31
  • Skrevet: 17.03.2014
  • Klokken: 14:23
  • Kommentarer: 31

Det spenner seg i magen, tårene presses fram og det føles som at noe virkelig er galt. Det går ikke din vei. Det var virkelig ikke sånn du trodde det skulle ende. Du prøver å lete etter feil på deg selv. Er jeg ikke pen nok? Kanskje jeg bør gjøre noe med vekten? Hvorfor flørter kjæresten min med andre? Bør jeg operere noe på meg selv, for å bli penere? Det er denne personen som har fått deg til å smile, det er denne personen som vet mange av dine innerste hemmeligheter, som har søttet deg 100% og har vært din bestevenn. Du elsker virkelig denne personen og vil ikke gi slipp.

Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen? Magefølelsen din kan være en god indikator. Den forteller deg kanskje at innerst inne, så fungerer ikke forholde.                                                                                    

Dere har kanskje lovet hverandre å holde sammen for alltid. Meg + Deg = Oss for ever. Dere har flere ganger skrevet navnet til hverandre med hjerte rundt, tenkt på hverandre så mye og savnet hverandre så ofte. Du har kanskje hørt uttrykket Svanekjærlighet. Svaner er kjent for å holde sammen hele livet. Vi mennesker håper også på å finne den rette, men det er ikke alltid det blir slik vi håper. Da du ble sammen med kjæresten din, så fulgte det aldri med noen kontrakt, eller garanti på at det var dere to for alltid. Derfor har dere heller ingen krav på hverandre og dere eier hverandre ikke. Uansett hvor mye dere har lovet hverandre det, så går det ikke alltid å holde et løfte. Det er ikke alltid at du kan stole på det kjæresten din har sagt. Dette er noe som er veldig leit og smertefullt. Du føler kanskje at dette er en større smerte enn den gangen du datt av sykkelen, eller forstuet foten. Psykisk smerte kan være like vond som fysisk smerte. Mye av det som ble sagt, er nå kun tomme ord. Dessverre så er det ingenting som varer evig. 

I alle forhold så er det best å "smi mens jernet er varmt". Som betyr at det er viktig å ha det fint når forholde er på topp og dere er forelsket. Etter man har møtt hverandre, så er det altså viktig å ha det gøy sammen, sånn at dere ikke går tilbake til en vanlig "kjedelig" hverdag. Positivitetstrening er viktig. Vær så mye positiv som du klarer. Noen er alltid positive og er født optimistisk. Vis du ikke er det, så kan dette læres. Fortell til kjæresten hvorfor du vil ha personen i livet ditt. 

 Dere bygger et sterkest mulig bånd om dere begynner fra starten av, når forholde er på det "varmeste". Dere holder da på kjærligheten, ved å gi hverandre komplimenter. Prøv å unngå for mye sjalusi. Ikke vær utro. Gjøre hyggelige ting sammen. På denne måten forebygger dere at det perfekte forholde deres ikke tar slutt. Dersom det har gått for langt og det holder på å bli slutt, så er det dessverre vanskeligere å gjøre noe med det. Likevel skal jeg nå gi deg tips for hvordan du kan forhindre at det faktisk blir helt slutt.  

Uansett hva grunnen til at det holder på å bli slutt er, så må du huske på tre ting. Det er: Kommunikasjon, kommunikasjon og atter kommunikasjon. Prøv å unngå snøballeffeken. Hvor lengre du ruller snøballen i snøen, hvor større blir den. Ikke la problemene få rulle seg på å bli store. Ta derfor tak i problemene så fort som mulig. 

God kommunikasjon er det beste, men det kan i noen tilfeller lønne seg å vente med å kommunisere med hverandre. 

Pust, slapp av og gi hverandre tid. Dette er kanskje enklere sagt enn gjort, men likevel svært viktig. Hvordan kan man leve om det ikke fantes luft, eller om du ikke fikk noe tid til å puste? Da hadde du dødd. På samme måte så kan et forhold dø. Altså ta slutt, dersom dere ikke gir hverandre tid for at den andre kan være litt for seg selv. Dette er tid som den andre personen trenger for å tenke, for å samle tankene sine og vurdere om han eller hun vil fortsette forholde. Dersom du i denne tiden maser for mye, så kan det føre til at kjæresten blir lei og ikke orker mer. 

 

Prøv å ikke bare legg skylden på den andre, dere er to om dette. Ikke ta "offer rollen" der du er offeret og du føler at det er kun den andre sin feil og ikke din egen. Kanskje det var den andre sin feil, men dersom det ikke var en alvorlig feil, så prøv å ikke bry deg så mye om dette. Kanskje det er den andre sin feil, men du trenger ikke å påpeke og tydeliggjøre det så veldig. Ved at du legger skylden på den andre så fører dette til krangling. Vis heller forståelse. Dersom du er uenig, så fortell først partneren din hva du faktisk er enig i, på den måten så blir partneren mer åpen for å høre på hva du er uenig i, dersom du sier det du er enig i først. På denne måten får du sagt det du vil, uten at den andre skal føle at du skylder på vedkommende.

Vær fleksibel. Prøv å se flere muligheter og løsninger på problemet, du bør prøve å tilpasse deg situasjonen. Dersom det holder på å bli slutt pågrunn av at det er noe ved personligheten du ikke liker, så kan dette være vanskelig å gjøre noe med. Da du ble sammen med personen, så var det den personen du ble sammen med. De fleste har den samme personligheten og du kan ikke endre en person. Ta personen som han eller hun er, eller la vær. Det eneste du får endret på, er dine egne holdninger og innstillinger til personen. Den eneste du kan endre på er altså deg selv. Dersom personen skal endre seg, så må han eller hun ville det selv. Du kan gjerne snakke med personen og fortelle hva det er ved oppførselen hans eller hennes, som du ikke liker. Personen kan tenke selv over om dette er en oppførsel som er akseptabelt å være på, eller om det bør endres.

 

 

Vær kostbar. I noen tilfeller er dette lurt. Nå er det ekstra viktig å ikke mase. Jeg skjønner godt at det eneste du vil er å sende personen en melding, men prøv å vent. Ikke send en "hva skjer a?" melding, verken på sms, eller facebook. Grunnen til at du ønsker å sende en slik "meningsløs" melding nå, er fordi du vil ha kontakt, men hva får du egentlig ut av det nå som det holder på å bli slutt? Er det virkelig så interessant for deg å vite hva som faktisk skjer akkurat nå, i livet til den andre personen? Nei nemlig. Det som intereserer deg mest akkurat nå, er faktisk å få tilbake det fantastiske forholde dere hadde.

Dersom du sender personen en melding og personen er sur på deg, så kan du antageligvis forvente å få tilbake en kjedelig "ikke noe spesielt, spiser middag" melding , uten noen smileyer eller hjerter. Dette kan gjøre deg bare mer trist. Derfor anbefaler jeg deg å vente til kjæresten tar kontakt med deg først. Dersom du virkelig vil snakke, så prøv å vent noen dager før du tar kontakt.

Dersom personen ikke har tatt kontakt med deg innen 10 dager, så bør du helst møte kjæresten, eller ringe. Vær isåfall klar, tydelig og direkte på hva det gjelder og hva du vil si. Fortell akkurat hvordan du har det, hvordan du føler det og fortell gjerne om hva slags forhold som akkurat du ønsker. Prøv å få i gang en diskusjon, på hvordan dere kan løse konflikten/problemet dere har i forholde.

 

 

Vær ærlig. Du har nok hørt ordtaket ærlighet varer lengst. Dette er faktisk sant og det ligger noe i det. Du kan helt klart dra en hvit løgn og forklare noe du ønsker å si til kjæresten på en annen måte enn det er, kun for å skåne deg selv. Dette kan da føre til at du kun gjør deg selv en bjørnetjeneste. Dette vil til syvende og siste kun gå ut over deg selv og du kan sitte igjen med følelsen av anger eller få skyldfølelse for at du ikke sa det akkurat slik det var, uansett hva det du sa gjaldt.

Vis respekt. Respekt handler om dine holdninger og hvordan du oppfører deg. Tipset mitt er at du virker seriøs og tar det opp på en moden måte. Ikke skrik, ikke kjeft, ikke bruk banneord. Vær hyggelig. Ikke vær redd for å vise følelser. Gråt om du må gråte, spørr om en klem, dersom du trenger en klem. Snakk med rolig stemme når du møter han, eller henne. Hør på hva partneren din har å si. Ikke snakk i munnen på hverandre. Er personen midt i en setning, så må du ikke avbryte. Tenk over hva personen sier og tell til tre før du svarer. Det er ørene dine du lytter med og munnen din du snakker med. Du ble ikke født med to munner og et øre. Du ble født med to ører og kun en munn og dette av en god grunn. Du bør lytte mer enn du snakker, dette er spesielt viktig nå.

Tilgivelse er viktig. Dersom partneren har gjort noe dumt, eller at du har gjort noe dumt, så kan dette ha vært årsaken til at det holder på å bli slutt. Du må selv vurdere om dette er noe du kan leve med, eller om personen ikke fortjener tilgivelse. Om dere er på et stadie i forholde der dere er uvenner, så må dere prøve å bli venner igjen, for at forholde skal fungere. Du klarer å få ordentlig kontakt med han, eller henne igjen, dersom dere klarer å komme dere videre og igjennom situasjonen på en best mulig måte. Hvordan dere skal få dette til, kommer ann på hva slags situasjon deres forhold er i.

 

Det som er viktig for å få tilbake gnisten er å få kjæresten til å føle seg tiltrukket av deg, både fysisk, men også emosjonellt (følelser). Du må få partneren din til å ville tilbringe tid sammen med deg. Hvordan du skal få dette til, er det flere løsninger på. Et viktig moment er da å alltid være deg selv og oppfør deg så bra som mulig.

Det handler også om kjæresten din. Det er ikke bare du som skal "gi", "gi", "gi" og "gi", men du må få noe tilbake også. Det skal ikke være sånn at det er bare den ene som skal "dra lasset". Det skal ikke bare være den ene partneren i forholde som skal behøve å anstrenge seg for at det skal være et bra forhold. Det skal foreksempel, ikke bare være du som skal ta kontakt hver gang, eller du som skal ta initiativ til å finne på noe. Det skal ikke bare være du som skal være snill og hyggelig. Dere må ville det begge to.  

Dersom det ikke går din vei og det likevel skulle bli slutt, så må du vite det at du er god nok. Tiden leger alle sår og kjærlighetssorg går bort. Jeg kan også trøste deg med at dersom det var ment at det skulle være dere to, så vil dere på et tidspunkt i livet, finne tilbake til hverandre. Kjærlighetssorg er noe alle opplever, du er derfor ikke alene, selvom du føler det sånn. Prøv å slapp av, vær med venner og nyt livet. Ditt liv blir ikke ødelagt, selvom forholdet blir det. Det er mange fisker i havet, men de fleste må kysse mange frosker før de finner den rette.

Jeg kjenner meg veldig godt igjen! :( kjempe bra skrevet <3
Dato:17.03.2014   Tid:14:42   Url:http://frktcat.blogg.no
Torill Celine: Åå, litt dumt at du har opplevd dette, :/ men Tusen takk <3
Dato:17.03.2014   Tid:15:11   Url:http://girllife.blogg.no/

Line

Kjempe flott skrevet. Har selv opplevd mye av dette, å kjenner meg igjen. Har vært i et forhold der jeg opplevde utroskap, å ung og dom som jeg er/var så gikk jeg tilbake, gang på gang i håp om at han skulle forandre seg, noe som ikke skjedde. Fikk heldigvis kommet meg bort. Det er sårt, men man godtar den kjærligheten man tror man fortjener. Jeg trodde jeg fortjente det, men har nå fått opp øynene! Å jeg fortjener det faen ikke, INGEN fortjener det. Unner ikke min verste fiende å gå igjennom det jeg har gjort, å da er det bra ille. Jeg var langt nede, lenge. Har det bedre nå, men med en gang jeg bestemte meg for å gå i fra han så var jeg knust.

Dine ord hjelper meg i sorgen! :-)
Dato:17.03.2014   Tid:16:05   Url:
du er kjempe flink til å skrive inlegg.

Hilsen fra din største fan

www.victoriagunt.blogg.no
Dato:17.03.2014   Tid:16:21   Url:http://nothinglife.blogg.no
http://nothinglife.blogg.no: Tusen takk <3
Dato:17.03.2014   Tid:16:59   Url:http://girllife.blogg.no/
Line: Tusen takk! :-) Fint at du deler hvordan du føler det angående dette. Det er bra du gjorde det som føltes rett for deg. Helt enig med deg, ingen fortjener det. Jeg setter pris på å kunne være til hjelp.
Dato:17.03.2014   Tid:17:01   Url:http://girllife.blogg.no/
utrolig bra skrevet! Kjenner meg litt igjen, ja! Håper det går bra med deg <3
Dato:17.03.2014   Tid:18:07   Url:http://www.miriamhjohansen.blogg.no
Miriam Johansen: Tusen takk <3 Ja, det går bare bra med meg :) Håper du også har det bra! :)
Dato:17.03.2014   Tid:18:14   Url:http://girllife.blogg.no/

Anne

Du er flink å skrive!

Lurte bare på hvor du har funnet det andre bildet i dette innlegget? :)
Dato:17.03.2014   Tid:18:38   Url:
Anne: tusen takk <3 søk på love/kiss osv. På google
Dato:17.03.2014   Tid:19:14   Url:http://girllife.blogg.no/
Kjenner meg igjen! Haha, men det er over nå, hmm.. Utrolig fin blogg og bra innlegg!:D
Dato:17.03.2014   Tid:20:35   Url:http://karolinesofiee.blogg.no/
Karoline Sætermo: så bra det er over nå :-) tusen takk <3
Dato:17.03.2014   Tid:20:49   Url:http://girllife.blogg.no/

Emilie

Har det sånn nå... Er tungt, prøver å samle mot til å la han gå men på en måte så klarer jeg ikke gi slipp, denne teksten fikk opp øynene mine litt mer.. Får prøve og komme meg gjennom dette og komme meg videre i livet, uten han.

Bra skrevet!❤️
Dato:17.03.2014   Tid:23:13   Url:
Emilie: Hei. Nei, det er ikke så lett det der. Håper du kommer deg igjennom det og at det går bedre med deg. Hyggelig å høre at innlegget var litt til hjelp. Tusen takk :)
Dato:17.03.2014   Tid:23:27   Url:http://girllife.blogg.no/

Anni

Utrolig bra skrevet!! Har det akkurat sånn nå </3 men det kommer seg...håper jeg!
Dato:18.03.2014   Tid:05:36   Url:
Anni: Tusen takk <3 Å så trist å høre :( Det vil bli bedre med tiden!
Dato:18.03.2014   Tid:12:37   Url:http://girllife.blogg.no/
Hvorfor har jeg ikke lest dette før fredag... :'( Kvalme og knust hjerte er det jeg har igjen
Dato:18.03.2014   Tid:12:58   Url:http://liette.blogg.no
Liette: Å uff da, stakkar deg :(
Dato:18.03.2014   Tid:13:06   Url:http://girllife.blogg.no/

Sam sam

utrolig bra skrevet :) så flink du er
Dato:18.03.2014   Tid:17:20   Url:
Sam sam Tusen takk, nå ble jeg glad :)
Dato:18.03.2014   Tid:18:05   Url:http://girllife.blogg.no/

Samme kan det være

Når man finner den man vil gi absolutt alt, uansett hva. å hun dumper deg... da forsvinner troen på svanekjærlighet... Kjærlighet er ikke noe for meg
Dato:19.03.2014   Tid:00:37   Url:
Samme kan det være: Trist å høre. Jeg forstår deg egentlig, men jeg håper det vil gå bra og at ting ordner seg for deg, selvom det kanskje ikke ser så lyst ut nå.
Dato:19.03.2014   Tid:00:45   Url:http://girllife.blogg.no/

elisabeth

Ta det med han det er en start før du deler det med alle andre? Tenk litt på hva han føler når du skriver sånne innlegg ?
Dato:19.03.2014   Tid:13:54   Url:
elisabeth: hva han føler? Hva mener du? Jeg har ikke kjæreste. Dette innlegget var rettet mot de som har kjæreste. Ingenting med meg å gjøre :) bare noen tips til de som er i en situasjon.
Dato:19.03.2014   Tid:14:05   Url:http://girllife.blogg.no/

eg har det sånn no... det blei slutt mellom meg og Hilde... ( eg er bifil) eg kommer ikkje over det men det kommer sikkert du, det er berre at eg ikkje har MOT ELLER SJØLVTILLIT :)
Dato:19.03.2014   Tid:14:32   Url:

Dax

Har aldri hatt noe skikkelig kjærlighet så jeg kan aldri føle det uansett :/

Men veldig veldig bra skrevet :) stå på!!
Dato:20.03.2014   Tid:20:55   Url:
Dax: Jeg skjønner, men tusen takk :)
Dato:20.03.2014   Tid:21:05   Url:http://girllife.blogg.no/

Lone

Veldig mye skrivefeil i dette innlegget.
Dato:21.03.2014   Tid:00:20   Url:
Lone: Hvor i innlegget er skrivefeilene? Hva vil du at jeg skal rette opp?
Dato:21.03.2014   Tid:00:36   Url:http://girllife.blogg.no/

cassandra

hei, du skriver kjempe bra! Du vet hva du snakker om, og du finner de rette ordene som jeg ikke kan beskrive. har du noen tips om selvtillit og å tenke positivt, kunne du skrivet et innlegg om dette? hadde blitt utrolig takknemlig, jeg trenger råd og hjelp!
Dato:21.03.2014   Tid:02:15   Url:
cassandra: tusen takk :) hmm, det med selvtillit og å tenke positivt er jo et stort tema, men jeg har notert med ønsket ditt, så får vi se om jeg klarer å skrive noe om det.
Dato:21.03.2014   Tid:07:25   Url:http://girllife.blogg.no/

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits