35
  • Skrevet: 22.04.2014
  • Klokken: 08:30
  • Kommentarer: 35

Jeg vet at noen vil reagere på endel ting som jeg har tatt med og at jeg kan få kommentarer som "hvorfor tar du med babymelk, skal du ikke amme?". Jo, jeg har tenkt til det, men les teksten under bildene før dere kommenterer, for der får dere forklaringen på det meste jeg tar med og grunnen..

Jeg vil også minne dere på noe som jeg også har nevt tidligere og det er at det er veldig hyggelig om dere kommenterer med deres hele ekte navn, spesielt dersom dere skal si noe negativt. Hvis dere skal si noe frekt, så får dere ikke være anonyme. På forhånd takk :) 

Jeg skal en tur til sykehuset i Fredrikstad i dag, da får jeg se hvordan hun ligger og om alt står bra til der inne. (Dersom  det viser seg at hun har snudd seg, så kan jeg føde vanlig.)

Noen lurte på hvorfor jeg valgte Fredrikstad, når det er så langt unna.. Det er fordi planen min var å ha en naturlig fødsel. Jeg ville føde i vann og ha lystgass. Da hadde jeg ingen anelse om at det blir keisersnitt. På ullevål så har de ABC klinikk (for naturligefødseler), men der har de ikke lystgass. På A-hus så har de lystgass, men der kjenner jeg noen som har veldig dårlig erfaring fra fødsen der. Det perfekte med Fredrikstad er at de har en avdeling som er lik ABC klinikken og de har tilogmed lystgass!. Så da ville jeg ta Fredrikstad fordi de hadde jo alt. Jeg spurte også legen om Rikshospitalet der jeg selv ble født, men de hadde selvfølgelig fullt. Derimot nå som det viser seg at det blir keisersnitt, så kunne jeg likegodt ha tatt A-hus, men Fredrikstad har flest keisersnitt i året, så de har jo mest erfaring.

Sminke: Noen vil vel kalle dette unødvendig, men så lenge man har plass, så hvorfor ikke? Jeg tok med meg litt sminke, noen koster og tilbehør. Denne sminkekofferten fikk jeg av pappa. Den er veldig praktisk. Den tar ikke stor plass, men rommer likevel mye. Jeg synes det skal være lov til å sminke seg selvom man er lagt inn på sykehuset. Dersom man har tid og lyst. Kjenner jeg meg selv rikig så kommer ikke sminke til å være det første jeg tenker på når jeg ligger der nyoperert og jeg vil nok ha nok med babyen å gjøre. Det kan godt hende at jeg ikke orker å sminke meg, fordi jeg kommer nok til å være ganske dårlig og ha ha vondt etter keisersnittet.  Ting til meg: På bildene over ser dere ting som kan være kjekke å ha med til meg selv.  Til venstre ser dere: Ull-ammeinnlegg, vanlig-ammeinnlegg, krem til såre bryst, desinfiserende gele, bind og lesestoff. Til høyre ser dere: Toalettmappe med innhold (tannbørste, tannkrem, hårbørste, sminkefjerner osv.) Solbriller, morgenkåpe og crocs. Alt dette er til meg, bortsett fra bamsen som lille frøkna skal få.

Jeg  skal også ta med mobilen min, men den er dessverre nesten tom for strøm og laderen min ble ødelagt så jeg kjøpt selvfølgelig en ny. Den nye laderen virker ikke, er ikke det typisk? Så jeg får ikke ladet mobilen. Jeg har også pakket med helsekort, speilreflekskamera, to Pc`er og alle andre nyttige papirer som jeg ikke har tatt bilder av. + moren min som skal være med skal ta med flere blader å lese i.

Klær til meg: På bilde til venstre så ser dere klær beregnet til meg spesielt iforhold til at jeg skal ha keisersnitt. På bilde finner dere altså Sloggi truser, hipstere, boxere og "maxi" i merket Sloggi. Dette er veldig gode underbukser ved tanke på at jeg skal ha keisersnitt og ønsker ikke noe som gnager, unødvendige sømmer, eller strikk. Disse undertøyene er såpass høye at de dekker over keisersnittet. Og noe av klærne på bilde er typiske "keisersnitt-truser". 

Midt på bilde og helt til venstre ser dere "klær" "topper", eller stoffer som skal brukes rundt magen for å holde arret på plass. Det kan være godt for meg at det sitter tett inntil kroppen fordi da kan operasjons arret oppleves mindre smertefullt, spesielt om jeg skal reise meg. Dersom man ikke har slike "topper"  så kan man heller benytte seg av å trykke et håndkle, eller en pute tett inntil kroppe når man skal reise seg etter keisersnittet. Det skal ha den samme effekten og du vil klare lettere å reise deg når du har noe hardt som trykker mot arret.

På bilde ovenfor til høyre derimot, så ser dere vanlige klær som jeg har pakket til meg selv + pysj. Jeg velger å ta med litt gode og vie klær, som er ganske lette å få på og som ikke strammer. Som feks. Store gensere, joggbukse og den svarte kjolen. 

Det er ikke sikkert jeg får bruk for alt dette, men greit å ha noe å velge mellom.Til babyen:  Yes da, her har jeg vel mye å forklare. Jeg er veldig klar over at jeg kan få alt dette på sykehuset, men jeg velger likevel å ta med egne ting og klær. Fredrikstad sa at de hadde lite med babyklær. Det ble bestilt nye, men fyren som skulle bestille babyklær, bestilte kun i store størrelser, størrelse 62!! Det tilsvarer babyer på hele 3 måneder!. Grunnen til at han gjorde det var fordi han tenkte at da hadde babyene noe å vokse i.. Typisk mannfolk sa jordmoren som fortalte meg dette. Haha. Jeg kommer ikke til å få bruk for all babytøyet til babyen min, men jeg synes det er fint å ha noe å velge mellom, i litt forskjellige størrelser. (Her er det mest i størrelse 50 og 56). Det er også greit med noen ekstra bleier osv. Ved tanke på at vi skal jo hjem igjen og det blir en lang biltur..

Når det gjelder smokken, så vet jeg at det ikke er lurt å gi smokk før ammingen har kommet skikkelig i gang. Det er viktig å vente med smokk. Om ikke kan babyen foreksempel lære seg feil sugeteknikk. Babyer som sutter på smokker, de sutter med bare truten. Når babyer skal amme, så bør de amme med munnen fullt og helt åpen, om ikke så får de ikke like mye melk ut og moren til babyen kan få såre bryst. Blir babyer vant til smokken før ammingen er på plass, så er det stor risiko for at de fortsetter å amme på samme måte som de ville ha tatt smokken. Likevel så har jeg lest mye på nettet og fått høre fra andre at dersom man får en baby som er veldig urolig og skriker sykt mye, så kan det være greit å ha en smokk sånn for sikkerhetsskyld. Smokken tar jo uansett ikke store plassen, men jeg kommer nok ikke til å bruke den til henne. Jeg kommer til å høre med jordmødrene om det er noe jeg lurer på, eller er i tvil om. Dessuten vet moren min det meste..

Ja, jeg tar med Hipp babymelk. Jeg vet godt at det ikke er like bra som morsmelk, men det er likevel et godt alternativ dersom jeg feks. ikke får melk. Når man tar keisersnitt så er det helt vanlig at melken ikke kommer før dag 4. Mest sannsynlig så får jeg nok melk, men jeg vet om ei som vet om en dame som fikk en baby. Ungen fikk ikke melk og døde. Dette pågrunn av at helsepersonell som sa at hun måtte vente og bare fortsette å prøve å amme til hun fikk melk i puppen. Det gikk flere dager og ungen fikk ikke noe næring.. Grusomt!  Dette kommer heldigvis ikke til å skje, men hva gjør det vel å ta med en pakke? Jeg har jo plass og den blir sikkert ikke åpnet engang.
 

 #mamma #mammablogg #mammablogger #gravid #uke39 #ungmor #fødebag #tirsdag #blogg #hverdag #sykehusbag #baby #foster #føde #tanker #mening #keisersnitt

gud, du har jo tenkt på alt! Jeg føler jeg bare går og spinner.. Jeg er bare 18 uker på veg, så jeg har jo god tid, men likevel!
Dato:22.04.2014   Tid:09:01   Url:http://ragnaroaldset.blogg.no
Ragna Roaldset: Ja, det har jeg :-) hehe ikke stress med det, du har veldig god tid ennå :) jeg pakket fødebagen for bare 1 uke siden ;-)
Dato:22.04.2014   Tid:09:09   Url:http://girllife.blogg.no/
Så mye fint! :)
Dato:22.04.2014   Tid:09:34   Url:http://www.sydetselv.blogg.no
Så flink du er!!!

Du har jo tenkt på alt og mere til, det gjør nok at du får mer ro når den lille kommer.

Mens andre stresser med å få tak i ting kan du være totalt tilstede.

Du blir en supergod mamma <3
Dato:22.04.2014   Tid:09:46   Url:http://vetland.blogg.no/
Sissel Judith Vetland: åå tusen takk, det varmer at du sier det. Veldig hyggelig å høre <3
Dato:22.04.2014   Tid:09:49   Url:http://girllife.blogg.no/
SYDETSELV: Takk takk :-)
Dato:22.04.2014   Tid:09:49   Url:http://girllife.blogg.no/
Bare hyggelig <3

Ja, nå jeg ser noe så bra må jeg bare skryte.

Og jeg har to voksne barn og et barnebarn, så litt erfaring har jeg jo :-)
Dato:22.04.2014   Tid:09:51   Url:http://vetland.blogg.no/
Ååh. verpesjuk.. masse lykke til og kos deg masse!!
Dato:22.04.2014   Tid:10:13   Url:http://camaug.blogg.no
Camilla A: takk <3
Dato:22.04.2014   Tid:10:36   Url:http://girllife.blogg.no/
Jeg måtte pakke en svær fødebag siden jeg måtte reise til et annet sykehus og vente til at fødselen startet (tok vel 9-10 dager eller noe sånt...), men jeg er veldig glad for at jeg hadde med alt fra sminke til babyklær. - Sminken fikk jeg dog ikke bruk for etter fødselen siden jeg ble skikkelig syk etter hastekeisersnitt, men var uansett deilig å vite at jeg kunne ordne meg litt hvis jeg plutselig skulle få lyst. Som du selv sier, du får alt av babyting på sykehuset, men skjønner det kan være greit å ha med eget. Når det gjelder flaskene du har tatt med så kommer du ikke til å få bruk for dem siden du må gi barnet ditt mme (om det blir nødvendig) fra kopp :-) Masse lykke til! Du har en nydelig tid foran deg.
Dato:22.04.2014   Tid:11:11   Url:http://annesch.blogg.no
Så smart! Tusen takk for tips, det er nok en stund til det er min tur men god informasjon å ha i bakhodet til dagen det skjer!

- Jeanette -
Dato:22.04.2014   Tid:12:36   Url:http://chrisette.blogg.no
Jeg pakket ALT for mye, ble keisersnitt på meg da jenta mi ble stressa og hun skulle ut før gutten, så alle sine liv sto på spill :)

Men man får ikke tid til å sminke seg, eller, etter en fødsel orker man ikke, jeg pynta meg litt før jeg skulle hjem bare, ville tatt med store truser, for du kommer til å gå med bleier etter fødselen, blir Nigeria fossen av blod skal jeg love deg!

Og de har bleier og mat der og flakser :)

Jeg fikk ungene påkledd fra jordmødre de første dagene for jeg klarte jo ikke å stå, men et var forferdelige klær, utvaska og stive, var overlykkelig når jeg kunne kle på de ordentlige klær, brukte mye penger på klærne deres for det er så viktig med varme bodyer og bukser :)

Men du bør kjøpe flere typer mme, hvis du ikke skal amme, for noen barn reagerer, jeg bruker nan, selv om jeg har prøvd alle, men tvillingene mine reagerer skikkelig på de andre, masse luft og de ble aldri mett!

Pakk heller for mye enn for lite :D

Husker den tiden der jeg, savner den skikkelig!

Lykke til med fødselen!!! Hvis det blir keisersnitt er det ikke så mye stress altså, det er ikke SÅ vondt, jeg slutta på smertestillende ganske fort, kun den første dagen og 2 netter fikk jeg smertestillende, ble så sløv og jeg følte jeg mista så mye, og hvis det blir planlagt keisersnitt tenker jeg det blir bedre enn hasteks :)

Rier er forresten MYE verre, for det kan du ikke styre, jeg hadde nesten full åpning før de bestemte seg for å kutte, gikk fra 3 cm til 8-9 på rundt 3-4 timer, så jeg velger heller smertene etter et keisersnitt enn 4 timer konstante rier :)

Håper du får den fødselen du vil og du er kjempe flink, alle som bærer fram og føder barn skal være stolte for det er tøft, men SÅ verdt det!! :D
Dato:22.04.2014   Tid:13:04   Url:http://makeitbelievable.blogg.no/
Syns det var en fin bag det der! Syns det er mange som legger seg så opp i hva andre har med seg på føden - det er da ikke opp til noen andre enn den som skal føde :P Om du så vil ha med deg en plante, så er det ditt valg. Personlig tror jeg ikke du får bruk for alt, men jaja, du har i hvertfall vært godt forberedt uansett! :)

Jeg pakket om fødebaggen min 15 ganger og hadde så utrolig mye. Når fødseln kom igang og jeg skulle på sykehuset, kastet jeg ut mesteparten. Jeg brukte så og si ikke BH(sykehusskjorta når jeg var på rommet holdt for meg), hadde et par joggebukser med og noen singletter. Ammeinnlegg trengte jeg ikke, og ikke spesielt mange truser heller(brukte de supersexy trusene man får på sykehuset med bind i). Babyklær... hadde to sett med helt enkle klær. Ingen sminke. Jeg orka rett og slett ikke :p

Jeg hadde lyst til å ha med meg alt mulig rart, men innså jo at det var like greit at jeg kasta ut det meste da jeg skulle dra ;)
Dato:22.04.2014   Tid:13:10   Url:http://etannaliv.blogg.no
Chrisette: så bra det var til hjelp :)
Dato:22.04.2014   Tid:13:41   Url:http://girllife.blogg.no/

Lillemor i Oslo

Du har tenkt på alt :-) Jeg tok KS og var på sykehuset i 7 dager, så jeg trengte nesten alt jeg hadde med meg. Venninnene mine lo av meg når jeg hadde pakket, men så fødte de vaginalt og ble utskrevet 3. dagen. Jeg synes jeg kom meg fort bare av å sminke meg å ta på mitt eget undertøy :-) Sykehustruser er ikke noe for meg, hihi. Har du fått datoen?
Dato:22.04.2014   Tid:14:04   Url:
Lillemor i Oslo: Hei.Hehe, bra du følte deg bedre av bare sminke og undertøy :D Fredrikstad er helt duster.. Skal søke i Kongsvinger, Horten og Tønsberg isteden.. men jeg er jo ved termin nå, og de i fredrikstad bare utsetter hele tiden og sier masse stygt.
Dato:22.04.2014   Tid:19:55   Url:http://girllife.blogg.no/

Lillemor i Oslo

Jeg har hørt mye rart om Fredrikstad, men ingen har klaget på fødeavd, lite mennekselig å oppføre seg dust når dem jobber på sykehus, men det er visst duster over alt :-( Håper det ordner seg med et av de andre sykehusene, du har liksom ikke all verdens tid nå. Følger bloggen din og håper på godt nytt i morgen :-D Jeg tok KS på Riksen, men nå er det fullt der som du sier så........
Dato:22.04.2014   Tid:20:31   Url:
Lillemor i Oslo: tusen takk <3
Dato:22.04.2014   Tid:20:54   Url:http://girllife.blogg.no/
makeitbelievable: tusen takk <3 og takk for gode råd :) når det gjelder amming så har
Jeg skrevet at jeg har tenkt til å
gjøre det :) Ja, trusene jeg har pakket er store nok de, som jeg skrev i innlegget så er
de typisk til keisersnitt og de er høye ;-) ps.
Så bra at det gikk bra med deg <3 og fint å
høre om din erfaring om at det ikke er så vondt :)<33 tusen takk :)
Dato:22.04.2014   Tid:21:00   Url:http://girllife.blogg.no/
Utrolig interresant innlegg, og jeg tror det kan hjelpe mange å se hva du pakket :-)

Forresten må jeg bare få si at designet på bloggen er fantaaaastisk fin <3 elsker fargene, layoutet og ikke minst headeren med flotte deg! WOW, har virkelig ikke ord for hvor perfekt bloggen ser ut nå :-) WOHO, får enda mere leselyst hver gang jeg klikker inn her! Stå på!
Dato:22.04.2014   Tid:21:28   Url:http://www.vektlofterjenta.com
Haha, den kommentaren over her fra Linn har jeg fått også :O !

Lykke til nå :) koooooooooos deg med baby <3
Dato:22.04.2014   Tid:23:02   Url:http://www.anena.blogg.no

Hanne Sukkestad

Masse lykke til :)
Dato:22.04.2014   Tid:23:08   Url:
Ida: Tusen takk <3 ja, vet hun sender de samme til
Flere. Har sett det mange ganger før..
Skjønner ikke hvorfor? :O
Dato:22.04.2014   Tid:23:09   Url:http://girllife.blogg.no/
Hanne Sukkestad: tusen takk :D ha en fin dag <3 !!
Dato:22.04.2014   Tid:23:09   Url:http://girllife.blogg.no/
spam...
Dato:22.04.2014   Tid:23:14   Url:http://www.anena.blogg.no

:-)

Er beibi kommet nå ? :D
Dato:23.04.2014   Tid:08:36   Url:
Helt i orden med sminke. Alle sa det til meg også; At jeg ikke orket å sminke meg etter fødselen, men saken er at man føler seg gjerne ikke så fresh dagene etter fødsel, så å kunne sminke seg gjør at man føler seg litt bedre.

Og klær til babyen er også fornuftig synes jeg.:)
Dato:23.04.2014   Tid:09:25   Url:http://juliecv.blogg.no
:-): nei, det
Tar en stund dette ;-)
Dato:23.04.2014   Tid:09:42   Url:http://girllife.blogg.no/
Julie og lille Oliver: helt enig <3
Dato:23.04.2014   Tid:09:43   Url:http://girllife.blogg.no/

Line

Åååå hvorfor skriver så mange at man absolutt ikke trenger sminke? Akkurat som om det finnes et universalt, entydig svar på dette KUN fordi enkelte ikke brukte det?? Nei, ta med deg sminke og pynt deg litt om du orker :-) Og om man ikke orker så lar man være. Det skal ihvertfall jeg gjøre når det blir min tur til å føde i oktober!

Jeg syntes du er flink!!
Dato:24.04.2014   Tid:10:52   Url:

Line

OG!

Om dere ser ordentlig på bildene så HAR hun faktisk tatt med seg store truser også. Hun vet da såklart at hun kommer til å blø!

Hva folk henger seg opp i!!
Dato:24.04.2014   Tid:10:54   Url:

Emilie huse

Vil bare si at eg fikk det settet fra HM med glitter på i gave, vasket det to ganger, men alikevel så ble datteren min full i glitter fra hetten med en gang eg tok det på!

Så det har eg nå kastet... bare sånn at du er klar over det! :-)
Dato:24.04.2014   Tid:20:02   Url:
Emilie huse: å så dumt det skjedde med deg, men da bør du gjøre som jeg gjør, å det er å vrenge den først og ha den inni en vaskepose (hvit nettingspose) da detter ingenting av! :-)
Dato:24.04.2014   Tid:21:40   Url:http://girllife.blogg.no/

Emilie Huse

Kastet det med en gang, for eg reagerer på glitter selv (får lignende utslett, som klør), og var livredd hun lille også skulle få det! dessverre.. ellers skulle eg prøvd det ja! :)
Dato:25.04.2014   Tid:15:54   Url:
Emilie Huse: å okei. Jeg skjønner :)
Dato:25.04.2014   Tid:16:34   Url:http://girllife.blogg.no/

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits