2
 • Skrevet: 24.08.2014
 • Klokken: 00:28
 • Kommentarer: 2

ER DU GRAVID?? Da må du lese det jeg skal blogge om nå. Vi hadde et koselig møte med babyen min og helsøster på skolen. Helsesøster Tone har fulgt meg gjennom graviditeten og tiden etter. Det var gjennom Tone at bladet BabyDrøm fant meg. BabyDrøm har fulgt meg gjennom graviditeten, fødselen og tiden etter. De har derfor laget et langt intervju av meg på 15 sider i bladet sitt. Det var noen som lurte på om jeg fikk mange lesere av å være med i babydrøm. Svaret på det er nei. Lesertallet/trafikken gikk ikke så mye opp på bloggen. Det steg opp med kanskje noen tusen,(altså bare noen få prosent).  Jeg har skrevet om bladet jeg er med i  ---> "HER".  

Se så like vi er. Hvis dere vil se babybilder av meg, så må dere trykke "her".//SPONSET INNLEGG//.

Tilbake til temaet. 

Helsesøster Tone er en utrolig god person. Hun koster deg 14.000 kr  (noe som er en utrolig bra og en billig pris ved tanke på at hun da følger deg til babyen er 1 år). Jeg vil anbefale alle nybakte mødre og spesielt til deg som er gravid for første gang, om å ta kontakt for en hyggelig prat/avtale med helsesøster Tone. Har dere lyst til å se den flotte videoen hun har lagt ut av seg selv på forsiden til nettsiden hennes? Da må dere trykke ---> "HER".   Facebook: ---> "HER". Tlf: 90 51 18 82. E-post: tone@toneaanderaa.no 

Tone Aanderaa har virkelig skjønt hvilke utfordringer gravide kan møte på og hun hjelper deg mer enn gjerne. Dette er noe hun virkelig brenner for. Hun ønsker å få deg til å føle deg bra.  Hun vil at graviditeten skal bli en positiv erfaring for deg som er gravid. Denne spreke damen sitter inne med mye kunnskap og jeg er sikker på at alle hadde fått gleden av å bli kjent med Tone!. 


På dette møtet så snakket vi om hvordan det gikk med meg iforhold til skolen, noe som går supert. Jeg skal få meg en god utdannelse, selvom jeg har en baby på 3 måneder. Har derfor startet på videregående og jeg trives kjempe godt. Vi pratet også om hvordan det gikk med babyen. Alt går kjempe bra med babyen. Hun er ei fornøyd og glad liten baby. Ellers snakket vi også om at jeg fortsatt gir babyen morsmelk og hvordan overgangen til fastføde kan bli. Altså grøt, moste grønnsaker/frukt osv. Hvordan dette skulle skje og hva som er viktig å tenke på når det gjelder mat til babyen. 

Vi har enda ikke startet med grøt. Babyen min får kun melk. Hun fikk smake litt grøt for noen uker siden, men det var kun den ene gangen. Dere kan lese om det "HER". Før vi dro fra skolen, så avtalte jeg og helsesøster et nytt møte. Neste gang skal hun ta med meg til vestkantbadet og selvfølgelig gi meg spa. Det blir herlig og jeg gleder meg. Sist jeg var på vestkantbadet så fikk jeg bade, fikk spa, fikk hjemmelaget mat fra Tone og en privat fysioterapeut. Dere kan se bilder av meg som gravide i bikini ved å trykke "HER". Der er også bilder av fysiterapeuten "min" Agnes. Hvis noen andre vil benytte seg av Agnes, så er det bare å si ifra, så kan dere få bestille time av hun også. Vil du lese om flere spennende treff og se mange flotte bilder av babyen, meg og helsesøster Tone? Da kan du klikke "HER", "HER", "HER, og "HER". Håper dere nyter lesingen og får inspirasjon til å benytte dere av Tone Aanderaa, som jeg så gjerne vil anbefaler på det sterkeste. 

Hvis det er noe mer dere lurer på så kan dere ta kontakt med meg på fb siden min "HER". Lik gjerne siden in på fb. Eller kontakte meg på girllifeblogg@hotmail.no

Skolen: 

#mamma #mammablogger #mor #ungmor #hverdag #blogg #girllife #girllifeblogg #tone #gravid må se på dette og lese. Passer perfekt til de som er #gravide #unge #barn #pen #søt #fin #nydelig #foto #bilder #babyfoto #skole #møte

Innlegget er i samarbeid med helsesøster Tone. Sponsor.

INNLEGGET ER SPONSET.

7
 • Skrevet: 11.06.2014
 • Klokken: 22:15
 • Kommentarer: 7

Da var det på tide å ta en tur til min private helsesøster Tone Aanderaa. Denne gangen hadde vi  møte hjemme hos Tone og dette møte vil jeg nå fortelle om. Helsesøster Tone kan også bli DIN private helsesøster. Hun brenner for å følge gravide og nybakte foreldre og jeg synes personlig at hun kan mer enn alle helsesøstrene på helsestasjonen. Dere kan få vite mer om Tone ved å trykke på nettsiden hennes --> "HER". Du kan også melde deg på "nyhetsprev" per e-post helt gratis, der du kan få 10 råd du bare må ha for å mestre en god og trygg fødsel. Få tipsene med en gang, trykk "HER" (For å fylle inn navn og E-post). Du kan gjerne følge Tone Aanderaa på facebook, ved å trykke"HER". 

Kontaktinfo til helsesøster:

Tone Bjørnson Aanderaa

Mobil: 90 51 18 82
Mail: tone@toneaanderaa.no

Etter du er ferdig med å lese dette innlegget, så håper jeg du vil klikke "HER", Der står det om det første møte mitt med Tone som handlet om svangerskapskurs på Lamazemetoden.

Klikk "HER", for å se meg gravid i bikini på spa-dagen med helsesøster Tone. Spa er inkludert om du bruker Tone som din private helsesøster og jeg skal på enda en spa dag, som jeg så klart kommer til å blogge om senere. 

Klikk "HER"  så får du se at jeg viser dere hvordan man skal amme med en dukke og at babyer har sitt eget språk som jeg klarer å tyde.  

Det forrige møte med helsesøster Tone finner du ved å klikke "HER" .Der har jeg skrevet masse nyttig informasjon om amming, baby og vitaminer + lagt ut bilde av meg og datteren min i kjempe fine kjoler!.

På bilde over ser dere Tone få holde babyen min.

Vi hadde en god samtale om hvordan det gikk, hvordan jeg hadde det og hvordan babyen har det. Vi har det kjempe bra og OC utvikler seg kjempe bra og i raskt tempo. Hun er kjempeflink med både blikkkontakt, å smile, snu hode, løfte opp hode og holde det lenge oppe om gangen og hun pludrer, "snakker" også veldig ofte som hun begynte med fra da hun var 12 dager gammel. Nå ved 6-7 ukers alder er det viktig å være spesielt oppmerksom på: Om barnet ser på deg i minst 5 sekunder og følger deg med blikket når du beveger ansiktet ditt til sidene. En annen ting du bør være oppmerksom på er om barnet smiler til deg, noe som er viktig. Den tredje viktige tingen å sjekke, er om barnet beveger begge armene og bena omtrent like mye. 

Helsesøster Tone ønsker å bidra til at du lærer barnet ditt bedre å kjenne og til økt trygghet som mamma/pappa. Da vil man kanskje takle vanskelige situasjoner bedre, men fremfor alt vil det være lettere å se barnets positive side, øke gleden over å være foreldre og ved å være barn. 

Jeg vil gjerne informere dere om at Tone også tilbyr Baby-mammatreff. Dette fordi hun av erfaring vet at i en gruppe skjer det viktig læring gjennom deling av sine egne erfaringer, støtte og oppmuntring. Dersom man for eksempel har en bekymring rundt barnet, så er det en stor sannsynlighet for at andre også kan ha den samme bekymringen for sitt eget barn. Da kan man gjennom mammatreff snakke om det og hjelpe hverandre.

Jeg vil også nevne at et slikt mammatreff er et sted der man kan dele erfaringer. Et sted man kan få gi tips om det som opptar deg med små barn. En mulighet til å bli kjent med andre som er i samme situasjon som deg selv. Og det er også et sted der man får informasjon om barseltid, barnets utvikling og behov. 

 

På samme måte som det er viktig med et godt og allsidig kosthold, så trenger barnet trygghet, kontakt og utfordringer. På samme måte som de trenger sine daglige vitaminer for å styrke kroppen, trenger de også et daglig påfyll av ros, anerkjennelse og oppmuntring for å styrke selvfølelsen. De trenger også grenser, veiledning og erfaringer i sosial kontakt med andre. Og fremfor alt trenger de en mamma som forstår dem og viser at hun setter pris på barnet sitt. Dette vet Tone alt om, så ta gjerne kontakt med Tone Aanderaa om du har noen spørsmål. Klikk "HER" 

Nå skal jeg fortelle dere om Tone sine råd for god kontakt med babyen din. 

1. La barnet få sjansen først. Ofte tar barnet selv initiativet til kontakt gjerne ved små signaler som vi må være oppmerksomme på for å legge merke til. Hvis barnet ikke tar kontakt, men virker opplagt, forsøk da å søk barnets blikk med ditt, si eventuelt noen ord til det, mens du holder ansiktet ditt på 20-30 cm avstand. Vent så tålmodig mens du holder blikkkontakten. 

Er barnet da i godt humør, så vil du få svar. Du ser da hvordan det blir ivrig, kanskje fekter med armer og ben, hele ansiktsuttrykket viser at det konsentrerer seg og kanskje snakker det til deg: aaaeee, eeåå osv. La barnet ditt få "snakke" ferdig, før du svarer. Du kan herme etter barnets lyder sa helsesøster til meg. Eller jeg kan bruke mine egne ord, som jeg pleier å gjøre, bare at jeg pleier å lage stemmen min lysere, når jeg snakker til små barn. Det er viktig å ikke overta snakkingen. Jeg synes at barnet skal være i fokus!: La barnet få slippe til igjen etter du har pratet med barnet. Ta altså hver deres tur. Slik kan samtalen veksles dere i mellom. 

2. Barnets rivende utvikling. Du kan se at barnet lytter til lyder og gir svar på en eller annen måte: ved økt oppmerksomhet og bevegelser, eller med sin egen stemme. Mot to-tremåneders alderen foregår babling og lek med lyder mer aktivt og du kan ha lange samtaler. (Dette kan vi allerede med OC). Når barnet gjør den oppdagelsen at det kan bruke stemmen, er det morsomt og spennende å få svar. Det å herme etter barnets lyder er derfor et av de beste råd Tone kan gi. Om en måned begynner barnet også å søke mer aktivt etter lyder med øynene. Dere blogglesere som har barn, kan gjerne prøve å legge merke til når det skjer.

3. La barnet få kjenne gode, faste hender. Når du har en "samtale" med babyen, er det nok med blikk-kontakt, ellers kan det bli for mye. Helsesøster spurte meg om jeg så om babyen min gikk lei og det klarer jeg fint å se, så babyen min blir ikke overstimulert, men perfekt stimulert av sanser og inntrykk. Ja, tenk, det er jo så mye nytt for et nyfødt barn, alt må læres og nye ting blir oppdaget hele tiden for min lille. Du kan gjerne benytte anledningen ved stell og i andre sammenhenger, til god kroppskontakt. Ta i barnet med trygge, faste hender. Stryk det over panne, nese, kinn, bryst og mage. Ikke glem føtter, hender, under bading, eller smøring med salve. Forsøk også å gjøre dette med baby-olje på hendene. 

Dette var en fin dag, solen skinte og det var varmt ute, men så var det på tide å dra hjem igjen fra #Røa. Under ser dere bilder på vei hjem fra helsesøster Tone. 

#mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #baby #barn #inspirasjon #familie #trilletur #outfit #tur #sosiall #rosa #glad #lykke #sosialt #snakke #blogg #søt #pen#hverdag #happy #sommer #hjelp #tirsdag #helsesøster #girllife #jente


Dagens outfit! God sommer!. 

Dere kan like facebook siden min med å trykke --> "HER". Der har jeg nå en facebook konkurranse på gang.  

//Sponset innlegg//. 

9
 • Skrevet: 01.06.2014
 • Klokken: 22:41
 • Kommentarer: 9

 

Jeg har tenkt på dåp. Skal jeg døpe barnet, eller ikke?

Jeg har vurdert dette frem og tilbake. Vært veldig usikker på om jeg ønsker å holde dåp, eller ikke. I en god stund nå, så har jeg vært sikker på at jeg ikke vil døpe henne. Jeg ble ikke døpt da jeg var baby. Jeg ville selv bli døpt i en alder av 8 år, fordi alle vennene mine var det og ikke jeg. Da var det et valg jeg tok selv og som JEG ville. Da jeg var 8 år, så var jeg såpass stor at jeg nå husker dåpen min. Jeg har derfor egne minner fra dåpen. Jeg husker at jeg gikk opp i en nydelig rosa kjole, med langt blondt hår, med blomsterkrans i håret og fikk vann på hode av presten. Jeg husker at jeg stod ved lysene i kirken og at håret mitt begynte å brenne. Koselig.. (not). Det gikk heldigvis bra og vi fikk slukket det fort. Jeg husker at vi holdt festen hjemme, at jeg åpnet opp gaver. Jeg husker også noen av gavene jeg fikk, hvem som var faddere og at vi spiste. 

Min mening er at babyen skjønner jo ingenting av det, så hvorfor døpe en baby. Mange er redd for at barnet ikke kommer til himmelen om det dør, uten å være døpt. Dette synes jeg er litt tullete kanskje? For om man tror, så står det vel at alle barn kommer til himmelen og det står ikke i bibelen at man må være døpt for det antar jeg. Jeg synes også det kanskje er litt rart av foreldre å stå å si ja i kirken, til å love å lære opp barnet i den kristne tro, om de ikke skal det. Da står man jo å lyver for hele menigheten. Da kan man kanskje ha navnefest, om man kun vil gjøre det fordi det er koselig med selskap. 

Er det ikke da bedre å vente til ungen er stor nok til å selv ville bli døpt? Noen påstår at å døpe barnet er bedre, for da slipper barnet å måtte døpe seg før en kristelig konfirmasjon. Jeg tenker at dersom barnet vil konfirmere seg kristent, så er det et valg hun/han tar fordi h*n vil og ønsker det og et valg hn må være stolt over og da skal det ikke være flaut å døpe seg samtidig om man tar det som føles rett ut for seg selv. 

Utifra det jeg har skrevet, så høres det sikkert ut som at jeg nå er fast bestemt på å ikke døpe henne.. VEL, svaret er nei. Jeg har nå nylig ombestemt meg. Jeg kommer til å døpe henne likevel. Dåpskjole + dåps-smekke er nå bestilt. Med porto kom prisen på 3079 kr. Da følger det med lue. 

Jeg har allerede bestemt gudforeldre, det heter også faddere (rett meg hvis jeg tar feil).

Jeg valgte ut ifra at jeg ville ha noen som hadde de samme verdiene og synet som jeg selv har. Noen som bryr seg. Det var også viktig at det var noen som stod meg og babyen nær, som jeg kommer godt overens med, noen som jeg har mye kontakt med/treffes mye. Noen som er venn med meg. Noen som ikke bor så langt unna og at de selv ønsket det.

Alle de jeg valgte er på en måte tanter/onkler til babyen min. De jeg har valgt er. Lille "søsteren" min, som heter Rebecca. Hun skal være fadder. Hun har helt siden graviditeten sagt at hun ønsker å være tante til barnet mitt. Jeg tenker at når man ber om å være tante/onkel, til et barn, så sier jo det litt om at personen er glad i barnet og da tenker jeg at da vil muligens personen også være fadder/gudfar/gudmor og det ville hun. Det var Rebecca selv som spurte meg om å kunne være fadder. Rebecca ble utrolig glad for at jeg sa ja, til at hun fikk lov til å være fadder til prinsessen min.

Broren min som heter Ronny og kjæresten hans Silje, skal også være fadder. De er jo tante og onkel til babyen min på ekte og ble veldig takknemlig da jeg spurte om de ville.

Den siste jeg skal ha til gudfar/fadder er en kompis av meg og han hadde lyst til det. Han har vært skikkelig god mot oss og har sagt selv at han bryr seg veldig om babyen (og meg), og første gangen han var her å traff babyen min så ville han faktisk at datteren min skulle kalle han for  "onkel ....". (PS. Antall prikker/punktum stemmer ikke overens med antall bokstaver i navnet til denne personen).Grunnen til at jeg ikke nevner navn, er fordi jeg ikke tror at denne personen ønsker å bli nevnt her på bloggen med navn, eller bilde)... Broren min og kjæresten hans vil heller ikke ha bilde av seg her på bloggen. Så derfor blir det kun bilder av meg og den ene fadderen Rebecca. 

#familie #faddere #dåp #fest #selskap #pen #søt #blogg #hverdag #mammablogg #mamma #ungmor #mammablogger #tirsdag #sommer #summer Fant ikke akkurat så mange bilder av meg og Rebecca, så slenger inn noen veldig randome og noen rare bilder. Bildene over ble faktisk tatt før jeg ble gravid. Jeg og Rebecca sitter på bokstaven A. Her hadde jeg farget håret brunt, men er egentlig blond. Når det gjelder dåp, så har jeg selvfølgelig tenkt på hvor jeg skal ha det og hvor mange jeg vil be. Jeg hadde lyst til å be ALLE, både venner og fjerne slektninger.. Har ringt rundt til alle lokaler i nærheten + aktuelle restauranter, men ALLE er booket/opptatt til den datoen jeg ønsket. Er ikke det typisk? Så nå tenker jeg å heller begrense det. Ha et mindre selskap hjemme og kanskje kun invitere den aller nærmeste familien min (og faddere så klart). 

Jeg tror jeg vil ha et ganske pyntet selskap. Gjerne endel rosa/lilla og mye hvitt, men likevel holde det ganske enkelt og ikke styre for mye. Ikke 2 much.


meg og Rebecca (den ene fadderen). 

Har du blitt døpt? Vil du døpe barnet ditt? 

2
 • Skrevet: 27.05.2014
 • Klokken: 16:53
 • Kommentarer: 2

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         //Samarbeid//.

Da har jeg hatt besøk av både babydrøm (som gjorde enda et intervju og tok bilder av meg og lille gullet mitt). +  helsesøster Tone. Denne helsesøsteren kan alle gravide og nybakte foreldre bruke.


Nå vil jeg gjerne fortelle dere litt om hva jeg og helsesøsteren pratet om og vise dere noen bilder!

Nettsiden hennes kan dere besøke ved å trykke "HER".

Hun har også facebook side, klikk "HER". 

Fint om dere tar en titt, hun har mye bra å by på. 


Etter at babydrøm hadde dratt, så ble Tone igjen og vi fikk en god samtale. Hun spurte hvordan det gikk med meg og vi pratet litt rundt om hvordan det er å ha baby. Tone er en utrolig flink helsesøster og hun hadde med diverse papirer/ark ang. nyfødt baby, som jeg fikk og puttet den i permen min, sammen med de andre papirene jeg har fått av henne. 

Amming. 

En sentral og viktig ting ved å ha blitt mamma, er fokuset på amming. De fleste vil nok amme, men noen har problemer med det av ulike årsaker og andre igjen kan ikke amme, har for lite melk ol. Og da er det jo greit med morsmelkserstatning, men helt klart, så er ekte morsmelk fra brystene det beste.

Det å amme kan være svært vanskelig i starten. Selv hadde jeg veldig problemer med brystspreng, som jeg har tenkt til å skrive et lengre innlegg om senere. Det å amme er jo noe helt nytt, både for meg og babyen min. Ingen av oss hadde gjort dette før. Så det er alltid en første gang for alle. Og så klart er man en like god mor uansett hva man velger, men jeg vil gjerne få til ammingen ordentlig, så helsesøster Tone var til stor hjelp. Hun viser meg hvordan man skal gjøre det og forklarer det lett og greit. 

Helsesøster Tone setter amming i fokus og dette er noe hun brenner for og synes er viktig. Jeg synes det er fint å få hjelp av en fagperson så tidlig som mulig, hvis ikke kan problemene med amming utvikle seg og bli verre og det kan føre til at man blir både trist og lei, om man ikke får det til. 

Tone forklarer hvordan man skal få babyen til å sutte ordentlig, hva slags grep man må bruke og hvordan man skal sitte. Det er viktig å være komfortabel og gjerne ha litt ro rundt seg. Tone var på besøk hos meg både før og etter snuppa kom til verden, for å lære meg / øve med meg på amming. Dere kan lese mer om dette ved å klikke "HER".  Jeg vil anbefale dere å lese hva jeg har skrevet på mine tidligere møter med Tone, for da får dere masse råd og tips gjennom å lese om mine erfaringer og hva jeg har lært av hun. 

Dere kan lese om mine tidligere treff, ved å klikke "HER", "HER" og "HER".  Jeg skal ha flere møter med helsesøster Tone, så det er bare å glede seg til jeg skal skrive om mitt neste treff, som da vil foregå hjemme hos Tone!. VITAMIN D.

En av de tingene vi pratet om, var viktigheten av Vitamin D, som barnet bør få i 4-6 ukers alder. Vitamin D bidrar til god helse hos barn og voksne. Omega 3, kan man få som D-vitamin-dråper, eller igjennom tran. Tone fraråder bruk av Møllers tran, men hun anbefaler heller en annen type Omega 3, som er mye bedre og det er jeg helt enig i. Hun selger derimot Omega 3, som er mye sunnere og bedre for helsen. Dette finnes i fettsyre form, kapsler, olje med og uten sitronsmak og 6 pack olje med og uten sitronsmak. 

PRISLISTE SAN HELSE: 

1 FLASKE 230,-

6 PACK 998,-

KAPSLER 299,-

FETTSYRETEST 748,-

Disse vil jeg gjerne anbefale til dere og dere kan gjerne ta kontakt med helsesøster og kostholdveileder Tone på Mobil: 90 51 18 82 Eller på Mail: tone@toneaanderaa.no for bestilling, ELLER SPØRSMÅL.

Det er også viktig å nevne at ved alvorlig mangel på vitamin D, så blir skjelettet mykt og bena bøyd. Dette kalles rakitt (engelsk syke). Barnet trenger derfor tran eller vitamin D-dråper, og mat som er rik på vitamin D. Litt sollys er også sunt. Jeg tror likevel at ekte sollys, er sunnere og har mer D-vitamin enn solarium lys!: 

Ellers så er det viktig for både gravide og ammende å få vitamin D/Omega 3, for behovet for dette er økt ved graviditet og amming. 

#gravid #mamma #mammablogg #mammablogger #ungmor #helsesøster #hjelp #snill #blogg #tirsdag #søt #baby #helse #tips #inspirasjon #sunnhet #kosthold #pen #vakker #fin 

Her ser dere bilde av søte Tone og babyen min. Tone er så flink til å hjelpe til! 

Hva er normalt med en nyfødt baby?  Dette har Tone svaret på!

 Det er vanlig at de nyser endel i starten. Dette har jeg lagt merke til ved min egen baby. Grunnen til at de nyser er at det kan være rester av fostervann i luftveiene og fordi de ragerer på den nye atmosfæren med bakterier og virus. 

De hiker mye og det kan jeg trygt skrive under på. Det går så å si ikke en dag, uten at lille jenten min hikker!. Grunnen til at de hikker, er fordi de har et lite spiserør og melken kommer fort. Merker dette spesielt når hun tar morsmelk på flasken, istedenfor gjennom puppen. Gjennom puppen, så må hun jobbe litt mer for å få ut noe melk, når jeg gir hun på flaske, så kommer det raskere. Når babyer hikker, så skyldes det kramper i mellomgulvet, i kroppen på babyen. Det er heldigvis ikke vondt for dem. Babyer kan fint ammes mens de hikker og dette hadde jeg ikke vist, om det ikke var for at Tone fortalte meg dette. For jeg trodde man ikke skulle gi babyen mat mens den hikket. Godt å vite at det går bra!. 

Det er vanlig at babyer flasser på huden. De skal skifte "pels". Babyen min er nå 1. måned, men hun flasser ikke. Uansett så fikk jeg vite at de vanligste plassene å flasse er rundt ankler, rundt håndledd og på magen. De trenger ingen krem for det, da det er frisk og fin hud under.

De har ofte kalde, blå hender og føtter fordi blodet prioriteres til deres vitale organer og da blir hender og føtter nedprioritert. Dette visste jeg fra før, da jeg hadde lært det på skolen. Babyen min, hadde litt blå aktig hender i starten, men ikke nå lenger. Dette er ikke farlig og det er naturlig at det blir bedre når de blir eldre.

Det beste er å kjenne temperaturen i nakken. Når de er våte og klamme i nakken, er de for varme. 

Andre ting som er viktig å vite for nybakte foreldre er at: 

De er ofte lysømfintlige i starten, prøv å skjerme dem for sterkt lys. 

 De kan få røde prikker i ansiktet, eller på kroppen som er enten melkeutslett, eller hormonutslett, det kommer fra mors hormoner og vil ikke gjøre vondt for barnet. Det vil gi seg etter hvert. 

De kan ha hvite små prikker i ansiktet som er talgkjertler, det er normalt og vil gi seg etter hvert. 

 Du skal unngå å klippe neglene den første tiden,  da hud og negler sitter så tett sammen. Enten kan du isteden file de, eller så kan du bite litt i enden og rive dem av når de er lange.

 Den første avføringen de har er svart, litt slimete og heter mekonium. Babyen min har vært igjennom denne fasen og nå som babyen får morsmelk, har avføringen blitt gul som sennep. Noen babyer kan få avføring som er grønn som salat. Den lukter litt søtt.

Ikke legg barnet under trekk når det skal sove. Det jeg gjør er å ha et vindu på gløtt litt lengre unna og med gardinene for.

 En ammepute kan være en god hjelp i starten, men ingen nødvendighet. Vanlige puter kan også gjøre god nytte.

Babyer kan være gule i øynene. Dette er som oftest tette tårekanaler, som vil åpnes iløpet av deres første leveår. Det jeg har gjort er å da dryppe med saltvann, eller morsmelk og vaske forsiktig rundt. Du kan gjerne bruke bomullspads. 

 Unngå å bruke smokk og flaske de første 2-4 ukene, eller til ammingen er godt etablert. Barnet kan bli sugeforvirret, ettersom det er en annen måte å suge på. 

 

Helsesøster kan så utrolig mye og har en hjertesak hun brenner veldig for. Det kan dere lese mer om ved å trykke dere inn på nettsiden hennes "HER". 

Jeg har en veldig snill baby, som tidlig lagde sin egen rutine, for nå rhun ville sove og ha mat. Vi har derfor faste klokkeslett, så jeg vet når hun er våken, men det kan være mange andre som opplever den første tiden som veldig tøff og intens. Dette vet Tone alt om. Hun har fortalt meg at de første 6 ukene er ofte kaotiske og barnet har lite rutine. Det går an å selv lage rutine og innarbeide dem mer og mer fra 6 ukers alderen. 

Det er lurt å ha ro rundt barnets vekt, ikke stresse det. Viktig at barnet følger sin egen kurve. Du kan se at barnet får i seg  mat når kjeven beveger seg helt opp til ørene under amming. Når brystet ditt blir mykere og mindre sprengt etter amming. Når barnet bæsjer og tisser flere ganger om dagen. Når klærne de brukte i starten begynner å bli for små. Datteren min bruker nå mest klær i str. 56. Er noe klær i str. 50, som vi nå har lagt bort. Når det gjelder bleier, så bruker hun nå størrelse 1 og 2. (2-6 kg). Datteren min veide 3350 gram da hun ble født og nå veier hun 4000 gram. Hun har derfor lagt på seg godt. 

Tone har også noen tips til meg som mamma og tips til andre mødre som har en mann/far til barnet. 

 Bruk bomull og ullinnlegg for å forebygge brystbetennelse. 

 Barnet kan suge fra 5 min, til 30 min, avhengig av hvor mye melk du har og hvor fort den kommer. Ikke la de suge mer enn 30 in på hvert bryst. Gi deg selv minst 1 time pause mellom hvert måltid. 

 Del opp natten og sov på skift. Fint om pappa tar med barnet på trilletur, så mor kan få sove på dagen. Selv skal jeg vente med trilletur, til det er 6 uker etter keisersnittet. Viktig å ikke belaste såret for mye og ikke bære tungt, eller annet en babyen min. 

 Ha sunn og næringsrik mat og drikke tilgjengelig. Dette er Tone godt kjent med, siden hun også er kostholdveileder. Dette er viktig for å få i seg nok næring. 

 Ha alltid vann tilgjengelig når du ammer. Dette punktet er ikke jeg flink til hehe, men får i meg nok mat og drikke.

MASSASJE. 

Tone synes at babymassasje er positivt. En slik massasje gir nærhet og gir en fin kontakt mellom foreldre og barn. Massasje kan virke lettende på aggresjon og dempe dette og kan også være blodtrykkssenkende. Du kan begynne med babymassasje allerede i 2-3 ukers alder. Noe jeg ikke hadde peiling på, men som jeg lærte av Tone, er at babymassasje gir meg som mor økt melkeproduksjon! Er ikke dette fantastisk? 

Her er noen gode råd jeg ramser opp, som er viktig å passe på: 

 Ikke masser mot barnets vilje. 

 Hvis barnet gråter, skal du slutte å massere. 

 Ikke masser barnet rett etter, eller før et måltid, når det er sulten. 

 Masser i trygge og rolige omgivelser og vær 100% tilstede. 

 Det skal være varmt i rommet hvor man masserer, minst 25 grader. 

 

Den siste tingen jeg vil nevne før jeg avslutter dette innlegget er utstyr til barnets motoriske utvikling. Her er det jo mye å velge mellom, blant annet  Baby-Bjørn og sjal(HAR DET),  Sitte hjelpemidler (Har kjøpt newborn sete til tripptrappstol) og vippestol (Dette bestilte jeg da jeg var ca. 25 uker på vei, men jeg  har enda ikke fått det fra nettsiden jeg bestilte det av, sendte mail og klagde noen uker før fødsel, de sa bare at de skulle sende det så fort som mulig, men jeg har enda ikke fått det, dårlig)...  

Så litt små fakta om de forskjellige utstyrene.

Vippestol er ett hjelpemiddel for foreldrene. Du kan starte med å sette babyen i den fra 6 uker alder, men da helst korte perioder av gangen, for det kan gi stor belastning for ryggsøylen, pågrunn av at babyen er ikke sterk nok i mage og rygg til å tåle denne belastningen over lang tid. Anbefaler max 30 min i vippestolen om gangen. Barnet får ensformige utviklingsmuligheter i en vippestol og barnet har ikke selv mulighet til å sørge for trykkavlastning. Dette er da viktig å huske på om du vil bruke vippestol. 

Baby-Bjørn og sjal. - Praktisk for korte turer, men babyen bør ikke sitte for lenge her, da dette gir stor belastning på ryggsøylen, anbefaler max 30 min her også. La barnet sitt med hodet vendt innover mot deg, til det har god hodekontroll, eller er over 3 mnd. Det kan faktisk hende at barnet får alt for mange inntrykk (stimuli) ved å sitte med hodet vendt utover og se på alt og alle. Mange anbefaler sjal fremfor bæresele, da barnet får mindre belastning kun på ryggsøylen. 

Sitte-hjelpemidler. - Stol, bæremeis, sykkelsete og sykkelvogn bør ikke brukes før barnet kan sette seg opp selv. Pass på at barnet ikke sitter for lenge i strekk. Ellers er det også viktig å nevne pulk. Barnet kan være i pulk fra det er 6 mnd. Sjekk barnet ofte og vær obs på vær og føre. Ikke kaldere enn 10 grader. Når det gjelderbilsete så vil jeg anbefale BeSafe med isofix, noen vil kanskje synes den er litt dyr, men det er en klar vinner. På tryggtrafikk.no, kan du sjekke anbefalingene deres. 

 

 

 HeaderToneandresider

 Vakre Tone!. 

Nettsiden hennes kan dere besøke ved å trykke "HER".

Hun har også facebook side, klikk "HER". 

Dersom du også vil ha Tone som din private helsesøster, så er det bare til å ta kontakt med henne. Jeg føler jeg har fått mer hjelp og glede utifra å ha henne, istedenfor bare de offentlige helsesøsterne på helsestasjonene og på sykehus, men jeg liker å gå til både Tone og de i den offentlige sektoren, men Tone har helt klart bedre tid til deg!. Og jeg synes hun er best.

 


Vær grei og del dette innlegget videre, så kan du bidra med å hjelpe andre gravide og foreldre med å få vite om helsesøster Tone!.

35
 • Skrevet: 22.04.2014
 • Klokken: 08:30
 • Kommentarer: 35

Jeg vet at noen vil reagere på endel ting som jeg har tatt med og at jeg kan få kommentarer som "hvorfor tar du med babymelk, skal du ikke amme?". Jo, jeg har tenkt til det, men les teksten under bildene før dere kommenterer, for der får dere forklaringen på det meste jeg tar med og grunnen..

Jeg vil også minne dere på noe som jeg også har nevt tidligere og det er at det er veldig hyggelig om dere kommenterer med deres hele ekte navn, spesielt dersom dere skal si noe negativt. Hvis dere skal si noe frekt, så får dere ikke være anonyme. På forhånd takk :) 

Jeg skal en tur til sykehuset i Fredrikstad i dag, da får jeg se hvordan hun ligger og om alt står bra til der inne. (Dersom  det viser seg at hun har snudd seg, så kan jeg føde vanlig.)

Noen lurte på hvorfor jeg valgte Fredrikstad, når det er så langt unna.. Det er fordi planen min var å ha en naturlig fødsel. Jeg ville føde i vann og ha lystgass. Da hadde jeg ingen anelse om at det blir keisersnitt. På ullevål så har de ABC klinikk (for naturligefødseler), men der har de ikke lystgass. På A-hus så har de lystgass, men der kjenner jeg noen som har veldig dårlig erfaring fra fødsen der. Det perfekte med Fredrikstad er at de har en avdeling som er lik ABC klinikken og de har tilogmed lystgass!. Så da ville jeg ta Fredrikstad fordi de hadde jo alt. Jeg spurte også legen om Rikshospitalet der jeg selv ble født, men de hadde selvfølgelig fullt. Derimot nå som det viser seg at det blir keisersnitt, så kunne jeg likegodt ha tatt A-hus, men Fredrikstad har flest keisersnitt i året, så de har jo mest erfaring.

Sminke: Noen vil vel kalle dette unødvendig, men så lenge man har plass, så hvorfor ikke? Jeg tok med meg litt sminke, noen koster og tilbehør. Denne sminkekofferten fikk jeg av pappa. Den er veldig praktisk. Den tar ikke stor plass, men rommer likevel mye. Jeg synes det skal være lov til å sminke seg selvom man er lagt inn på sykehuset. Dersom man har tid og lyst. Kjenner jeg meg selv rikig så kommer ikke sminke til å være det første jeg tenker på når jeg ligger der nyoperert og jeg vil nok ha nok med babyen å gjøre. Det kan godt hende at jeg ikke orker å sminke meg, fordi jeg kommer nok til å være ganske dårlig og ha ha vondt etter keisersnittet.  Ting til meg: På bildene over ser dere ting som kan være kjekke å ha med til meg selv.  Til venstre ser dere: Ull-ammeinnlegg, vanlig-ammeinnlegg, krem til såre bryst, desinfiserende gele, bind og lesestoff. Til høyre ser dere: Toalettmappe med innhold (tannbørste, tannkrem, hårbørste, sminkefjerner osv.) Solbriller, morgenkåpe og crocs. Alt dette er til meg, bortsett fra bamsen som lille frøkna skal få.

Jeg  skal også ta med mobilen min, men den er dessverre nesten tom for strøm og laderen min ble ødelagt så jeg kjøpt selvfølgelig en ny. Den nye laderen virker ikke, er ikke det typisk? Så jeg får ikke ladet mobilen. Jeg har også pakket med helsekort, speilreflekskamera, to Pc`er og alle andre nyttige papirer som jeg ikke har tatt bilder av. + moren min som skal være med skal ta med flere blader å lese i.

Klær til meg: På bilde til venstre så ser dere klær beregnet til meg spesielt iforhold til at jeg skal ha keisersnitt. På bilde finner dere altså Sloggi truser, hipstere, boxere og "maxi" i merket Sloggi. Dette er veldig gode underbukser ved tanke på at jeg skal ha keisersnitt og ønsker ikke noe som gnager, unødvendige sømmer, eller strikk. Disse undertøyene er såpass høye at de dekker over keisersnittet. Og noe av klærne på bilde er typiske "keisersnitt-truser". 

Midt på bilde og helt til venstre ser dere "klær" "topper", eller stoffer som skal brukes rundt magen for å holde arret på plass. Det kan være godt for meg at det sitter tett inntil kroppen fordi da kan operasjons arret oppleves mindre smertefullt, spesielt om jeg skal reise meg. Dersom man ikke har slike "topper"  så kan man heller benytte seg av å trykke et håndkle, eller en pute tett inntil kroppe når man skal reise seg etter keisersnittet. Det skal ha den samme effekten og du vil klare lettere å reise deg når du har noe hardt som trykker mot arret.

På bilde ovenfor til høyre derimot, så ser dere vanlige klær som jeg har pakket til meg selv + pysj. Jeg velger å ta med litt gode og vie klær, som er ganske lette å få på og som ikke strammer. Som feks. Store gensere, joggbukse og den svarte kjolen. 

Det er ikke sikkert jeg får bruk for alt dette, men greit å ha noe å velge mellom.Til babyen:  Yes da, her har jeg vel mye å forklare. Jeg er veldig klar over at jeg kan få alt dette på sykehuset, men jeg velger likevel å ta med egne ting og klær. Fredrikstad sa at de hadde lite med babyklær. Det ble bestilt nye, men fyren som skulle bestille babyklær, bestilte kun i store størrelser, størrelse 62!! Det tilsvarer babyer på hele 3 måneder!. Grunnen til at han gjorde det var fordi han tenkte at da hadde babyene noe å vokse i.. Typisk mannfolk sa jordmoren som fortalte meg dette. Haha. Jeg kommer ikke til å få bruk for all babytøyet til babyen min, men jeg synes det er fint å ha noe å velge mellom, i litt forskjellige størrelser. (Her er det mest i størrelse 50 og 56). Det er også greit med noen ekstra bleier osv. Ved tanke på at vi skal jo hjem igjen og det blir en lang biltur..

Når det gjelder smokken, så vet jeg at det ikke er lurt å gi smokk før ammingen har kommet skikkelig i gang. Det er viktig å vente med smokk. Om ikke kan babyen foreksempel lære seg feil sugeteknikk. Babyer som sutter på smokker, de sutter med bare truten. Når babyer skal amme, så bør de amme med munnen fullt og helt åpen, om ikke så får de ikke like mye melk ut og moren til babyen kan få såre bryst. Blir babyer vant til smokken før ammingen er på plass, så er det stor risiko for at de fortsetter å amme på samme måte som de ville ha tatt smokken. Likevel så har jeg lest mye på nettet og fått høre fra andre at dersom man får en baby som er veldig urolig og skriker sykt mye, så kan det være greit å ha en smokk sånn for sikkerhetsskyld. Smokken tar jo uansett ikke store plassen, men jeg kommer nok ikke til å bruke den til henne. Jeg kommer til å høre med jordmødrene om det er noe jeg lurer på, eller er i tvil om. Dessuten vet moren min det meste..

Ja, jeg tar med Hipp babymelk. Jeg vet godt at det ikke er like bra som morsmelk, men det er likevel et godt alternativ dersom jeg feks. ikke får melk. Når man tar keisersnitt så er det helt vanlig at melken ikke kommer før dag 4. Mest sannsynlig så får jeg nok melk, men jeg vet om ei som vet om en dame som fikk en baby. Ungen fikk ikke melk og døde. Dette pågrunn av at helsepersonell som sa at hun måtte vente og bare fortsette å prøve å amme til hun fikk melk i puppen. Det gikk flere dager og ungen fikk ikke noe næring.. Grusomt!  Dette kommer heldigvis ikke til å skje, men hva gjør det vel å ta med en pakke? Jeg har jo plass og den blir sikkert ikke åpnet engang.
 

 #mamma #mammablogg #mammablogger #gravid #uke39 #ungmor #fødebag #tirsdag #blogg #hverdag #sykehusbag #baby #foster #føde #tanker #mening #keisersnitt

8
 • Skrevet: 20.04.2014
 • Klokken: 00:14
 • Kommentarer: 8

Min private helsesøster Tone har vært på besøk. Kurset hun hadde for meg i dag het: "Mamma for første gang". Tone er så flink. Hun skal følge meg til babyen min fyller 1 år. Nettsiden til Tone kan dere finne ved å trykke på denne linken ----> http://toneaanderaa.com/

Det var tre ting vi gikk igjennom:     

1. Amming 2. Alt om tiden etter fødsele og om livsendringen til et annerledes liv. 3. Hvordan jeg kan lese barnets signaler.

Jeg vil nå fortelle dere litt om de tre punktene ovenfor som jeg har lært etter besøket av helsesøster Tone. Jeg har lest mye om dette tidligere (teoretisk), men har ikke øvd meg på dette selv (praktisk). Det er fint å kunne prøve ut det man har lært, for da husker man det bedre og får øvd seg.                                                           

Her ser dere meg øve meg på å amme med en dukke. Haha. Denne store rosa nye ammeputen er min og den har jeg kjøpt selv over en dansk nettside. Jeg syntes den var så #fin.Jeg har stellematte til stelleborde i den samme serien som matcher!

Om jeg vil amme, eller ikke er faktisk mitt valg og ingen kan bestemme hva jeg vil gjøre. Det jeg synes er det beste for barnet er at hun bli ammet. På den måten skaper jeg trygghet til barnet, nærhet, kontakt og hun får et bedre imunnforsvar ved å få morsmelk, noe som betyr at hun da vil holde seg mer frisk.

Når det gjelder hvor jeg vil amme, så blir dette en annen sak. Jeg vil nok heller foretrekke å være for meg selv når jeg skal amme, enn å blotte boobsa til hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Jeg har ikke noe imot at andre mødre ammer i det offentlige og viser frem "matfatet" #pupper men jeg ville ikke ha gjort det selv. Helsesøster Tone mente at jeg er veldig ung og om jeg hadde vært i 25-30 års alderen så hadde jeg muligens ikke tenkt på den måten.

Selv tror jeg at folk har forskjellige meninger om dette. Norske mødre er faktisk på verdenstoppen i amming, i USA derimot foretrekker folk flest å bruke flaske og de vil ikke amme i det offentlige. 

 

Riktig grep ved amming er utrolig viktig for å forebygge såre brystvorter. Her øver jeg meg på stillinger med dukken. Tone lærte meg å amme i tre forskjellige stillinger. Sittende, liggende og "#tvilling stillingen". Den siste stillingen er utviklet for de som har tvillinger og som skal amme to barn samtidig.

Et nyfødt barn kan ammes fra 8-12 ganger i døgnet. Lengden på hvert måltid varierer, men det bør være minst 5 minutter og max 30 minutter på hvert bryst. Det er viktig å lufte brystene etter amming for å forebygge sopp og såre #brystvorter. Melken kommer som regel på dag 3, men senere på meg siden jeg skal ha keisersnitt.

Det er også lurt å bruke ull og bomullsinnlegg for å forebygge #brystbetennelse. Det er heller ikke lurt å gå lettkledd ute, dekk brystet så godt til som mulig for å beskytte puppene mot å få brystbetennelse.

 

Den andre tingen jeg lærte på dette kurset handlet mye om tiden etter fødselen. 

Hvordan jeg som mamma kan endre meg etter fødselen når det gjelder: barseltårer, melkespreng, søvnmangel, glemsk, kort lunte, ikke behov for nærhet osv. Dette er ting som kan skje, men det trenger ikke å skje med meg. Kan godt hende at jeg ikke får noe søvnmangel, ikke blir glemsk og er i godt humør!. 

De 6 første ukene er intense, men spesielt de 2 første ukene etter fødselen. Det er lite egentid, mye amming, det kan forekomme søvnmangel, ingen rutine, mange føler seg hjelpeløs, barseltårer og ammetåke kan forekomme, babyen kan få kolikk, være uro og mere.

Jeg som mor kan bli fort #sliten og det er derfor viktig å begrense besøket. I begynnelsen så bør jeg kun ha besøk av mine nærmeste. Jeg kan feks. Be besøket om å max være på besøk i 30 minutter. Og dersom jeg ber besøket om å dra så gjør jeg det ikke for å være frekk, men fordi da tar jeg vare på meg selv. Jeg merker kanskje ikke hvor sliten jeg er før besøket har dratt. Babyen kan også bli overstimulert av for mye besøk og vil derfor begynne å gråte mye på kvelden dersom det har vært for mye besøk, for da kan hun som baby bli sliten. 

Ellers så ga helsesøster meg mer informasjon om etterrier, renselsen og etterbyrdstiden. Hvordan jeg kan legge til rette for #søvn for meg selv og barnet mitt den første tiden. Dette hadde jeg faktisk et godt svar på, nemlig å #sove når barnet sover. Om det så er på dagtid. På den måten så kan jeg få nok søvn. Noen har likevel problemer med å sove på dagtid, men det har ikke jeg. Yess!!!!.  Haha jeg er ofte våken om natta, så det er jeg vant til.. 

Det å få barn er også en livsendring. Ikke til det verre, men til et annerledes #liv. Noen kan oppleve det som en frihetsberøvelse, samtidig som det er en fantastisk opplevelse. Det intense livet i starten varer ikke for alltid, ved tiden blir det lettere og lettere. Jeg skal foreksempel ikke måtte behøve å skifte bleie på hun for bestandig, det er kun en kort periode av livet hennes. Det vil gå over. Det er flere nye milepæler. Den første er ved 6 uker og den andre ved 3 mnd alder. 

Den siste tingen vi så nærmere på var hvordan jeg skal lære meg og lese barnets signaler. Dette synes jeg er veldig #interessant. Selvom babyen ikke kan snakke, så kommer hun til å gi uttrykk for sine behov. Dette gjennom å lager lyder som foreksempel å skrike. Et skrik er ikke bare et skrik. Skrikene har forskjellige betydning og ved å lære seg forskjell på de forskjellige skrikene, så kan jeg få en forståelse for hva babyen min trenger og vil. 

Det er 5 lyder babyne min kommer til å lage når hun er mellom 0-3 måneder og skal skrike.

De fem skrikene begynner på: Heh (ukomfortabel), Neh (sulten), Eh (må rape), Eairh (har gass) og Owh (trøtt).

Det er veldig fasinerende at utifra hva den første lyden i skriket er, beskriver hva babyen trenger. Da kommer jeg til å lære barnet mitt å kjenne og jeg får roet henne fort. Det er mange mødre som legger babyen til brystet når ungen skriker, men det kan faktisk hende at det er en annen grunn til skrikene. Ja, se bare på denne videoen under: 

 

 #blogg #hverdag #mammablogg #mamamblogger #familie #foto #bilder #mamma #mor #ungmor #uke38 #uke39 #gravid #amming #fødsel #liv #barn "amme #dukke #rosa #melk #boobs #tanker #tanker #meninger #mening #ung #bryst #besøk #baby #søndag #milepæl #signaler #spennende #gøy #morro #morsomt #skrik #skriker #lære

Dette var mitt tredje møte med helsesøster Tone Aanderaa. Jeg har skrevet om våre to andre møter tidligere. Du kan lese om min SPA dag med Tone på Vestkantbadet i Oslo ved å trykke "HER". Dersom du vil lese om Lamaze svangerskapskurs jeg var på hos Tone Aanderaa, så kan du trykke "HER".

Jeg hadde blitt kjempe glad om du kunne ha delt dette innlegget videre ved å trykke på den lille blå knappen nederst i innlegget. På den måten får flere vite om dette flotte tilbudet som helsesøster Tone har for gravide og foreldre.


Ps. Dersom du ønsker billig hudbehandling, vipper, nye negler osv. Så trykk HER og HER.

 

//Samarbeidet er sponset//.       

10
 • Skrevet: 08.04.2014
 • Klokken: 19:56
 • Kommentarer: 10

Jeg har et samarbeid med helsesøster Tone. Hun skal følge meg gjennom resten av svangerskapet og til babyen min fyller 1 år. I går tok henne med meg på SPA. Denne dagen var beregnet til meg, for at jeg bare skulle få nyte og få slappet av. Jeg gledet meg veldig og ble veldig fornøyd med denne dagen. Jeg vil anbefale alle å være med på dette fine tilbudet som helsesøster Tone har.  Alle som ønsker å bli fulgt opp av helsesøster Tone Aanderaa, kan få en slik spa dag. Dersom du ønsker, så kan du kontakte Tone på Tlf: 90511882  nettsiden hennes, finner dere ved å klikke "HER."

Grunnen til at Tone jobber med dette, er fordi hun brenner for å gi god veiledning, tett oppfølging og få deg til å føle deg #trygg som #gravid, men også gi deg den støtten du trenger når du har fått baby.

Jeg har blogget om mitt første møte med #helsesøster Tone tidligere, klikk "HER" for å lese om min erfaring og hva jeg lærte da.   


NO MAKEUP.

Dagen startet med at jeg fikk svømt, badet og bare kose meg i bassenget på vestkantbadet i #Oslo. Det var ikke så mange andre gjester der, men det var ikke tomt heller, akkurat passe mange, så jeg med den store gravid magen min fikk plass. Haha, neida, men joda. Jeg er i dag 37+5 uker på vei med en liten baby. Det var gøy å svømme, man blir jo mye lettere under vann, så det var ikke slitsomt i det hele tatt, men følte meg likevel ganske støl i beina, etter å ha svømt i 20 minutter fram og tilbake, uten stopp!.

Dessverre så ble det bare mobil bilder i dag, sorry for dårlig kvalitet. Det var ingen fotograf som ble med denne gangen heller. Tone skulle egentlig ta med kamera, men hun glemte det. Jeg tok med speilreflekskamera, men hjalp lite når ikke minnekortet var satt i.. Så var det å ta i bruk mobilen min, men den gikk selvfølgelig tom for strøm, typisk. Heldigvis så hadde Tone med seg mobil, så da ble det bilder likevel folkens!.

Bilder sier mer enn 1000 ord, right? Så her slenger jeg med noen bilder. Enjoy!Over ser dere Agnes, hun er utdannet #fysioterapeut. Veldig flink og trivelig ung #dame. Da hun presenterte seg så var det første jeg sa "å er du fra Polen?", haha, jeg er flink til å gjette riktig. (Den private fotografen min heter forresten Aga og er også fra Polen). Fysioterapeuten jobber her på vestkantbadet i Oslo og ga meg "gravidmassasje". Dette er inkludert i Spa dagen som er et tilbud fra helsesøster Tone.

Under ser dere bilde av at Tone gir meg full ansiktspleie med naturlige, urtebaserte hudprodukter. Det var veldig #deilig og skal være bra og #sunt for huden min. På slutten av dagen, da jeg hadde på meg ansiktsmaskene så fikk jeg ligge i ro og høre på en avspenningsøvelse, som Tone hadde på mobilen sin. Dette lydsporet var spilt inn fra en #jordmor, som hadde laget en slik CD til gravide, som er veldig bra for gravide å høre på, for å blant annet kunne føle seg mer avslappet.

Denne CD`en med musikk, minnet meg veldig om en sånn hypnose cd. Dere vet en sånn man bruker når man skal hypnotisere folk til å tenke på en spesiell måte. Jeg levde meg veldig inn i hva som ble sagt på lydsporet, men ble dessverre litt forstyrret av forskjellige lyder rundt meg. På det opptaket så ble det blant annet sagt at jeg skulle se for meg at jeg ga kjærlighet til fosteret i magen og da begynte hun å sparke! Jeg skulle også se for meg et rom hvor det var et kontropppanel, med et ratt eller en spake. Jeg skulle se for meg at jeg dro i den ene spaken, til den stod på "slapp av", på den måten ble liksom hode mitt innstilt på å slappe av og denne øvelsen er lurt å gjøre før en fødsel, for å nettopp få slappet av.

Da vi var ferdig med all #behandling, så fikk jeg #mat, som bestod av: knekkebrød som Tonne hadde laget selv, blåbærsyltetøy, proteinbarer og detox urte te.

#svangerskap #baby #spa #svømme #bade #basseng #vestkantbadet #mage #gravidmage #bilder #masasje #mammablogg #mamma #ungmor #sunn #hud #foto #uke37


Jeg hadde satt stor pris på om du kunne "delt" dette innlegget videre, ved å trykke på den lille blå knappen under dette innlegget. På den måten kan flere kommende mødre og nybakte foreldre få vite om dette fantastiske tilbudet

//Sponset//.

9
 • Skrevet: 02.04.2014
 • Klokken: 00:37
 • Kommentarer: 9

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    I I går var jeg på Lamaze svangerskapskurs hos Tone Bjørnson Aanderaa. Nå vil jeg gjerne fortelle litt om Tone, skrive litt om hva vi gjorde og hva slags tanker jeg sitter igjen med.

Her ser dere forresten bilde av babymagen min, 36+4 uker på vei.


Tone er helsesøster og 3 barnsmor. Hennes lidenskap er å følge gravide og nybakte mammaer, gjennom hele svangerskapet. Frem mot fødsel og gjennom hele barseltiden. Hun følger opp en til en med samtaler frem mot fødsel, har fødselskurs både med og uten partner i #uke34, men selvom jeg er 36 uker på vei, så gikk det bra. Hun holder også SPA dag før fødsel, (som jeg skal være med på til uken). Hjemmebesøk etter fødsel har henne også, samt 8 Baby Mammatreff hele det første året. Hun skal følge meg i et helt år fram over, dette gleder jeg meg til. Formålet er at jeg skal følges opp av Tone, som er en fagperson, som vil gi meg trygghet og mestring i en ny og ukjent tilværelse. Du kan se mer på nettsiden hennes: www.toneaandreaa.no

 

Pågrunn av at jeg er singel, så betyr det at jeg ikke har noen kjæreste som skal være med under fødselen. Den jeg da skal ha med er #mamma. Helsesøsteren Tone ville gjerne at jeg skulle ta med mamma under dette kurset. Det er viktig at den jeg har med under fødsel, lærer det samme som meg, under dette kurset.

Mye kunne jeg fra før, men jeg lærte også mange nye ting. Som foreksempel at når slimproppen går, så er det max 2 uker igjen til fødselen starter.

Dessuten så lærte jeg ikke alt teoretisk, men Tone tok også for seg å lære meg ting praktisk. Gjennom å prøve ut det teoretiske i praktisk. På denne måten er det også større sjanse for at jeg husker det jeg har lært og det er viktig å ha prøvd det ut, så vet jeg hvordan ting skal gjøres. Som feks. Pusteøvelser og forskjellige #stillinger som kan være gode og nyttige under #rier.

Jeg fikk også spurt og stilt spørsmål direkte til Tone, på den måten så var det ikke bare "enveis-samtale", men samtalen gikk begge veier. På det forrige kurset jeg var på derimot, så var det kun en jordmor som snakket teoretisk, vi øvde ikke og nesten ingen stilte spørsmål, så dette var bedre enn et vanlig svangerskapskurs.

Dette kurset bygger på #Lamazemetoden som ble utviklet av den franske legen #Lamaze for over 50 år siden, men den franske legen fikk egentlig ideen sin fra Russland. Lamazemetoden heter også psykoprofylakse, hvor psyko står for sinn og profylakse for forebygging. Dette er altså ikke et helt vanlig svangerskapskurs, men et Lamazekurs + at Tone har gjort sin egen vri og lagt inn elementer henne synes er viktig å lære bort på kurset. På et Lamazekurs står #pusteteknikk, det å ha god #fødestilling, avslapning og alternative smertelindringsmetoder i fokus. Du lærer å få tillit til at du har styrke og evne til å #føde naturlig.

Jeg er ikke redd for å føde, men nå gruer jeg meg hvertfall ingenting. Jeg gleder meg selføgelig til å få fødselen overstått, men jeg tror ikke at en fødsel er så fryktelig ille. Hvis du har det riktige fokuset, spesielt på pusten, så skal man klare å komme seg igjennom det. Husk å slapp av, dette vil antageligvis bli det største øyeblikket i livet ditt.

Jeg fikk en god opplevelse av dette kurset og satt igjen med en følelse av at jeg var mer forberedt til fødselen og ble mer trygg. Nå vet jeg mer om hva jeg går til, hva som skjer i kroppen min, hva jeg skal igjennom og hvordan jeg skal klare det. Jeg vet at en fødsel gjør vondt, men det henger mye sammen med hva man faktisk tenker. Det er viktig å kunne slappe av og ikke være redd, da får man en bedre opplevelse av fødselen.

#Svangerskapskurs #gravid #Fødselskurs #helsesøster #barn #baby #mor #mammablogg #mammablogger #ungmor #tenåringsmor #svangerskap #fødsel #uke36 #mage

/Sponset/

Jeg hadde satt stor pris på om du kunne ha delt dette innlegget videre, slik at flere gravide og kommende mødre får vite om dette fantastiske tilbudet.

8
 • Skrevet: 31.03.2014
 • Klokken: 17:31
 • Kommentarer: 8

Nå er jeg på vei til et nytt svangerskapskurs jeg skal på med jordmor Tone, i byen. Kurset er privat, så det blir bare meg som gravid "elev". Jeg gleder meg masse, denne jordmoren virker utrolig hyggelig og positiv, så det blir koselig å møte henne. Jeg får det gratis/sponset. Og jeg kommer til å blogge masse mer om dette senere. Jeg får også sponset spa behandling, mammatreff osv. Digg. Har vært på et svangerskapskurs tidligere, som jeg har blogget om (les tidligere innlegg, så finner du nok det innlegget). I kveld skal jeg også bli tatt bilder av og intervjuet til et magasin som heter "BabyDrøm". Jeg ble kontaktet av det bladet pågrunn av at de ville intervjue meg, fordi jeg er gravid!! Jeg er ferdig rundt kl 22:00 i kveld. Tenk det er kun 3 til 4 uker til jeg får en baby, Max 6 uker igjen. :)

29
 • Skrevet: 15.03.2014
 • Klokken: 20:47
 • Kommentarer: 29

I dag var jeg på svangerskapskurs, det varte i 4 timer. Kurset foregikk ikke på sykehuset, men i en stor murbygning like ved. Faktisk i den samme bygningen som jeg nylig vant uttaket til NM i teatersport (junior uttaket 13-19 år) med gruppa mi Pizza & Grill. Det gruppenavnet var det jeg som fant på.

Det første vi skulle gjøre da vi hadde satt oss, var å tenne et lys med fyrstikk. Selfølgelig ville ikke lyset mitt tennes, så jeg fikk hjelp fra kurslederen. Haha, det var flaut.. Samtidig som vi skulle tenne et lys for babyene, så skulle vi presentere oss selv. Jeg fortalte at jeg var 34 uker på vei og at jeg venter ei jente. Alle de andre hadde kjæreste og de fleste var nok i 30års alderen. Jeg var den eneste som var singel. Det eneste jeg hadde til felles med de andre, var at alle var førstegangsfødende.

Vi fikk også endel pauser med mat imellom timene/foredraget.

 


Det vi gikk igjennom og lærte på kurset var:

*Hvilke forberedelser kan være bra å gjøre

*Fødselens start

*Fødselens faser

*Hva kan man gjøre med smertene

*Partners rolle (uaktuelt for meg)

*Barseltid

*Amming

*Hvor skal jeg føde.

*Hvordan skal jeg føde.

*Hva jeg skal ta med til avdelingen.

 

Jeg kunne faktisk det meste fra før, fordi jeg har lest mye om alt dette og prøvd å skaffet meg mest mulig kunnskap, gjennom både blader og på nettet. Likevel var det noen ting jeg bemerket meg som jeg ikke visste fra før av. Blant annet at dersom ungen ikke vil ut, så ber jordmoren kjæresten din om å ta deg på puppene for å stimulere hormonene i gang. Og dersom du ikke har kjæreste, så kunne jordmødrene ta et grep isteden. WHAT?? 

Kjæresten til hun ene jenta som var på kurset lurte på om han kunne få være med dersom kjæresten hans skulle føde i badekar. Han mente bokstaveligtalt å være med. Ja, opp i selve badekaret. Jordmoren sa det gikk greit, så lenge han tok på seg badebukse. Haha.

Vi lærte også at å føde naturlig er det beste, fordi det minsker komplikasjoner og det blir da mindre risiko for at ungen får infeksjoner som liten. Ved vaginal fødsel, så er det ganske trangt der nede, som igjen fører til at lungene til babyen blir presset helt sammen. Da kommer det meste av fostervannet ut fra lungene, noe som er bra. Ved keisersnitt så blir ikke lungene presset og da kan det være mer fostervann igjen i lungene.

Jeg lærte også at det er mange som sier de vil være med den fødende gjennom hele prosessen, men det er helt greit å ombestemme seg på slutten. Det kan forekomme rare lukter og mye blod. Dette kan være ekkelt å se på for barnefaren, eller den som er med deg på fødselen.

De fleste babyer snur seg og legger seg med hode ned mot bekkenet/vagina. Dette skjer mellom uke 33-36. Jeg er nå i uke 34 og ungen min ligger fortsatt med rompa ned og hodet opp mot min høyre side. Dersom hun ikke snur seg, så kan ungen få hjelp, ved at en jordmor dytter i henne og prøver å veilede barnet fra utsiden av magen min. Dersom det ikke går så kan det bli setefødsel med rompa først. Da vil fødselen ta lengre tid, men det mange ikke vet er at de jentene som har født på denne måten, faktisk har mindre smerter under fødselen, enn de som får ut ungen med hodet først. Barn som blir født med rompa først, altså setefødsel, arver ikke dette fra moren sin (meg). De har sannsynligvis arvet det fra faren sin, dersom faren til barnet ble født slik, så er det større mulighet for at babyen hans blir født slik. Det betyr at jeg bør spørre moren til barnefaren om hvordan han ble født.  

Jeg har også lært at dersom jeg vil få ungen fortere ut, så bør man ha masse sex. Jada jada.. Haha.

Helt på slutten av kurset så lærte vi at barnet er kjempe glatt og slimete når det blir født, så når vi får banet opp til oss, så er det lurt å holde godt om barnet, så man ikke mister den. Babyen tåler å bli holdt godt om, den har trossalt vært igjennom et enormt press i vagina ved fødsel. Så du kan velge selv om du ønsker ungen med engang, eller la dem vaske av babyen først. Hva ville du ha valgt?

 • Les eldre innlegg

Jeg startet denne bloggen i 2010. I 2013 ble jeg gravid og 24. april 2014 kom den nydelige datteren min til verden med keisersnitt. Ellers liker jeg å danse, være med venner og alt annet som er morro! ___________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits