177
  • Skrevet: 12.03.2014
  • Klokken: 12:13
  • Kommentarer: 177

 

Dette innlegget handler som du sikkert skjønner nå om sex og sorg. Noe av det jeg skriver her har jeg "satt litt på spissen", så du må være klar over at dette gjelder ikke for alle. Det var ei jente på 16 år som sendte meg en melding og ville at jeg skulle ta opp dette temaet på bloggen. Først vi jeg bare takke deg for den lange meldingen, du er sterk og jeg skal prøve å svare deg så godt jeg kan.  

I 2014 skal man helst ha hatt sex før man går ut fra ungdomsskolen, om ikke så er du en nerd. Det er faktisk viktig å ha gjort dette når du er under den seksuelle lavalderen. Dette gir status og status er makt. Om du så gjør det kun dagen før din 16 års dag, så er dette såvidt "godkjent", men dagen etter vil det være forsent. Du blir rett å slett sett på som litt gammel første gang du hadde sex, om du venter til du faktisk er gammel nok.

Jeg synes ikke at det er rart at du sitter med følelsen av at "alle andre har gjort det". Dette er faktisk en helt vanlig tanke, men den tanken er ikke sannheten. Derfor vil jeg gjerne legge frem ærlig fakta til deg nå: Kun 1/3 gjør det før de er 16 år, 1/3 mellom 16-19 år og resterende 1/3 etter fylte 19. Det betyr at det til og med finnes 30 år gamle jomfruer der ute. Ja, også 50. Så da er det kanskje ikke så ille å være 16 år og jomfru likevel? 

Det er helt ok å være jomfru og det er helt ok å ikke være det. 

 Det er tøft å drikke før man er 18. Driver du med dop derimot, så er det  også enkelte som kommer til å ville se opp til deg. Er du i det riktige miljøet, så blir du heiet på om du stjeler. Det er best å skaffe seg den hotteste gutten/jenten på skolen for å bli kåret til "skolens søteste par", eller for å bli populær. Ditt første kyss skal skje før du er ferdig med barneskolen.

Som dere skjønner så er det  viktig å gjøre ting før du har lov og før du er gammel nok. Det er kult å leve litt "YOLO".

Hvor mange snakker egentlig om dette? Nei, nemlig, det er få. Dette er tanker og mål du selv setter deg. For noen jenter og gutter så tar disse tankene helt overhånd, du blir da desperat og klarer ikke å tenke på annet. Det at enkelte har så mye hormoner, er i nettopp den alderen der livet går mest opp og ned og kjæreste forhold er så usikkert, så er det lett å la seg rive med, eller ned..

Jeg synes synd på de som sliter med sånne tanker. Tanker om hva dem må gjøre, eller tanker om hva dem burde ha gjort. Anger, frustrasjon eller lengsel. Det å slite med følelsen av at man ikke er god nok, eller at ingen liker en, gjør bare vondt verre. For vet du hva? Du er god nok.

Det er trist for de som har det sånn, for de som henger seg opp i fortiden, eller er helt oppslukt av å nå noen mål så raskt som mulig. Mål som kanskje ikke er relevante i det hele tatt, eller andre mål som du ikke trenger å forhaste deg med. De som ikke kan legge ting bak seg å heller fokusere på fremtiden har det heller ikke så lett. Ikke minst så er det leit å høre om de som havner i dyp depresjon. Noe som kan være svært vanskelig å takle alene, eller å komme ut av. 

 

Er du et barn så er du et barn. Barn skal bli behandlet som barn og skal slippe å kjenne press på seg til å foreksempel prøve røyk i en alder av 11. Jeg har venner som begynte å røyke da de var 11 år. Hva er vitsen. Det å ha god helse synes jeg er viktigere enn å ødelegge kroppen. Om det så fører til at jeg får lavere status, så får det så være. Jeg gjør det jeg vil, når jeg vil og ingen kan bestemme hva jeg skal gjøre. Ingen skal heller aldri klare å rakke ned på meg. Aldri.

Er du ungdom, ja så er du det. Det er ingen hemmelighet at ungdommer vil lære, utforske og prøve nye ting. Det er også vanlig å prøve ut forskjellige personligheter før du finner deg selv. Alt fra å være en ordentlig person, til å bli den bitchen.

Jeg er selv bare en vanlig jente, men jeg kan mye om dette. Jeg er henne jenta som ønsker å hjelpe. Jeg vil oppfordre deg til å tenke igjennom konsekvenser før du handler. Det er så masse du ikke vet. Uansett hvor gammel du er så vil du i akkurat den perioden av livet som du er i nå, lære masse nytt. Du vil også lære av dine feil og havne i leie situasjoner. Den dagen du blir voksen vil tidsnok komme. Lev gjerne ut drømmene dine, men vær alltid deg selv. Jeg synes ikke du skal trenge å forhaste deg med noe, verken når det gjelder kjæreste, barn eller det å ta bil-lappen. Du er klar når du er klar, da vil du føle det på deg. Noen påstår at dem hadde sjans. Sjansen til det ene eller det andre. Sjansen til å drikke seg drita, eller kline. Noen angrer på at dem ikke grep sjansen. Hva er best, å angre på noe man har gjort, eller noe man ikke har gjort? Jeg vet hvertfall hva jeg ville ha svart her.                                                                                                                

Husk på at kjærester vil komme å gå, men venner er noen du bør ta godt vare på.

Annonym

Heisann! bra innlegg du skrev, ville bare legge til fra min egen erfaring at det ikke alltid lønner seg med sex før man egentlig er klar for det, i og med at man kan ende opp med å angre på det. Dette er noe jeg selv har gjort, og det er ikke det minste kult. Jeg ville heller ventet til jeg var helt sikker, jeg hadde selv sex i en alder av 14, og det var virkelig ikke kult. Angrer veldig på at jeg ikke ventet et par år.. MINST.. eller til jeg var i et stabilt forhold. Ønsker det ugjort nå, og synes absolutt ikke det var kult. Er snart 19 år nå, og tenker fortsatt at jeg skulle ventet.
Dato:12.03.2014   Tid:12:34   Url:
Annonym: Hei, tusen takk for fin tilbakemelding. Jeg er helt enig med deg! Jeg skjønner at du angrer når du opplevde det slik du gjorde det og ikke egentlig var klar.
Dato:12.03.2014   Tid:12:38   Url:http://girllife.blogg.no/

rosabonde

En ting er sikkert, det er ingenting å haste med! Man bør være klar for det på alle måter, ellers så blir det som den som skrev det over meg her, for om man kanskje i ettertid prøver å glemme, så vil det alltid være et minne!....

Det er bedre å vente på noe som i livet skal være bra, enn å kaste det bort på ingenting.
Dato:12.03.2014   Tid:13:16   Url:

Annonym ^^

Hei^^

Er gutt på 18, blir 19 i år ^^

Eg mista jomfrudommen min til ei eg kjente litt, men no e me ganske gode venna og klare fint å vere med kvardandre :P hadde ingen problem å fulføre vidargåande fremdeles jomfru ^^ godt innlegg ^^
Dato:12.03.2014   Tid:13:21   Url:

En jente

utrolig bra skrevet!
Dato:12.03.2014   Tid:13:42   Url:
En jente: utrolig hyggelig å høre at du synes det :)
Dato:12.03.2014   Tid:13:45   Url:http://girllife.blogg.no/

lISA

Veldig bra innleg. Dette trenger de fleste virkelig. Kan du lage et eget innlegg om Alkohol. Jeg føler at det er så stor press på det. Jeg er 16, og alle har tekt til å starte når det er 16-17. Jeg kommer ikke til å drikke, men føler meg presset.
Dato:12.03.2014   Tid:13:51   Url:

Veldig bra innlegg!
Dato:12.03.2014   Tid:14:03   Url:

Vel....jeg er 17 år gammel og fremdeles ukysset. Tror ikke det er så normalt..:(
Dato:12.03.2014   Tid:14:08   Url:
Bra skrevet!
Dato:12.03.2014   Tid:14:13   Url:http://..

rosabonde

Til deg over her som er 17 og ukysset: Ikke forhast deg, du er fremdeles veldig ung!

Kjærligheten fører i ung alder (senere også) til masse tårer når ikke ting blir som man trodde, så egentlig bedre å ta det med ro! ;-) Dagen kommer, og da blir det første kysset fort til flere! Jeg synes det er flott med unge som er sterke nok til å stå imot alt presset rundt med å skulle gjøre det ene eller det andre samtidig som resten av gjengen. Livet blir bedre om man tar det litt rolig sånn, også den dagen det skjer! (For det skjer!)
Dato:12.03.2014   Tid:14:31   Url:
Kjempe fint skrevet! :) Er helt enig i det du skriver.

Man burde ikke ha sex før man er klar for det. Det skal jo være en fin ting, ikke noe du gjør pga du føler det presset til det. Så syns du kommer frem veldig bra med dette innlegget! :) Stå på!
Dato:12.03.2014   Tid:14:32   Url:http://frktcat.blogg.noc

emilieaqa

ja
Dato:12.03.2014   Tid:14:37   Url:

Meg

Bra skrevet!! Mistet den selv til en sommerflørt i en alder av 15 og nå er jeg 18. Alkohol var innblandet og er det noe jeg virkelig ønsker så er det at det aldri hadde skjedd. Det var ikke noe spesielt ved det heller. Mitt første kyss gikk også til han, og viss noen lager en tidsmasking skal jeg dra tilbake før det skjedde og gir meg selv en sjennepreken og en ørefik fordi jeg nå har innsett hvor dum jeg var som kastet det bort til en fremmed gutt jeg aldri kom til å se igjen, men gjort er gjort.
Dato:12.03.2014   Tid:14:42   Url:
Er ikke rart mange tenker at man er den eneste som ikke har hatt sex. Det er maange som lyver på seg at de har hatt sex for å virke kule.. Hvorfor de tror de er kule av den grunn aner jeg ikke. Men må innrømme det at jeg sa jeg hadde hatt sex også, bare for å slippe mas fra folk, da var liksom alt greit-for jomfru det kunne man jo ikke være.. Jeg hadde sex da jeg var 17, 5 ca-noe jeg ikke angrer på. Er forlovet og samboer med samme person i dag ca 7 år etter. Det er ikke noe å tenke på, det skjer når det skjer-ingen hast! Ville ikke gjort noe annerledes om jeg kunne gått tilbake i tid heller.
Dato:12.03.2014   Tid:14:56   Url:http://slankerelivemedgastricsleeve.blogg.no

Marianne vestås

Hei... Jeg hadde sex første gang da jeg var 12 år gammel, dette var nok litt for tidlig.

Men seriøst? Å ikke hatt sex når du er 16 er vel litt rart! Jeg sitter hjemme å flirer litt for meg selv nå haha tullinger ass!!
Dato:12.03.2014   Tid:15:14   Url:
utrolig godt skrevet og viktig budskap du kommer med. Det er da grenser for hva ungdommen i dag skal presse seg og presses til!
Dato:12.03.2014   Tid:15:59   Url:http://paarettvei.blogg.no
Veldig bra skrevet!
Dato:12.03.2014   Tid:16:03   Url:http://hannerapstad.blogg.no
rosabonde: Bra sagt! :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:16   Url:http://girllife.blogg.no/
Annonym ^^: Hei du gutt :) Så bra at dere fortsatt klarer å ha et godt vennskaps forhold. Tusen takk!
Dato:12.03.2014   Tid:16:17   Url:http://girllife.blogg.no/
lISA: Hei. Ja, jeg kan lage et innlegg om det også :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:21   Url:http://girllife.blogg.no/
Anonym: Tusen tusen takk! :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:21   Url:http://girllife.blogg.no/
Anonym: takk! :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:22   Url:http://girllife.blogg.no/
Anonym: Du er ikke unormal :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:22   Url:http://girllife.blogg.no/
Torill Celine: Tusen takk :) Helt enig med deg også, press er noe dritt!
Dato:12.03.2014   Tid:16:24   Url:http://girllife.blogg.no/
Marianne vestås: Tja, 12 er ganske tidlig, jeg håper du hadde en fin opplevelse og ikke angrer på noe. :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:28   Url:http://girllife.blogg.no/
Godt skrevet! Men synd at det er slik ja.. Er ikke lurt å forhaste seg nei, har selv ei venninne som snart er 21 og fortsatt jomfru... Er man ikke klar, så er man ikke klar!
Dato:12.03.2014   Tid:16:30   Url:http://izziebelle.blogg.no/
paarettvei: Mange mange takk. Ja, ikkesant :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:30   Url:http://girllife.blogg.no/
Hanne: Veldig hyggelig å høre at du synes det var bra skrevet, det setter jeg utrolig stor pris på :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:31   Url:http://girllife.blogg.no/
Vil du bli ukens blogg? :)

http://martineullebo.blogg.no/1394638355_jeg_vil_lese_din_blog.html

Veldig bra skrevet!!
Dato:12.03.2014   Tid:16:48   Url:http://martineullebo.blogg.no
martineullebo: ja :)
Tusen takk!
Dato:12.03.2014   Tid:16:56   Url:http://girllife.blogg.no/
Som ei skriver så lønner det seg ikke å ha sex som ungdom. Du risikerer å streve med sex livet i senere alder fordi du og dine første partnere rett og slett ikke var modne nok. U-egoistiske nok. Men dette var et viktig innlegg. Jeg måtte sette meg ned å spørre mine egne tenåringer om det er viktig på deres skole å ha sex før videregående. Vel, alle snakker visst om sex men de trodde ikke det var viktig. De selv ville vente mye lenger. Så takk for en fin samtale jeg fikk med mine egne :)
Dato:12.03.2014   Tid:16:59   Url:http://fjasasverden.blogg.no

Krissa

Bra innlegg. Det å ha sex før man går ut av ungdomsskolen mener jeg bare er tull. Man gjør det når men er klar for det. G om det er så viktig å ha sex før du går ut av ungdomsskolen ( før fyllte16 år) er det jo ikke galt med en hvit løgn;)
Dato:12.03.2014   Tid:17:02   Url:

Shh.

Gikk/går du på KG? Må være utrolig vanskelig å være gravid da.. De er jo så dømmende. Jeg ble mobbet på KG i 3 år.. Masse lykke til med babyen. Det klarer du nok helt fint!:)
Dato:12.03.2014   Tid:17:26   Url:
Helt enig! Synes det er så unødvendig mye press på absolutt ALT for tiden! Sex, venner, skole, utseende, vekt, trening, hva og når du spiser osv, hvem du er med osv. Det er til å bli gal av rett og slett
Dato:12.03.2014   Tid:17:27   Url:http://cecilierf.blogg.no
Uff.. Synes det er trist at unge er så opptatt av at de ikke skal være den "siste" som har hatt sex.. Dessuten lyver de fleste om når og hvor mange de uansett har gjort det med, hehe. Men synd det har blitt sånn.. At det på en måte har blitt en konkurranse ut av noe som egentlig burde være intimt og ikke noe alle andre skal vite om.
Dato:12.03.2014   Tid:18:20   Url:http://www.charlottetv.blogg.no

anonym

Flott skrevet! jeg mistet jomfrudommen min i 9. klasse, men ikke fordi det var kult å gjøre det.. De jeg var med snakket om det hele tiden, og jeg følte at jeg ikke var en del av gjengen da jeg ikke kunne relatere meg til det.. Det endte med at jeg gjorde det for å ikke være en outsider.. I dag angrer jeg utrolig, og skulle heller ønske jeg mistet den senere, da jeg traff en gutt som virkelig var verdt det.. Men sånt skjer og det er noe man må leve med. Jeg forsøker bare å fortrenge minnet av det, fordi jeg synes det er helt forferdelig å tenke at jeg mistet noe så viktig bare for å ikke føle meg utstøtt.. Tips til andre: Har ikke du gjort noe men det er det vennene dine snakker om, be dem om å snakke om noe annet! Vent til du finner en som er verdt det som du VET er glad i deg !!(jeg mener det. Ikke den typen som er litt eldre enn deg eller som du ikke 100% vet om han er sammen med deg bare for å være sammen med deg.. Du kan aldri være for sikker. vær. sikker.)
Dato:12.03.2014   Tid:18:47   Url:
Er enda jomfru og vet om noen i klassen som ikke er det. Syntes det er utrolig bra det du skriver! Endelig noen som tør og fortelle det! Som det er! Bra innlegg!
Dato:12.03.2014   Tid:19:47   Url:http://idasofiee.blogg.no
Veldig bra skrevet.

Jeg hadde selv sex bare en måned før jeg var 16, men det var jo fordi jeg følte det var rett for meg. Ikke for at andre mente jeg skulle gjøre det. Jeg sa ikke det til mange etter første gangen utenom bestevenninda mi, og jeg er jo fremdeles sammen med han jeg gjorde det med første gang, så vi hadde jo gjort det til slutt uansett.

Men man må nesten vite om det er rett å gjøre det der å da, ikke bare for å få det unnagjort, jeg mener at sex er noe man skal gjøre sammen med en man elsker, en man stoler på.

Jeg har veldig mange ex-er som var sammen med meg bare fordi det ville ha sex, men jeg sa nei fordi jeg ikke var klar. det er sånn man burde tenke.

Og selv om jeg begyndt å røyke i tidlig alder var det heller ingen som presset meg der heller, det var mitt eget feilgrep.

Gjør det man selv vil, ikke la andre ta valgene for deg.

og gjør dine egne feil, ikke andres. Det er ditt liv.

Det er mine råd til denne jenta som ville du skulle skrive om dette. :)

Også litt av mine erfaringer, men supert flott innlegg. Veldig Inspirerende.
Dato:12.03.2014   Tid:19:47   Url:http://www.freak0ut.blogg.no

17 år!

Jeg ble nettopp 17 år, og har aldri kysset en gutt en gang! Jeg er ikke så veldig intersessert i det akkurat nå, men av en eller aen grunn føles det litt flaut. Nesten alle vennene mine har kjærester, så av og til føler jeg meg ikke god nok.
Dato:12.03.2014   Tid:20:05   Url:
Godt og viktig innlegg! Jeg hadde ikke sex før på bryllupsnatta (ja, "serr") i en alder av 21. Jeg er veldig, veldig fornøyd med det valget. Kan jo ikke si at det var lett å vente når man visste at det skulle bli oss to. Jeg slipper å tenke på tidligere seksuelle erfaringer for min del eller for hans, og forpliktelsen i det å være sammen resten av livet gjorde det å ha sex for første gang til en utrolig stor opplevelse. For ikke å snakke om at det var så trygt!
Dato:12.03.2014   Tid:20:12   Url:http://frumaria.blogg.no
bra skrevet
Dato:12.03.2014   Tid:21:04   Url:http://www.jannilanni.blogg.no

The right

Den beste bloggen har sett ! bra skrevt :)
Dato:12.03.2014   Tid:21:23   Url:
The right: kjempe koselig å høre :) !
Dato:12.03.2014   Tid:21:24   Url:http://girllife.blogg.no/

NN

Jeg kan forstå hva du mener, men du har feil informasjon, den seksuelle lavalder er at personer under 16 ikke kan ha sexuelle hendelser med personer over 16. Dessuten med spørsmålet om å angre på noe du har gjort/ikke gjort; ville jeg ha angret mer på at jeg ikke tok sjansen, du har et liv, ta sjansene som kommer og så får du heller angre siden. Peace✌️
Dato:12.03.2014   Tid:21:47   Url:

sykt bra innlegg, beste bloggen jeg har sett
Dato:12.03.2014   Tid:21:49   Url:

Anonym

Jeg har vært heldig og hatt et veldig godt miljø. Fikk mitt første kyss da jeg var 16 1/2, og er fortsatt sammen med han :) det tok meg nesten 1,5 år etter vi ble sammen før jeg var klar for samleie, selv om vi gjorde andre ting. Det var ikke at jeg ikke følte meg utrygg eller ikkje likte utseende mitt eller noe sånn, men jeg ville være sikker på at det var rett og at ingenting negativt ville skje med det første :) nå har vi nettopp hatt 2-års jubileum, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med hvordan ting utviklet seg :) det er så utrolig viktig å ikkje hoppe i noe selv om man elsker noen når man et så unge. Vi blir 19 i år begge to. Liker veldig godt meldingen din i dette innlegget, vel skrevet!! :)
Dato:12.03.2014   Tid:22:04   Url:

Kvalen98

Er selv jomfru òg ukysset, og har aldri hatt et forhold

Spør meg selv hver gang hva som er galt med meg?

Jeg har blitt stengt ute i flere år, prøvd å rette på feila, mene så kom ungdomskolen; droppet dem meg helt ut av jentegjengen på 5 stk. som har vert sammen i 10-11 år..

Spør forsatt at hva er galt med meg? Mene noen dager/uker har jeg sett det for meg at dei og alle andre på skolen misliker meg, til òg med lærerene. Enten er dei misunnelige på meg og respekterer meg null komma niks. Siden jeg har sykdommen borrelia, og noen 2/3 folk veit hva som plager meg, kan òg sakt det videre for min mening om dem er at dei har sett ut rykte og fått folk til å respektere og si 'Hei' til meg.. Jeg aner ikke hvor det kommer fra, men situasjonen er både positiv og negativ..

Droppet ut av skolen for å komme meg i form og gjør det jeg klare for å komme inn og fullføre vidergående skole.. Har en plan for fremtida, såe hviss formen min kommer til seg og jeg kommer inn på søknadene mine, kan jeg stå det og lever livet mitt.. Kunne ikke klart meg viss legene ikke viste hva som har hent med meg da jeg var mindre og fikk orgasmen i kroppen òg kanskje litt forsent å starte behandling :/

Historien du nettopp fortalte; må man nødt til å leve livet sitt òg gjør hva man forteke et forhold til😊 stå på 😏
Dato:12.03.2014   Tid:22:15   Url:

Ukjent

Fantastisk inlegg. Helt enig
Dato:12.03.2014   Tid:22:27   Url:

Bra skrevet! Jeg selv hadde sex da jeg var 16... Jeg angrer på det sååååå mye:( er snart 19 år, men jeg tenker forsatt på den dagen og angrer på
Dato:12.03.2014   Tid:22:45   Url:

Spør du meg syns jeg at om du er jomfru i hvilken som helst alder eller om du ikke vil drikke er noe man må stå opp for selv. Er ingen andre enn du selv som skal gjøre det valget. Så syns det er veldig dumt at det er så mye press som det er nå, men er jo bare opp til en selv :)
Dato:12.03.2014   Tid:22:46   Url:

Anonym

Dette innlegget vekker mange følelser inni meg. Irritasjon men også forståelse. Jeg irriterer meg fordi jeg kjenner meg igjen i mange av situasjonene du beskriver. Jeg er 15. Har hatt sex. Har vært på fest og drukket alkohol.

Samtidig er jeg veldig ordentlig av meg (selv om det kanskje ikke virket helt sånn på det jeg skrev :P )

Hadde sex da jeg akkurat hadde fylt 15, med kjæresten som jeg hadde vært sammen med i over et år da. Vi er fortsatt forelsket. Har drukket, men passer alltid på. Både meg selv og andre. Føler ikke drikkepress, og presser heller ingen med vilje til å drikke (men de kan jo føle seg presset).

Uansett lar jeg ikke denne delen av meg dominere meg. Jeg gjør det bra på skolen. En av de beste i klassen, med 5 i snitt. Tar skole veldig seriøst, og har store forventninger til meg selv. Derfor forstår jeg også alt du skriver. Jeg har 100% respekt for de som velger å ha sex tidlig, og 100% respekt for de som velger å vente. Det er ikke noe jeg har noe med, uansett. :-)

Så det finnes faktisk mellommennesker der ute. Noen som ser og verdsetter de viktige tingene i livet, men som samtidig gjør litt dumme ting i blant. For meg handler ungdomstiden om å prøve ut, feile, og lære, og kvitte meg med barnslighet og dumskap før jeg går inn i voksenlivet.
Dato:12.03.2014   Tid:23:00   Url:

En Helt Alminnelig Fyr

Skal ikke hate eller noe, men er det helt sriøst, helt faktisk folk som kjenner slikt sosialt press? 16 år, aldri drukket alkohol og aldri hatt sex, kunne ikke brydd meg mindre- det kommer når jeg finner ei å leve med.
Dato:12.03.2014   Tid:23:10   Url:

Silje

Jeg venta til jeg var fylt 16 fordi jeg mente og mener at den seksuelle lavalder er der av en grunn. Nøyaktig ei uke etter 16-årsdagen min mista jeg jomfrudommen haha. Lillesøsteren min fylte 16 selv i januar og er jomfru. Dette er fordi jeg har videreført mine "verdier" på henne og fordi hun selv sier at hun vil vente til hun har en moden kjæreste som hun føler seg trygg på. Slikt synes jeg det står respekt av! Jeg er selv snart 20 og vet om flere godt yngre jenter som har hatt sex med fler enn meg (og jeg har hatt en del). Til og med jenter nedi 15-årsalderen. Samfunnet har blitt så sykt.
Dato:12.03.2014   Tid:23:28   Url:

..

Hadde selv sex når jeg var 15. Dette var 3-4 mnd inn i mitt første forhold, og jeg trodde at nå hadde jeg ventet så lenge at dette kunne jeg aldri angre på. Det skulle vise seg å vere feil, men det er nok pga måten jeg ble behandlet på i ettertid. Jeg rotet meg borti å sende nakenbilder til gutten jeg hadde et avstandsforhold med. Etterhvert brukte han disse bildene imot meg og jeg endte opp med å ikke komme meg bort fra fyren, det er først da jeg ble kvitt han og kom over han at jeg angret på at jeg ga jomfrudommen min til han. Derimot angrer jeg ikke så mye på de to one-night-stand'ene jeg hadde et halvt år etter det ble søutt, med to forskjellige typer, ikke store tidsforskjellen mellom de heller. Det er rart hvordan jeg angrer alle gangene jeg hadde sex med han jeg hadde et seriøst forhold med men ikke på at jeg hadde casual sex med 2 gutter etterpå. Men det er vell kanskje der det spiller inn om man "er klar for det" for det var jeg ikke første gang jeg hadde sex. Derimot kunne jeg ikke vente med å ha sex med noen andre bare for å kunne endre på hvem som sist "markerte meg" haha.
Dato:12.03.2014   Tid:23:31   Url:

Jeg var selv jomfru til 14dagers tid før jeg ble 20år. Hadde gjort noe diverse før. Har også en vennine som er over 20år som fortsatt er jomfru. Hun har gjort mere forskjell men jomfru. Jeg skammer meg ikke for det. Hold på deres jenter. Og vær trygge på det dere gjør. Så dere slipper å angre :)
Dato:12.03.2014   Tid:23:39   Url:

Anonym

Er femten selv, blir seksten i år, og fortsatt jomfru. Har (utrolig nok) en kjæreste, men jeg har aldri vært en person som har brydd meg om noe som har med romanse å gjøre. Derfor virker det litt rart å lese om at noen føler at de må si at de har hatt sex (ærlig eller ikke), det kommer jo sikkert til å skje en eller annen gang uansett, med mindre man står veldig fast ved at man vil dø som jomfru. Har ikke folk viktigere ting å tenke på i en alder av 15/16? Er det ikke da man liksom skal begynne på videregående og sørge for å ha gode nok karakterer til å få det man vil her i livet? Da er det det man skal tenke på, ikke å miste jomfrudommen sin så fort som mulig, eller få med seg så mange fyllefester som overhode mulig.

Alt i alt et veldig bra innlegg, folk må lære å se forskjell på hva som haster og ikke haster når man er i ungdomsskolealder. Sex og alkohol er ikke blant de tingene som haster...
Dato:12.03.2014   Tid:23:53   Url:

Mimmi

Jeg var nettopp fylt 14 første gangen og kjæresten min var noen uker før hav fylte 14. Jeg angrer ikke på at jeg gjorde det med han, men jeg angrer på at jeg ikke ventet en liten stund til før jeg hadde meg med han. Vi var sammen i 1,5 år og vi holder fortsatt på. Det tokk over et halvt år før vi fortalte noen at vi hadde gjort det.
Dato:12.03.2014   Tid:23:55   Url:

En slik

Hei. Jeg skjønner at dette er noe å reflektere over, for det er jo slik det er i dag. Men en annen ting å reflektere over; er det virkelig så ille? Eller høres det værre ut enn det er?

Jeg røkte for første gang da jeg gikk i 6. Klasse. Flere ganger i 7. Klasse kom jeg fyllesyk på skolen. Jeg mistet jomfudommen før jeg var ferdig med 8. Klasse. Før jeg begynte i 9. Hadde jeg allerede testet jentesex. Da jeg konfirmerte meg satt min daværende 21 år gamle alkoholiker-kjæreste ved siden av min far. Rett etterpå tok jeg min første abort. Som 16åring flyttet jeg inn med min nye store kjærlighet, som er 6 år eldre enn meg og uten utdanning. Jeg har heller aldri fulltført noen utdanning. Er jeg derfor en dårlig person, som jeg får inntrykk av, av å lese teksten din? Faktum er at jeg kjenner ingen som er så rolig å sindig som meg selv. Folk på min egen alder er nå på det stadiet jeg var på da. De drikker hver helg og prøver dop uten å mukke. De spytter ut babyer i hytt og gevær og lever på nav og kreditt for å få økonomien til å gå rundt. Selv er jeg nå 21 år og jobber 80% stillig i coop. Jeg har ingen psykiske eller økonomiske problemer. Jeg sliter ikke, overhode, verken med mitt eget eller andres bilde av meg. Jeg bor enda sammen med min kjære, og trives bedre hjemme med en god film på tv og gode venner rundt meg på en lørdag enn på byen sammen med de fleste av mine gjevnaldrede. Mine høydepunkter i hverdagen er det familie og venner som står for. Jeg er lykkelig. Tilfreds. Kanskje det ligger noe i det? Kanskje man bør rase fra seg i ung alder? Det funket for meg.
Dato:12.03.2014   Tid:23:59   Url:

Henrikke

Hei :) bra skrevet! Jeg er 16 år gammel jente. Jeg er fortsatt jomfru. Jeg føler meg klar for å ha sex, og har ikkje noe imot folk som gjør det osv. Men det er bare det at jeg vil miste jomfrudommen min til en jeg er glad i, altså kjæresten min. Problemet da er da at jeg ikke har enn kjæreste, og vet ikke om jeg kommer til å få det i nærmeste fremtid. Jeg vil egentli bare miste jomfrudommen min, slik at jeg kan bli litt mer "fri" på en måte, men jeg føler jeg vil vente til jeg finner en jeg er glad i. Jeg vet at jeg har hatt mange sjanser til og miste den (mest på fester), men jeg føler meg ikke klar til og bare ha det, tenk om jeg ikke er flink? tenk om jeg dommer meg ut? jeg bor i en såppass liten plass at jeg vet de fleste kommer til og få vite hvem jeg har hatt meg med tilslutt. Men det jeg egentli "sliter" med, er at jeg er klar til og ha sex, har bare ingen og ha det med!
Dato:13.03.2014   Tid:00:43   Url:

Jente98

Jeg er snart 16. Ukysset, aldri hatt kjæreste. Ikke en gang "tullekjæreste" på barneskole/-hage. Føler at jeg er den eneste i verden.. Har jo vært stupforelsket, og det virket som at han jeg likte også likte meg, men det ble likevel ikke noe mer.

Går noen ganger og tenker at, "herregud, jeg kommer aldri til å få meg kjæreste jeg.. Hva gjør jeg galt?", men på en måte er jeg litt redd for det også.

Siden jeg nå er såpass "gammel", og aldri har vært i et forhold eller blitt kysset, vil jeg liksom at min første også skal bli den eneste.. Vil at det virkelig skal være den rette liksom, altså min fremtidige ektemann!

Høres jeg veldig teit ut? Hvis jeg fortsetter å tenke sånn, kommer jeg noen gang til å få en kjæreste?
Dato:13.03.2014   Tid:00:47   Url:

erik

Jeg kan motbevise alt du sier, argumentene dine er dårlige. Kontakt meg på 416 39 311, biter ikke, liker bare å drøfte. Første gang jeg er innom din blogg, så gratulerer når ungen kommer.

Mvh Erik
Dato:13.03.2014   Tid:02:40   Url:

Annonym

Jeg er ei jente på 16 år ( snart 17 år ) og jeg er jomfru ..

Utrolig bra innlegg ! :)
Dato:13.03.2014   Tid:08:23   Url:

Det er helt greit å vente.. her er jeg 16-17år og jeg lever fortsatt som jomfu. Veldig stolt over meg selv :)
Dato:13.03.2014   Tid:08:43   Url:

Ukjent ~

Et riktig godt innlegg med et aktuelt tema! Selv er jeg akkurat fylt 17, og jeg merker meg presset rundt om i ungdomsmiljøet. Den ene og den andre skryter, andre blir forbauset da de hører at du ikke har hatt sex før, eller at du aldri har kysset noen. Selv er jeg ukysset, men jeg har så aldeles ikke dårlig tid! ^-^
Dato:13.03.2014   Tid:09:10   Url:

Marie

"Your naked body should belong to only those who fall in love with your naked soul" (Charlie Chaplin til datteren sin), er noe jeg lever etter. Er snart 23 år og fortsatt jomfru! Heller det enn å ha gjort det på ungdomsskolen for å få det overstått, og virke "kul". Heldigvis var det ikke sånt press da jeg gikk der for 7 år siden. Jeg hadde en kjæreste da jeg var 17-18 år som hadde lyst, men jeg følte meg ikke klar da. Jeg kunne jo ha gjort som mange på min alder gjør; Gå på et utested, finne en gutt og fått det overstått, men hva er vitsen? Nei, første gang skal skje med en gutt som kjenner meg på godt og vondt og som godtar situasjonen. Jeg tror at når den tid kommer, så bryr han seg vel ikke om jeg er jomfru (da kan han vel bare lære meg opp, heheh), og hvis han ikke liker det, får han seg ikke noe heller ;)

Det eneste problemet jeg har hatt, er at ei venninne synes det var så teit at hun begynte å kommentere det foran alle (noe som reflekterte til sin egen usikkerhet) og det endte med at jeg forklarte henne mitt synspunkt, og hun skjønte det veldig godt.

Så det er ingen skam i å være jomfru når man er 16/17/18 år, det er det nok mange som er! Jeg er så glad jeg er 23 år og jomfru enn å være 15 og angre! :)
Dato:13.03.2014   Tid:09:17   Url:

Annonym

Utrolig bra skrevet! Jeg håper unge jenter tar til seg dette. Selv mistet jeg jomfrudommen min 3mnd før jeg ble 17, men imot min vilje dessverre. Hadde det ikke vært for hans egoisme hadde jeg kanskje vært jomfru ennå, og i morgen er det 2mnd til jeg blir 20 :) Jeg er ikke så gammel ennå, men jeg råder alle til å ta ting etter sitt eget tempo ikke la andre bestemme over deg!
Dato:13.03.2014   Tid:10:37   Url:

annonym

virkelig bra innlegg. Jeg liker måten du framstiller det på, desverre er det slik dagens samfunn er nå. Alt er et press både når det gjelder sex og rusmidler. Jeg hadde sex dagen jeg fyllte 16 år med kjæresten og jeg angrer ikke, fordi jeg kjente jeg var klar for det. Men det er mange som ikke er klare og desverre gjør det likevel ,og angrer. Hadde likt å fått et innlegg om alkohol og sånn diverse rusmidler. klem meg ^^
Dato:13.03.2014   Tid:11:21   Url:

Bra skrevet! Føler meg en smule bedre nå, siden jeg er 19 år og jomfru.. Er veldig flau over det, siden jeg føler jeg er for gammel nå, men føler meg litt bedre nå!!
Dato:13.03.2014   Tid:11:47   Url:

Anonym

Hei! Flott innlegg, og det er sant som du sier at man bør vente til man er klar! Jeg er selv 17 år og har kjæreste, men er enda jomfru :-) noe som jeg er godt fornøyd med!

Husk å ikke ta forhastede beslutninger ang slike ting. Sex er en stor ting, men vent til du finner den rette og føler deg klar for det!
Dato:13.03.2014   Tid:11:49   Url:

ingrid

jeg er 18 år og jomfru! :-) Jeg bryr meg egentlig fint lite om det.
Dato:13.03.2014   Tid:12:11   Url:

Emma

Så enig i det du skriver å kjenner meg så igjen!! På min skole gir det status å røyke, snuse å drikke seg full, og jeg føler meg ofte annerledes å "ikke god nok" fordi jeg er snill pike å aldri har prøvd noen av delene (er snart 17) har alltid vært i det rette miljøet med det gode og snille vennene, og selv om jeg noen ganger er usikker og lar tvilen gå til hodet på meg, vet jeg inderst inne at jeg er HELDIG for å ha venner jeg kan stole på og som påvirker meg til gode valg, istedet for å stjele å ta dop :-)
Dato:13.03.2014   Tid:12:21   Url:

Til deg over her, jeg er også snart 17 og ukysset, har flere venner som også er det. Det er normalt, men folk snakker ikke høyt om det, så du får inntrykk av at det ikke er normalt
Dato:13.03.2014   Tid:12:37   Url:

Kjente veldig på dette selv når jeg var i den alderen. Fikk ikke mitt første kyss før jeg var 17 og mistet jomfen når jeg var 18. Var vel litt "nerd" og var sikker på at ingen mann noen gang vil ha meg. I dag er jeg 21 og har vært i forhold med en fantastisl mann i noen år. Er sikkert mange som føler at de aldri kommer til å få kjæreste fordi man er 16 år of jomfru, men tro meg, det er håp for alle ;)
Dato:13.03.2014   Tid:13:14   Url:

Prøvd det...

Jeg gjorde det meste før jeg fylte 16. Drakk og røyka.

Ikke hadde sex, for det var en grense...

Men, det med at jeg drakk og røyka er noe jeg angrer for den dag idag. Man sitter ikke igjen med noe! Forstod ikke hva det innebar, bare at det gikk rykter om at jeg drakk og røyka. Og det synes jeg var kult. ( den gangen)

Trist at "status" i klasserommet starter i 4 klasse... Hallo, vi er barn. Vi skal ikke drive med sånne ting. Og jeg har jobbet på skole, og det skjer i 1.klasse. Det er om å ikke vise respekt for lærer og medelever og finne på alt mulig rart. (Stikke av fra skolen, ødelegge ting, tisse i søppelkasser)

Frykter hvordan verden er når min sønn begynner på skolen....

Bra innlegg! 😀
Dato:13.03.2014   Tid:13:44   Url:
Jeg digger deg! Samme synspunkt! Jeg er snart 17, og jomfru, noe jeg ikke skammer meg over eller er stolt av, fordi det er helt normalt! De som slenger dritt veit nok ikke helt hva de snakker om eller kjenner det kanskje selv at de angrer, det kan ikke jeg vite. Å når den rette kommer, tror jeg nok han vill være veldig glad for å ha ei som er bare sin, og deler dette med bare ham. (ingenting mot de som har sex med flere, men det er bare hva jeg tror.) Jeg var sammen med en gutt som er 4år eldre enn meg i nesten et år, og kan ikke for skrytt nok av hvor respektfull og fortståelses full han var mot meg! Så jenter, dere trenge rikke legge dere på rygg, for å få dere kjærester osv. Og ja, de kommer og går, så vær forsitige med hvem dere deler dere med, husk det at det å ha sex med noen, er å dele noe av det kjæreste du eier med en annen DEG SELV. Når du er klar, er det bare du som veit.

-Mailim
Dato:13.03.2014   Tid:14:11   Url:http://www.mpml.blogg.no

Anonym

Så utrolig flink og fornuftig du er som har skrevet dette innlegget, også i den alderen.

Personlig er jeg 20 år nå og husker presset på ungdomskole og videregående utrolig godt, og det blir sikkert ikke bedre med årene heller uansett hvor mye man skulle villet det. Jeg må innrømme at jeg begynte å drikke i tidlig alder Pga jeg og en veninne utforsket, og det er greit! Så lenge man vet hva man begir seg ut på. Alltid siden den tid har jeg aldri drukket for å bli full men hatt mine grenser i tankene hele tiden og heller nytt alkoholen. Med sex også, det er virkelig ikke noen grunn til å forhaste seg, jeg var en av de som følte presset og slengte en hvit løgn her og nå. Men jeg kan ærlig si at når jeg først hadde sex (og jeg ventet til jeg ble 18) var det egentlig ikke noe veldig spesielt (hvis selfølgelig ikke det er med en man elsker) og det hadde virkelig ikke gjordt noe å ventet litt lengre . Jenter pleier som regel heller ikke å begynne å nyte sex før i 20 årene, selvom gutter kan kjøre på fra de er 12-13 sikkert. Så alt i alt da! Den som venter, venter ikke forgjeves;)
Dato:13.03.2014   Tid:14:45   Url:
utrolig bra skrevet! bra poeng du får frem her:)
Dato:13.03.2014   Tid:15:27   Url:http://ineelisek.blogg.no

Kjempe bra skrevet! :)
Dato:13.03.2014   Tid:15:56   Url:

jente snart 16

utrolig bra skrevet!
Dato:13.03.2014   Tid:16:22   Url:

Jente 17 år

kjempe bra innlegg!

Jeg er 17 år og er fremdeles en av dem om ikke har vært i noe serriøst forhold og har heller ikke klina. og er fremdeles jomfru! rundt meg har jeg venner som missta jomfrudommen i 9.klasse. jeg synes ikke det var naturlig. det som sto i hode på meg var skole, og kunne gjøre hva jeg ville før jeg skulle stifte familie. For ulykker skjer selv med besyttelse. jeg synes det er utrolig skremmende at det blir satt så mye press på dette temaet, blandt oss ungdommer i dag.
Dato:13.03.2014   Tid:16:23   Url:

Er helt enig med deg!
Dato:13.03.2014   Tid:16:28   Url:

14 åring jente Malin

Jeg er en 14 år gammel jente, som tittet innom blogggen din. Jeg har aldri hatt Sex, jeg har aldri røykt, brukt narkotika, snust osv. Men jeg er med folk som godtar meg som jeg er. Og bryr seg ikke om annet enn Personeligheten min, noe som jeg elsker med dem.. Jeg kjenner meg igjen der, for akkurat det der var problemet på barneskolen. Hele klassen røykte i 5 klasse, utenom meg. Så ja.. Kjempebra skrevet.
Dato:13.03.2014   Tid:16:46   Url:

S

Jeg var den siste i vennegjengen min som mistet jomfrudommen, og jeg husker jeg kjente en del på presset etterhvert når alle andre pratet om sex på fester osv. Etterhvert tenkte jeg at jeg bare ville få det overstått, men jeg kunne nok aldri faktisk hatt tilfeldig sex med noen. Jeg mistet jomfrudommen min da jeg var 18 år til min daværende kjæreste som jeg hadde vært med i 2 måneder. Jeg var nok litt desperat etter å få det overstått, og jeg skulle ønske jeg hadde ventet enda lenger.

Synes det er trist at unge jenter føler at de må ha sex. Det er jo SÅ mye gøyere å la guttene kjempe litt og vise at de faktisk liker deg enn å bare kaste seg over den første og "beste" som kommer. Å ha sex er jo tross alt det lengste du kan gå med et annet menneske, og det mest intime du kan gjøre. Det burde alltid være med en person du er glad i :-)
Dato:13.03.2014   Tid:16:58   Url:

Siri Lindberg

Dette e bullshit. Oppfordrer du barn til også ha sex? Din sjuke jævel! Brenn!
Dato:13.03.2014   Tid:17:07   Url:

Julie

Jeg er 17 og er jomfru, men ikke ukysset, tvert imot. Man kan kalle det en erfaren jomfru, ettersom jeg har gjort andre ting. Jeg fester mye, og har hatt mange sjanser til å ha meg. Har også vært i to langvarige, seriøse forhold, men uten sex. Dette fordi jeg ikke føler meg trygg. Tror ikke det er gutten jeg er usikker på, men mer meg selv. Problemet mitt er at jeg rett og slett ikke har mot nok til å gjøre det, fordi venninnene mine sier det gjør vondt (de fem første gangene), noe som gjør at jeg bare dropper det. Noen tips?
Dato:13.03.2014   Tid:17:08   Url:
Siri Lindberg: Tror du missforstår. Jeg oppfordrer ikke barn til å ha sex, tvert imot så synes jeg de bør vente.
Dato:13.03.2014   Tid:17:09   Url:http://girllife.blogg.no/

Navn

Jeg hadde sex før jeg ble 16, litt fordi jeg følte meg presset til deg og ville helst være en av de som hadde prøvd det, for å virke litt mer erfaren. Etter hvert så skjønner jeg at det ikke er noen som bryr seg i det hele tatt om du har hatt sex eller ikke...
Dato:13.03.2014   Tid:17:26   Url:

en helt tilfeldig person

hei:)

jeg blir snart 16 og jeg er jomfru, jeg synes ikke at det er noe viktig å ha sex før man starter på vidregående, jeg vill vente til jeg er klar, og jeg fikk mitt første kyss i sommeren til 10. klasse på nøtt eller sannhet. det er ingenting å stresse med, jeg synes at det er viktig å vente til man føler seg klar og til du virkelig har lyst og vet at du ikke kommer til å angre!

utrolig bra skrevet btw! :)
Dato:13.03.2014   Tid:18:14   Url:

Anonym

Jeg er en gutt på 19 år (fyller 20 til sommeren).

Jeg har aldri hatt noen kjæreste, aldri kysset og aldri hatt sex, og jeg tar det med den største ro. Jeg er sikker på at keg er mer enn klar nå og jeg gleder meg til det skjer noe på den fronten, men det får skje når det skjer.
Dato:13.03.2014   Tid:18:30   Url:

Vilde Anonym

Bra skrevet ! Har selv en klasse der det er en del som har drukket og snust (de har prøvd). Har en fantastisk Vennine som har samme mening som om alt det. Er da 13 år og Jomfru og skal være det til jeg finner den rette og er over 17 år . Jeg bryr meg ikke om andre har hatt sex jeg venter. Er ikke ukysset da:) selv om det var i 4 klasse ca^^ Du blir en fantastisk mor <3
Dato:13.03.2014   Tid:18:31   Url:

;))

er det for ungt å bli fingra når man er 13...?
Dato:13.03.2014   Tid:18:57   Url:

Anna

Dette var et utrolig bra innlegg!! Jeg er helt enig med deg! Jeg kom over dette innlegget på facebook, og jeg tror at dette blir en.blogg jeg kommer til å fortsette å lese! Men jeg har et spørsmål, hvor gammel er du?

- Anna
Dato:13.03.2014   Tid:19:05   Url:

ErfarenGutt23

Til alle dere jenter som er redd for ikke å være gode nok i senga og skuffe gutten, så kan jeg forsikre dere om at vi aldri forventer noe av dere. Som ung gutt følte jeg selv på presset om å prestere i senga. Ikke overraskende snakker vi gutter (i likhet med dere jenter) mye om sex og jeg kan love dere at det ikke forventes en eneste ting av dere. Alt dere trenger å gjøre er å ta på han og oppmuntre han med ord eller blikk, så er dere kommet langt på vei allerede. Som i dansen: La gutten ta føringen. Etterhvert som tiden går får dere mer erfaring og dere blir mer trygge på dere selv og deres seksualitet.

2 tips om dere ABSOLUTT vil miste jomfrudommen idag:

-Onaner med fingre, dusjen ect. Da blir dere mer trygge på deres seksualitet og seksuelle følelser, husk at vi ikke er annet enn dyr og vil følge våre instinkter.

-Spør en venn (Som gjerne også er jomfru) om han "hypotetisk" kunne hatt sex med en venn på gøy. Om han sier ja (Noe 99% av alle tenåringsgutter gjør) så er det bare å sette igang.

Spør han gjerne uken etter om han vil gjøre det igjen. Det vil han garantert. Da er dere plutselig blitt FuckFriends og dere kan utforske den seksuelle verden sammen.

PS: ALLE knoter noe jævlig første gangen man har sex, gjør det heller til en morsom hendelse. Le, tøys og ha det gøy!

OG SIST MEN IKKE MISNT:

INSISTER PÅ Å BRUKE KONDOM, INGEN GUTTER VIL, MEN DE VIL HELLER DET, ENN IKKE Å HA SEX.

Lykke til!
Dato:13.03.2014   Tid:19:58   Url:

enig <3
Dato:13.03.2014   Tid:20:28   Url:

Anonym&meg

Hei venninna mi er 13 og mistet jomfrudommen som 12

Nå angrer hun å vil ta selvmord fordi at hun var hans "bruk å kast"

Å nå henger hun med de som drikker seg full vær helg,

Etter den første gangen har hun hadd sex vær helg med kjæresten som er 23

Jeg ønsker å hjelpe henne men vet ikke hvordan?!!😢😢
Dato:13.03.2014   Tid:21:23   Url:
Tusen tusen takk for alle tilbakemeldingene alle sammen! :) <3
Dato:13.03.2014   Tid:21:24   Url:http://girllife.blogg.no/

anonym

Hei

bra innlegg! syns mange unge i dag gjør slike ting skremmende tidlig for å være 'kule'. Vil bare fortelle at jeg var en av de som ventet, uansett om de fleste i min gjeng hadde gjort det. Jeg følte meg ikke uttafor på noen måte, jeg følt meg stolt. Hvorfor? jo, fordi selv om de andre hadde mistet jomfrudommen sin før meg, var det INGEN av dem som faktisk var i et forhold da det skjedde, å det ble ikke noe forhold etter det hadde skjedd heller. Det ble litt akward liksom.. sååå glad for at jeg ikke gjorde det. Å de folka som tror de er superkule bare fordi de har mistet jomfrudommen sin, de angrer nok sikkert selv om de ikke tørr å innrømme det. En jente jeg gikk i klasse med på ungdomsskolen, som var en av de kule folka, innrømte for alle jentene i klassen at hun angret sikklig når vi hadde MOT-samling. Ganske tøft gjort egentlig. Jeg skal love deg at det er veldig mange på 16 år som fortsatt ikke har mistet jomfrudommen sin, det er ikke noe å skamme seg over, man burde være stolt av det! Jeg møtte kjærsten min for nesten to år siden, han var også jomfru. Vi hadde ikke sex med en gang vi møttes, å vi ble ikke kjent med hverandre på fylla. vi var fullstendig edru og bare hang i lag og koset oss i hverandres samvær. vi hadde ikke sex før vi hadde vært sammen i 2-3 måneder. Det var en veldig fin ting å dele den første gangen sammen :) det var ikke flaut, akward å man var ikke redd for å gjøre noe feil osv. Det var bare helt naturlig, å viss han ikke var sikker på om jeg likte det han gjorde, så spurte han meg, det samme gjorde jeg med han. viss vi var usikkre på ting, so bare lo vi det bort sammen. Jeg angrer virklig ikke på at jeg ventet, det er noe jeg synes alle burde gjøre, jeg anbefaler det virkelig. Jeg var 20år når det skjedde, nå har vi snart vært sammen i to år, og jeg gleder meg til mange flere. Kan ikke tenke meg å leve uten han <3
Dato:13.03.2014   Tid:21:27   Url:

Kristian Halvorsen

Bra innlegg.

Angrer på at jeg ikke har grepet sjansen til veldig mye.
Dato:13.03.2014   Tid:21:27   Url:
Anonym&meg: Å uff, så trist å høre :( Det at en jente på 12 er sammen med en gutt på 23, synes jeg er all for stor aldersgorskjell, de er da på to helt forskjellige faser i livet. Hun er så ung og man skal ikke drive på sånt, å drikke seg drita hver helg er ikke sunt, alkohol er GIFT for kroppen. Dersom du vil hjelpe henne, så kan jeg anbefale deg å ta kontakt med noen voksne. Feks. Helsesøster på skolen eller foreldre, ta gjerne med deg venninnen din på møtet/når dere skal snakke med noen.
Dato:13.03.2014   Tid:21:28   Url:http://girllife.blogg.no/

Ingeborg

Jeg har et inntrykk av at det spesielt i det siste har blitt snakket og skrevet mye om det å hatt sex eller ikke. I dag er det meste seksualisert, og det er nok noe vi bare må leve med. Likevel leser jeg stadig kommentarer og hører bemerkninger som går ca: "jeg er stolt over å være jomfru". Til dere sier jeg: ikke vær det. Slutt å vær stolt over at du er jomfru. Slutt å vær stolt over at du HAR hatt sex. Ingen av delene er noe å være stolt over. På akkurat samme måte som du ikke skal være stolt over at du er hetero eller at du er homofil. Det er en privat sak.
Dato:13.03.2014   Tid:21:29   Url:

Camilla

Jeg mistet jomfrudommen min et par uker før jeg fylte 15 år. Jeg hadde vært sammen med gutten i ca 1 mnd - 2,5 år senere og vi er fortsatt sammen! Angrer ikke på at jeg gjorde det i en så tidlig alder, hadde nok vært annerledes om det var med en tilfeldig fyr..... :-)
Dato:13.03.2014   Tid:22:02   Url:
Camilla: Så bra du hadde en fin opplevelse med det og at dere er sammen fortsatt er kjempe koselig! :)
Dato:13.03.2014   Tid:22:05   Url:http://girllife.blogg.no/

Hva er best, å angre på noe du har gjort, eller å angre på noe du ikke har gjort?

Begge deler er like ille. Om man aldri fikk si unnskyld, aldri fikk sjansen til å tilgi og å bli tilgitt, aldri turte å leve ut drømmen, aldri sto for det man mente, aldri sto opp for seg selv, aldri sto opp for den beste vennen, aldri forsvarte når du skulle ha gjort det, aldri fikk sjansen til å vise at du elsket en person, når det var for sent - det er like ille som å angre på noe en har gjort.
Dato:13.03.2014   Tid:22:28   Url:

Jeg er i slutten av 16 års alderen, og jeg er forsatt jomfru. Det er jeg greit stolt over, jeg er ikke redd for å innrømme det.
Dato:13.03.2014   Tid:22:32   Url:
Fantastisk bra skrevet! Er selv nesten 17 og venter fortsatt på den rette (da tenker jeg ikke "den rette" som i den jeg vil gifte meg med eller min sjelevenn eller lignende, men den jeg føler jeg er konfortabel nok med til å faktisk ha sex med). Jeg syns det er kulere å høre om folk som venter fordi de ikke følte seg klar enn folk som ikke følte seg klar i det hele tatt men hadde det fordi "alle andre har jo det". Fikk heller ikke mitt første kyss før for drøyt et år siden, ikke fult det en gang for det var i sommer. Jeg syns ikke det er flaut å si, er stolt av at jeg venter til jeg selv er 100% klar.
Dato:13.03.2014   Tid:22:38   Url:http://vampyrerr.blogg.no
Anonym: Bra sagt! : )
Dato:13.03.2014   Tid:22:38   Url:http://girllife.blogg.no/

jeg mistet jomfrudommen da jeg gikk i først ;D lol
Dato:13.03.2014   Tid:22:46   Url:

Anonym

Veldig bra skrevet. Det er utrolig leit at barn og unge skal ha et slikt press på seg for kun å oppnå status/populæritet. Jeg var den type jenta som var omgjengelig med alle, men jeg lot meg aldri presse. Jeg gjorde ting uavhengig av andre. Noen mente jeg var prippen andre mente jeg var feig. Men til syvende og sist fikk jeg respekt for å ha tatt mine egne valg i min rekkefølge når jeg var klar for det. Og det er noe jeg aldri har angret på. Mitt råd er " gjør du det så nøl ikke, nøler du så gjør det ikke"
Dato:13.03.2014   Tid:23:01   Url:

anonym

Utrolig viktig tema, og fantastisk godt skrevet. Jeg syns det er helt vanvittig hvor stort fokus det er på popularitet, sex og alkohol og/eller andre rusmidler.

Jeg er snart 18 år og har ikke drukket alkohol enda - litt fordi jeg har en avtale, men litt fordi jeg ikke har lyst til å drikke meg drita hver helg. Hvorfor ha det gøy for så å ikke huske hva som egentlig var gøy?

Jeg hadde heller ikke sex før ifjor en gang, sammen med kjæresten min (som jeg forøvrig har vært forelska i i snart 4 år). Vi ventet til JEG var klar for det, og helt fra starten var jeg tydelig på at det var sånn det var.

Jeg er utrolig glad for at jeg har gjort det på denne måten, og heldigvis har jeg venner som respekterer meg uansett.
Dato:13.03.2014   Tid:23:10   Url:

Late bloomer

Jeg liker dette innlegget veldig godt for jeg var en av de nerdene på ungdomsskolen som nesten ikke hadde hørt om alkohol engang og sex var helt ute av min verden selv om jeg hørte mine klassevenninner snakke om kuken til han i C-klassen, og hvor fet festen forrige helg var. Jeg var jomfru og ukysset, noe av det teiteste man kan være på undomsskolen.. Men jeg følte meg sparsom og glamorøs av å være urørt, selv om jeg var den største taperen i klassen så følte jeg meg verdiful!
Dato:14.03.2014   Tid:00:04   Url:

Kine

Systemet idag er fucked up. Oppskrytt.

Jenter på 11 går i klær på størrelse med sokker. Det handler ikke om å kle seg etter været, det handler om å bli godtatt og godkjent. Oppmerksomhetsyke. Søker status og populæritet.

De begynner å drikke alkohol før vi som er født litt tidligere hadde vår egen mobil. 2-åringer til dette eksempelet får Ipad i julegave.

Hvordan kommer resten av samfunnet til å ende?

Det er ikke snakk om å være ute med venner, aktiviteter, eller å sosialisere seg. Alt går over nett og tekstmeldinger.

Neida, de ligger inne å ser på serie. Chatter over skype, facebook og snapchat.

De neste generasjonene vil jeg helst ikke tenke over. Beklagligvis
Dato:14.03.2014   Tid:01:48   Url:

Sara

Så bra skrevet! Kjøre jenter og gutter, vent til dere er klare, det er absolutt ikke kult å ha sex før man er klar for det. Jeg var en av de jentene på ungdomsskolen som var veldig poppulær, men det tror jeg er for at jeg var meg selv og var snill mot alle, men jeg ventet helt til jeg var 17 år med å ha sex, da hadde jeg vært sammens med kjæresten min i hele 2 månder siden han ville vente til jeg var klar. Da går alt så mye mere naturlig. Ikke tenk på press, tenk på dere selv, det er ett valg dere må leve med resten av livet, og stol på meg, det er mange nydelige gutter og jenter ute i verden, på den alderen har livet deres akkurat starta :)
Dato:14.03.2014   Tid:02:11   Url:
Veldig bra skrevet ! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver! Anbefaler alle til å vente til de er klare. Jeg gjorde selv ikke det, den dag i dag angrer jeg veldig. Det er noe jeg må leve med...

Jeg har en konkurranse på bloggen min, der kan du være med i trekningen av gavekort på G-sport p verdi av 1000kr. Alt du trenger å gjøre er å stemme på meg på Facebook. Veldig enkelt og veldig lett. Instruksjonene ligger på bloggen min. Gjør du det hjelper du meg med å oppnå drømmen min. Jeg vil være svært takknemlig !

Ha en fin dag videre !
Dato:14.03.2014   Tid:07:59   Url:http://utveksling2014.blogg.no

Malin - mamma til 3 og lykkelig gift!

Hei:-). Veldig bra innlegg! Jeg hatt selv sex da jeg var 13år ( alt for tidlig ja), og jeg ble gravid i en alder av 16år og fikk mitt første barn i alderen 17,5år.

Misforstå meg rett, jeg angrer ikke på barnet jeg fikk, angrer bare litt på tiden:-/. I dag sitter jeg med 3 barn, et bonus barn og gift.

Jeg selv føler at man blir presset til veldig mye i ung alder nå. Men ikke gjøre det før du selv er klar for det. Og det er nok flere 16-17 åringer som både er ukyssa og jomfru enn man faktisk vet om!:-).
Dato:14.03.2014   Tid:09:49   Url:

Bullshit!

Er flere som kan si seg enige om dette jeg skal skrive nå. Det er ikke kult å være jomfru i en alder av (16/17/18). Det er ikke noe man skal være stolt av, men det samme gjelder om man har hatt sex. Er selv ukysset og uberørt, og føler sykt på presset. Blir irritert av dere som sier at dere er stolte, det er noe samfunnet sier for at vi skal føle oss bedre. Begynte til slutt og innbille meg selv at jeg ville vente på den perfekte: BULLSHIT!

Nå har jeg endelig skjønt at din første gang alltid vil være spesiell for deg, rett og slett fordi det var DIN første gang.

Vi hører alltid folk som sier at de angrer på at de har hatt sex for tidlig, men ingen sier at de angrer for at de har gjort det for sent. Det er fordi det er flaut, snakker av egen erfaring her. Skulle ønske jeg kunne spole tilbake tiden og blitt ferdig med det da jeg var 14! Jeg er nå 17 år og jeg vet om flere som har det på samme måten.

Det er sånn i dag at man må angre hvis man har gjort det tidlig, men kjenner selv folk som har gjort det i en alder av 14. Og jeg kan love deg at de ikke angrer, men derimot flere som er 17(jomfruer) og sliter med det!

Og hva er den driften med at samfunnet har blitt sånn? Det har alltid vært sånn! Folk har alltid hatt sex i fra de var til og med 12! Har dere faen ikke lest historie bøker om folk som har blitt gift i en så ung alder? Tror dere at de ventet til de var klare? Vet at mange av de ikke hadde valg, men er også mange som har gjort det frivillig.

Har dere ikke hørt historiene om unge jenter som ble sendt et år bort til en "tante" lang borte? Hva tror dere skjedde der? De kittet seg med ungen vel!
Dato:14.03.2014   Tid:11:01   Url:

Anonym

21 and still a virgin! Mister en jomfrudommen sin for status kan hun like godt ligge med 70 stk på en uke.. Skitten tankegang. Det er faktisk noe man skal leve med og helst ikke angre på senere
Dato:14.03.2014   Tid:11:15   Url:

Syns dette innlegget var utrolig inspirerende å lese! Jeg er selv 16, og hadde min "første gang" da jeg akkurat hadde fylt 15.. ikke planlagt, og ikke i edru tilstand. Det er noe jeg angrer så utrolig på, for nemlig en måned senere fant jeg gutten, som jeg nå har vært sammen med i 11 måneder. Hadde alltid villet spare min første gang til en spesiell som jeg nå har funnet, så det er trist :-/
Dato:14.03.2014   Tid:11:30   Url:

Anonym og fortvilet

Først vil si fantastisk skrevet, dermed vil jeg si min situasjon:Jeg er en gutt på 16 år, og er ukysset jomfru og har heller aldri vært i noe som helst forhold. Jeg bruker store deler av dagene på å tenke på om jeg har noe å se fram til føler jeg er milevis bak alle andre. Jeg har alltid vært usikker på min egen kropp og i det siste har jeg prøvd så godt jeg kan med å pine meg så godt jeg kan når jeg trener og ungår alt som heter sukker og alt som inneholder mye fett.
Dato:14.03.2014   Tid:14:59   Url:

Silje

Tusen takk! Bra å se at jeg ikke er alene. Jeg er jomfru og har aldri kysset noen, men det er fordi jeg aldri har vært i et forhold (tro meg, jeg har prøvd!! det er til og med folk som har likt meg tilbake, men så er det alltid noe som kommer i veien :(). Har rett og slett aldri fått sjansen, og jeg vil ikke dra ut på byen heller og få det overstått med en eller annen fremmed. Blir atten i år og det ser ut til at jeg må vente en stund til...
Dato:14.03.2014   Tid:15:52   Url:

Anne

Hvor er kildene dine for statistikken?
Dato:14.03.2014   Tid:17:49   Url:
Wow.. Jeg må si at jeg er helt enig i det du skriver! Du fikk det fram på en veldig bra måte!
Dato:14.03.2014   Tid:18:09   Url:http://operasjonflatmage.blogg.no
Anne: Helsesøster :)
Dato:14.03.2014   Tid:18:31   Url:http://girllife.blogg.no/
operasjonflatmage: Tusen takk :D
Dato:14.03.2014   Tid:18:31   Url:http://girllife.blogg.no/

EMilie

jeg føler alltid at vennene mine hat gjort alt før meg, har aldri kysset noen sånn ordentelig, og jeg er snart 16. Og jeg føler meg ikke som en typsik "nerd" heller. hater når folk snakker om sånt. føler meg så utrolig dum og teit, men har på en måte aldri hatt sjansen... men utroooolig bra skrevet, kjenner meg virkelig igjen!
Dato:14.03.2014   Tid:20:12   Url:

June c

Da jeg var 14 møtte jeg noen gutter, og jeg begynte å dra på fest med dem. De bor i byen der vi har hytte, så ingen av vennene mine kjenner dem. Den samme sommeren (da var jeg 15) ble jeg stupe full, og lot han ene fingre meg. Vi var bortimot så nære som vi kunne kommet å ha sex uten å ha det, og jeg er ikke helt sikker på hvorfor vi ikke gjorde det. Bare flaks. Før jeg dro hjem spurte den ene kompisen hans om jeg ville gi ham en blowjob, men jeg sa nei. Det siste (det med blowjoben) er det eneste jeg har fortalt til vennene mine. Og nå har det gått så lenge og de har trodd at det er alt, så jeg føler ikke jeg kan begynne å rette det opp. haha
Dato:14.03.2014   Tid:21:17   Url:

123

Fantastisk skrevet! Er selv femten, er ukysset og føler på presset fra alle mulige kanter. Det finnes vel ikke et mer oppbrukt tema en hvem som har "done the deed" med hvem, eller hvem som var mest drita på den og den festen i en 10. klasse nå til dags. Jeg synes det burde være status å tørre og si nei!
Dato:14.03.2014   Tid:21:31   Url:

Anonym&meg

Ja takk for tipse skal det!

Super bra innlegg BTW!😘
Dato:14.03.2014   Tid:22:02   Url:
Anonym&meg: takk :D
Dato:14.03.2014   Tid:22:03   Url:http://girllife.blogg.no/

:)

Veldig bra skrevet!

Jeg mistet jomfrudommen den dagen jeg fylte 16 år, men det var med kjæresten min, som jeg fortsatt er sammen med og nå er jeg 19 år. Poenget mitt med at jeg skriver dette er at jeg gjorde det med en som jeg var veldig glad i og fortsatt er, så alle børr vente til å gjøre det med den rette, uansett hvor gammel du er! Det er lurt å vente til du føler deg klar og sikker! :) Han er den eneste jeg har gjort det med og jeg er den eneste som han har gjort det med, og det angrer vi ikke på :)
Dato:14.03.2014   Tid:23:52   Url:
:): Tusen takk :D Du har et godt poeng der :) Kjempe bra at dere ikke angrer! :)
Dato:14.03.2014   Tid:23:53   Url:http://girllife.blogg.no/

Annonym...

jeg er selv en jente på 17 år og er fortsatt jomfru! angrer ikke på at jeg er jomfru men det er virkelig ikke like gøy det heller. skulle ønske jeg kunna ha tatt jomfrudommen min og hatt sex når jeg ble lovlig, mn sånn er det nå ikke... av og til angrer jeg på at jeg venter så lenge men så kommer jeg på at jeg kan vente på en jeg elsker eller stoler på. poenget er at det er ikke like gøy å vær jomfru sent heller, man føler seg meget utenfor da også!
Dato:15.03.2014   Tid:02:37   Url:

Anonym

Kjempebra at noen tar opp dette temaet! jeg husker at jeg selv var veldig usikker, og følte med litt utenfor når alle de andre jentene snakkket om når de hadde sex når vi var 15/16 år... selv hadde jeg bestemt meg for å vente til jeg fant noen jeg VILLE ha sex med. rett og slett fordi jeg var redd for å angre, og at jeg ville at den første gangen skulle være speseiell. men en jeg bryr meg om, og en som ville være forsiktig med meg (fordi jeg var veldig redd det skulle gjøre vondt). derfor ventet jeg helt til jeg fikk min første (!!) kjæreste når jeg var 18 år. så jeg hadde altså ikke sex før året jeg fylte 19. og det er jeg veldig glad for, og stolt over. MANGE av veninnene mine har sagt til meg i ettertid at de misunner meg! og at de angrer på alle de har hatt sex med, og at hvis de kunne forandret på noe, ville de fjernet 90% av den "sex-listen"...
Dato:15.03.2014   Tid:15:28   Url:

Dette her er veldig vanskelig for mange, når man er jomfru så er man så langt nede i kjelleren fordi "ingen vil ha meg" Men med en gang man har fått seg et ligg eller to, angrer man på dette og ville heller vært jomfru. Den dag idag, har jeg en samboer og funnet et jeg vil være med. Dem jeg har vært til sengs med før han, kunne jeg godt vært foruten. Også det at har man hatt sex, er man ei hore, har man ikke er man en taper. Det mange ungdommer ikke skjønner er at det haster ikke å ha sex, one night stand og ha sex med en man elsker er så forskjellig, man vet virkelig ikke hva sex er før det er følelser inni bildet. Sex er ikke like godt hvis det kun er en one night stand med en person du ikke kjenner. Det er ikke kult å ha lugget med 10 stk innen du er fylt 17 år feks. Syns det er trist at det er så mye sex press allerede når man begynner i åttende klasse, og kanskje før til og med. Sex får man uansett en gang i livet, og da vil man være glad for at man ikke har lugget rundt.
Dato:15.03.2014   Tid:15:44   Url:

Anonym

Jeg blir snart 17 år, har kysset men er jomfru og har aldri klint. Om gutter har forsøkt å kline med meg så trekker jeg meg bare unna, blir så usikker på meg selv og redd for at gutten skal dømme meg for god eller dårlig ovenfor andre.

Det at jeg er jomfru er jeg helt open om og har heller ingen problem med det. Tror ikke på at det er så mange som alle skal ha det til som har hatt seg, tror heller det blir mer og mer normalt å vente til man blir eldre.

Liker å tenke at når den tid kommer så velger de fleste en uåpnet flaske istedet for en åpnet.
Dato:15.03.2014   Tid:15:44   Url:

Karoline

Jeg har ei venninne på 20 1/2 år, som fortsatt er jomfru, aldri klint, drikke, Snusa, røyka og aldri hatt kjæreste. Vi har aldri dømt hu negativt, og roser hu for det hver gang vi er på fest, over at hu heller velger å vente, enn å hoppe i det :)
Dato:15.03.2014   Tid:16:48   Url:

Anonym

Jeg hadde sex i fylla før jeg fylte 15 år og jeg angrer ikke på dette, det var i tillegg med eksen min. Mener du at man er dum hvis man ikke angrer på valgene man har tatt?
Dato:15.03.2014   Tid:18:32   Url:

anonym jente

Utrolig bra skrevet! Jeg mistet jomfrudommen min til en venn på 17/18 i en alder av 14 år. Jeg tenker i ettertid at det er en opplevelse jeg kunne vert for uten. Men samtidig er det ikke noe jeg angrer på. Følte meg kanskje litt presset av han men han var (og er) en jeg stolte på. Og vi har fortsatt en god tone nå to år etter. Og vi henger mye sammen og tuller om det som har hendt uten at det gjør noe for noen an oss. :)

Men er det noe jeg angrer på sa var det at jeg hadde meg med en jeg holdt på med før. Han var en jeg stolte på og en jeg trodde det kunne bli noe mer en bare ett vennskap med. Noe jeg tok skikkelig feil på, det viste seg at han var en dritt som bukte meg og holdt på med to andre jenter samtidig som meg.
Dato:15.03.2014   Tid:18:43   Url:
Anonym: Så bra du ikke angrer :) Nei, du er overhode ikke dum om du ikke angrer :)
Dato:15.03.2014   Tid:18:50   Url:http://girllife.blogg.no/
Karoline: Så fint!
Dato:15.03.2014   Tid:18:53   Url:http://girllife.blogg.no/

Jeg hadde samleie for første gang da jeg var 14. Jeg angrer ikke på det; det føltes trygt og riktig ut. Vi er fortsatt kjærester. Jeg vet ikke hvor lenge det vil vare, men her og nå har vi det veldig fint sammen.
Dato:15.03.2014   Tid:19:58   Url:

Anonym jente

Hei. Utrulig bra skrevet! Vil bare si at jeg er enig med deg om det du har skrevet :) jeg hadde sex i en alder av 11 år, noe jeg angrer utrulig på. Og det værste var at det var med en på 17, 6 år eldre enn meg. Hvis jeg kunne skrudd tiden tilbake så ville jeg gjort det. Når jeg tenker meg om, så er 11 år utrulig ung. Men jeg ble presset til det, for folk skrøyt av at de hadde hatt det (de som gikk i klassen min da) og var skikkelig stolte. Men det var helt til jeg fant ut at de bare hadde jugd. Men da var det forsent, og jeg hadde hatt sex da. Så, jeg vil gjerne legge til et råd til de under 16: drit i presset som surrer rundt i vennegjengen, og generelt andre ungdommer: Tenk på deg selv, ikke hva andre vil. Du bestemmer over kroppen din, og vet selv hva som passer deg og når ting skal skje. For uansett, dagen kommer.
Dato:15.03.2014   Tid:20:23   Url:
Anonym jente: Tusen tusen takk :D 11 år er tidlig, what, 11 år og 17,6 år er veldig stor aldersforskjell synes nå jeg.. Takk for det fine råde du la ved :)
Dato:15.03.2014   Tid:21:05   Url:http://girllife.blogg.no/
Anonym: Det er bra du ikke angret på det :) Å så heldig du er som fortsatt er sammen med han, det er sant, man vet aldri hvor lenge det varer, men om dere har det fint sammen så ønsker jeg deg masse lykke til og at det vil vare lenge :)
Dato:15.03.2014   Tid:21:07   Url:http://girllife.blogg.no/

19 år, gutt.

Er fremdeles jomfru, har ikke fikset bil lappen. Og er helt greit for meg. Har ingen grunn til og stresse med livet. Fokuserer på utdanningen nå. Og har en følelse av at min første gang kommer til og bli spesiell :)
Dato:16.03.2014   Tid:13:44   Url:
Anonym: så lenge du er fornøyd selv, så er det bra :)
Dato:16.03.2014   Tid:14:24   Url:http://girllife.blogg.no/

detskulleduliktogvite

Hei. er en gutt på 18 år som bare vil si en liten ting. Veldig bra skrevet forresten :)

Jeg har selv vært i den "kule" gjengen, og har selv erfart hvor utrolig stort press det er på og ha sex, snuse, røyke osv. dette var på ungdomskolen, nå er jeg ferdig på vgs, og når jeg ser tilbake på den tiden, så innser jeg at den "kule" gjengen egentlig ikke var så kul.

mange tenker at for å komme noe sted her i verden , så må man være kul, og populær osv. det er helt feil.

"Tenk selv" er ett godt ordtak, andre bestemmer ikke over deg eller dine handlinger. om du vil vente med sex, alkohol og alt det tullet, så er det ditt valg.

jeg var full første gang når jeg var 18. jeg angrer ikke i det hele tatt. bare hver deg selv og ikke la andre presse deg til noe. jeg kan forsikre deg at du kommer deg igjennom det hvis du bare vil.

PS: jenter. sex er ikke så viktig og ha tidlig, gjør det med en du elsker og har lyst ti å være med, ikke slipp deg løs på alle og enhver. hver klar til det, ingenting haster, dere har ett langt liv foran dere, så ta ting med deres eget tempo :)
Dato:16.03.2014   Tid:23:13   Url:
detskulleduliktogvite: Veldig flott skrevet og takk for hyggelig kommentar. Du virker som en veldig reflektert gutt og det er bra. Ha en fortsatt fin dag.
Dato:16.03.2014   Tid:23:25   Url:http://girllife.blogg.no/

Pia

hei. veldig bra innlegg som tar opp viktig tema.

jeg hadde ikke sex før jeg var 22, følte at det var noe galt med meg, men keg var fortsatt stolt over meg selv som ikke hadde hatt det enda, for hadde sagt nei mange ganger til gutter. første gangen min skjedde med en fyr jeg hadde kjent 3mnd, jeg var full så han kom og henta meg, så skulle jeg sove hos han. detta skulle aldri skjedd, han tok min jomfrudom når jeg var mildt sagt bortevekk og han var edru. dette angrer jeg på

første gang jeg drakk var jeg 16. har aldri følt noe stort press med å drikke eller ha sex, men følte at alle hadde hatt det. men så dreit jeg i det. jeg var bestemt på at den første skulle bli med en jeg brydde meg om( som uheldigvis ikke skjedde)

men til alle som føler at dem er unormale fordi dem ikke har hatt sex eller drukke i ung alder, vær stolt av dere selv, det er ikke noe å forhaste seg til
Dato:17.03.2014   Tid:00:40   Url:

Nicolai Engelbrecht

skal vi gift oss??
Dato:17.03.2014   Tid:10:18   Url:

jeg er selv 16, og jeg hadde sex når jeg var bare 12. dette virket så kult da, men nå gjør det vondt at jeg ga meg selv til noen jeg ikke kjente i det hele tatt. ikke hadde vi møttes mer en tre ganger heller, og det var hjemme hos en venninne av meg. jeg har ikke hatt sex etter dette, og for å være helt ærlig føler jeg ikke at jeg kommer til å ha sex i nærmeste framtid heller. jeg er for ung nå, og jeg var alt for ung da.

vær så snill, ikke døm folk som kanskje gir deler av seg selv for tidlig. selv om du innser hvor stor feil vedkommende har gjort, betyr ikke det at de ser det. kanskje de føler seg jævlig, hva vet vel du om det? bare la folk få forklare seg i hvertfall.
Dato:17.03.2014   Tid:17:59   Url:
Anonym: Kjempe bra skrevet av deg, takk for at du deler ditt synspunkt. Jeg er så enig.
Dato:17.03.2014   Tid:18:01   Url:http://girllife.blogg.no/

Frida

Hei. Jeg er 15 år og forstår virkelig ikke hva du skriver. Det er verken ''kult'' eller teit om man har hatt sex før man er 16 år, og man blir ikke sett på som teit om man ikke drikker.
Dato:19.03.2014   Tid:11:06   Url:

Terese

Jeg digger bloggen din! Jeg leser aldri noen blogger, har vært innom din et par ganger og jeg klarer ikke la være å lese. Du skriver så bra innlegg om viktige temaer som folk sliter med daglig. Du har fått deg en ny følger på bloggen! Fortsett slik 😊
Dato:19.03.2014   Tid:11:52   Url:
Terese: koselig å høre. Tusen takk! ;)
Dato:19.03.2014   Tid:14:15   Url:http://girllife.blogg.no/
helt enig deg deg her !! Mange begynner til og med lagt nedi 11-12 års alderen. det er rett og slett vemmelig spør du meg ! Var 17,5 jeg første gang, driter i om folk synes jeg var gammel...:P
Dato:19.03.2014   Tid:15:37   Url:http://www.malinthereseodegaard.blogg.no
Malin Therese: Ja, det er sant. 11-12 åringer gjør det faktisk. Ja, bare hev deg over det om folk synes du er gammel.
Dato:19.03.2014   Tid:15:47   Url:http://girllife.blogg.no/
Bedre og vær 16 og jomfru en 16 og gravid :)
Dato:19.03.2014   Tid:17:19   Url:http://534534543.com

Maria

Hei! Jeg synes dette er utrolig bra! Jeg er 14, har aldri drukket, røyket eller snust, jeg har ikke en gang hatt mitt første kyss enda. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om dette, og jeg har det overhodet ikke noe dårlig i livet på grunn av dette. Det at jeg er meg selv burde heller gitt meg mer makt og status, enn at jeg drar på fest hver helg og drikker meg full. Og det er folk på mitt trinn som ofte har fest og drikker shots med tequila selv om det er første gang de drikker, men det verste er at de skryter av det etterpå. De går rundt på skolen og snakker høyt om det, slik at de er sikre på at folk skal høre hva de har gjort. Hun ene falt jo til å med ned en trapp og endte opp hos legevakten. Likevel gir dette de personene makt. Ikke skjønner jeg hvorfor heller. Hadde jeg vært på fest og drukket med full hadde jeg skammet meg over det etterpå. Det å være seg selv burde mye heller gitt makt.
Dato:19.03.2014   Tid:17:39   Url:
Frida: Det er jeg enig med deg i :)
Dato:19.03.2014   Tid:17:41   Url:http://girllife.blogg.no/

Anonym

Hei jeg er en jente på 21 år.

Jeg prøvde og eksprimenterte med sex i en alder av 13 år, og gutten var 11. Noe som vil si att det ikke telles som den gangen jeg mistet jomfrudommen min. Men jeg gikk i 8-klasse og var veldig, veldig nyskjerrig på nakenhet, sex, kyssing, klining, å aller mest var jeg nyskjerrig på det motsatte kjønn sitt underliv, så vi kledde oss nakne og prøvde forskjellige ting, dette var den gutten som sto meg nærmest på denne tiden. Prøvde sex med en jente i alder av 15 år, vi brukte dildo, og var veldig fulle, på så mye som to rusbrus hver.

Alle jentene i klassen min, eller "alle", som vill si kanskje som du sier 1/3 del av hele klassetrinnet mitt. Men det føltes likevell som att jeg var den eneste jomfru, den eneste som enda var ett barn, mens de andre var blitt voksne, siden de hadde hatt sex, og dro på fester. Jeg for min del holdt meg til min vennekrets og drakk litt øl i blandt, men jeg trengte ikke så mye oppmerksom het som de andre jentene.

Jeg ville vente til jeg fikk min første kjæreste før jeg skulle ha sex for første gang, jeg ble kvalm av å måtte fjerne jomfrudommen min med noen jeg så vidt kjente, å var uansett ikke helt klar for det, når jeg tenker tilbake på ungdomsskolen, så var årsaken til dette att jeg bare var ett barn. Jeg skulle ikke ha sex, eller ligge rundt på ungdomsskolen, for det om jeg var tidlig utviklet, allerede i 4-5 klasse hadde jeg fått pupper, altså PUPPER, hår overalt, mensen og all ting. Men likevell, jeg var ett barn.

Fram til poenget; Jeg mistet jomfrudommen min da jeg var 17 år, det året jeg faktisk ble 18. Dette var med min første kjæreste. Å alt stemte, jeg var 100% klar for det, å det var enn fin ting, å gjøre det med en jeg var glad i, og som var glad i meg, å ikke minst, att jeg som sagt var moden for det, ikke i kroppen, men i hodet, ja faktisk.

I dag i en alder av 21 år, å blir 22. Er jeg mer enn overlykkelig for att jeg tok dette valget. Jeg ser på de jentene som jeg gikk på ungdomsskolen med, som startet å ligge rundt med alle og en hver i enn alder av 13-15 år. Hva var vitsen? Vel, jeg skjønte det jo. Det var spennende. Selv testet jeg det ut da jeg var 13, men det var ikke for meg å fjerne jomfrudommen, da værken jeg eller gutten ante va vi holdte på med, å heller ingen av oss "kom". I dag har jeg hatt sex med 11 gutter og 3 jenter. Og dette er jeg STOLT av. Jeg er ikke den som er blitt "prøvd", eller "tatt av alle", jeg er ikke den jenta som hele byen har vært på. Å med dette føler jeg meg ren fra topp til tå på innsiden.

Til innsender: Vær stolt av att du er jomfru. Du har garantert hørt det før, å når jeg hørte tenkte jeg "som om jeg bryr meg, hahaha patetisk, bare teit". Men "du mister bare jomfrudommen din en gang", la det BETY noe for deg, ikke hast deg, det er ikke verdt det. Å om du haster deg og finner den første å beste, så er det ikke noen koselig historie, jeg mener ikke for alle andre, men for deg selv. Tenk deg når du er 21 år, er det kult å tenke på att du fjernet jomfrudommen din med enn tilfeldig kar, bare fordi de andre jentene hadde hatt sex? Nei, når du finner deg en kjæreste eller god venn, bli kjent med hverandre å gjør det til en FIN ting. å du lærer deg også med dette å LIKE sex, og sette pris på sex, det blir som sagt noe fint for deg da. Ikke noe du føler du MÅ gjøre. Men noe du liker. Kanskje dere er kjærester for alltid, eller kanskje du finner enn ny kjæreste, uansett, poenget mitt kom frem.
Dato:19.03.2014   Tid:19:24   Url:
Anonym: tusen takk for en lang og fin kommentar og at du beskriver hvordan du opplevde det :)
Dato:19.03.2014   Tid:19:32   Url:http://girllife.blogg.no/

disastrous

Kjempeflott skrevet!

Ville bare gi en liten gladmelding og si at selv får jeg faktisk ros for å være 16 og jomfru. Mine venninner som har mistet jomfrudommen sier "ååh, du er så heldig som fortsatt er jomfru, jeg skulle ønske jeg fikk tilbake min jomfrudom." Gutter som får vite sier "respekt til deg, det er ikke ofte man møter jenter på 16 som fortsatt er jomfru for tiden!"

Sitter jo selv med mange av disse følelsene av at jeg er den eneste som er jomfru, og at jeg burde ha mistet jomfrudommen min nå, men det er samtidig veldig godt å føle seg så akseptert.

Vet dette kanskje ikke er så interessant for alle sammen, men ville bare si at det er mange som fortsatt ser på det som noe positivt å være jomfru etter man har fylt 16, og håper dere tar det til dere, selv om ikke alle er som dette.

Uansett hvilket valg dere har tatt, synes jeg dere skal ha respekt for det. Alle har sin frie vilje, og om begge parter samtykker og man ikke angrer seg, burde ingen dømmes for om man er jomfru eller ikke.
Dato:19.03.2014   Tid:20:02   Url:

Karina

Jeg hadde sex første gang da jeg var 17 år, er nå 18.. Har både venner som aldri har kysset noen og venner som hadde sex første gang da de var 15.. Det er utrolig store forskjeller når det gjelder dette! Min personlige mening er i alle fall at man burde vente til man er klar for det, til man har noen å gjøre det med som virkelig betyr noe..Helst noen man kjenner godt og man stoler på.

Og når det gjelder eksperimentering i ungdomstiden, så var det utrolig mange ting jeg hadde lyst til å gjøre da jeg var 14 år, som jeg er veeeldig glad for at jeg ikke gjorde i etterkant! Det er vanskelig å se ting klart når man er så ung, å se ting slik de virkelig er.. Man burde aldri haste med å gjøre noe når man er så ung..
Dato:19.03.2014   Tid:20:25   Url:

En slik

Bra skrevet, fullstendig enig i alt du sier.

Men, jeg må si at jeg det er flere faktorer som kan spille med på at man "bryter" aldersgrenser. Jeg oppfatter av dette innlegget at du mener det er feil å ha sex før man er 16, drikke før man er 18, osv. Når du skal skrive et slikt meningsfylt innlegg om sex, dop og drikking, synes jeg du burde si at "DIN GRUNN ER DET SOM TELLER".

Er det godt nok for DEG at du har sex når du er 14 eller 44, er det bra for deg. Vil du drikke deg sørpa driting før du er 18, eller aldri i det hele tatt, er det bra for deg. Hva folk velger er dems egen sak. Og angrer du ikke selv, burde ikke noen andre få deg til å få dårlig samvittighet.

Selv hadde jeg sex første gang som 15, og drakk første gang som 14. At jeg mistet jomfrudommen min til den gutten jeg gjorde det til, kunne jeg ikke vært mer glad for. Vi hadde og har et serriøst forhold, og jeg elsker han. Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke en gang vil angre på det når jeg er 80 år gammel på et gamlehjem.

Ang. drikkinga er det helt OK for meg. Ok, kanskje jeg ville ventet litt lenger i dag. Men av det erfarte jeg noe, og om jeg angrer, synes jeg det er min sak. Jeg hadde min grunn for begge disse tingene, og det er helt ok for meg.

Så lenge dere har deres egen grunn for å gjøre noe, er det greit. :-)

-Hilsen "en slik", som er helt OK med det.
Dato:19.03.2014   Tid:20:38   Url:

Kristin

Jævelig bra skrivet c:

Er fulstendig enig med deg
Dato:19.03.2014   Tid:20:42   Url:

Henriette <3

Det er et kjempe bra skrevet innlegg jeg er 15 og synes ikke at det er noe kult i det hele tatt at folk som er på min alder eller yngre røyker drikker eller ligger med folk osv. Jeg kjenner en del folk som gjør det og jeg synes de er sykt teite. Det er ikke veldig kult å ha vært full før du er 18 sier nå jeg da. Men stå på og blogg i videre digger deg :)
Dato:19.03.2014   Tid:21:11   Url:

21 år gammel jente

Jeg hadde sex for første gang da jeg var 17 med min nåværende samboer :) og jeg angrer ikke ett sekund på at jeg ventet :) Vi er i dag forlovet og skal gifte oss i 2015 :)
Dato:19.03.2014   Tid:21:59   Url:

anonym

Veldig bra skrevet! Er helt enig i d du skriver.

Jeg hatte sex da jeg var 14 år gammel der jeg var alene med en guttegjeng, også lurte de meg og sa at det kom flere jenter og at jeg at ikke kom til å være alene. Jeg tenkte jaja får vel vente til de kommer, etter det begynner de å servere meg alkohol. Jeg tok imot for jeg tenkte at det går fint å bare begynne før alle kommer. Men så kom der ingen andre og de bare fortsatte å servere meg til jeg ble så full at jeg ikke husker halv parten av det som skjedde. Så ente det opp med at jeg ble fingret av 4 gutter og pult av en av dem. Å jeg angrer noe sykt på at jeg i det hele tatt gikk bort til dem, har øddelagt meg helt psykisk etterpå der jeg ofte gren meg til søvn og fikk selvmords tanker. Skulle bare ønske jeg kunne tatt alt tilbake og spart meg til den rette kom.
Dato:19.03.2014   Tid:22:05   Url:
21 år gammel jente: Gratulerer :)
Dato:19.03.2014   Tid:22:06   Url:http://girllife.blogg.no/
anonym: Å, det hørtes ikke noe særlig ut. Å jeg synes synd på deg, det er trist at det gikk sånn inn på deg psykisk :(
Dato:19.03.2014   Tid:22:08   Url:http://girllife.blogg.no/

Jeg kan ikke si at jeg har opplevd å bli presset til å ha sex før jeg ble 16. Var heller slik at de rundt meg ikke hadde hatt sex og det var noe ganske fjernt. Hadde riktignok sex for første gang da jeg selv var 16, med den daværende kjæresten. Angrer ikke på noe av det seksuelle jeg har gjort. Har selv venner i dag (er 21år) som er jomfru. Ikke fordi de er stygge, fæle eller ikke har hatt sjangsen, men fordi de har tatt gode valg.

Selv har jeg alltid blitt med på det meste, drukket før jeg var 18, snust og røyk. Riktignok aldri brukt andre rusmidler enn dette. Da jeg første gang hadde sex trodde jeg jo at det var meg og han for alltid, hadde heller ikke gjort meg noe om det hadde blitt sånn. Det er ingen skam i å ha sex med kun en, være jomfru eller har hatt sex med mange, så lenge det er ditt valg og det er et reflektert valg.

Det handler ikke bare om press, mye av det nevnte er situasjoner som former deg og som ikke bare oppleves av ungdom i dag, men som alltid har vært et tema. Jeg mener ikke at du skal ha sex når du er 12 og drikke deg drita når du er 14. Men situasjonene der du må ta et valg eller reflektere over situasjonen er en viktig opplevelse. Det er etter man har satt seg noen tanker om temaene at man velger det man tar med seg videre som en god opplevelse. Det er ikke bare "presset" som er galt, det er også valget man selv tar. Hvor langt vil man gå for å få status.
Dato:19.03.2014   Tid:23:29   Url:

Sofie.

Bra skrevet! Tanker som "jeg må ha sex ellers så er jeg ikke kul," er vel en av hovedgrunnene til at den seksuelle lavalderen er 16 år. Barn under denne alderen er nettopp det; barn, og er ikke modne nok til å ha sex , og utsette seg for eventuelle konsekvenser av det.
Dato:20.03.2014   Tid:01:26   Url:

Kvinne

Hei! Jeg synes det er utrolig bra at du tar opp det her! Og er enig i at man må tenke at men er bra nok, uansett! Men det er dessverre for mange lettere sagt enn gjort. Jeg er nå voksen og skulle ønske jeg kunne gå tilbake og leve tenåringstiden på nytt med den kunnskapen og selvtilliten jeg har nå. Psyken tok helt over når jeg følte jeg måtte være helt perfekt for at noen i det hele tatt ville snakke med meg. Mye av problemet for meg var at jeg søkte så ufattelig mye etter å bare ha venner som likte meg for meg, grunnet at jeg hadde fullstendig mistet tilliten til foreldrene mine i en alder av 12 år, og de hadde etter det nok med sitt og ikke tid eller ork til å følge opp meg i de viktigste formingsårene av ett liv.

Dette førte til alkohol i tidlig alder, for da ble man godtatt, som igjen førte til at jeg ble ufrivillig dopet ned og misbrukt på fest i en alder av 13 år... Dette må jeg fortsatt leve med, hver dag. Og vil nok alltid måtte det.

Mitt budskap med min historie er at jeg håper flere unge i dag leser dette og tenker seg om to ganger! Det kan få massive konsekvenser å ta ett valg man i øyeblikket tror er kult. Jeg var heldig og fant han jeg giftet meg med da jeg var 19 år. Dette reddet meg fra mye hat til meg selv og selvtilliten har vokst enormt! Jeg har familiemedlemmer som ikke kom så godt ut av all utprøvingen fra tenårene , og som fortsatt sliter både psykisk og fysisk med forskjellige rusmidler.

Nå kan jeg kun gjøre alt i min makt for at mine barn skal få en trygg oppvekst og støtte i tenårene. Så litt til foreldre også: se barna deres selvom de er ungdom, kanskje da det er viktigst også. Snakk med dem, vit hva de tenker og at de har det bra ! Dette vil de takke dere for senere!
Dato:20.03.2014   Tid:07:43   Url:

Gutt 19

Jeg kjenner meg godt igjen i hva du skriver, venner og kjente spurte meg hele tiden: nå? har du gjort det med noen, eller hvem er den første du pulte? jeg følte et stort press og det ble en stor innvirkning på selvtilliten min. Helt til det punktet jeg startet å lyve om mine egne erfaringer bare for å få en slutt på spørsmålene. For ikke så lenge siden møtte jeg en jente som jeg viste ikke ville ha et forhold, men ville ''ha'' meg. så jeg tok sjansen og det eneste jeg kunne tenke etterpå var: endelig er det gjort...

sex er... for meg.. noe viktig... det er det mest intime som kan skje mellom to mennesker og jeg føler jeg, på en måte ødela en opplevelse som skal være din første med stress og press fra de rundt meg.
Dato:20.03.2014   Tid:12:53   Url:

Frøken på 20

Jeg hadde sex i en alder av ca. 14. Jeg var langt i fra klar, men følte et press fra vennegjengen. Sexprat var det veldig mye av, og dessuten følte jeg at alle hadde hatt sex. I ettertid viste det seg faktisk at jeg var en av de første i vennegjengen. Jeg skulle så gjerne vært den opplevelsen foruten. Jeg hadde sex med en fyr jeg egentlig ikke likte så godt, og dessuten gjorde det vondt. Så vondt at jeg ikke turte å ha sex på minst 2 år, og sleit veldig med å komme over den frykten for å ha sex. Ikke noe kult! Etter å hatt sex når jeg har vært klar for det derimot, er det flott. Håper dere unge der ute har sex når dere vet dere er klare, selv når det blir mye press.

I en alder av 20 så merker jeg at det hele har snudd. Jo mindre du har hatt sex, jo mer jomfruelig og uskyldig man er, jo bedre er det nesten.
Dato:20.03.2014   Tid:23:22   Url:

Synne

Jeg hadde akkurat fylt 14 første gangen jeg hadde sex. Jeg følte meg SÅ klar og sexen var ikke noe problem. Han jeg lå med var 18 på det tidspunktet og nokså erfaren. Ingen følelser i bilde, men jeg var rett og slett lykkelig etter første gangen. Ikke pga mas eller press, men fordi jeg følte meg så klar og første gangen gikk så fint. Hadde vel egentlig gjort alt annet enn sex før, så var kanskje mindre 'nervøs'.

Antar jeg bare er et seksuelt vesen av natur.

Er 20 nå og har hatt en del partnere. Angrer ikke på noen. Har fått mer og mer erfaring som det bare er å dra nytte av senere! Jeg har kun hatt to gutter jeg virkelig har brydd meg om. Begge var utro og forholdene gikk i vasken. Har en tendens til å falle for badboysa dessverre.

Har ikke hatt følelser for noen etter det, men jeg ser ikke problemet i å kose seg med noen når man vil. Livet må ikke bli et helvete fordi man har sex i tidlig alder. For meg var det helt naturlig da og jeg kan ikke si det har vært noen negative psykiske påkjenninger.

Alle er forskjellige; Ha sex når det passer deg, når du føler deg klar.

Og husk jenter; Du er ikke hore fordi du velger å ha det litt gøy i helgene!
Dato:21.03.2014   Tid:00:46   Url:

Jeg er ei jente som fikk baby 2014 _______________________________________________ Henvendelser/reklame/sponsor/spørsmål: Kan rettes til meg som melding på facebook siden min, eller på girllifeblogg@hotmail.no

Mest lest

ReklameBloggdesign

Design og koding av KvDesign
hits