litt over 1 uke gammel med alt dette!.Det er koselig å ha en liten baby, men jeg gleder meg likevel til hun blir større og allerede til høsten skal hun begynne på babysang. Det blir veldig koselig. Av personlighet så er hun utålmodig, om ikke maten er klar på sekundet, så begynner hun å skrike, hun kan liksom ikke bare vente 1 minutt til jeg har fått varmet opp morsmelken (pumper meg for det meste, men ammer også). Ellers er hun veldig "sosial", hun liker nærhet, kjærlighet og å bli pratet til. Hun er også en veldig snill liten jente. Gråter sjeldent. Helt siden fødselen har hun hatt sin egen rytme på når hun skal ha mat og når hun sover, så når jeg ser på klokken så vet jeg som oftest at NÅ kommer hun til å våkne!. Hun elsker å kjøre bil. Hun liker smokk, noe jeg selv ikke gjorde da jeg var baby. Hun er kjempe glad i musikk og liker at jeg synger til henne, da blir hun veldig rolig og kan sovne.


Nå om dagen så er det veldig varmt og varmere skal det bli nå som sommeren er her. Kan derfor ikke ha på hun for mye klær, så det er ofte at hun bare har på seg bleie + et teppe.Hvis hun har på seg body + bokse osv, så blir hun alt for varm. Det enkle er ofte det beste. Favorittplagget som jeg liker best å kle hun i er kjoler!. Det er så enkelt, raskt å ta på, luftig, det blir ikke så "tett" og det ser også veldig bra ut!. Jeg skifter antrekk på hun hver dag og ofte flere ganger om dagen. Hun gulper, søler når hun spiser osv. Så da blir det naturlig å bytte klær ofte.Noen lurer sikkert på hvilken størrelse jeg brukte i klær da hun var en nyfødt baby? Eller hvilke størrelse jeg brukte til henne da hun var 1 måned gammel osv. Da hun var født så var størrelse 50, akkurat passe. Nå er hun 6 uker gammel og jeg kan enda få på hun noen klær i størrelse 50, men det meste er blitt lagt bort. Den størrelsen som nå er perfekt for henne er størrelse 56. Jeg liker likevel klær som er litt romslige, da blir det lettere å ta på klærne og det blir ikke så tett/stramt, av den grunn så går det nå mye i størrelse 62. Av kjoler så bruker hun nå størrelse 68. Dette fordi jeg liker best kjoler som er lange og ved å ha på hun kjoler som er 1-2 (eller 3) størrelser for store, så ser kjolen mye lengre ut på henne og det er så fint. Når det gjelder gaver derimot, så pleier jeg å be venner som lurer på størrelse, om å kjøpe en ganske stor størrelse fordi jeg har så mye smått, gjerne opp til størrelse 86 (som hun da vil passe helt til neste sommer). Ellers så får jeg ikke så mye tid til å gjøre så mye annet enn å bare gå rundt å holde på ungen. Listen over venner som vil møte oss, se babyen min og komme på besøk, er enda lang!, men jeg prøver å få til å treffe minst 1 venn/venninne om dagen. Ps. Det er forresten viktig at dere er friske og ikke syk når dere kommer på besøk.Hun elsker å bli holdt (av meg) og kan sovne i armene mine, men med det samme jeg legger hun i sengen så våkner hun og vil tilbake til meg. Typisk.. For en kose jente jeg har fått sier mormoren hennes, haha, hun er så søt. I morgen skal jeg og jenten min bli tatt bilder av, for da kommer det et ordentlig fotograf team hjem til oss for en photoshoot. Det blir da den 3. ordentlige fotoshooten hun har hatt i livet sitt, kanskje ikke så rart når hun har en mor som hadde modellkontrakt frem til i fjor. Haha. Jeg mener det er gøy å ta bilder, men er ikke noe jeg kommer til å tvinge henne til å bli med på om hun ikke vil. Samme gjelder all annet aktivitet. Jeg har tenkt tanken på at hun kan begynne på dansing når hun blir litt eldre. Jeg startet selv på dansing da jeg bare var 2 år og har konkurranse danset fra jeg var 8, men om det er noe hun ikke liker, så kommer jeg ikke til å tvinge hun til å gå på den aktiviteten!. Hun skal få gjøre det hun har lyst til. Om hun blir en fotball jente, så er det også helt greit. Har selv prøvd det meste og fått gått på akkurat det jeg vil og så mange aktiviteter jeg vil. På det meste så gikk jeg på 5 ulike aktiviteter i uken. For å nevne noe av det jeg har gått på så er det: Barnedans, leikarring, Freestyle, Poledance, Streetdance, HipHop, Zumba, Ridning, barnesang, gospel, tensing, kor, sangpedagog, fotball, håndball, innebandy, korps, drilling (vant NM), barneteater (hatt flere hovedroller og spilt litt i film), teaterskole (går jeg enda på), teatersport (vant uttak i NM), diverse aktiviteter/turn, svømming og mye mer.  #mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #baby #6uker #personlig #blogg #hverdag #glede #morro morsomt #unge #barn #søt #nydelig #vakker #pen #foto #bilder #photoshoot #shoot

 

 

9
 • Skrevet: 01.06.2014
 • Klokken: 22:41
 • Kommentarer: 9

 

Jeg har tenkt på dåp. Skal jeg døpe barnet, eller ikke?

Jeg har vurdert dette frem og tilbake. Vært veldig usikker på om jeg ønsker å holde dåp, eller ikke. I en god stund nå, så har jeg vært sikker på at jeg ikke vil døpe henne. Jeg ble ikke døpt da jeg var baby. Jeg ville selv bli døpt i en alder av 8 år, fordi alle vennene mine var det og ikke jeg. Da var det et valg jeg tok selv og som JEG ville. Da jeg var 8 år, så var jeg såpass stor at jeg nå husker dåpen min. Jeg har derfor egne minner fra dåpen. Jeg husker at jeg gikk opp i en nydelig rosa kjole, med langt blondt hår, med blomsterkrans i håret og fikk vann på hode av presten. Jeg husker at jeg stod ved lysene i kirken og at håret mitt begynte å brenne. Koselig.. (not). Det gikk heldigvis bra og vi fikk slukket det fort. Jeg husker at vi holdt festen hjemme, at jeg åpnet opp gaver. Jeg husker også noen av gavene jeg fikk, hvem som var faddere og at vi spiste. 

Min mening er at babyen skjønner jo ingenting av det, så hvorfor døpe en baby. Mange er redd for at barnet ikke kommer til himmelen om det dør, uten å være døpt. Dette synes jeg er litt tullete kanskje? For om man tror, så står det vel at alle barn kommer til himmelen og det står ikke i bibelen at man må være døpt for det antar jeg. Jeg synes også det kanskje er litt rart av foreldre å stå å si ja i kirken, til å love å lære opp barnet i den kristne tro, om de ikke skal det. Da står man jo å lyver for hele menigheten. Da kan man kanskje ha navnefest, om man kun vil gjøre det fordi det er koselig med selskap. 

Er det ikke da bedre å vente til ungen er stor nok til å selv ville bli døpt? Noen påstår at å døpe barnet er bedre, for da slipper barnet å måtte døpe seg før en kristelig konfirmasjon. Jeg tenker at dersom barnet vil konfirmere seg kristent, så er det et valg hun/han tar fordi h*n vil og ønsker det og et valg hn må være stolt over og da skal det ikke være flaut å døpe seg samtidig om man tar det som føles rett ut for seg selv. 

Utifra det jeg har skrevet, så høres det sikkert ut som at jeg nå er fast bestemt på å ikke døpe henne.. VEL, svaret er nei. Jeg har nå nylig ombestemt meg. Jeg kommer til å døpe henne likevel. Dåpskjole + dåps-smekke er nå bestilt. Med porto kom prisen på 3079 kr. Da følger det med lue. 

Jeg har allerede bestemt gudforeldre, det heter også faddere (rett meg hvis jeg tar feil).

Jeg valgte ut ifra at jeg ville ha noen som hadde de samme verdiene og synet som jeg selv har. Noen som bryr seg. Det var også viktig at det var noen som stod meg og babyen nær, som jeg kommer godt overens med, noen som jeg har mye kontakt med/treffes mye. Noen som er venn med meg. Noen som ikke bor så langt unna og at de selv ønsket det.

Alle de jeg valgte er på en måte tanter/onkler til babyen min. De jeg har valgt er. Lille "søsteren" min, som heter Rebecca. Hun skal være fadder. Hun har helt siden graviditeten sagt at hun ønsker å være tante til barnet mitt. Jeg tenker at når man ber om å være tante/onkel, til et barn, så sier jo det litt om at personen er glad i barnet og da tenker jeg at da vil muligens personen også være fadder/gudfar/gudmor og det ville hun. Det var Rebecca selv som spurte meg om å kunne være fadder. Rebecca ble utrolig glad for at jeg sa ja, til at hun fikk lov til å være fadder til prinsessen min.

Broren min som heter Ronny og kjæresten hans Silje, skal også være fadder. De er jo tante og onkel til babyen min på ekte og ble veldig takknemlig da jeg spurte om de ville.

Den siste jeg skal ha til gudfar/fadder er en kompis av meg og han hadde lyst til det. Han har vært skikkelig god mot oss og har sagt selv at han bryr seg veldig om babyen (og meg), og første gangen han var her å traff babyen min så ville han faktisk at datteren min skulle kalle han for  "onkel ....". (PS. Antall prikker/punktum stemmer ikke overens med antall bokstaver i navnet til denne personen).Grunnen til at jeg ikke nevner navn, er fordi jeg ikke tror at denne personen ønsker å bli nevnt her på bloggen med navn, eller bilde)... Broren min og kjæresten hans vil heller ikke ha bilde av seg her på bloggen. Så derfor blir det kun bilder av meg og den ene fadderen Rebecca. 

#familie #faddere #dåp #fest #selskap #pen #søt #blogg #hverdag #mammablogg #mamma #ungmor #mammablogger #tirsdag #sommer #summer Fant ikke akkurat så mange bilder av meg og Rebecca, så slenger inn noen veldig randome og noen rare bilder. Bildene over ble faktisk tatt før jeg ble gravid. Jeg og Rebecca sitter på bokstaven A. Her hadde jeg farget håret brunt, men er egentlig blond. Når det gjelder dåp, så har jeg selvfølgelig tenkt på hvor jeg skal ha det og hvor mange jeg vil be. Jeg hadde lyst til å be ALLE, både venner og fjerne slektninger.. Har ringt rundt til alle lokaler i nærheten + aktuelle restauranter, men ALLE er booket/opptatt til den datoen jeg ønsket. Er ikke det typisk? Så nå tenker jeg å heller begrense det. Ha et mindre selskap hjemme og kanskje kun invitere den aller nærmeste familien min (og faddere så klart). 

Jeg tror jeg vil ha et ganske pyntet selskap. Gjerne endel rosa/lilla og mye hvitt, men likevel holde det ganske enkelt og ikke styre for mye. Ikke 2 much.


meg og Rebecca (den ene fadderen). 

Har du blitt døpt? Vil du døpe barnet ditt? 

4
 • Skrevet: 31.05.2014
 • Klokken: 07:19
 • Kommentarer: 4

I dag har jeg vært med Anniken W. Bestevenninnen min Marie, typen hennes/kompis av meg: Tor Henrik + den ene som skal være fadder til jenta mi <3 Først møtte jeg A + M og TH på senteret. Møtte også tilfeldigvis på Eva. Det var koselig. Fikk i den anledningen prøvd ut den nye senter barnevognen som jeg nettopp har kjøpt (Klikk "HER" for å se vognen). Senere fikk jeg besøk av fadderen til datteren min (om det blir dåp). Det var veldig hyggelig. 

Var jo på stranden her om dagen, med noen jeg har gått i klasse med osv, tok 121 stk. med bilder, viser dere bare noen få av dem under.

For de som lurer, så satte jeg xXx over toppen, pågrunn av at ull-ammeinnleggene syntes. Ikke det at det hadde vært så farlig, men men.

Ps. Til andre mødre: Når det gjelder innlegg, så er min erfaring at ull-innleggene er bedre enn de i papir.. Mye mykere. 

Fred.

Tommel opp. Sol er flott.

Haha.:)

Tror hun ville ha tilbake mobilen, eller no.

 #selfie #venner #blond og#blondiner ! #mamma #mammablogg #mammablogger #helg

#hverdag #ungmor #bogg nesten #sommer nå, men ser ut som smmer ute allerede, jippi.Var heldig med været da. Fint #sommer vær. 

Ps. Minner om at det ikke er lov til å lagre bilder fra meg og at jeg også har sperret for lagring/kopiering, sånn at det ikke skal gå. 

Q: Hva gleder du deg mest til i sommer? Noen planer?

6
 • Skrevet: 29.05.2014
 • Klokken: 13:11
 • Kommentarer: 6

Hei alle sammen!

I dag skal jeg kose meg på stranden med gode venner. Planen er å grille. Dette blir da feiringen av en venninne sin 19 års dag. Aner ikke hva jeg skal gi i gave, noen forslag? Har noen ideer, men litt teit å legge ut her, ved tanke på at hun kanskje leser bloggen min. Hehe. 

Ellers har jeg kjøpt enda en ny barnevogn til lille snupp. Det er så gøy å kjøpe baby ting, dere bør prøve det. Også morsommere å shoppe til henne, enn til meg selv! Dette blir da den 2. barnevognen jeg har kjøpt til datteren min. Den andre vognen vi har i merke "Trille", ble for stor, ved tanke på plass i bilen. Den i merke Trille veier derimot nesten ingenting. Den er stor, men den egner seg supert til å bruke ute om vinteren, å ha som barnehagevogn (når den tid kommer) og som sove-vogn/trille vogn, bare her hjemme. Dersom du vil se bilde av vognen jeg har i merke Trille + noen andre innkjøp jeg har gjort, så trykk "HER". 

Jeg tenkte å selge begge vognene mine når babyen min ikke trenger de mer, sånn typ. om 2-3 år.. Jeg har selfølgelig stor plass til å ta vare på de, men det er vel ikke noe vits. Det blir sikkert kjempe mange år til neste gang jeg da evt. Skal ha barn. Isåfall kan det jo hende jeg da får gutt neste gang og da er det ikke vits å ta vare på en rosa vogn. Hvis jeg får flere barn om mange år, så kan jeg jo bare kjøpe nytt? For det er jo så koselig å kjøpe ting til en baby. Er dere enig? 

Den nye vognen er i merket Bugaboo comelano3. Den skal jeg derimot kun ha i bilen og skal kun bli brukt når jeg skal på senteret. Falt pladask for denne rosa, søte, enkle og lette vognen. Bilder under: 

PS. Dersom du ønsker 40% avslag så slike negler som jeg har (det er mine ekte/egne negler) Så trykker du "HER".  Det ligger i Oslo. 

Barnevognen jeg kjøpte da jeg var gravid..

Ellers har jeg hatt endel besøk i det siste og mange har vært super snille og gitt datteren min gaver. Tusen takk, det er kjempe hyggelig gjort av dere!. Line O, var på besøk hos meg i går og ga meg to søte body`er og en vsøt hvit kjole. 

Ei som heter Silje, som lager hjemmelagde klær i merket sitt "Trådsnella", kom på besøk da jenten min fylte 1 måned. Hun ga meg derfor en bukse i str 74, som hun sydde selv med et stoff hun kjøpte i Danmark som hun sa bare "skrek" OC, (datteren min), hehe <3 + ett sett med en nydelig kjole og underbukse til. Jeg bare elsker lilla, det er yndingsfargen min og OC kler det godt, men jeg liker også kjempe godt andre farger også, feks. Pastell farger og andre lyse farger osv. Alt trenger ikke være rosa, men rosa er så klart en veldig vakker farge som passer til en vakker liten jente. 

Ellers har jeg fått flere gaver fra andre, men har ikke lagt ut alt her på bloggen.

På bildene under ser dere andre klær jeg har fått fra Silje, som hun har laget til fødselsgave. Hun hadde altså et skikkelig DIY-prosjekt på G. Hehe. Under ser dere jenten min prøve klærne!. Det var kjempe fine klær som hun har sydd og hun er så flink!. Hun lagde også rosa sokker til jenten min, men de har jeg ikke lagt ut bilder av her.

Alt på bilde over er laget av Silje, bortsett fra luen og sokkene.. Teppet er forresten veldig rosa, ikke hvitt, så fargene her er lysere enn i virkeligheten.. På bilde under ser du ull-bodyen jeg også fikk av SIlje, men den er ikke hjemmelaget + den grå buksen er hjemmelaget fra henne, men sokkene er kjøpt av meg.

 

#klær #mote #sy #gaver #gave #vogn #baby #mammablogg #mammablogger #ungmor #blogg #hverdag #torsdag #DIY #søt #snill #pen #vakker #skjønnhet

Jeg har også vært litt på shopping selv. Fikk kjøpt meg en brystpumpe og en flaske som er designet for at babyen ikke skal trekke inn for mye luft, ved at det har et plastrør inni. 
PS. Dersom du ønsker 40% avslag så slike negler som jeg har (det er mine ekte/egne negler) Så trykker du "HER".  Det ligger i Oslo. 

2
 • Skrevet: 27.05.2014
 • Klokken: 16:53
 • Kommentarer: 2

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         //Samarbeid//.

Da har jeg hatt besøk av både babydrøm (som gjorde enda et intervju og tok bilder av meg og lille gullet mitt). +  helsesøster Tone. Denne helsesøsteren kan alle gravide og nybakte foreldre bruke.


Nå vil jeg gjerne fortelle dere litt om hva jeg og helsesøsteren pratet om og vise dere noen bilder!

Nettsiden hennes kan dere besøke ved å trykke "HER".

Hun har også facebook side, klikk "HER". 

Fint om dere tar en titt, hun har mye bra å by på. 


Etter at babydrøm hadde dratt, så ble Tone igjen og vi fikk en god samtale. Hun spurte hvordan det gikk med meg og vi pratet litt rundt om hvordan det er å ha baby. Tone er en utrolig flink helsesøster og hun hadde med diverse papirer/ark ang. nyfødt baby, som jeg fikk og puttet den i permen min, sammen med de andre papirene jeg har fått av henne. 

Amming. 

En sentral og viktig ting ved å ha blitt mamma, er fokuset på amming. De fleste vil nok amme, men noen har problemer med det av ulike årsaker og andre igjen kan ikke amme, har for lite melk ol. Og da er det jo greit med morsmelkserstatning, men helt klart, så er ekte morsmelk fra brystene det beste.

Det å amme kan være svært vanskelig i starten. Selv hadde jeg veldig problemer med brystspreng, som jeg har tenkt til å skrive et lengre innlegg om senere. Det å amme er jo noe helt nytt, både for meg og babyen min. Ingen av oss hadde gjort dette før. Så det er alltid en første gang for alle. Og så klart er man en like god mor uansett hva man velger, men jeg vil gjerne få til ammingen ordentlig, så helsesøster Tone var til stor hjelp. Hun viser meg hvordan man skal gjøre det og forklarer det lett og greit. 

Helsesøster Tone setter amming i fokus og dette er noe hun brenner for og synes er viktig. Jeg synes det er fint å få hjelp av en fagperson så tidlig som mulig, hvis ikke kan problemene med amming utvikle seg og bli verre og det kan føre til at man blir både trist og lei, om man ikke får det til. 

Tone forklarer hvordan man skal få babyen til å sutte ordentlig, hva slags grep man må bruke og hvordan man skal sitte. Det er viktig å være komfortabel og gjerne ha litt ro rundt seg. Tone var på besøk hos meg både før og etter snuppa kom til verden, for å lære meg / øve med meg på amming. Dere kan lese mer om dette ved å klikke "HER".  Jeg vil anbefale dere å lese hva jeg har skrevet på mine tidligere møter med Tone, for da får dere masse råd og tips gjennom å lese om mine erfaringer og hva jeg har lært av hun. 

Dere kan lese om mine tidligere treff, ved å klikke "HER", "HER" og "HER".  Jeg skal ha flere møter med helsesøster Tone, så det er bare å glede seg til jeg skal skrive om mitt neste treff, som da vil foregå hjemme hos Tone!. VITAMIN D.

En av de tingene vi pratet om, var viktigheten av Vitamin D, som barnet bør få i 4-6 ukers alder. Vitamin D bidrar til god helse hos barn og voksne. Omega 3, kan man få som D-vitamin-dråper, eller igjennom tran. Tone fraråder bruk av Møllers tran, men hun anbefaler heller en annen type Omega 3, som er mye bedre og det er jeg helt enig i. Hun selger derimot Omega 3, som er mye sunnere og bedre for helsen. Dette finnes i fettsyre form, kapsler, olje med og uten sitronsmak og 6 pack olje med og uten sitronsmak. 

PRISLISTE SAN HELSE: 

1 FLASKE 230,-

6 PACK 998,-

KAPSLER 299,-

FETTSYRETEST 748,-

Disse vil jeg gjerne anbefale til dere og dere kan gjerne ta kontakt med helsesøster og kostholdveileder Tone på Mobil: 90 51 18 82 Eller på Mail: tone@toneaanderaa.no for bestilling, ELLER SPØRSMÅL.

Det er også viktig å nevne at ved alvorlig mangel på vitamin D, så blir skjelettet mykt og bena bøyd. Dette kalles rakitt (engelsk syke). Barnet trenger derfor tran eller vitamin D-dråper, og mat som er rik på vitamin D. Litt sollys er også sunt. Jeg tror likevel at ekte sollys, er sunnere og har mer D-vitamin enn solarium lys!: 

Ellers så er det viktig for både gravide og ammende å få vitamin D/Omega 3, for behovet for dette er økt ved graviditet og amming. 

#gravid #mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #helsesøster #hjelp #snill #blogg #tirsdag #søt #baby #helse #tips #inspirasjon #sunnhet #kosthold #pen #vakker #fin 

Her ser dere bilde av søte Tone og babyen min. Tone er så flink til å hjelpe til! 

Hva er normalt med en nyfødt baby?  Dette har Tone svaret på!

 Det er vanlig at de nyser endel i starten. Dette har jeg lagt merke til ved min egen baby. Grunnen til at de nyser er at det kan være rester av fostervann i luftveiene og fordi de ragerer på den nye atmosfæren med bakterier og virus. 

De hiker mye og det kan jeg trygt skrive under på. Det går så å si ikke en dag, uten at lille jenten min hikker!. Grunnen til at de hikker, er fordi de har et lite spiserør og melken kommer fort. Merker dette spesielt når hun tar morsmelk på flasken, istedenfor gjennom puppen. Gjennom puppen, så må hun jobbe litt mer for å få ut noe melk, når jeg gir hun på flaske, så kommer det raskere. Når babyer hikker, så skyldes det kramper i mellomgulvet, i kroppen på babyen. Det er heldigvis ikke vondt for dem. Babyer kan fint ammes mens de hikker og dette hadde jeg ikke vist, om det ikke var for at Tone fortalte meg dette. For jeg trodde man ikke skulle gi babyen mat mens den hikket. Godt å vite at det går bra!. 

Det er vanlig at babyer flasser på huden. De skal skifte "pels". Babyen min er nå 1. måned, men hun flasser ikke. Uansett så fikk jeg vite at de vanligste plassene å flasse er rundt ankler, rundt håndledd og på magen. De trenger ingen krem for det, da det er frisk og fin hud under.

De har ofte kalde, blå hender og føtter fordi blodet prioriteres til deres vitale organer og da blir hender og føtter nedprioritert. Dette visste jeg fra før, da jeg hadde lært det på skolen. Babyen min, hadde litt blå aktig hender i starten, men ikke nå lenger. Dette er ikke farlig og det er naturlig at det blir bedre når de blir eldre.

Det beste er å kjenne temperaturen i nakken. Når de er våte og klamme i nakken, er de for varme. 

Andre ting som er viktig å vite for nybakte foreldre er at: 

De er ofte lysømfintlige i starten, prøv å skjerme dem for sterkt lys. 

 De kan få røde prikker i ansiktet, eller på kroppen som er enten melkeutslett, eller hormonutslett, det kommer fra mors hormoner og vil ikke gjøre vondt for barnet. Det vil gi seg etter hvert. 

De kan ha hvite små prikker i ansiktet som er talgkjertler, det er normalt og vil gi seg etter hvert. 

 Du skal unngå å klippe neglene den første tiden,  da hud og negler sitter så tett sammen. Enten kan du isteden file de, eller så kan du bite litt i enden og rive dem av når de er lange.

 Den første avføringen de har er svart, litt slimete og heter mekonium. Babyen min har vært igjennom denne fasen og nå som babyen får morsmelk, har avføringen blitt gul som sennep. Noen babyer kan få avføring som er grønn som salat. Den lukter litt søtt.

Ikke legg barnet under trekk når det skal sove. Det jeg gjør er å ha et vindu på gløtt litt lengre unna og med gardinene for.

 En ammepute kan være en god hjelp i starten, men ingen nødvendighet. Vanlige puter kan også gjøre god nytte.

Babyer kan være gule i øynene. Dette er som oftest tette tårekanaler, som vil åpnes iløpet av deres første leveår. Det jeg har gjort er å da dryppe med saltvann, eller morsmelk og vaske forsiktig rundt. Du kan gjerne bruke bomullspads. 

 Unngå å bruke smokk og flaske de første 2-4 ukene, eller til ammingen er godt etablert. Barnet kan bli sugeforvirret, ettersom det er en annen måte å suge på. 

 

Helsesøster kan så utrolig mye og har en hjertesak hun brenner veldig for. Det kan dere lese mer om ved å trykke dere inn på nettsiden hennes "HER". 

Jeg har en veldig snill baby, som tidlig lagde sin egen rutine, for nå rhun ville sove og ha mat. Vi har derfor faste klokkeslett, så jeg vet når hun er våken, men det kan være mange andre som opplever den første tiden som veldig tøff og intens. Dette vet Tone alt om. Hun har fortalt meg at de første 6 ukene er ofte kaotiske og barnet har lite rutine. Det går an å selv lage rutine og innarbeide dem mer og mer fra 6 ukers alderen. 

Det er lurt å ha ro rundt barnets vekt, ikke stresse det. Viktig at barnet følger sin egen kurve. Du kan se at barnet får i seg  mat når kjeven beveger seg helt opp til ørene under amming. Når brystet ditt blir mykere og mindre sprengt etter amming. Når barnet bæsjer og tisser flere ganger om dagen. Når klærne de brukte i starten begynner å bli for små. Datteren min bruker nå mest klær i str. 56. Er noe klær i str. 50, som vi nå har lagt bort. Når det gjelder bleier, så bruker hun nå størrelse 1 og 2. (2-6 kg). Datteren min veide 3350 gram da hun ble født og nå veier hun 4000 gram. Hun har derfor lagt på seg godt. 

Tone har også noen tips til meg som mamma og tips til andre mødre som har en mann/far til barnet. 

 Bruk bomull og ullinnlegg for å forebygge brystbetennelse. 

 Barnet kan suge fra 5 min, til 30 min, avhengig av hvor mye melk du har og hvor fort den kommer. Ikke la de suge mer enn 30 in på hvert bryst. Gi deg selv minst 1 time pause mellom hvert måltid. 

 Del opp natten og sov på skift. Fint om pappa tar med barnet på trilletur, så mor kan få sove på dagen. Selv skal jeg vente med trilletur, til det er 6 uker etter keisersnittet. Viktig å ikke belaste såret for mye og ikke bære tungt, eller annet en babyen min. 

 Ha sunn og næringsrik mat og drikke tilgjengelig. Dette er Tone godt kjent med, siden hun også er kostholdveileder. Dette er viktig for å få i seg nok næring. 

 Ha alltid vann tilgjengelig når du ammer. Dette punktet er ikke jeg flink til hehe, men får i meg nok mat og drikke.

MASSASJE. 

Tone synes at babymassasje er positivt. En slik massasje gir nærhet og gir en fin kontakt mellom foreldre og barn. Massasje kan virke lettende på aggresjon og dempe dette og kan også være blodtrykkssenkende. Du kan begynne med babymassasje allerede i 2-3 ukers alder. Noe jeg ikke hadde peiling på, men som jeg lærte av Tone, er at babymassasje gir meg som mor økt melkeproduksjon! Er ikke dette fantastisk? 

Her er noen gode råd jeg ramser opp, som er viktig å passe på: 

 Ikke masser mot barnets vilje. 

 Hvis barnet gråter, skal du slutte å massere. 

 Ikke masser barnet rett etter, eller før et måltid, når det er sulten. 

 Masser i trygge og rolige omgivelser og vær 100% tilstede. 

 Det skal være varmt i rommet hvor man masserer, minst 25 grader. 

 

Den siste tingen jeg vil nevne før jeg avslutter dette innlegget er utstyr til barnets motoriske utvikling. Her er det jo mye å velge mellom, blant annet  Baby-Bjørn og sjal(HAR DET),  Sitte hjelpemidler (Har kjøpt newborn sete til tripptrappstol) og vippestol (Dette bestilte jeg da jeg var ca. 25 uker på vei, men jeg  har enda ikke fått det fra nettsiden jeg bestilte det av, sendte mail og klagde noen uker før fødsel, de sa bare at de skulle sende det så fort som mulig, men jeg har enda ikke fått det, dårlig)...  

Så litt små fakta om de forskjellige utstyrene.

Vippestol er ett hjelpemiddel for foreldrene. Du kan starte med å sette babyen i den fra 6 uker alder, men da helst korte perioder av gangen, for det kan gi stor belastning for ryggsøylen, pågrunn av at babyen er ikke sterk nok i mage og rygg til å tåle denne belastningen over lang tid. Anbefaler max 30 min i vippestolen om gangen. Barnet får ensformige utviklingsmuligheter i en vippestol og barnet har ikke selv mulighet til å sørge for trykkavlastning. Dette er da viktig å huske på om du vil bruke vippestol. 

Baby-Bjørn og sjal. - Praktisk for korte turer, men babyen bør ikke sitte for lenge her, da dette gir stor belastning på ryggsøylen, anbefaler max 30 min her også. La barnet sitt med hodet vendt innover mot deg, til det har god hodekontroll, eller er over 3 mnd. Det kan faktisk hende at barnet får alt for mange inntrykk (stimuli) ved å sitte med hodet vendt utover og se på alt og alle. Mange anbefaler sjal fremfor bæresele, da barnet får mindre belastning kun på ryggsøylen. 

Sitte-hjelpemidler. - Stol, bæremeis, sykkelsete og sykkelvogn bør ikke brukes før barnet kan sette seg opp selv. Pass på at barnet ikke sitter for lenge i strekk. Ellers er det også viktig å nevne pulk. Barnet kan være i pulk fra det er 6 mnd. Sjekk barnet ofte og vær obs på vær og føre. Ikke kaldere enn 10 grader. Når det gjelderbilsete så vil jeg anbefale BeSafe med isofix, noen vil kanskje synes den er litt dyr, men det er en klar vinner. På tryggtrafikk.no, kan du sjekke anbefalingene deres. 

 

 

 HeaderToneandresider

 Vakre Tone!. 

Nettsiden hennes kan dere besøke ved å trykke "HER".

Hun har også facebook side, klikk "HER". 

Dersom du også vil ha Tone som din private helsesøster, så er det bare til å ta kontakt med henne. Jeg føler jeg har fått mer hjelp og glede utifra å ha henne, istedenfor bare de offentlige helsesøsterne på helsestasjonene og på sykehus, men jeg liker å gå til både Tone og de i den offentlige sektoren, men Tone har helt klart bedre tid til deg!. Og jeg synes hun er best.

 


Vær grei og del dette innlegget videre, så kan du bidra med å hjelpe andre gravide og foreldre med å få vite om helsesøster Tone!.

12
 • Skrevet: 24.05.2014
 • Klokken: 15:05
 • Kommentarer: 12

Her er en tullete video av meg, babyen og noen jenter. Oline og Eline gikk jeg i samme klasse med før. Var våken i hele natt for å få denne filmen ferdig, så håper resultatet blir godkjent av dere ;-) Skikkelig fint #sommer vær var vi også heldig med å få her på videoen. Dersom det dukker opp reklame ol. på videoen, så er det bare å "kryse" det bort. Du kan ogsså trykke på "tannhjulet" nederst til høyre på videoen, for bedre videokvalitet. 

PS. Anbefaler dere å trykke "HER",dersom du vil ha et "hemmelig" godt tilbud, (kun for blogglesere). Bilde av gaven jeg fikk fra Oline og Eline. Tusen takk for nydelig søt sommerkjole. Del dette innlegget, om du vil at vi skal lage flere slike videoer. 


#videoblogg #blogg #hverdag #lørdag #mamma #mammablogg #mammablogger #baby #ungmor #tenåringsgravid #inspirasjon #søt #pen #flott #nydelig #vakker #video #film #morsom #morsomt #Kult #humor #jente #jenter #blond #helg 

 • Les eldre innlegg

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits